Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-20@13:11:54 GMT

فرهنگ بهره‌وری نتوانسته جایگاه خود را پیدا کند

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۰۵۴۷۳

فرهنگ بهره‌وری نتوانسته جایگاه خود را پیدا کند

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه به مساله بهره‌وری به عنوان یک کالای لوکس نگاه می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد دلیل این موضوع آن است که فرهنگ بهره‌وری در جریان مدرن ‌شدن جامعه نتوانسته جایگاه خود را پیدا کند.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان اداری و استخدامی کشور، نشست صمیمانه معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اعضای هیأت مدیره انجمن بهره‌وری ایران و انجمن توسعه بهره‌وری ایران، دوشنبه ۲۰ دی در محل این سازمان برگزار شد و علل تحقق نیافتن بهره‌وری در نظام اداری کشور مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میثم لطیفی با بیان اینکه هنوز به مساله بهره‌وری به عنوان یک کالای لوکس نگاه می‌شود، اظهار کرد: بزرگترین مشکل این است که هنوز بهره‌وری، یک ضرورت دانسته نمی‌شود؛ بهره‌وری همواره به یک موضوع دیگر ضمیمه شده و به نظر می‌رسد دلیلش این است که فرهنگ بهره‌وری در جریان مدرن شدن جامعه نتوانسته جایگاه خود را پیدا کند.

معاون رئیس جمهوری، ملت ایران را ملتی بهره‌ور خواند و گفت: نمادهای بهره‌وری مردم ایران را در جای جای کشور، از هنر و معماری گرفته تا حوزه‌های دیگر به خوبی می‌توان دید اما در جریان تجدد و مدرن شدن، بهره‌وری را مانند بسیاری از موضوع‌های دیگر از خارج به کشور وارد کردیم و این باعث شده بهره‌وری جایگاه درست خود را نیابد.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، بهره‌وری مدرن را مبتنی بر عقلانیت دانست و تصریح کرد: مشکل در کشور ما این است که نمی‌توانیم این عقلانیت را به فرهنگ و سیاست ایرانی پیوند دهیم؛ ما باید یک خوانش بومی از مساله بهره‌وری داشته باشیم و این موضوع نیازمند خلاقیت است. سیاست نیز گاهی در برابر این موضوع مقاومت دارد.

لطیفی، با بیان اینکه سازمان اداری و استخدامی کشور حکمران حکمرانان است، افزود: وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی باید حکمرانی کنند؛ به عنوان نمونه، وزارت صنعت مسؤول تولید خودرو نیست، بلکه باید تولید خودرو در کشور را حکمرانی و راهبری کند و ما نیز در این راه کنار دستگاه‌ها هستیم.

وی تاکید کرد: ما مجری اصل ۱۲۶ قانون اساسی و متولی امر اداره و استخدام کل کشور هستیم و نه تنها مجری قانون مدیریت خدمات کشوری و متولی کارکنان دولت، لذا باید با کمک انجمن‌ها از این درگیری صرف با بخش دولتی عبور کنیم و به کل کشور بپردازیم.

سیدحمید کلانتری مدیرعامل انجمن بهره‌وری ایران، تأثیرگذاری بر سیاست‌گذاری‌های کلان و ملی کشور را هدف اساسی این انجمن عنوان کرد و گفت: متأسفانه تا امروز هیچ مسؤولی در کشور بابت پایین‌بودن میزان بهره‌وری در مجموعه خود پاسخگو نبوده و این موضوع در کشور جدی گرفته نشده است.

