Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@23:12:35 GMT

برگزاری سوگیاد دکتر نحوی در دانشگاه شیراز

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۰۹۴۸

برگزاری سوگیاد دکتر نحوی در دانشگاه شیراز

ایسنا/فارس همزمان با چهلمین روز درگذشت زنده یاد "دکتر اکبر نحوی" استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، سوگیادی با حضور دانشگاهیان به میزبانی دانشگاه محل تدریس آن مرحوم برگزار شد.

آیین سوگ‌یاد زنده‌یاد دکتر اکبر نحوی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، عصر یکشنبه 26 دی و همزمان با چهلمین روز درگذشت آن زنده یاد، با سخنرانی تنی چند از اساتید دانشگاه به شکل مجازی و حضوری، در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سیدجعفر مؤید شیرازی، استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز در مطلع این رویداد، طی پیامی ویدیویی به بیان ویژگی‌های شخصیتی زنده‌یاد دکتر نحوی پرداخت و گفت: دکتر نحوی، استادی باسواد، باذوق و باایمان بود، او از تمام جهات یک معلم معتقد و آگاه بود که اگر همه‌ی فرهنگوران ما این خصال دکتر نحوی را در وجودشان داشته باشند، جای بسی افتخار خواهد داشت.

بخش زبان و ادبیات فارسی تجسم ارزش‌های متعالی در فرهنگ است

دکتر محمدیوسف نیری، استاد و همکار زنده‌یاد دکتر نحوی نیز گفت: با رفتن دکتر نحوی،‌ ضربه‌ی دشواری بر بدنه‌ی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز وارد شده است که جبران آن بسیار دشوار است و زمان زیادی می‌خواهد تا همانند وجود گرانقدری چون او که آزادگی و فرزانگی مؤلفه‌های هستی‌اش بوده، به جامعه تحویل داده شود.

نیری ضمن یادکرد استادان درگذشته‌ی بخش فارسی دانشگاه شیراز، همچون مرحوم دکتر مژده، نورانی وصال،‌ افراسیابی و... اظهار کرد: بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز،‌ تجسم تمام ارزش‌های متعالی است که بیش‌از هزارسال در فرهنگ ماست و وجود این اساتید بزرگ در وجود همه‌ی اعضای بخش فارسی متجلی است و این رویه همچنان در میان اساتید و دانشجویان این بخش ادامه دارد.

این استاد دانشگاه شیراز افزود: دکتر نحوی سرمایه‌ای بزرگ و ارزشمند بود و آنچه که مایه‌ی خوشبختی است، این است که او تا همیشه در میان آثار علمی و شاگردانش متجلی است.  

روانشاد نحوی مثالی راستین از فضائل اخلاقی بود

دکتر جلال خالقی مطلق، نیز در پیامی ضمن تسلیت به‌مناسبت درگذشت شادروان دکتر نحوی بیان کرد: اسـتاد دکـتـر اکـبـر نحـوی، دانـشـمـنـدی بـسـیار دقـیـق و نکـته‌یاب بـود. در عین کـوشایی، کـم‌گـوی و گـزیـده‌گـوی. آنچه از او در زمینه‌ی تصحیح متون و مقالات تحقیقی برجای مانده است، نمونه‌ای درخشان از احاطه‌ی او بـر زبان و ادب فارسی وگـواهی روشن بر دقّت و موشکافی او در کار پژوهش اسـت.

وی گفت: روانشاد نحـوی نه تنها بهره‌ای وافر از فضل داشت، بلکه مثالی راستین از فضائل اخلاقی بود و در کـارتحقیق بـسیار امانتدار، منصـف و مـتواضع بـود. برخلاف کـسانی که به‌مجـرد یافتن نکته‌ای درست یا نادرست، کوس افتاده می‌زنند و کوشش دیگران را پایمال می‌کنند، او با یافتن نکته‌هایی ناب، همیشه فروتن بود و در عین ابراز صحیح انتقاد خود، هیچگاه حق زحمت دیگران را فراموش نمی‌کرد. در گذشت آن عزیز حفره‌ای آشکار در زمینه‌ی تحقـیـق ادب ماست.

تصحیح مجمل‌التواریخ دکتر نحوی دیگر نسخه‌ها را منسوخ کرده است

دکتر علی‌ اشرف صادقی نیز در پیام ویدیویی خود ضمن ابراز تأسف از درگذشت دکتر نحوی، او را شخصیتی دقیق‌النظر،‌ پرکار و بی‌ادعا توصیف کرد و گفت: دکتر نحوی در طول دوران علمی حیات خود به سراغ متونی رفت که احساس می‌کرد نسخه‌ی دقیقی از آن در دسترس نیست و حاصل زحمات او تصحیح آثاری چون آیین دبیری، شیرازنامه، برزونامه، فرامرزنامه و... است که بسیار موردنیاز جامعه بود.

وی بااشاره به تصحیح مجمل‌التواریخ ازسوی دکتر نحوی و تاریخچه‌ی تصحیح این کتاب، اظهار کرد: من گمان نمی‌کردم به‌ این زودی‌ها کسی بتواند این تصحیح را انجام بدهد، اما امروزه تصحیح مجمل‌التواریخ زنده‌یاد نحوی که بادقت بسیار انجام شده، ‌دیگر تصحیح‌ها را کنار زده است.

دکتر صادقی با یادآوری اینکه دکتر نحوی عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بود؛ اعلام کرد: بنا بود که در دی‌ماه گذشته ایشان به عضویت پیوسته فرهنگستان درآید؛ چراکه از هر نظر شایستگی داشت، اما متأسفانه با درگذشت نابهنگام ایشان، این موضوع به حسرت تبدیل شد.

دکتر نحوی همانند دایره‌المعارفی بود که در معنای حقیقی و عرفانی فقیر بود

سخنران پایانی این مراسم نیز دکتر خیرالله محمودی،‌ همکار زنده‌یاد دکتر نحوی و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز بود که به توصیف اخلاقی و بیان خاطراتی از ایشان پرداخت و گفت: زنده‌یاد دکتر نحوی در معنای حقیقی و عرفانی فقیر بود. ایشان محققی دقیق‌النظر بود که تواضعش نزد همگان زبانزد بود.

وی دکتر نحوی را دایرۀ‌المعارفی توصیف کرد که در همه‌ی علوم تخصص داشت، اما متواضعانه عبارت «نمی‌دانم» یا «اطلاع دقیقی ندارم» را در پاسخ به برخی از پرسش‌ها به زبان می‌آورد.

دکتر کاووس حسن‌لی،‌ استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز نیز در بخشی از این مراسم به خوانش سوگ‌سروده‌ای در رثای شادروان دکتر نحوی پرداخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز اکبر نحوی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۰۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رای‌زنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه سفر به پاکستان با بیان اینکه حوزه فرهنگی در تعاملات ایران و پاکستان نقش محوری و پیشینی دارد و در پاکستان مزیت مطلق حوزه دیپلماسی، فرهنگی است، اظهار کرد: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رای‌زنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

وی افزود: در دیدار با مقامات محلی ایالت پنجاب هم رئیس‌جمهور تاکید کرد که با توجه به جایگاه اقبال و شعر فارسی به آموزش زبان فارسی همت بیشتری گماریم.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: در این فضای جدید ما ضمن تقویت خانه‌های فرهنگ و تعاملات فرهنگی مشترک مثل ساخت فیلم سینمایی که طرح فیلم اقبال لاهوری نهایی شده است و به زودی رئیس سازمان سینمایی با همتای پاکستانی خود کار اجرایی را آغاز می‌کنند.

اسماعیلی گفت: موضوع آموزش زبان فارسی و حضور اساتید زبان فارسی ایرانی در پاکستان و همچنین حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در فضاهای دانشگاهی و فرهنگی را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: در سال‌های گذشته توجه لازم را به این فضای بسیار مثبت و فراهم به لحاظ افکار عمومی و همراهی که مردم با انقلاب اسلامی دارند و دلدادگی که به رهبر انقلاب دارند نداشته‌ایم و باید بیشترین استفاده را از این فرصت برای تعمیق ارتباط فرهنگی با پاکستان داشته باشیم.

کد خبر 747672

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ در فارس
  • تصاویر دوره آموزش زبان فارسی در ارتش اسرائیل!
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • جزئیات برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ در استان فارس
  • چرا زبان شکسپیر محو شد، اما سعدی نه؟ | زنجیره‌های پیوستگی زبان فارسی!