Web Analytics Made Easy - Statcounter

زردچوبه اگر به اندازه و درست مصرف شود، خواص زیادی دارد، اما در کنار خواص آن مصرف بیش از حد آن خطراتی نیز در پی خواهد داشت.

۱. مصرف زیاد زردچوبه و تحریک رحم در دوران بارداری

اگر از زردچوبه، در کنار زردچوبه مورد استفاده در تهیه غذاها، برای اهداف پزشکی استفاده می‌کنید، شانس تحریک شدن بدن و درهم‌ریختگی چرخه قاعدگی را افزایش می‌دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درواقع این وضعیت، شانس شکل‌گیری چرخه قاعدگی را بالا می‌برد و حتی می‌تواند روی بارداری هم تاثیر منفی بگذارد. حتی شیردهی مادران نیز تحت تاثیر این مشکل قرار می‌گیرد. بنابراین، اگر باردار هستید یا به نوزادتان شیر می‌دهید، هرگز از زردچوبه به‌صورت جداگانه و خارج از میزان عادی آن در تهیه غذا‌ها استفاده نکنید.

۲. مصرف زیاد زردچوبه و ناباروری

کورکومین* Curcumin موجود در زردچوبه، سطح هورمون تستوسترون را در بدن کاهش می‌دهد. این اتفاق اجازه نمی‌دهد که اسپرم‌ها آزادانه حرکت کنند. بنابراین، شانس باروری (خصوصا در میان مردان) از همین طریق کاهش پیدا می‌کند. پس زوج‌هایی که قصد دارند صاحب فرزند شوند، نباید از زردچوبه به‌صورت جداگانه و خارج از دستور تهیه غذا‌ها استفاده کنند. اگر به هر دلیلی می‌خواهید زردچوبه مصرف کنید، حتما پیش از این کار با پزشک خودتان مشورت کنید.

* کورکومین Curcumin: عامل زردی زردچوبه است و ضد سرطان موثر محسوب می‌شود. ۳. مصرف زیاد زردچوبه و اثرگذاری منفی بر بیماری‌های حساس به هورمون

کورکومین موجود در زردچوبه، در بسیاری از موارد مانند هورمون استروژن عمل می‌کند. همین ویژگی بر دارو‌های خاصی که برای درمان بیماری‌های حساس به هورمون (مانند سرطان پستان) استفاده می‌شوند، تاثیر منفی می‌گذارد. بنابراین، مصرف زردچوبه در این موارد می‌تواند به تشدید بیماری منجر شود. البته این اثرگذاری منفی زمانی به وجود می‌آید که زردچوبه بیشتر از میزان عادی و فراتر از غذا‌های همیشگی مصرف شود. در ضمن، این تاثیر منفی برای همه بیماری‌های حساس به هورمون به وجود نمی‌آید. بنابراین، مشورت کردن با پزشک همیشه در اولویت است.

۴. مصرف زیاد زرچوبه و رقیق شدن خون بدون لخته شدن

اگر درحال استفاده از دارو‌های ضدانعقاد و ضدپلاکت هستید، ترجیحا نباید از زردچوبه با اهداف درمانی و فراتر از غذا‌های رایج استفاده کنید. زردچوبه همیشه این قابلیت را دارد که با دارو‌های شما تداخل ایجاد کند، چون ذاتا نوعی رقیق‌کننده خون محسوب می‌شود. در صورتی که از این طریق صدمه ببینید، خون زیادی از دست خواهید داد. به همین دلیل هم افرادی که باید عمل جراحی انجام دهند، نباید از زردچوبه استفاده کنند.

۵. مصرف زیاد زرچوبه و کمبود آهن

افرادی که از کمبود آهن رنج می‌برند، باید از مصرف زردچوبه پرهیز کنند، چون این ادویه می‌تواند قابلیت‌های بدن برای جذب آهن را ضعیف کند. بنابراین، اگر به کمبود آهن مبتلا هستید، هرگز نباید استفاده از زردچوبه را فراتر از غذا‌های رایج ادامه بدهید. اگر اهداف پزشکی خاصی در ذهن‌تان است، حتما پیش از هر گونه اقدامی با پزشک خودتان مشورت کنید.

۶. مصرف زیاد زرچوبه و بیماری دیابت

زردچوبه، ادویه‌ای است که با دارو‌های دیابت تداخل ایجاد می‌کند. درواقع، کورکومین موجود در زردچوبه، این توانایی را دارد که سطح قند خون را پایین بیاورد. پس اگر درحال مصرف دارو برای پایین آوردن سطح قند خون هستید، توصیه می‌شود که هرگز از زردچوبه به‌صورت مجزا استفاده نکنید. این کار به اُفت ناگهانی قند خون منجر می‌شود و به سلامت شما آسیب می‌رساند.