وی با تاکید بر لزوم ارتقای جایگاه سازمان ملی بهره‌وری ایران، از رئیس سازمان اداری و استخدامی خواست تمهیداتی اندیشیده شود که حداقل در سال، ۲ جلسه از جلسه‌های هیأت دولت به موضوع بهره‌وری اختصاص یابد و افزود: اینکه سازمان ملی بهره‌وری ایران ذیل سازمان اداری و استخدامی کشور قرار گرفته، به این معنی است که تمام نیروی انسانی کشور، بودجه، نظام پرداخت حقوق و… باید مبتنی بر بهره‌وری باشند؛ به نظر من کنار هر طرح و برنامه‌ای که در بودجه کشور ردیف دارد، باید یک پیوست بهره‌وری در نظر گرفته شود.

نصرالله جهانگرد رئیس هیأت مدیره انجمن بهره‌وری ایران، تغییر پارادایم‌ها در کشور را لازم دانست و گفت: ما نباید خود را ولی کشور بدانیم؛ نباید بودجه را تنها راه گرداندن کشور در نظر بگیریم، دولت نباید تنها کارفرما و استخدام‌کننده در کشور باشد، بلکه بهتر است دولت تأمین‌کننده و تجهیز کننده باشد تا بازار خود اشتغال‌زایی کند. اینکه دولت افراد را استخدام می‌کند، تنها منجر به بزرگ شدن و هزینه‌زا بودن آن شده است، بنابراین باید رویکرد و پارادایم‌ها تغییر کند.

وی بروکراسی را بزرگترین مانع رشد و توسعه ایران دانست و تصریح کرد: دو راه حل برای این موضوع وجود دارد؛ اولی، تصحیح مکانیزم هزینه و نظارت، و دومی، تصحیح مکانیزم انجام مأموریت‌هاست. به عنوان مثال با پذیرفتن پرداخت الکترونیک، یک‌باره کل نظام مالی دولت کوچک می‌شود. فناوری می‌تواند راه‌حل‌های اصلاح فرآیندهای اداری را در اختیار نظام اداری کشور بگذارد. مشکل دولت الکترونیک در کشور، فنی نیست، بلکه فرایندی و مدیریتی است و باید از طریق رفع این مشکل، دولت الکترونیک را در کشور مستقر کنیم.

رئیس هیأت مدیره انجمن بهره‌وری ایران، گفت: مجموعه انجمن‌ها می‌تواند به عنوان اتاق فکر، کارهایی که باید در میدان نظریه عمومی سنجش شوند را پیش ببرند و به عنوان یک بازوی پیاده‌سازی و هدایت سیاست‌های اصلاح نظام اداری کشور و افزایش بهره‌وری کنار سازمان اداری و استخدامی کشور باشند.

علی‌اکبر اولیا نایب رئیس انجمن بهره‌وری ایران و رئیس سابق سازمان ملی بهره‌وری ایران نیز گفت: تحقق بهره‌وری در کشور در گرو وجود دغدغه این موضوع در سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه است و اگر این دو سازمان به اهمیت این موضوع باور داشته باشند، بهره‌وری به جایگاه مطلوب خود می‌رسد.

بهرام جلوداری عضو هیأت مدیره انجمن بهره‌وری ایران هم با اشاره به وجود منابع بسیار خوب در کشور برای حرکت به سوی بهره‌وری، اظهار کرد: اراده‌ای برای استقرار این موضوع وجود ندارد؛ بهره‌وری یعنی شفاف‌سازی، کاهش رانت و فساد و به تبع افزایش بهره‌وری، ولی هیچ‌وقت اراده جدی برای شفاف‌سازی وجود نداشته است. تا زمانی که اراده‌ای برای کاهش فساد وجود نداشته باشد، شاهد افزایش بهره‌وری نخواهیم بود.

محمدکاظم ابراهیمی خرم‌آبادی عضو هیأت مدیره انجمن توسعه بهره‌وری ایران و رئیس سابق سازمان ملی بهره‌وری ایران، یکی از علل تحقق‌نیافتن بهره‌وری را اقتصاد منبع‌محور کشور دانست و تصریح کرد: تغییر از اقتصاد منبع‌محور به اقتصاد نتیجه‌محور، می‌تواند وضعیت بهره‌وری را در کشور بهبود ببخشد.

