Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران به جمهوری تاجیکستان ارتباط نزدیک و دلبستگی ندارد و علت آن هم قرابت‌های نژادی، تاریخی، فرهنگی، دینی و زبانی ملت‌های دو کشور است. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، «محمد تقی صابری» سفیر کشورمان در تاجیکستان در پیامی به مناسبت سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان نوشت:

19 دی ماه سال 1400 خورشیدی برابر با 9 ژانویه سال 2022 میلادی مصادف با سی‌امین سالروز برقراری روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط دو کشور مبتنی بر پیوندهای کهن و گسست ناپذیر فرهنگی، دینی، تمدنی، تاریخی و زبانی می‌باشد. این مناسبت فرخنده را به دولت و ملت عزیز تاجیکستان تبریک عرض می‌نمایم.

جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی بود که استقلال دولت تاجیکستان را به رسمیت شناخت و اولین کشوری بود که سفارتخانه خود را در شهر دوشنبه دایر نمود و به این طریق روابط سیاسی دو کشور هم‌فرهنگ و هم‌زبان ایران و تاجیکستان آغاز شد.

جمهوری اسلامی ایران همواره از صلح و ثبات در جمهوری تاجیکستان حمایت و برای تحقق آن مشارکت فعال و نقش مهم و ممتازی داشته است. برای پایان بخشیدن به درگیرهای داخلی در این کشور پیش قدم شده و چندین دور از مذاکرات صلح تاجیک‌ها را میزبانی کرد.

هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران به جمهوری تاجیکستان ارتباط نزدیک و دلبستگی ندارد و علت آن هم قرابت‌های نژادی، تاریخی، فرهنگی، دینی و زبانی ملت‌های دو کشور است. در سیاست‌ خارجی جمهوری اسلامی ایران، جمهوری تاجیکستان از جایگاه بالایی برخوردار است. مقام معظم رهبری اسلامی ایران از روابط دو کشور به «روابط خویشاوندی» یاد نموده‌اند و به دلیل اهمیت جمهوری تاجیکستان جناب آقای دکتر رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، این کشور را بعنوان مقصد اولین سفر خارجی خود انتخاب کرد. همچنین جناب آقای امامعلی رحمان رئیس محترم جمهوری تاجیکستان از تعبیر «گوشت و ناخن» برای توصیف پیوندهای ایران و تاجیکستان استفاده کرده‌اند.

سفرهای رسمی سران و دیگر مقامات بلندپایه دو کشور از سال 1992 تاکنون، حاکی از اهتمام جدی طرفین برای تقویت روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف بوده است. این دیدارها افق های وسیعی را برای روابط بهتر بین دو کشور برادر گشوده است. از زمان برقراری روابط سیاسی دو کشور تاکنون، رؤسای جمهوری اسلامی ایران 13 بار از تاجیکستان دیدار کرده اند و متقابلا رئیس جمهور محترم جمهوری تاجیکستان 17 بار به جمهوری اسلامی ایران سفر نموده‌اند.

رؤسای مجلس شورای اسلامی ایران نیز 3 بار به جمهوری تاجیکستان و رؤسای مجالس عالی تاجیکستان تاکنون 5 بار به ایران کرده‌اند. همچنین دیدارهای وزرای امور خارجه و دیگر مقامات بلندپایه دو کشور، جهت مشورت‌های سیاسی و توسعه روابط در ابعاد مختلف انجام شده است.

در این بازدیدها، علاوه بر دیدارها و گفت‌وگوهای مثمر ثمر بین دو کشور، اسناد مهم همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های نیروگاههای برق-آبی، حمل‌و نقل و راه‌سازی، تونل‌سازی، تجارت، تلویزیون و رادیو امضا شده است. اجرای پروژه ساخت نیروگاه برق آبی سنگتوده-2 را می‌توان یکی از زمینه‌های مهم همکاری دو کشور درعرصه انرژی و روابط اقتصادی دو کشور عنوان کرد.

جمهوری اسلامی ایران سهم پیشگامانه‌ای در کمک به تقویت زیرساخت‌ها و توسعه و شکوفایی تاجیکستان عزیز داشته و همواره از پیشرفت‌های روزافزون این کشور خرسند بوده و مفتخر است که شرکت‌های ایرانی در طرح‌های راهبردی تاجیکستان  از جمله پروژه سد و نیروگاه برق آبی راغون، تونل استقلال، اجرای تصفیه خانه آب دوشنبه و پروژه‌های دیگر تاجیکستان حضور  فعال داشته و دارند.

