Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-03-29@00:32:40 GMT

کشف یک سیاره زمین مانند، اما عجیب!

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۹۴۹۹

کشف یک سیاره زمین مانند، اما عجیب!

ستاره شناسان اخیراً موفق به شناسایی یک سیاره زیر نپتونی عجیب شده اند که در حال گردش در اطراف یک ستاره کوتوله قرمز است.

به گزارش برنا؛ ستاره شناسان با استفاده از داده‌های ماهواره بررسی سیاره‌های فراخورشیدی ناسا TESS و چندین تاسیسات زمینی، یک سیاره فراخورشیدی زیر نپتونی را کشف کرده اند که به دور ستاره کوتوله TOI-2257 می‌چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نکته جالب درباره این سیاره این است که به طرز جالبی، مدار این سیاره بسیار بیضوی است، که حاکی از وجود یک سیاره غول پیکر گازی بیرونی در سیستم TOI-2257 است.

بر طبق تعریف‌های رسمی، یک ستاره کوتوله سرخ، ستاره‌ای کوچک، سرد و سرخ‌رنگ است که در رده M یا K جای می‌گیرد، و غالباً به ستاره‌ای گفته می‌شود که جرمی کمتر از نصف جرم خورشید داشته باشد و دمای سطحی آن کمتر از ۳۵۰۰ درجه کلوین باشد. کوتوله‌های قرمز که ستاره‌های کوتوله M نیز خوانده می‌شوند، بیش از ۵۰ برابر تاریک‌تر از خورشید بوده و فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد آن جرم دارند. فراوانی کوتوله‌های قرمز دانشمندان را به این فکر واداشت که شاید آن‌ها بهترین مکان برای کشف حیات بیگانه احتمالی باشند. دانشمندان با استفاده از مدل‌های رایانه‌ای شکل‌گیری سیاره‌ای دریافتند کوتوله‌های قرمز احتمالاً جهان‌های زمین‌مانندی را توسعه دهند که به اندازه کافی برای داشتن آب مایع، گرم هستند.

اگرچه اکتشافات فضایی به طور معمول توسط ماموریت‌های فضایی کپلر و K۲ ناسا هدایت می‌شوند، TESS با کشف ۲۸ سیاره از ۱۸۵ سیاره، سهم فزاینده‌ای در شناخت سیاره‌های کوتوله‌های M داشته است. از این تعداد، تنها ۱۷ سیاره هستند که در مدار‌های طولانی مدت (بیش از ۱۵ روز) می‌چرخند. کوتوله نوع M3 TOI-2257 در فاصله ۱۸۸.۵ سال نوری از ما و در صورت فلکی زرافه قرار دارد. این ستاره که با نام‌های علمی مختلفی نیز شناخته می‌شود، تنها ۳۱ درصد اندازه خورشید است و حداقل یک سیاره از آن عبور می‌کند.

اما سیاره جدید کشف شده توسط TESS که TOI-2267b نامیده می‌شود، دارای دوره مداری تخمینی ۳۵.۱۹ روز است. این سیاره ۲.۲ برابر بزرگتر از زمین است و در کلاس سیارات فراخورشیدی زیر نپتونی قرار می‌گیرد. اخترشناسان می‌گویند: «مدت زمان گذر طولانی نشان می‌دهد که سیاره در مداری بسیار عجیب قرار دارد که آن را به غیرعادی‌ترین سیاره شناخته شده در حال چرخش به دور یک ستاره کوتوله M تبدیل می‌کند.» آن‌ها افزودند: «TOI-2257b در فاصله‌ای به دور ستاره میزبان می‌چرخد که امکان وجود آب مایع در آن را بسیار محتمل می‌کند، بنابراین شرایط مساعد برای پیدایش حیات در آن ممکن است وجود داشته باشد».

با این حال، شعاع TOI-2257b نشان می‌دهد که این سیاره تقریباً گازی است و فشار اتمسفر بالای آن برای حیات مناسب نیست. دکتر نیکول شانچه، اخترشناس دانشگاه برن و مدیر این تحقیق گفت: «ما دریافتیم که سیاره TOI-2257b مداری دایره‌ای و متحدالمرکز ندارد. از نظر قابلیت سکونت، این خبر بدی است، زیرا میانگین دمای سیاره بسته به اینکه سیاره در کجای مدار خود قرار دارد، از منفی ۸۰ درجه سانتیگراد تا حدود ۱۰۰ درجه سانتیگراد (از منفی ۱۱۲ تا ۲۱۲ درجه فارنهایت) متغیر است.»

چنین مدار حرکتی شگفت انگیزی برای این نوع سیاره‌ها بسیار عجیب است و دکتر شانچه توضیح می‌دهد که جواب احتمالی برای این مدار شگفت‌انگیز این است که احتمالاً در بیرون از منظومه، سیاره‌ای غول‌پیکر پنهان شده است که مدار TOI 2257b را مختل می‌کند. نتایج مربوط به کشف سیاره TOI-2257b در مقاله‌ای در مجله Astronomy & Astrophysics به چاپ رسیده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ماهواره ناسا سیاره جرم زمین سیاره ستاره کوتوله یک سیاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۹۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد مورچه‌های جهان مشخص شد؛ چند مورچه در سیاره زمین زندگی می‌کنند؟

در کره زمین طبق یافته‌های مطالعه جدیدی، حدود ۲۰ کوادریلیون مورچه زندگی می‌کند یعنی «۲۰ و جلو آن ۱۵ صفر».

