Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@02:14:46 GMT

شیوع آسیب‌های دستفروشی در مترو

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۳۶۲۴

شیوع آسیب‌های دستفروشی در مترو

در ادامه یادداشت ۲۶ دی روزنامه جوان به قلم سرهنگ دوم الهام ناصری دکتری علوم تربیتی اداره برآورد معاونت اجتماعی فاتب می‌خوانیم: اداره برآورد اجتماعی و افکارسنجی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با انجام یک پژوهش، وضعیت دستفروشی مترو تهران را به‌صورت توصیفی- تحلیلی و با روش اسنادی و کتابخانه‌ای و مصاحبه میدانی، بررسی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش دستفروشی را نوزاد نارس زندگی مدرن دانسته که خود قربانی برخی ناهنجاری‌های دیگر است. یکی از مکان‌های پر رفت و آمد که می‌تواند جولانگاهی برای خرید و فروش محصولات و کالاهای متنوع و نه چندان با کیفیت، باشد مترو می‌باشد که روزانه تعداد زیادی مسافر در آن آمد و شد دارند. از همین رو مدت زمانی است واگن‌های مترو، تبدیل به فروشگاه‌هایی سیار شده است. اشتغال مردان و زنان دستفروش یکی از نخستین آسیب‌های اجتماعی بعد از راه‌اندازی مترو در تهران است که امروزه ابعاد گسترده‌ای پیدا کرده و منجر شده است که بسیاری از جرائم از جمله سرقت و کلاهبرداری در پوشش دستفروشی جریان داشته‌باشد. یکی از مهم‌ترین دلایل انتخاب این موضوع برای پیشگیری از افزایش آسیب‌های اجتماعی وکاهش مزاحمت‌ها در مترو وساماندهی این قشر است.

دستفروشی در مترو از معضلاتی است که باوجود تلاش‌های صورت گرفته، از رونق برخوردار است. دستفروشان با وسایلی که به همراه دارند، فضای زیادی اشغال می‌کنند و مجبورند در راهروها دائماً در تردد باشند. این امر باعث اشغال فضای زیادی از قطار توسط دستفروشان می‌شود که اجازه حضور به کسانی که قصد دارند از مترو استفاده کنند نمی‌دهد. حضور دستفروشان و پهن شدن بساط آنان در قطارها صورت زشتی به محیط می‌دهد و این وسیله نقلیه به مکانی برای داد و ستد تبدیل می‌شود که این امر، در درازمدت، تبعات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. نتایج حاصل از مصاحبه با دستفروشان نشان داده که دلایل مشترکی، چون سرپرست خانوار بودن، همیاری خانواده و افزایش درآمد و استقلال مالی منجر به گرایش به سمت دستفروشی در مترو شده است.

دراین گزارش اجتماعی نظر کارشناسان اجتماعی و فرهنگی هم آورده شده که نتایج به دست آمده به شرح ذیل است:

- برخی از جرائم از جمله سرقت و کلاهبرداری در مترو و در پوشش دستفروشی اتفاق می‌افتد. برقراری امنیت در ایستگاه‌های مترو به عهده پلیس است، اما مسئولیت جمع‌آوری دستفروشان با پلیس نیست.

- افراد مظنون و سارقان حرفه‌ای که در اطراف ایستگاه‌های شلوغ و پر رفت و آمد پرسه می‌زنند، شناسایی و تحت کنترل قرار گیرند.

- اقدام‌های مراقبتی و پیشگیرانه در ساعاتی که پیک تردد شهروندان است و احتمال وقوع جرائم وجود دارد تشدید شود.

- چون امکان حضور پلیس در همه بخش‌های جامعه میسر نیست، استفاده از مشارکت مردمی در پیشگیری و کشف انواع سرقت بسیار کارساز خواهد بود.

- ایجاد آگاهی‌های امنیتی لازم توسط کارشناسان انتظامی از طریق تدوین برنامه‌های آگاه‌سازی جامعه به‌خصوص با استفاده از ظرفیت‌های صداوسیما ممکن خواهد بود.

- هماهنگی و برنامه‌ریزی پلیس با سازمان‌های مرتبط در زمینه مهار و پیشگیری و کاهش دستفروشی

- برآوردهای آماری از وضعیت دستفروشان کشور، به منظور برنامه‌ریزی اصولی و اساسی

منبع: روزنامه جوان برچسب‌ها آسیب های اجتماعی بیکاری خط هفت مترو تهران فقر نرخ تورم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی بیکاری خط هفت مترو تهران آسیب های اجتماعی بیکاری خط هفت مترو تهران فقر نرخ تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در غرب تهران مسدود شد

فرمانده انتظامی غرب استان تهران از شناسایی و برخورد با ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در غرب استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار کیومرث عزیزی اظهار کرد: در راستای ترویج فرهنگ و عفاف و حجاب و در جریان اجرای طرح نور با رویکرد پایش فعالیت‌ها در فضای مجازی، با رصد مأموران پلیس امنیت عمومی و فتا در فضای مجازی، اطلاعاتی از فعالیت چند صفحه در خصوص انتشار تصاویر نامناسب و هنجارشکن به‌دست آمده و بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی افزود: در این راستا مأموران پلیس امنیت عمومی، ۲۱ صفحه اینستاگرامی با مجموع مخاطبان زیاد را مورد شناسایی قرار داده و با پاکسازی و مسدودسازی صفحات اعلامی، با گرداننده آنها نیز برخورد قانونی به‌عمل آمد.

فرمانده انتظامی غرب استان تهران خاطرنشان کرد: پلیس به صورت مستمر، فعالیت صفحه‌های مختلف اجتماعی و فضای مجازی را مورد رصد قرار می‌دهد و در صورت بروز هرگونه جرایم در این فضا، برابر قانون با افراد خاطی برخورد خواهد کرد، بنابراین به افراد فعال در فضای مجازی توصیه می‌شود در این عرصه نیز با رعایت ضوابط و قوانین کشوری و رعایت هنجارهای اجتماعی فعالیت کنند.

منبع: فارس

کد خبر 746932

دیگر خبرها

  • بساط دستفروشی از تئاتر شهر جمع می‌شود/ دستفروشان برای دریافت مجوز ثبت‌نام کنند
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • یک حقوقدان: دستفروشی جرم نیست، بلکه صرفاً رفتاری غیرمجاز محسوب می شود
  • سوغاتی چینی کی به تهران میرسه؟
  • دستگیری ۱۸ مدعی فروش سؤالات کنکور در تهران
  • ساماندهی بیش از ۷ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در تهران
  • ساماندهی ۷ هزار و ۲۹۸ آسیب‌دیده اجتماعی
  • جزییات طرح ۱۵ روزه ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در سطح شهر | کدام مناطق تهران بیشتر معتاد و متکدی دارد؟
  • ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در غرب تهران مسدود شد