در مدت 30 سال، بیش از 170 سند مهم همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به امضا رسیده است که چشم انداز روابط دو کشور دوست و هم‌زبان را تعریف و نقش تعیین کننده‌ای در ایجاد چارچوب قانونی جهت توسعه بیشتر روابط دوجانبه دارند.

دو کشور در تأمین اقلام مورد نیاز یکدیگر از توانمندی و ظرفیت بالایی برخوردار هستند. جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در حوزه  فناوری‌های نوین از جمله نانو تکنولوژی، تجربیات و توسعه مراکز صنعتی با جمهوری تاجیکستان همکاری نماید.

نقش کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی، فرهنگی و اجتماعی بین جمهوری تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران که در آن زمینه‌های اصلی همکاری بین وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و شرکت‌های دو کشور مشخص شده‌اند، در توسعه روابط دوجانبه بویژه همکاری‌های اقتصادی و تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است و تا امروز 14 نشست این کمیسیون در شهرهای تهران و دوشنبه برگزار شده است.

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در چارچوب سازمان‌های منطقه‌ای نظیر سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و سازمان همکاری شانگهای همکاری خوبی دارند و از مواضع یکدیگر در این سازمان‌ها پشتیبانی می‌کنند که نمونه اخیر آن حمایت دولت تاجیکستان از درخواست پذیرش عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای که منجر به تصویب این درخواست و شروع فرآیند عضویت در این سازمان در بیست و یکمین اجلاس شورای سران شانگهای در سپتامبر سال 2021 در شهر دوشنبه شد.

همکاری‌های علمی و فرهنگی دو کشور یکی از درخشان‌ترین صفحات روابط تاجیکستان و ایران است، زیرا تبادل تجربیات میان دانشمندان، معلمان، دانش آموزان، اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری دو کشور و شرکت دانشمندان و فرهنگیان در مراسم فرهنگی از اولویت‌های اصلی این روابط است.

سفر تاریخی جناب آقای دکتر رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به جمهوری تاجیکستان در ماه سپتامبر سال 2021 میلادی که با استقبال گرم مقامات محترم دولت تاجیکستان روبرو شد، نقطه عطف و آغاز فصل نوینی در همکاری‌های همه جانبه تهران و دوشنبه می‌باشد. در جریان این سفر تعداد 8 سند همکاری در حوزه‌های مختلف بین دو کشور به امضاء رسید که با اجرای آنها امیدواریم شاهد تحولات خوبی در روابط دو کشور باشیم. سران دو کشور در مورد تقویت و گسترش همکاری‌ها در بخش‌های گوناگون تبادل نظر کردند. در جریان رایزنی رؤسای محترم جمهوری دو کشور، پیشنهاد شد برای افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور، «برنامه بلندمدت همکاری‌های اقتصادی و تجاری» فیمابین تدوین شود.

در شرایط کنونی تحولات جهانی و منطقه‌ای  اقتضاء می‌کند که دو کشور هم فرهنگ و هم زبان بیش از گذشته در کنار یکدیگر بوده و با همدلی و همنوایی در جهت توسعه روابط فیمابین تلاش نمایند. 

اطمینان کامل داریم در پرتو اراده مقامات عالیه دو کشور و با بهره‌گیری از اشتراکات فراوان و ظرفیت‌های مکمل ایران و تاجیکستان، با لطف خداوند متعال شاهد تقویت همکاری‌ها و گسترش روز افزون روابط دو کشور هم دین، هم‌فرهنگ و هم‌زبان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان خواهیم بود.

 به عنوان نماینده ملت بزرگ ایران و دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌نمایم که  جمهوری اسلامی‌برای توسعه روابط و همکاری با جمهوری تاجیکستان، هیچ محدودیتی ندارد.

در پایان مایلم مطلب خود را با چکامه زیبایی از استاد نظام قاسم شاعر بلندآوازه تاجیک به پایان رسانم.