به گزارش «زی‌سان» به نقل از راز بقا؛ طبق تحقیقی که چندی پیش در مجله پی‌ان‌اِی‌اس منتشر شد این رقم حدود یک‌پنجم کل زیست‌توده تمام انسان‌های کره زمین است.

در این مطالعه، گستره‌ای از مطالعات موجود در مورد مورچه‌ها بررسی شده است و تحقیق بر حدود ۵۰۰ مقاله مناسب متمرکز بود که با تلفیق داده‌های آنها این رقم به دست آمد، رقمی که «۲ تا ۲۰ برابر برآورد‌های قبلی است».

سابین نوتین یکی از نویسندگان این مطالعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «طبق برآورد‌های ما جمعیت مورچه‌های ۲۰ ضرب در ۱۰ به توان ۱۵ یعنی ۲۰ کوادریلیون است. یعنی ۲۰ و جلو آن ۱۵ صفر که فهم و درک آن دشوار است.»

مطالعات نشان می‌دهد مورچه نقش مهمی در زیست‌بوم ایفا می‌کند و این حشرات سالانه زیست‌توده خاک هر هکتار زمین را ۱۳ تن بالا می‌برند.

حتی زیست‌شناسی به نام ایو ویلسون این موجودات ریز را چنان‌که مشهور است، «چیز‌های کوچکی که گرداننده جهان‌اند» نامیده است.

محققان می‌گویند زیست‌توده کل مورچه‌های زمین در مجموع دارای ۱۲ مگاتن کربن است و افزودند این حشرات در حفظ چرخه عناصر غذایی نقش عظیمی دارند و در پخش کردن بذر گیاهان هم نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.

پاتریک شولتسیس از دانشگاه ماکسمیلیان آلمان و یکی دیگر از نویسندگان مطالعه می‌گوید: «این رقم از سرجمع زیست‌توده پرندگان وحشی و پستانداران بیش‌تر است و متناظر با حدود ۲۰ درصد زیست‌توده انسان است.»

استوا بالاترین تراکم مورچه در جهان را دارد، اما در مناطق قطبی هیچ مورچه‌ای سکونت ندارد.

در میان‌زیست‌بوم‌ها نیز جنگل‌ها و نواحی خشک بیش‌ترین مورچه را دارند و در بخش‌هایی از جهان که به شدت تحت تاثیر انسان است مورچه‌ها خیلی کم‌یاب‌ترند.

طبق نوشته محققان در این مطالعه «بالاترین تراکم مورچه‌ها در بستر برگ‌پوش جنگل‌ها است و مورچه‌هایی که روی زمین برای غذایابی در جنب‌وجوش‌اند بیش‌ترین جمعیت را در نواحی خشک دارند.»

به گفته محققان، در برآورد‌های قبلی جمعیت مورچگان روی زمین از رهیافت «بالا به پایین» استفاده شده بود. در این رهیافت فرض بر آن است که مورچه‌ها حدود ۱ درصد جمعیت تخمینی ۱۰ به توان ۱۸ حشره در جهان را تشکیل می‌دهند.

اما به گفته آنها، در این تحقیق جدید از رهیافت «پایین به بالا» استفاده کردند و بر اساس «مجموعه داده‌های گسترده» نمونه‌های مورچه‌های پخش‌شده در جهان، به «برآوردی محتاطانه» رسیدند.

در این یافته‌های جدید، موقعیت جغرافیایی تنوع مورچگان مشخص شده است و مبنایی برای رصد کردن چگونگی واکنش الگو‌های جمعیت این حشره در برابر تغییرات محیط زیست مثل بحران اقلیم فراهم آمده است.

tags # حیوانات سایر اخبار اولین انسان روی زمین چند سال پیش به دنیا آمد؟ (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • کاشت درختان در مکان‌های اشتباه زمین را گرم‌تر می‌کند
  • جهان چگونه به پایان می‌رسد؟ تصویری ترسناک از سرنوشت هر سیاره پس از مرگ خورشید
  • هفته چهارم مارس؛ از داستان سیاره‌خواران فضایی تا قابلیت‌های درخشان هوش مصنوعی
  • نفوذ زمینی‌ها به ماه و خورشید در سالی که گذشت
  • آیا خورشید می‌تواند زمین را ببلعد؟
  • تعداد مورچه‌های جهان مشخص شد؛ چند مورچه در سیاره زمین زندگی می‌کنند؟
  • ۲۳ ماهواره به خوشه استارلینک در مدار زمین اضافه شد
  • ماهواره ارتباطی چین وارد مدار ماه شد
  • یک نظریه جنجالی؛ آیا زمین می‌تواند «تخت» باشد؟
  • اگر اندازه سیاره زمین دو برابر بود چه می‌شد؟