Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد سامر خلیل» وزیر اقتصاد و بازرگانی سوریه در گفت‌و‌گو با وبگاه «العهد» درباره گفت‌و‌گوهای صورت گرفته با «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران جزئیاتی ارائه کرد.

وزیر اقتصاد سوریه در ابتدای اظهارات خود با «حیاتی» خواندن همکاری اقتصادی میان دمشق و تهران، گفت که همکاری‌های اقتصادی دو کشور می‌بایست در دوره کنونی موثر واقع شود چراکه همکاری در این زمینه روابط دو کشور را همانند روابط سیاسی دو کشور به سطوح بالاتری ارتقاء می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد سامر خلیل در ادامه بیان کرد که مشکلات اقتصادی و تجاری موجود میان دو طرف به مسئله حمل و نقل باز می‌‌گردد؛ امری که انتقال سریع و مناسب کالاها به دو کشور را دشوار کرده است.

خلیل همچنین با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات مربوط به حواله‌های مالی است، اضافه کرد که برخی از مشکلات محل بحث هیأت ایرانی و طرف سوری بوده و دو طرف در این زمینه‌ها و امکان ایجاد راه‌حل برای این موانع ساعت‌ها رایزنی‌ داشته‌اند.

وزیر اقتصاد سوریه در این خصوص گفت: «در بحث‌ها همچنین به فعال‌سازی بندهای توافق منعقدشده میان دو کشور به‌ویژه توافق بلندمدت همکاری‌های راهبردی اقتصادی پرداخته شد؛ همان توافقی که در سال ۲۰۱۹ امضاء شد. این توافق، یک توافق مهم است که بندهای بسیاری دارد و روابط اقتصادی و تجاری را ارتقاء می‌دهد. [دو طرف] اراده دارند و این اراده حقیقی است و ان‌شاء‌الله از طریق کمیته‌هایی که قرار است تمام این اقدامات را در مرحله آتی پیگیری کند، این اراده به ثمر خواهد نشست».

حواله‌های مالی

محمد سامر خلیل در ارتباط با حواله‌های مالی گفت که گفت‌و‌گوهایی مربوط به همکاری‌های مالی و بانکی که طرف ایرانی با رئیس بانک مرکزی سوریه به آن پرداختند،‌ در ارتباط با حواله‌های مالی بود.

وی در این خصوص اظهار داشت که این مسئله ضروری و تعیین‌کننده است حتی در سرمایه‌گذاری‌ها. در برهه گذشته، گام‌هایی در زمینه تبادل حساب و همکاری‌های بانکی برداشته شده و نیازمند تکمیل است. در حال حاضر درباره برخی کانال‌ها اقداماتی در جریان است تا حواله‌های مالی میان ایران و سوریه -دو کشوری که در حال حاضر تحت تحریم قرار دارند، تسهیل شود.

 

 

فعالسازی توافق‌های منقعدشده

وزیر اقتصاد سوریه در بخش دیگری از سخنانش گفت: «دیدار با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ایران یک دیدار بسیار مهم بود که در جریان آن به نقاط مشترک همکاری میان دو کشور پرداخته شد».

وی اضافه کرد که میان ایران و سوریه «در زمینه‌های متعددی توافق‌‌ها و اسناد همکاری بین‌المللی بسیاری وجود دارد که این توافق‌ها تنها محدود به اقتصاد و بازرگانی نمی‌شود».

خلیل افزود: «دو زمینه تجارت و اقتصاد جزء زمینه‌های حیاتی و مهم است که مستلزم فعالسازی هستند. ما درباره بسیاری از توافق‌های مربوط به این دو بخش می‌توانیم بگوییم که کامل هستند. با این‌ حال، مفاد آن‌ها باید در عمل فعال شود  مانند تعرفه‌های گمرکی، تسهیل ورود کالا به دو کشور و کالاهایی که از توافق تجارت آزاد مستثنی هستند، پروژه‌های سرمایه‌گذاری که شرکت‌های ایرانی می‌توانند در سوریه انجام دهند؛ پروژه‌هایی که برخی کالاهای مهم و ضروری‌ را در مقطع کنونی فراهم می‌کند که [سوریه] می‌تواند ایستگاهی برای صادرات آن‌ها به کشورهای همجوار باشد».

