Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا شبنم جهانشاد روز شنبه در مراسم شروع طرح رصد معلولیت در استان یزد با ارائه توضیحاتی در ارتباط با چگونگی اجرای طرح یاد شده افزود: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ ، ۱.۳ درصد یعنی ۱۳ در یک هزار نفر آمار معلولان کشور برای ارائه به سازمان بهداشت جهانی اعلام شد.

وی علت شروع طرح رصد را تفاوت چشمگیر آمار اعلام شده با آمار ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: بانک اطلاعاتی معلولان سازمان بهزیستی شامل معلولان مراجعه کننده به سازمان است که فرد توسط متخصصان و کارشناسان ارزیابی تخصصی بالینی شده و نام وی از نظر نوع معلولیت و شدت معلولیت در سامانه ثبت می شود.

وی تصریح کرد: با این وجود نمی‌توان از این آمار برای بررسی  آمار شیوع معلولیت استفاده کرد ، همچنین با توجه به قانون برنامه ششم توسعه و تصویب رصد آسیبهای اجتماعی و معلولیت در ماده ششم این قانون ، کارگروه‌هایی برای چگونگی به دست آوردن اطلاعات و آمار دقیق تشکیل شد و طرح تعیین شیوع  و علت یابی انواع اختلالهای منجر به کم توانی شکل گرفت.

جهانشاد به اجرای طرح رصد  بر اساس خوشه بندی و تکمیل پرسشنامه اشاره کرد و گفت : اطلاعات به دست آمده تحلیل و در اختیار ارگان‌ها و سازمانهای مختلف اشتغال ، بیمه ، آموزش و پرورش و وزارت بهداشت  قرار می گیرد.

مشاور طرح رصد معلولیت نیز گفت: اگر جامعه آماری را یک دایره سفید فرض کنیم ، افرادی در این دایره سفید با تعریف امروز سلامت نسبتا از نظر تندرستی سالم هستند ، عده ای هم از نظر ساختار آناتومی و فیزیولوژی دچار مشکل می شوند که علت‌های مختلفی دارند.

دکتر کیوان دواتگران افزود: تمام اتفاقهایی که در حوزه پزشکی و توان بخشی می افتد قادر است محدودیت های عملکردی را به حداقل برسانند و با این وجود گاهی نیز هر چه تلاش شود محدودیت‌های عملکردی بیمار رفع نمی‌شود.

وی با اشاره به رنگ بندی دایره سلامت ادامه داد : کسی که در دایره بنفش است زمان طلایی را از دست داده و باید بتوانیم کاری کنیم که فرد از دایره فیروزه‌ای به دایره بنفش وارد نشود و اگر بتوان کاری کرد که او در دایره سفید قرار گیرد ، بازتوانی انجام شده‌است.

مشاور طرح رصد معلولیت تصریح کرد: بازتوانی می‌تواند توسط یک جراح و یا یک کارشناس بهزیستی انجام گیرد ، مهم این است که دایره فیروزه ای به سمت سفید رود و یا فیروزه‌ای باقی بماند و امروز جمع شده‌ایم تا به خوبی غربالگری کنیم و اگرشما پرسشگران قدر و ارزش کاری که انجام می‌دهید را بدانید با انجام غربالگری و به دنبال آن پیشگیری موثر قدم بسیار بزرگی برای شهر و استان و کشور برمی‌دارید.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان یزد هم در حاشیه این برنامه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: طرح رصد معلولیت بررسی شیوع و علل آسیبهای منجر به بروز معلولیت در تعدادی از استانهای کشور اجرا می‌شود که استان یزد هم انتخاب شده و تعداد نمونه تعریف شده به صورت خوشه‌های جمعیتی ۱۳ هزار نفر است.

ناصر صباغزادگان افزود: این طرح در شهرستانهای مختلف استان با همکاری ۶۰ نفر از کارشناسان آشنا با طرح اجرا می‌شود و هدف از برگزاری این دوره آموزشی نیز آشنایی بیشتر کارشناسان با آسیبهای منجر به بروز معلولیت و تکمیل اطلاعات آنها برگزار شده‌است.

وی با بیان اینکه ۱۴ نفر از پزشکان همکار و یا پزشکانی که دوره را گذرانده‌اند به عنوان پزشکان ارجاع دهنده انتخاب شده‌اند ادامه داد: پرسشکران با مراجعه به درب منازل افرادی که به صورت خوشه ای انتخاب شده اند ، پرسش نامه ای را تکمیل می‌کنند و اگر عضو یا اعضایی از خانواده دچار اختلالات منجر به معلولیت هستند شناسایی و به پزشک ارجاع داده می‌شوند.

وی افزود: پزشک با بررسی مستندات نوع و شدت معلولیت را تعیین می‌کند و در نهایت شیوع معلولیت در شهرستانها و کل استان مشخص می‌شود و اطلاعات به دست آمده در یک سامانه ثبت می‌شود و سپس اجرای برنامه های پیشگیری از معلولیت با پروتکل اجرا شده مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان یزد تصریح کرد: مهمترین هدف طرح شناسایی آسیب و جلوگیری از تشدید آن آسیب است.

هم اکنون۲۹ هزار و ۴۰۰ نفر معلول زیر پوشش سازمان بهزیستی استان یزد هستند.

  

برچسب‌ها میبد یزد غربالگری سازمان جهانی بهداشت معلولان سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میبد یزد غربالگری میبد یزد غربالگری سازمان جهانی بهداشت معلولان سازمان بهزیستی کشور طرح رصد معلولیت سازمان بهزیستی استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۷۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست مشترک یا معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: کمبود آب و مدیریت غلط در این حوزه، زلزله، ساخت‌وساز ناایمن و توسعه حاشیه‌نشینی را از جمله بحران‌های پیش روی کشور است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست مشترک سازمان ومدیریت بحران کشور و معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه، امروز دوشنبه 3 اردیبهشت برگزار شد. محمدحسن نامی،‌ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این نشست کمبود آب و مدیریت غلط در این حوزه، زلزله، ساخت‌وساز ناایمن و توسعه حاشیه‌نشینی را از جمله بحران‌های پیش روی کشور بیان کرد.

نامی با بیان سخنانی در این نشست با بیان اینکه موضوع بحران در بیش از 190 کشور اولین و مهم‌ترین موضوع است، گفت: با بیابان‌زایی، تغییر اقلیم، تغییر وضعیت آب و هوایی، کم شدن آب و کمبود آب شیرین مواجه هستیم که بخشی از بحران‌هایی است که جهان را تهدید می‌کند که باید از قبل از ایجاد بحران پیشگیری کرد.

وی افزود: در قانون مدیریت بحران که ابلاغیه مقام معظم رهبری در آغاز آن قید شده، مربوط می.شود به پیشگیری که باید به آن دقت کرد.

هشدار مدیریت بحران ‌فارس به شهروندان

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: امروزه مهم‌ترین مخاطره کشور ما سیلاب است و آن راهی ندارد جز اینکه آبخیزداری و آب‌خوان‌داری را تا انتها انجام دهیم. آبخیزداری در بالادست هم آب را نگه می‌دارد و از حرکت سنگ و فرسایش زمین جلوگیری می‌کند. آبخوان‌داری هم مربوط به حفط آب و هدایت آن به زیرزمین است. الان در دنیا سدهای زیرزمینی احداث می‌شود که از رانش زمین و فرونشست جلوگیری می کند. می‌دانیم که فرونشست در کشور وجود آورد زیرا از سطح استاندارد برداشت از آب‌های زیر زمینی رد شده‌ایم و باید جبران شود.

وی افزود: سد زیرزمینی ار تبخیر آب هم جلوگیری می‌کند. از 15 خرداد تا 15 مهر که فصل گرم است، حدود یک سوم آب‌های سطحی تبخیر می‌شود و اگر مانند پارسال خیلی گرم شود از یک سوم هم عبور می‌کند.