رضا پورخردمند -مدیرعامل انجمن توسعه بهره‌وری ایران- نیز با اشاره به شکل‌گیری این انجمن در سال ۸۴ با هدف بهره‌گیری از دانش فارغ‌التحصیلان APO، اظهار کرد: همچنان به دنبال مطالعه تجربیات کشورهای مختلف در حوزه بهره‌وری هستیم و امیدواریم این مطالعات در ارتقای بهره‌وری کشور کمک‌کننده باشند.

در پایان حمیدرضا نایبی؛ عضو هیأت مدیره انجمن توسعه بهره‌وری ایران با اشاره به جایگاه و ساختار سازمان ملی بهره‌وری ایران، خواستار ارتقای سازمان بهره‌وری برای راهبری بهره‌وری نظام اداری کشور شد و پیشنهاد داد که هسته‌های ارزیابی با استفاده از ظرفیت انجمن‌ها در سازمان ملی بهره‌وری ایران شکل بگیرد.

کد خبر 548148

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان ملی بهره وری ایران میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور سازمان اداری و استخدامی رئیس جمهور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان اداری و استخدامی کشور رئیس سازمان اداری و استخدامی انجمن توسعه بهره وری ایران سازمان ملی بهره وری ایران نظام اداری کشور بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۵۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام همه اقدامات اداری برای تامین مسکن خبرنگاران استان اصفهان

تین نیوز

همه اقدامات اداری برای تامین مسکن خبرنگاران استان اصفهان انجام شده است  

روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در واکنش به مصاحبه مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران استان گفت: در سطح استان اصفهان تمامی اقدامات اداری در راستای تامین مسکن خبرنگاران استانی انجام شده و برای ادامه روند می بایست اسامی متقاضیان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت راه و شهرسازی (بنابر تفاهم نامه فی مابین) اعلام شود.  

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، در پی مصاحبه ناصر بهروان مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان و انتشار خبری با عنوان «مسئولان استانی هیچگونه اراده ای برای خانه دار شدن خبرنگاران، ندارند»، روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در واکنش به این مبحث و  تنویر افکار عمومی موضوع را تشریح کرد.  

طرح نهضت ملی مسکن بزرگترین پروژه تولید مسکن پس از انقلاب اسلامی است که وزارت راه و شهرسازی طی ۴ سال ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی را با تامین زمین و ارائه تسهیلات مدیریت می کند و برنامه استان اصفهان از واحدهای مسکونی شهری ساخت بیش از ۱۸۳ هزار و ۸۰۰ واحد شهری است.  لذا تمامی مردم در اقشار مختلف در صورت دارا بودن شرایط این طرح، از فرصتی برابر و یکسان برای ثبت نام و بهره مندی از مزایای طرح نهضت ملی مسکن برخوردار بودند، علاوه بر این در استان اصفهان سامانه طرح نهضت ملی مسکن در ابتدا برای ۴۳ شهر استان بازگشایی شده بود که با پیشنهاد و پیگیری های ویژه مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان، برای تمامی شهرهای استان بازگشایی شد و هم استانی های عزیز توانستند اقدام به ثبت نام کنند، بر این اساس امکان ثبت نام در زمان مقرر برای همگان و همچنین اهالی عزیز حوزه رسانه در شهرهای استان وجود داشت.  

از سویی دیگر تفاهم نامه ای فی مابین وزارت راه و شهرسازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت همکاری در احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای هدف سطح کشور جهت تامین مسکن هنرمندان، خبرنگاران و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شد که در این تفاهم نامه ارسال مشخصات متقاضیان واجد شرایط مطابق آیین نامه قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن به همراه توزیع استانی، شهری و اطلاع رسانی به متقاضیان برای ثبت نام در سامانه مربوطه، حداکثر ظرف ۲ هفته پس از امضای تفاهم نامه، در تعهد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت، لیکن اسامی مدنظر خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان از سوی آن وزارتخانه به وزارت راه و شهرسازی اعلام نشده است.  

