Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@16:23:19 GMT

ارسال ۷ ماهواره از دل آسمان به مدار زمین

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۵۶۹۹

ارسال ۷ ماهواره از دل آسمان به مدار زمین

شرکت هوافضای "ویرجین اوربیت"(Virgin Orbit)، هفت ماهواره از آسمان به مدار زمین فرستاد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت فضایی "ویرجین اوربیت" با ارسال هفت ماهواره جدید به مدار سومین موفقیت پیاپی خود را رقم زد.

موشک "لانچروان"(LauncherOne) این شرکت مستقر در کالیفرنیا هفت ماهواره را برای سه مشتری مختلف در روز پنجشنبه، ۱۳ ژانویه(۲۳ دی) به فضا برد و سومین موفقیت پیاپی خود را رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اصلاح شده‌ی ویرجین اوربیت موسوم به "دختر کیهانی"(Cosmic Girl) در ساعت ۴:۳۹ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱:۰۹ بامداد جمعه به وقت تهران) از پایگاه هوایی و فضایی موهاوی در کالیفرنیای جنوبی برخاست در حالی که موشک "لانچروان" را زیر بال‌های خود حمل می‌کرد.

این هواپیما برای مدت ۷۰ دقیقه به سمت جنوب غرب حرکت کرد تا به منطقه رهاسازی در قسمتی از اقیانوس آرام در فاصله ۸۰ کیلومتری جزایر مانش جنوب غرب کالیفرنیا رسید. "دختر کیهانی" در ساعت ۵:۵۲ عصر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲:۲۲ بامداد جمعه تهران) موشک "لانچروان" را در ارتفاع حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ متری رها کرد و این موشک دو مرحله‌ای به سمت مدار حرکت کرد.

ویرجین اوربیت در ساعت ۶:۵۳ عضر به وقت منطقه زمانی شرقی( ۳:۲۳ به وقت تهران) در صفحه توییتر خود اعلام کرد که تمامی هفت محموله با موفقیت در مدار مورد نظر در فاصله‌ی ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته‌اند.

ویریجن اوربیت قصد دارد سهم قابل توجهی از بازار ماهواره‌های کوچک را با کمک "دختر کیهانی" و "لانچروان" ۲۱ متری که قادر به حمل ۵۰۰ کیلوگرم بار است، در دست بگیرد.

شرکت "ویرجین اوربیت" بخشی از شرکت "ویرجین گلتیک" است که یک شرکت گردشگری با هدف فرستادن گردشگران به فضا و متعلق به "ریچارد برانسون" کارآفرین و سرمایه‌دار انگلیسی است. در حالی که هدف "ویرجین گلتیک" فرستادن گردشگران به فضا است، "ویرجین اوربیت" روی ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا تمرکز دارد.

"کارلوس کوئینینز"(Carlos Quiñones)، مدیر "برنامه آزمایش فضایی" ارتش ایالات متحده آمریکا و یکی از مشتری‌های روز گذشته‌ی ویرجین اوربیت در طول یک گفتگوی اینترنتی گفت: ارسال موشک از هواپیما انعطاف‌پذیری بیشتری فراهم می‌کند زیرا شما به یک نقطه خاص در زمین و چالش‌هایی که همراه با آن به وجود می‌آیند وابسته نیستید.

"لانچروان" در ماه مه سال ۲۰۲۰ برای اولین بار در پروازی آزمایشی پرتاب شد و در این ماموریت هیچ ماهواره‌ای با خود همراه نبرد. این ماموریت با مشکل روبه‌رو شد و شکست خورد.

دومین پرواز و آزمایش آن در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ انجام شد و در آن "لانچروان" ۱۰ تاسواره(ماهواره کوچک) را برای "برنامه پرتاب آموزشی" نانوماهواره‌های ناسا به مدار رساند.

پرواز سوم با رساندن هفت ماهواره در ژوئن ۲۰۲۱ به اتمام رسید و ماموریت روز گذشته که ویرجین اوربیت آن را "بر فراز ابرها" نامیده است موفق به استقرار هفت ماهواره در مدار شد.

چهار مورد از این ماهواره تحت حمایت "برنامه آزمایش فضایی" هستند که تحقیقات زیادی برای نیروی فضایی به انجام خواهند رساند.

نمایندگان ویرجین اوربیت در جریان برنامه اینترنتی خود گفتند که یکی از آزمایش‌های تحت حمایت برنامه آزمایش فضایی، به نام "Pathfinder for Autonomous Navigation"، با استفاده از دو تاسواره به نمایش فناوری مقرون‌به‌صرفه و خودکار اتصال در فضا می‌پردازد.

یکی دیگر از این ماهواره‌ها ساخته مرکز ایمز ناسا در کالیفرنیا است و "ماهواره آموزش فناوری ۱۳"(Technology Education Satellite-۱۳) نام دارد. این ماهواره به نمایش یادگیری ماشینی و ارتباطات پیشرفته می‌پردازد. یکی دیگر از ماهواره‌های برنامه آزمایش فضایی "Global Star Evaluation and Risk Reduction" نام دارد و یک تاسواره است که با هدف بررسی میزان اثربخشی یک قطعه که خارج از ماهواره قرار می‌گیرد در جمع‌آوری و انتقال داده‌ در مورد سلامت ماهواره به کار گرفته می‌شود.

شرکت لهستانی "SatRevolution" نیز دو ماهواره به مدار فرستاده است و ماهواره هفتم که "Adler-۱" نام دارد متعلق به شرکت مستقر در سانفرانسیسکو به نام "Spire Global" است. این ماهواره ۳۰ سانتی‌متری به بررسی زباله‌های فضایی در مدار نزدیک به زمین می‌پردازد.

شرکت ویرجین اوربیت قصد دارد که پنج ماموریت دیگر نیز در سال ۲۰۲۲ به انجام برساند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ویرجین اوربیت ماهواره برنامه آزمایش فضایی ویرجین اوربیت هفت ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اهواز بر مدار نارنجی است / ثبت پاک‌ترین آسمان در قزوین

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای یک شهر در وضعیت ناسالم و تعداد ۲۲ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _یکشنبه دوم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در هیچیک از کلانشهرها در وضعیت ناسالم برای عموم (قرمز) قرار ندارد، در حالی که روز گذشته شهر قم در موقعیت آلوده (قرمز) ثبت شد.

در همین راستا، سنجش کیفیت هوا امروز در کلان‌شهر اهواز با شاخص ۱۰۲، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، به طوری که روز گذشته شهرهای اهواز، مشهد و بجنورد بر مدار ناسالم (نارنجی) ثبت شدند.

به این ترتیب شاخص کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای تبریز با شاخص ۷۳، ارومیه با شاخص ۵۹، اصفهان با شاخص ۹۲، کرج با شاخص ۷۵، بوشهر با شاخص ۶۶، تهران با شاخص ۷۴، شهرکرد با شاخص ۵۳، مشهد با شاخص ۷۴، بجنورد با شاخص ۸۴، زنجان با شاخص ۷۴، زاهدان با شاخص ۶۴، قم با شاخص ۶۸، کرمانشاه با شاخص ۵۵، اراک با شاخص ۸۱ و همدان با شاخص ۶۱، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته یکم اردیبهشت، شهرهای ارومیه، اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، شهرکرد، زنجان، سمنان، زاهدان، سنندج، کرمان، کرمانشاه، اراک، بندرعباس، همدان و یزد، در وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلان‌شهرهای بیرجند با شاخص ۴۰، سمنان با شاخص ۴۸، قزوین با شاخص ۱۹، سنندج با شاخص ۳۵، کرمان با شاخص ۴۵، یاسوج با شاخص ۷۲ و یزد با شاخص ۴۶، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای تبریز، بیرجند و قزوین، در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

لازم است بدانیم، امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای اردبیل، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری و بندرعباس ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای اردبیل، ایلام، شیراز، یاسوج، گرگان، رشت، خرم‌آباد و ساری بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (زرد)، تعداد ۱۵ شهر سالم (زرد)، هفت شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده ثبت شده‌اند، به‌طوری که روز گذشته یک شهر ناسالم (قرمز)، سه شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، سه شهر پاک (سبز) و شش شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 746654

دیگر خبرها

  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود
  • مدل‌های آب‌وهوایی تغییر مکان ماهواره‌ها را هم پیش‌بینی می‌کنند
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • هوای اهواز بر مدار نارنجی است / ثبت پاک‌ترین آسمان در قزوین
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت
  • چین ماهواره جدید سنجش از دور را به مدار زمین فرستاد