نامی ادامه داد: قوه‌ قضاییه می‌تواند با پیشگیری در این مباحث تا میلیاردها دلار به کشور کمک کند از جمله در جلوگیری در ناپایداری ساخت و سازها که در زلزله آسیب زیادی به همراه دارد. 63 درصد از جغرافیای کشور یا روی ‌گسل یا در حریم گسل هستند. با این میزان گسل در کشور آیا امکان هست که پیشگیری کنیم؟ پاسخ مثبت است.

وی افزود: در تهران سه گسل خطرناک داریم که گسل شهر ری خطرناک‌ترین آن‌هاست. بایستی مقاومت مصالح ساختمانی را به 8 ریشتر و اماکن حساس و حیاتی را به بالای 10‌ ریشتر برسانیم. سازه‌ها باید مقابل 8 ریشتر مقام باشند و اگر کیفیت مصالح و کیفیت سازه سبب در سطح قابل قبولی نباشد، سازه در زلزله بالای 6 ریشتر فرو می‌ریزد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه اظهار کرد: در 220 سال گذشته 12 زلزله بالای 7 ریشتر در کشور ما رخ داده است. البته از سال 1330 به این طرف تعداد زلزله ها کم شده است. بزرگی آخرین زلزله بزرگ 7/7 بوده و مسیری را نشان می‌دهد که اگر بخواهیم به خاطر زلزله برای سکونت در ایران آرامش نسبی داشته باشیم بایستی 8 ریشتر را برای مقاومت سازه‌هو در نظر بگیریم.

نامی در بخش دیگری از سخنانش با گفتن اینکه از طرفی با ساخت و سازهای غیرمجاز مواجهیم، افزود: سال گذشته در اطراف خوی سه بار زلزله آمد. تمام ساختمان‌هایی که فروریخت ظرف چند روز با مجوز شهردار وقت با آگاهی مدیران بالادست خود در ازای پرداخت وجه ساخته شده بود. از دستگاه قضایی خواهش کردیم آن‌ها را محاکمه کند تا درس عبرتی برای دیگران باشد.

وی افزود: در محله گلابدره تهران دارند به سرعت ساختنان‌هایی را می‌سازند. در زمین 70 متری 14 طبقه ساخته شده که طبقات آخر با نبشی است و استحکام ندارد و می‌ریزد. با شهرداری که مطرح می‌کنیم می‌گویند پلیس باید ورود کند و پلیس به ما می‌گوید نمی‌توانیم با آن مقابله کنیم. همچنین وقتی به آن محله می‌روید، می‌بینید که مظاهر فساد از فروش مواد و مشروب و ... مشهود است.

وی افزود: در فرحزاد اوضاع بدتر است و قومیت‌های مختلف به اقوام خود خبر می‌دهند و 100 متر زمین می‌گیرند و خانه می‌سازند و نیم متر هم پی نمی‌کنند. یا جمعیت روستای مرتضی‌گرد در سال 95 بیش از 5 هزار نفر بود و الان بیش از 67 هزار نفر است. شهرستان بهارستان بیش از 770 هزار جمعیت دارد که به تنهایی از جمعیت 9 استان کشور بیشتر است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان با اشاره به عدم مدیریت مناسب در اتخاذ تصمیمات درست که مانع از بروز مشکلات بعدی شود، ادامه داد: درخواست داریم تا کارگروه مشترکی بین سازمان مدیریت بحران کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکیل شود تا ترک فعل یا فعل مدیرانی که عملکرد آنها منجر به خسارت‌های مالی و معنوی می‌شود یه دستگاه قضایی انعکاس داده شود تا مورد رسیدگی قرار بگیرد.

در حال تکمیل ...

دیگر خبرها

  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • صنایع و معادن رفسنجان به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند باشند
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • گاهی معضلات به دلیل حل نشدن به بحران‌های بالفعل تبدیل می‌شود
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری
  • جزئیات واریز ۲ میلیون تومانی برای مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد
  • اهدای پنج دستگاه ویلچر به افراد دارای معلولیت