Web Analytics Made Easy - Statcounter

عطیه رزازی به مناسبت آغاز طرح دوازدهمین بسیج ملی آموزش تغذیه در استان قزوین بایدها و نبایدهای تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا را تشریح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ عطیه رزازی ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت آغاز طرح دوازدهمین بسیج ملی آموزش تغذیه در استان قزوین در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: براساس گزارش‌های سال ۹۵، استان قزوین رتبه نخست مصرف فست‌فود در کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با اشاره به تغذیه مناسب در زمان واکسیناسیون کرونا افزود: بهتر است تزریق واکسن در حالت ناشتا صورت نگیرد؛ همچنین نوشیدن آب و مایعات به گردش خون در بدن، حفظ ایمنی و افزایش اثر واکسن کمک می‌کند.
  رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: بعد از تزریق واکسن کرونا به مصرف غذاهای سرشار از پروتئین توصیه شده به طوری که حداقل پنج واحد میوه و سبزیجات در روز مصرف شود و افراد از مصرف غذاهای پرچرب و قندی اجتناب کنند.
  وی اذعان کرد: مصرف دارو و مکمل‌ها در صورت تجویز پزشک ممنوعیتی ندارد اما در غیر این صورت مصرف مکمل‌ها به طور خودسرانه توصیه نمی‌شود؛ همچنین اگر فردی به صورت روزانه از مکمل‌ها استفاده می‌کند دیگر نیازی به مصرف مکمل‌های اضافه نیست.

کیفیت تغذیه مهم‌ترین ملاک در افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن است
  این مسئول تصریح کرد: برخلاف باورهای عموم مردم، کاهش وزن به معنی کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن نیست و کیفیت تغذیه در این زمینه ملاک است.
  رزازی با اشاره به میزان مصرف انواع گوشت در استان قزوین عنوان کرد: مردم این استان سه برابر لازم نمک مصرف کرده و از گوشت قرمز بیشتر و از گوشت ماهی کمتر استفاده می‌کنند.
  وی ضمن توصیه‌ها و محدودیت‌های تغذیه در زمان ابتلا به کرونا تصریح کرد: در دوران ابتلا به کرونا مصرف روزانه حداقل 6الی هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات توصیه شده تا ترشحات مجاری گوارشی رقیق‌تر و تخلیه آن آسان شود.

رزازی ادامه داد: استفاده از پیاز خام، فلفل دلمه‌ای به دلیل داشتن ویتامین سی همراه با غذا و جوانه‌های گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین سی هستند در رژیم غذایی روزانه توصیه می‌شود.
  رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: میوه‌های فصل حاوی آنتی اکسیدان مانند انار، پرتقال‌، لیموشیرین و گریپ‌فروت می‌تواند در زمان ابتلا به بیماری‌های کووید ۱۹ و سایر بیماری‌های تنفسی موثر باشد.
  وی با اشاره به محدودیت‌های غذایی ابراز کرد: غذاهای حجیم و سنگین مانند آش‌های غلیظ، کله و پاچه، ماکارونی و فست‌فود توصیه نمی‌شود.
  رزازی در پایان گفت: همچنین از مصرف ترشیجات، شوریجات، ادودیه‌های تند، قهوه، نسکافه، چای غلیظ، آبمیوه‌های صنعتی، نوشابه‌های گازدار، غذاهای آماده و نیم‌پز و خام در زمان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و سایر بیماری‌های تنفسی پرهیز شود.
  انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: استان قزوین تزریق واکسن مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۳۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نزدیک به ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال خوراکی و تزریقی در راستای برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و حفظ دستاورد‌های آن به جمعیت ایرانی و غیر ایرانی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد.
زهرا نهبندانی : بیش از ۵۲۱ هزار دز واکسن فلج اطفال از این تعداد برای جمعیت ایرانی و مابقی برای جمعیت اتباع غیر ایرانی انجام شده است.

وی با بیان اینکه پارسال هیچ مورد مثبت بیماری فلج اطفال در خراسان رضوی ثبت و گزارش نشده است، ادامه داد: واکسیناسیون فلج اطفال برای کلیه نوزادان در بدو تولد، ۲ ماهگی، چهار ماهگی، ۶ ماهگی، ۱۸ ماهگی و ۶ سالگی انجام می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واکسیناسیون فلج اطفال در مبادی ورودی مرزی زمینی و هوایی جهت اتباع خارجی کشور‌های دارای موارد مثبت فلج اطفال، اجرای برنامه تکمیلی ایمن‌سازی فلج اطفال در حاشیه شهر، مناطق پرخطر از نظر فلج اطفال و مراکزی که جمعیت‌های مهاجرین و اتباع سکونت دارند از جمله برنامه‌های این دانشگاه در راستای ریشه کنی فلج اطفال به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: همچنین از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ هزار و ۱۶۳ دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی ارائه شده است که از این تعداد ۱۳ هزار و ۴۷۹ دز برای جمعیت ایرانی و مابقی برای اتباع غیرایرانی خورانده و تزریق شده است.

شناسایی ۲ مورد مشکوک به فلج اطفال

نهبندانی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۲ مورد مشکوک به فلج اطفال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شده که هنوز نتیجه قطعی آن اعلام نشده است.

وی با اشاره به اهمیت برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن بیان کرد: واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال امسال‏ در ۲ نوبت شامل نوبت نخست از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه و نوبت دوم از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ماه اجرا می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هرچند تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه ریشه کنی فلج اطفال در ۲ کشور همسایه و بومی افغانستان و پاکستان همچنان تداوم دارد، اما افزایش تردد به داخل کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه و همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق این ۲ کشور، نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان است.

وی با بیان اینکه تداوم وضعیت عاری از فلج اطفال در سالهای اخیر نشان از تلاش کارکنان بهداشتی برای دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون و عملیات ایمن سازی تکمیلی سالیانه است، ادامه داد: بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال، لازم است عملیات ایمن سازی تکمیلی سالانه انجام شود.

نهبندانی عنوان کرد: در این برنامه کلیه مهاجران خارجی که در اردوگاه‌ها و یا خارج از اردوگاه‌های خراسان رضوی اقامت دارند، کلیه خانوارهای ساکن در محل تجمع مهاجران خارجی، کلیه مناطق زیر پوشش تیم های سیار، کلیه کودکان زیر پنج سالی که احتمالاً همراه مادران خود در زندان‌ها اقامت دارند و همچنین کلیه نقاطی که پوشش نوبت سوم فلج اطفال آنها کمتر از ٩٥ درصد است، زیر پوشش واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال قرار می‌گیرند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به ۴۰۰ هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه "سیام" وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می‌شوند که البته در ماه‌های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی