Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@10:43:24 GMT

دیده نشدن عابران در معماری شهرها

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۳۲۱۶

دیده نشدن عابران در معماری شهرها

ایسنا/فارس رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: متاسفانه همچنان مرگ و میر عابرین پیاده در کلانشهرها بالاست و نشان می‌دهد که نحوه معماری شهرهای ما به نفع عابرین پیاده نیست.

کامران باقری لنکرانی ٢٥ دی در نشست مجازی «شهر و ارزیابی تاثیر سلامت» که به میزبانی گروه پژوهشی علوم رفتاری و مرکز ارزیابی تاثیر جهاد دانشگاهی فارس برگزار شد، گفت: یکی از موارد مهم در سلامت، بروز مداخلات موثر است و بسیاری از مواقع در این ارزیابی دچار مشکل می‌شویم و به جای اینکه به برون داد نهایی بپردازیم به فرایندها توجه می‌کنیم که اشتباه رایجی است و موجب می‌شود تا بودجه‌های کشور به درستی هزینه نشوند و به بیراهه برویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: سلامت بیش از اینکه به مداخلات حوزه درمان مرتبط باشد و حتی با حوزه‌های مراقبتی و پیشگیری ارتباط داشته باشد، به عوامل اجتماعی خارج از حوزه سلامت مرتبط است.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: مثلا در قضیه مرگ و میر مادران باردار، در ایران شاهد کاهش مرگ و میر مادران باردار بودیم که یک افتخار است.

لنکرانی تصریح کرد: مهمترین موضوعی که موجب این کاهش شد، نقش عوامل خارج از حوزه سلامت مانند حمل و نقل، بهبود دسترسی در  راههای روستایی و ...بوده است.

او ادامه داد: اما گاهی هم شاهد تاثیر منفی بوده‌ایم به عنوان مثال؛ در شیراز تا سال ٩٥ شاهد قربانی سالانه تا ١٥٠ نفر عابرین پیاده در بلوار رحمت بودیم که جانمایی‌ها وفاصله بین محل سکوتت تا محل دسترسی به خدمات و ...از عوامل آن بوده و هنوز هم شاهد این مشکل در کمربندی شیراز هستیم که به پر مرگ ترین مسیرهای تردد در کلانشهرهای ایران تبدیل شده است. 

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه بسیاری از تصمیماتی که در حوزه مدیریت شهری گرفته می‌شود، می‌تواند به ارتقای سلامت و یا برعکس نقش داشته باشد، عنوان کرد: متاسفانه همچنان مرگ و میر عابرین پیاده در کلانشهرها بالاست و نشان می‌دهد که نحوه معماری شهرهای ما به نفع عابرین پیاده نیست و دسترسی به فرآیندهایی همچون امکان فعالیت فیزیکی و فعالیت‌های مرتبط با حوزه سلامت در شهرها کمتر شده است.

لنکرانی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف توسعه پایدار این است که بیش از ٧٥ درصد از ساکنین شهرها در فاصله ٤٠٠ متری محل سکونت خود به فضای پارک یا بوستان دسترسی داشته باشند، لذا اگر در مدیریت شهری به این مهم توجه نشود، دچار اختلال می‌شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاددانشگاهی فارس کمربندی شیراز كامران باقري لنكراني سلامت استانی علمی و آموزشی معماری شهری عابرین پیاده مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۳۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ابارش سبزوار

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی دکتر سالاری در آیین بهره برداری از این طرح گفت: مرکز خدمات جامع سلامت ابارش جزء ۲۷ طرح محرومیت زدایی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار است که با بهره برداری از آن ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از جمعیت این روستا تحت پوشش خدمات مرکز قرار خواهند گرفت. وی افزود: زمین این مرکز با برآورد هزینه ۶۰ میلیارد ریال توسط خیرسلامت مرحوم محمد حسین ابارشی در اختیار دانشگاه قرار گرفته است که با افتتاح آن در مجموعه تحت پوشش دانشگاه ۴۷ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی فعال است که مردم می‌توانند خدمات بهداشتی و درمانی را از این مراکز دریافت نمایند. ابراهیمی معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار نیز در ادامه گفت: سبزوار در حوزه بهداشت و درمان از ۲۲ دانشگاه و همچنین در تعداد بیمارستان و مراکز درمانی از ۱۳ دانشگاه در سطح کشور بزرگتر است که این از افتخارات غرب خراسان محسوب می‌شود. وی افزود: ظرفیت‌های بی نظیری در ارائه خدمات درمانی در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار وجود دارد که در صورت دیده شدن می‌تواند این خطه از کشور را به قطب گردشگری سلامت تبدیل نماید که نمونه آن دانشکده دندانپزشکی است که امیدواریم این فرصت فراهم و در اختیار دانشگاه قرار گیرد. ابراهیمی اظهار کرد: در سفر آینده دولت به استان خراسان رضوی نیاز است تا در حوزه زیرساخت‌ها و همچنین تامین تجهیزات مورد نیاز بویژه دانشگاه علوم پزشکی نگاه ویژه‌ای شود چرا که فراهم شدن آن بار درمانی استان را به شدت کاهش خواهد داد.  در ادامه این آیین حسینی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی از تمامی فعالان حوزه سلامت، خیرین و افرادی که در ساخت این مرکز کمک نموده اند قدردانی کرد و با اشاره به نقش بسیار مهم مردم در حوزه سلامت گفت: دولت با تمام توان خود قادر به ارائه خدمات در یک زمان کوتاه به مردم نیست، نکته مهم و تسریع کننده بحث مردمی سازی، مشارکت و پیوند خدمات بین دولت و مردم است، لذا نقش خیرین و سرمایه گذاران در توسعه کشور بسیار حائز اهمیت است. دکتر حسینی با تاکید برظرفیت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: با توجه به پیشرفت‌های آموزشی، تجهیزات درمانی و فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف این دانشگاه لازم است که برخی امکانات و خدمات درمانی در همین شهرستان به مردم ارائه گردد، لذا بایستی برای مراکزی، چون سبزوار با توجه به اینکه بیش از نیم میلیون نفر را تحت پوشش دارند در نظام سلامت نقشی تعریف شود. وی ابراز امیدواری کرد ما به دنبال ایجاد ظرفیت برای توسعه متوازن در استان هستیم و قول می‌دهیم هرآنچه در توان سازمان است بکار گرفته شود تا خدمات درمانی به سبزوار داده شود.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۷ ایستگاه سلامت و خانه بهداشت در شهرستان همدان
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • راه اندازی دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز
  • توزیع نان کامل در ۲۵ نانوایی شیراز
  • ‌راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شیراز
  • دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز راه‌اندازی شد
  • راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟ | واکنش سازمان پسماند شهرداری نسبت به این اتفاق
  • افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ابارش سبزوار
  • منطقه یک شیراز، منطقه هزینه‌بردار در تملک