محمد سامر خلیل همچنین با اشاره به اینکه یکی دیگر از زمینه‌های همکاری میان دو طرف مربوط به همکاری در سطح مناطق آزاد است، گفت که این‌گونه یک منطقه تجاری آزاد مشترک میان سوریه و ایران ایجاد می‌شود که فعالیت‌های شرکت‌ها در دو حوزه صنعت و تجارت را در بر خواهد گرفت و همچنین استفاده از ماشین آلات کشاورزی که در ایران و سوریه ساخته می‌شوند و بومی سازی این صنایع در سوریه در یکی از مراحل آتی و از طرفی دیگر، بهره‌مندی از حمل و نقل و سفرهای منظم کشتی‌‌هایی که به ایران و سوریه کالا حمل می‌کنند.

وی در پایان تأکید کرد که گروه‌های کاری ذیربط در برهه آتی فعالسازی نکات ذکرشده در توافق‌ها را پیگیری و آن را وارد فاز اجرایی خواهند کرد.

خلیل گفت که پیگیری‌ها جدی و اراده‌ها واقعی است و خطوط مشی‌ای نیز وجود دارد که در نشست‌های کمیته مشترک مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.

منابع سوری روز سه‌شنبه خبر داده بودند که یک هیأت اقتصادی بلندپایه به ریاست وزیر راه و شهرسازی ایران وارد دمشق شده است.

روزنامه «الوطن» سوریه با اشاره به اینکه هدف از سفر این هیأت ایرانی ‌بحث و بررسی راه‌های توسعه همکاری‌ اقتصادی میان دو کشور است، خبر داده بود که تعدادی از نمایندگان ایرانی در هیأت مذکور حضور داشته‌اند که قرار است با برخی مقامات ارشد سوریه دیدار و گفت‌و‌گو کنند.

 رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران نیز در تشریح آخرین نتایج رایزنی‌ها و گفت‌و‌گوها در سوریه، روز گذشته، بیان کرد: «در ملاقات با رئیس جمهور سوریه به موضوعات اقتصادی این کشور و همچنین موانع و مشکلات کنونی در روابط اقتصادی ایران و سوریه پرداخته شد».

وی با اظهار اینکه در جلسات برگزار شده، تصمیمات خوبی گرفته شده است، افزود:‌ «قرار شد کمیته مشترکی بین ما و سوریه تشکیل شود، تفاهم‌نامه‌های زیادی با سوریه داریم اما بخشی از آنها عملیاتی نشده‌اند بنابراین قرار شد در کمیته‌ای مشترک این موضوعات بررسی و سپس اجرایی شوند».

قاسمی همچنین با اشاره به برگزاری جلسه با وزیر امور خارجه سوریه و بررسی موضوعات دیپلماتیک بین دو کشور نیز اظهار داشت: «به توافقات خوبی رسیدیم؛ قرار شد بانک مشترک در سوریه ایجاد شود؛ در این راستا بناست بانک‌های ایرانی و سوری در کشورهای یکدیگر شعبه داشته باشند».

وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به برگزاری جلسه با وزیر راه سوریه، گفت که حمل ونقل در بخش‌های مختلف یکی از زیرساخت‌های مهم توسعه اقتصادی کشور است؛ در این زمینه تصمیم گرفته شد رئیس سازمان هواپیمایی کشور موضوعات اجرایی را با همکاران خود بررسی کند.

قاسمی در ادامه سخنانش اظهار داشت: درباره موضوعات مختلفی به ویژه ایجاد مناطق آزاد مشترک دو کشور تصمیماتی گرفته شد؛ بناست رئیس منطقه آزاد کشور در سفری به سوریه مسئله منطقه آزاد مشترک را بررسی و قرارداد را امضا کند.

به گفته وی افزایش تولیدات ایران در سوریه از جمله تولید تراکتور و ابزارآلات کشاورزی، حذف تعرفه‌ها و افزایش صادرات بین دو کشور و موضوعات گمرکی  از دیگر موارد مطرح شده در این سفر است که در جلسات آینده به جمع‌بندی می‌رسند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: رستم قاسمی وزیر اقتصاد سوریه ایران وزیر راه و شهرسازی ایران وزیر راه و شهرسازی وزیر اقتصاد سوریه حواله های مالی ایران و سوریه توافق ها زمینه ها دو کشور میان دو دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۷۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم

به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به دعوت رسمی همتای پاکستانی خود و در رأس هیاتی عالی‌رتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی، بامداد 3 اردیبهشت ماه به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان سفر کرد.رئیس جمهور تقویت روابط اقتصادی و تجاری با پاکستان را از جمله اهداف این سفر عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست همسایگی، مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه و ارتقای روابط با کشورهای همسایه و همسو است.