مسئولین استانی همواره پیگیری های لازم را به عمل آورده و بنابر تاکید استاندار اصفهان و پیگیری های ویژه علیرضا قاری قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در راستای رفع مشکل مسکن خبرنگاران، این قشر تلاشگر و صاحبان اندیشه و فعالان عرصه قلم در انعکاس مطلوب رویدادها و اخبار جامعه، تمامی مراحل اداری و اقدامات مقتضی برای این عزیزان در سطح استان انجام شد.  

در این راستا اسامی خبرنگاران متقاضی طرح نهضت ملی مسکن از خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان واصل شد و اداره کل راه و شهرسازی استان ضمن سرعت بخشی به امور، به بررسی فرم ج و پالایش اطلاعات این عزیزان پرداخت و تمامی اقدامات اداری لازم در سطح استان بعمل آمد.  

با توجه به بسته بودن سامانه طرح نهضت ملی مسکن و عدم امکان ثبت نام آنلاین، اسامی حائزین شرایط طی مکاتبه ای به وزارت راه و شهرسازی ارسال گردید لیکن با توجه به مفاد تفاهم نامه فوق الذکر و از آنجایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسامی این متقاضیان در استان اصفهان را به وزارت راه و شهرسازی معرفی و اعلام ننموده امکان ثبت نام وجود نداشته است.  

مبرهن است که نه تنها اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان و مسئولین استانی عزم و اراده ای قوی در راستای تامین مسکن اقشار مختلف جامعه و به تبع آن تامین مسکن اصحاب رسانه و خبرنگاران را دارند و تمامی تلاش خود را به کار بسته اند لیکن نادیده گرفتن اقدامات انجام شده این اداره کل و مسئولین استانی نه تنها شیوه مطالبه گری بر حق و صحیحی نبوده بلکه موجب تشویش اذهان عمومی خواهد شد از این رو ضرورت دارد نگارندگان این قبیل اخبار ضمن مطالعه دقیق تفاهم نامه فی مابین وزارت راه و شهرسازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با توجه به اینکه اقدامات اداری به صورت کامل در سطح استان انجام شده است موضوع عدم ابلاغ این اسامی، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری شود.  

در پایان ضمن سپاس از همکاری های صمیمانه اصحاب رسانه، قدردان کوشش های مشفقانۀ ایشان در جهت تبیین پیشرفت های مجموعه راه و شهرسازی هستیم و بی شک پس از اعلام اسامی آنان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سریع ترین زمان ممکن ادامه روند ثبت نام و مراحل اجرایی انجام خواهد شد.  

از درگاه ایزد متعال توفیق و سربلندی روز افزون همه خبرنگاران، عموم فعالان این ساحت ارزشمند و تأثیرگذار، بالاخص فعالان مجاهد و متعهد پهنه اطلاع رسانی و خبر استان اصفهان، را مسئلت می نماییم.  

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نیاز ارزی ۳۰۰ میلیون یورویی برای تولید لاستیک در کشور
  • روز ملی گندم و نان یادآور تلاش کشاورزان ایرانی
  • عملیات وعده صادق اقتدار و انسجام جمهوری اسلامی ایران را به رخ کشید
  • رئیسی: عملیات وعده صادق اقتدار و انسجام جمهوری اسلامی ایران را به رخ کشید
  • دستورات رئیس جمهور در نشست ویژه استان سمنان
  • ۳۱ فروردین، روز ملی گندم و نان
  • اعطای مجوز برگزاری دوره دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی به مدت سه سال
  • باید فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه ترویج پیدا کند
  • زمینه رشد ورزش «دارت» در کشور فراهم می‌شود
  • انجام همه اقدامات اداری برای تامین مسکن خبرنگاران استان اصفهان