۷. مصرف زیاد زرچوبه و مشکلات مربوط به کیسه صفرا

زردچوبه این قابلیت را دارد که در صورت مصرف بیش از حد به مشکلات کیسه صفرا منجر شود، چون اگزالات Oxalate زیاد موجود در آن دقیقا خطر شکل‌گیری سنگ‌های کیسه صفرا را افزایش می‌دهد. بنابراین، اگر به چنین مشکلاتی مبتلا هستید، اصلا سراغ استفاده از زردچوبه نروید.

۸. مصرف زیاد زرچوبه و مشکلات مربوط به کبد

زردچوبه، یکی از ترکیبات طبیعی است که برای درمان مشکلات کبد استفاده می‌شود. با این حال، اگر دوز مصرفی آن تحت نظر پزشک نباشد، می‌تواند به اثرات معکوس منجر شود. درواقع، زیاده‌روی در مصرف زردچوبه دقیقا عملکرد‌های عادی کبد را مختل می‌کند و خصوصا به نحوه پردازش بعضی از دارو‌ها صدمه می‌زند.

۹. مصرف زیاد زرچوبه و اسهال

اسهال و حالت تهوع از شایع‌ترین عارضه‌های جانبی زیاده‌روی در مصرف زردچوبه هستند، ولی مسائل نگران‌کننده‌ای محسوب نمی‌شوند. این حالت‌ها زمانی اتفاق می‌افتند که کورکومین موجود در زردچوبه، دستگاه گوارش را تحریک می‌کند. در این صورت، شما باید میزان استفاده از زردچوبه را کاهش دهید یا با پزشک مشورت کنید.

 

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه زردچوبه مصرف زیاد زردچوبه موجود در زردچوبه مصرف زردچوبه دارو ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۹۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟

ایتنا - اولین دارویی که روند آلزایمر را کند می‌کند، بیش از یک سال است که در ایالات متحده به بازار آمده، اما فروش آن کم بوده است. همچنین ماه‌ها طول کشید تا سیستم‌‌های بیمارستانی بزرگ استفاده از این دارو را آغاز کنند و برخی شرکت‌های بیمه هم آن را تحت پوشش قرار ندادند.
پزشکان می‌گویند برخی بیماران احتمالا به دلیل تاثیر محدود و عوارض جانبی احتمالی داروی لکمبی (Leqembi) در مصرف این دارو تردید دارند زیرا سال‌ها طول می‌کشد تا بهترین شکل مصرف این دارو و عوارض آن مشخص شود و برای بهبود روش‌های تشخیص آلزایمر نیز باید پیشرفت‌هایی صورت بگیرد و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

بیش از شش میلیون نفر در آمریکا و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که شایع‌ترین نوع زوال عقل است. برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما لکمبی می‌تواند پروتئین چسبنده مغز به نام آمیلوئید را که عامل اصلی بیماری آلزایمر است، از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای علائم خفیف این بیماری با مصرف این دارو می‌توانند پیشرفت بیماری‌ را تا چند ماه به تاخیر بیندازند. هرچند برخی کارشناسان می‌گویند این تاخیر ممکن است آنقدر نامحسوس باشد که بیماران متوجه نشوند.

 
سازمان غذا و داروی ایالات متحده تابستان ۲۰۲۳ مصرف داروی لکمبی را برای بیماران در مراحل اولیه به طور کامل تایید کرد. شرکت ژاپنی ایزای (Eisai)، سازنده این دارو، هم ابتدا انتظار داشت که تا پایان ماه مارس، ۱۰ هزار بیمار از این دارو به شکل تزریق با سرم استفاده کنند اما مدیران این شرکت کمی بعد این پیش‌بینی را کاهش دادند؛ البته می‌گویند فروش رو به رشد است.

دکتر علی‌رضا عطری، متخصص مغز و اعصاب که مشاور حقوقی شرکت ایزای است، می‌گوید: «این رویکرد بسیار مرحله‌ای و گام به گام است. هرچه بیشتر درباره آن یاد بگیریم‌، آن را بیشتر گسترش و بسط خواهیم داد.»

به گفته پزشکان، برای شناسایی سریع بیماران و شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری، باید اقدام‌های بیشتری انجام شود که روندی مبهم است. از طرفی ممکن است برخی بیماران واجد شرایط استفاده از داروی لکمبی نباشند، زیرا با داروهایی که برای جلوگیری از سکته مصرف می‌شود، تداخل دارویی دارد. وقت گرفتن از متخصص مغز و اعصابی هم که این دارو را تجویز می‌کند، احتمال دارد چند ماه‌ طول بکشد.

دیگر خبرها

  • هشدار به خانم‌ها در استفاده از رُژ لب
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • هشدار به خانم‌ها در استفاده از رُژ لب/ وجود مواد مضر و سمی
  • هشدار سازمان غذا و دارو به خانم ها درباره استفاده از رژهای لب
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • مصرف ماهانه شکر به ۲۴۰ هزار تن رسید
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود
  • ۲۲ عطاری متخلف در قم طی سال گذشته پلمب شدند
  • کاهش آلرژی فصلی با این ۵ روش
  • هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی