Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: نسبت به بحث‌های منطقه‌ای در مذاکرات وین، طبعا نه جمهوری اسلامی ایران موافق است و نه اجازه خواهد داد به غیر از بحث هسته‌ای در این جلسات مطرح شود و عربستان هم باید این پنبه را از گوشش خارج کند

"صباح زنگنه"، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرگزاری برنا در خصوص مذاکرات وین گفت: مذاکرات با یک وقفه‌ای همراه بود تا دولت جدید مستقر شود و راه و روش خودش را به منصه‌ ظهور برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبعا مذاکرات قبلی باید مورد بازنگری قرار می‌گرفت و بررسی می‌شد که آیا با اهداف دولت جدید انطباق کامل دارد یا نه؟ که البته از این مرحله هم عملا عبور کردند و به یک توافق اجمالی روی محورها رسیدند.

وی ادامه داد: رسیدن به توافق اجمالی روی محورها به معنای پایان کار تلقی نمی‌شود بلکه به یک نتایج روشن عملی هم باید رسید که از نظر جمهوری اسلامی ایران قابل قبول باشد. 

زنگنه تصریح کرد: در هر صورت این تجربه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران شد که تا سازوکار اجرای تعهدات طرف مقابل را لمس نکند توافق را نپذیرد بلکه باید سازوکار مشخص و نحوه اجرا و زمانبندی اجرای تعهدات و همین طور صداقت اجرایی کشورهای طرف مورد سنجش قرار گیرد و بعد ایران پایبندی خودش را اعلام کند.

وی با اشاره به موضوع راستی‌آزمایی آمریکا، ادامه داد: یکی از سنجش‌های لازم برای آمریکا؛ لغو تحریم‌ها و یا در کنار آن بعضی از گام های بسیار ریز و کوچک از قبیل عدم ممانعت از انتقال دارایی‌های ایران و تعدادی از کشورها مانند کره جنوبی  و عراق است. اولا بابت ماندن پول‌های ایران در بانک‌های آن کشورها باید بهره آن را پرداخت کنند و برای نحوه محاسبه، طبعا کارشناسان مالی و بانکی هم باید نظر بدهند تا حق جمهوری اسلامی ایران ضایع نشود و شاید این مقدمات مد‌نظر بوده است که باعث حضور کره جنوبی در حاشیه جلسات مذاکرات وین شد. 

زنگنه در ادامه با اشاره به حضور عربستان در حاشیه مذاکرات وین گفت: در طول سالیان گذشته عربستان مخالف رسیدن جمهوری اسلامی ایران به توافق بود اما در نهایت این توافق انجام گرفت و تحقق پیدا کرد و تلاش‌های عربستان کارساز نبود. البته عربستان دو مسیر دیگر را هم دنبال می‌کرد؛ خودش عضوی از این جلسات باشد که این قطعا با نظر جمهوری اسلامی ایران سازگار نبود یا در روند مذاکرات اخلال کند که آن هم به سرانجام نرسید. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: عربستان باید بداند؛ این قطاری که راه افتاده را نمی‌تواند با سنگ‌اندازی متوقف کند، ممکن است یکی دو خراشی بر بدنه این قطار بیندازد و چند شیشه آن را بشکند اما  قطار دیپلماسی عزت‌مندانه ایران در مسیر درست است و با سیاست‌های تخریبی نمی‌تواند آن را از مسیر خارج کند. 

وی گفت: نسبت به بحث‌های منطقه‌ای در مذاکرات وین، طبعا نه جمهوری اسلامی ایران موافق است و نه اجازه خواهد داد به غیر از بحث هسته‌ای در این جلسات مطرح شود و عربستان هم باید این پنبه را از گوشش خارج کند که ایران اجازه طرح مسائل فرابرجامی را به طرف‌های مقابل بدهد. 

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا دولت دولت جمهوری اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران ایران عراق اسلامی ایران کره جنوبی عربستان عربستان جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی ایران اسلامی ایران پنبه مذاکرات وین در دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران مذاکرات وین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۷۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه عباس آخوندی برای روزهای بعد از حمله سپاه به اسرائیل /تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم /هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس آخوندی، وزیر راه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در یادداشتی در کانال تلگرامی اش درباره حمله سپاه به اسرائیل نوشت؛

این چند جمله را برای ثبت در تاریخ می نویسم. و با امید آن‌که با عقل سردِ سرد، دور از هیجان و با تدبیر مقامات تصمیم‌گیر امکان گریز از درگیری در جنگ فراهم شود.

در این موقعیت از تاریخ ایران باید به شدت نگران نفوذ سرویس‌ها و آشفته‌سازی فضا بود. فکر نکنیم، فضای هیجانی موجود، لزوما متضمن منافع ملی است. عقل سرد و تدبیر بر هیجان ارجحیت دارد.

عنوان حمله ایران به تاسیاست نظامی اسرائیل، تنبیه، دفاع از حیثیت ملی ایران، بازدارندگی و تمام بود. استحاله از این وضعیت به یک وضعیت جنگی و حماسی سم مهلک سیاست ایران در این مقطع است.

خط تبلیغی ایران باید این باشد که ما آنجا که لازم بود توانمان را نشان دهیم، دادیم. حالا همانند یک پیروز باید از صحنه بیرون بیاییم. نه آن‌که در صحنه بمانیم و ندای هل من مبارز سر دهیم. ما باید در اوج، از صحنه خارج شویم. ماندن ما در میدان ما را از اوج به زیر خواهد کشید.

سیاست تبلیغی ایران باید این باشد که ما تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم و به آن وفادار خواهم ماند. البته که هوشیاری خود را برای دفاع از سرزمین ایران حفظ خواهیم کرد و برای آن جان‌فشانی خواهیم نمود. اینکه وزارتخارجه ما بگوید زمان پاسخ‌گویی ما به لحظه کاهش یافته است، این عین بی‌سیاستی است.

هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند و برای خود پیشاپیش مشکل ایجاد نمی‌کند. او باید بگوید ما امیدواریم که تمام کشورهای جهان راه دیپلماسی را در پیش بگیرند. ایران باید تاکید کند که آماده مذاکره در تمام سطوح و با تمام کشورهای جهان و سازمان ملل برای استقرار امنیت در جهان و منطقه است.

من از مقاله‌ای که امروز بایدن تحت "عنوان لحظه حقیقت اوکراین و اسرائیل" انتشار داد، اتخاذ یک سیاست سه مرحله‌ای را استنباط می‌کنم. مرحله اول مخالفت با تشدید جنگ، مرحله دوم اجازه درگیری و به قول خودشان دفاع از خود به اسرائیل و مرحله سوم ایجاد اجماع جهانی و منطقه‌ای برای یک نوع تحریم همه‌جانبه علیه توانمندی دفاعی ایران است.

البته این روش سیاسی بایدن در درگیری‌های قبلی هم بوده‌است. در این مورد نیز به همین نوع عمل می‌کند و اینک در مرحه دوم به مفهوم رفع منع است. در مرحله بعدی وارد فرایند اجماع‌سازی علیه ایران خواهد شد. قطعا در این مرحله همه‌ی کشورهای منطقه به او خواهند پیوست.

این را از موضع‌گیری وزرای خارجه انگلستان و آلمان در روز جاری نیز می‌توان فهمید. روسیه و چین نیز در یک فرایند زمان‌بر؛ تاکید می‌کنم زمان‌بر و نه فوری و در موقعیت‌هایی که ساخته خواهد شد با آن موافقت خواهند کرد و یا دستِ‌کم مخالفت نخواهند نمود. بنابراین، از قضا سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896600

دیگر خبرها

  • صحنه میدان عمل و دیپلماسی ایران هماهنگ و همراه است
  • ایران پاسخ اتهامات آمریکا اتحادیه اروپا و گروه 7 پس از تنبیه اسرائیل را داد/ سخنگوی وزارت خارجه: تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار متصور نیست
  • توصیه عباس آخوندی برای روزهای بعد از حمله سپاه به اسرائیل /تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم /هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند
  • هشدار ایران به گروه ۷
  • زمان دیپلماسی است، نه جنگ/ فضا را سرد کنید؛ گرم نکنید
  • نتانیاهو تلاش دارد برای بقا در قدرت منطقه را به جنگ بکشاند
  • ترکیه : نتانیاهو در صدد کشاندن منطقه به جنگ است
  • ترکیه: نتانیاهو در صدد کشاندن منطقه به جنگ است
  • امیدیان: سپاهان در مسیر درستی حرکت می‌کند
  • همه راه ها به تهران ختم می شود