 جهان نغمه و خنیا، دل تاجیک و ایرانی             

یکی دنیا در این دنیا، دل تاجیک و ایرانی

ز مهر پاک برخوردار، ز عشق و عاشقی سرشار      

به دهر خفته ‌دل بیدار، دل تاجیک و ایرانی

تهی از گرد و کین بادا، به راه مهر و دین بادا        

سمایی در زمین بادا، دل تاجیک و ایرانی

خوشا وارسته و آزاد، بسا دلبسته و دلشاد             

همی ‌با فال حافظ باد، دل تاجیک و ایرانی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان جمهوری تاجیکستان روابط دو کشور محترم جمهوری توسعه روابط بین دو کشور همکاری ها هم زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۵۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه حزب اعتدال و توسعه در حمایت از اقدام کوبنده و بازدارنده نیرو‌های مسلح علیه رژیم صهیونیستی

حزب اعتدال و توسعه در حمایت از اقدام کوبنده و بازدارنده نیرو‌های مسلح ایران علیه رژیم تبهکار صهیونیستی، بیانیه‌ای را صادر کرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وَ سَیَعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَیَّ مُنْقَلَبٍ یَنْقَلِبُونَ
و آنان که ظلم و ستم کردند به زودی خواهند دانست که به چه کیفر گاهی و دوزخ انتقامی بازگشت می‌کنند. (شعراء - ۲۲۷)
«وعده صادق»

سکوت و تسامح جانبدارانه و غیر عادلانه کشور‌های مدعی حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکوم نمودن جنایت تروریستی حمله به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق توسط رژیم کودک‌کش صهیونیستی، موجب شد تا نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در اقدامی مشروع و بازدارنده وفق ماده (۵۱) منشور ملل متحد مجموعه‌ای از حملات ترکیبی علیه پایگاه‌های نظامی این رژیم سفاک را عملیاتی نمایند.

درهم شکسته شدن هیمنه پوشالی، انزجار افکار عمومی و فشار‌های داخلی علیه این رژیم آپارتاید موجب گردیده تا سردمداران تبهکار آن به منظور جبران شکست‌های پیاپی به دنبال رویارویی مستقیم با ایران باشند تا به خیال باطل خود با گسترش جنگ در منطقه و دخیل نمودن ایالات متحده آمریکا به عنوان محور استکبار و هژمونی جهانی و برخی کشور‌های امپریالیست غربی از باتلاق جنگ چندجانبه با نیرو‌های مقاومت بگریزند.

جمهوری اسلامی ایران با این اقدام دفاعی مشروع و بازدارنده در قالب رویکردی مسئولانه، بار دیگر نشان داد به دنبال ایجاد و تداوم هیچگونه جنگ منطقه‌ای نمی‌باشد و به سایر کشور‌ها نیز یادآوری کرد که از بین رفتن امنیت در خاورمیانه و اقصی نقاط جهان به نفع هیچ کشوری نخواهد بود.

هم اکنون با توجه به اشاعه اخبار جعلی توسط رسانه‌های معاند مبنی بر بی ثمر بودن اقدامات موثر ایران، مهمترین رویکرد استراتژیک، حفظ وحدت و انسجام ملی و حمایت یکپارچه اقشار ایران از ارکان نظام در برابر متجاوزین خدعه گر و مستکبر است.

حزب اعتدال و توسعه همگام با ملت شریف و آزاده ایران، ماجراجویی‌های جنون آمیز و پر مخاطره رژیم آپارتاید صهیونیستی که زنگ خطری برای امنیت و صلح جهانی تلقی می‌شود را به شدید‌ترین وجه ممکن محکوم و ضمن تقدیر واسع، حمایت قاطع از نیرو‌های مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را اعلام نموده و تمامی ظرفیت خود را برای تقویت وحدت و انسجام ملی به کار خواهد برد.

وَمَا النَّصْرُ إِلاَّ مِنْ عِندِ اللّهِ الْعَزِیزِ الْحَکِیم
حزب اعتدال و توسعه
۱۴۰۳/۰۱/۲۶

دیگر خبرها

  • تغییر محسوس سیاست خارجی عربستان
  • سلاجقه: جمهوری اسلامی پسماند رژیم صهیونیستی را مدیریت کرد
  • جمهوری اسلامی «پسماند رژیم صهیونیستی» را مدیریت کرد
  • امیر آشتیانی: همکاری و مشارکت ارتش و سپاه منجر به خلق صحنه‌های بدیعی شد
  • زمینه همکاری و توسعه روابط بین کرمان و روسیه وجود دارد
  • بیانیه حزب اعتدال و توسعه در حمایت از اقدام کوبنده و بازدارنده نیرو‌های مسلح علیه رژیم صهیونیستی
  • همکاری با ایران اولویت سیاست خارجه روسیه است
  • تاکید وزیران خارجه ایران و مالزی درمورد تقویت همکاری دو کشور در عرصه‌های مختلف
  • بیانیه حزب اعتدال و توسعه در حمایت از حمله سپاه به اسرائیل
  • تأکید رهبر کره شمالی بر توسعه روابط پایدار با چین