افزایش 10 میلیارد دلاری در روابط اقتصادی

نشست خبری مشترک رئیس جمهور کشورمان و محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در اسلام آباد برگزار شد.

مهم ترین اظهارات سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری:

آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه دار کرده این است که سازمان های بین المللی و به ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده است شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد و مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده اند. ما با کشور دوست و برادر و همسایه مان پاکستان فقط به عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است این پیوند ناگسستنی است. در نشست هایمان با نخست وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم. هر دو کشور در مبارزه با ناامنی ها جرایم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی ها مصمم هستیم. ممکن است برخی همکاری های دو کشور را نپسندند، مهم نیست مهم این است که تداوم همکاری های دولت های دو کشور به نمایندگی از مردم آنها ادامه یابد و مصممیم این همکاری ها را در سوطح بالا ارتقا ببخشیم. سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور قابل قبول نیست و تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد. مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به ویژه مرزبانان به کار گرفته شود.

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری چه گفت؟

بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفت‌وگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده اند از کشورهای جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد. از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم. جناب آقای رئیس جمهور، شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.

تقویت روابط دوجانبه

در این سفر همچنین دیدار هیات بلندپایه دو کشور به ریاست سران ایران و پاکستان برگزار شد و کاخ نخست وزیری پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد؛

شهباز شریف و سید ابراهیم رئیسی راهکارهای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه را بررسی کردند. طرفین تقویت تجارت دو کشور و گسترش همکاری‌ها در حوزه ارتباطات را مورد بررسی قرار دادند. تهران و اسلام‌آباد مصمم به نبرد مشترک علیه تروریسم هستند.

پس از انجام مراسم استقبال، مقامات ارشد دو کشور با یکدیگر نهال به نشانه دوستی دو ملت در خاک کاخ نخست وزیری پاکستان کاشتند. همچنین رئیس جمهور اسلامی ایران و نخست وزیر پاکستان پس از دیدار و رایزنی‌های خود، از یادمان نامگذاری یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» رونمایی کردند.

امضای 8 سند همکاری

همزمان با سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به پاکستان، مقامات دو کشور در حضور «آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی» و «محمدشهباز شریف» نخست وزیر این کشور، هشت سند همکاری وتوافق نامه و یادداشت تفاهم به امضا رساندند.اولین موافقت نامه که به امضای طرفین رسید همکاری های امنیتی بین دوکشور بود و موافقت نامه دوم موافقتنامه معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران وجمهوری پاکستان است.

تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب بیگانگان نیست

سناتور اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان نیز سید ابراهیم رئیسی با دیدار و از مواضع تهران در منطقه به ویژه در حمایت از فلسطین قدردانی کرد.

رئیسی در دیدار با وزیر خارجه پاکستان:

با وجود آنکه تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست، اما با توجه به ظرفیت‌های متنوع، متعدد و متقابل موجود روابط دو کشور اسلامی باید ناظر بر تأمین منافع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد. صهیونیست‌ها از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کنند در برابر راهبرد دشمن برای تداوم اختلاف میان امت اسلامی، راهبرد ما وحدت است.

وزیر امور خارجه پاکستان:

امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد. امت اسلامی امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به وحدت و تقویت همبستگی دارد. پاکستان برای همکاری‌های گسترده و سازنده با ایران اعلام امادگی میکند.

دیدار وزرای کشور

در ادامه احمد وحیدی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران پس از پایان دیدار رسمی سران ایران و پاکستان و امضای تفاهمنامه همکاری، با همتای پاکستانی خود دیدار کرد .سید محسن رضا نقوی و احمد وحیدی پیرامون آخرین تحولات مرتبط با روابط دوجانبه و همکاری‌های دو کشور با یکدیگر به مذاکره پرداختند.

کد خبر 846439 برچسب‌ها پاکستان دولت سیزدهم سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می‌گذرد؟
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • تجارت ۱۰ میلیارد‌ دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • استقبال سازمان همکاری اسلامی از توافق تعیین حدود مرز آذربایجان و ارمنستان
  • رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان در آستانه سفر رئیسی به اسلام آباد
  • رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان در آستانه سفر رئیسی
  • آینده اقتصاد سوریه/ شرایط روزبه‌روز سخت می‌شود