Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ مسکن ملی واژه‌ای امیدبخش برای خانه‌دار شدن در این شرایط سخت اقتصادی است، واژه‌ای که شنیدنش امید را در دل‌ها جوانه‌ می‌زند و آرزوی خانه‌دار شدن برای بسیاری از مستاجران را برآورده می‌کند.

طی سه سال اخیر که قیمت مسکن به یک باره افزایش یافت و شهر اراک به عنوان دومین استان گران کشور از نظر قیمت مسکن لقب گرفت، موضوع مسکن یکی از دغدغه‌های جدی مردم تبدیل شد، چرا که حقوق‌های پایین و هزینه‌های بالا کفاف زندگی مستاجری را نمی‌دهد و به قول معروف دیگر مستاجری خوش نشینی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وعده دولت مبنی بر اجرای طرح مسکن ملی، بسیاری از افراد به امید خانه‌دار شدن اقدام به ثبت‌نام در طرح ملی مسکن کردند که استان مرکزی و شهر اراک نیز از این قائله مستثنی نماند.

بر اساس سهمیه ابلاغی در استان مرکزی ۶۱ هزار و ۱۲۷ واحد احداث خواهد شد که از این میزان  8 هزار و 100 واحد در اراک، ۱۹ هزار واحد در شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران و مابقی در سایر شهرها ساخته می‌شود که حال پس از تعیین تکلیف ثبت‌نام کنندگان و انجام قرعه‌کشی و ورود به مرحله واریز حق آورده متقاضیان، اخبار اوقافی بودن زمین مسکن‌های طرح اقدام ملی با حواشی بسیاری در شهر اراک مواجه شد و موجی از نارضایتی‌ها را به همراه داشت.

 با توجه به کمبود زمین در اراک، یکی از شیوه‌های تامین زمین استفاده از اراضی اوقافی بود

اقدامی تعجب‌ برانگیز که مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی در این رابطه می‌گوید: در راستای تحقق اهداف نهضت ملی مسکن با توجه به کمبود زمین در اراک، یکی از شیوه‌های تامین زمین استفاده از اراضی اوقافی بود که در شهر اراک برای اولین بار در کشور از این فرمول استفاده شد.

احمد مرزبان می‌افزاید: حدود ۷۰ هکتار از اراضی اوقافی به محدوده الحاق شد و بعد از الحاق طراحی صورت گرفته، در حوزه مجموعه ۸۱۰۰ واحد جانمایی و تغییر کاربری از زراعی به مسکونی انجام شده و افراد واجدین شرایط تا ۳۰ دی مهلت دارند ۲۶ میلیون پذیره به حساب اداره اوقاف و ۴۰ میلیون تومان به حساب مسدودی خود در بانک مسکن را پرداخت کنند.

وزیر راه باید درباره علت اخذ ۳۰ میلیونی از هر متقاضی بابت حق پذیره اوقاف پاسخ دهد

اوقافی بودن زمین‌های طرح ملی مسکن در اراک و گلایه‌های مردمی از افزوده شدن سهم اوقاف به آورده آنها واکنش نماینده مجلس را به نیز به دنبال داشت به طوری که علی اکبر کریمی اظهار کرد: دریافت مبالغ اضافه از متقاضیان مسکن در اراک با وجود وعده رایگان بودن زمین پروژه‌های مسکن ملی توجیه قانونی ندارد و وزیر راه و شهرسازی باید درباره علت اخذ  ۳۰ میلیون تومان از هر متقاضی بابت حق پذیره اوقاف پاسخ دهد.

به گفته وی با وجود وعده رایگان بودن زمین پروژه‌های مسکن ملی این اقدام فاقد توجیه قانونی بوده و مغایر رویکرد اصلی دولت در طرح مسکن ملی و تأمین مسکن برای مردم با کم‌ترین هزینه است.

 

مطابق قوانین و مقررات ناظر بر پروژه‌های مسکن ملی، زمین محل اجرای این پروژه‌ها باید به طور رایگان تأمین شود و انتخاب ۷۰ هکتار زمین اوقافی برای ساخت ۸۱۰۰ واحد مسکونی در طرح مسکن ملی موجب گران‌تر هزینه تمام شده ساخت این واحدها شده که مغایر با اهداف دولت در تامین مسکن ارزان‌قیمت برای مردم است.

 

 26 میلیون تومان اعلامی تنها 40 درصد قیمت واقعی زمین است

هرچند اداره اوقاف و امور خیریه استان در پاسخ به انتقادات اعلام کرده است:  26 میلیون تومان اعلامی تنها 40 درصد قیمت واقعی زمین است و امکان بخشیده شدن آن وجود ندارد.

حجت‌الاسلام واحدی امروز در جلسه شورای مسکن استان اعلام کرد: اگر مردم هزینه را در موعد مقرر پرداخت نکنند، افراد جدید جایگزین خواهند شد.

 

وی اظهار کرد: به دلیل نبود زمین در اراضی دولتی تفاهمنامه‌ای بین وزارت راه و شهرسازی با سازمان اوقاف و امور خیریه کشور جهت مشارکت و معرفی زمین مناسب در این طرح منعقد شد، این مهم در کلانشهر اراک با دعوت از اداره کل اوقاف و امور خیریه و معرفی یک قطعه زمین ۶۵ هکتاری از اراضی موقوفه وارد فاز مطالعاتی و عملیاتی شده و در نهایت تعریف طرح اقدام ملی مسکن اراک در اراضی موقوفه واقع در کمربندی شمالی به تصویب تمامی مقامات استانی و ملی رسید.

به گزارش فارس حال باید دید تکلیف این نارضایتی مردم به کجا کشیده می‌شود و وزیر راه و شهرسازی چه پاسخی به این نارضایتی می‌دهد.

انتهای پیام/  

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس مسکن ملی 8100 واحدی اراک اراضی اوقافی راه و شهرسازی اراضی اوقافی میلیون تومان بودن زمین مسکن ملی شهر اراک ملی مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۲۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با حمایت از ساخت مردمی مسکن به دنبال تحقق شعار سال

‌به گزارش خبرنگار مهر ابتدای امسال و بعد از آنکه مقام معظم رهبری شعار سال را جهش تولید با مشارکت مردم تعیین کردند، مهرداد بذرپاش، وزیر راه‌وشهرسازی از تعیین راهبرد این وزارت خانه هم راستا با شعار سال که همان مردمی‌سازی است، خبر داد.

در همین راستا محمد صالح شکوهی بیدهندی، پژوهشگر حوزه مسکن و عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در گفت‌وگو با مهر، شرط تحقق شعار سال و وعده دولت را عرضه زمین به متقاضیان و مردمی‌سازی نهضت ملی مسکن دانست. تحقق وعده ساخت چهار میلیون مسکن در گرو مردمی‌سازی است.

بیدهندی با توجه به شعار سال و جدیت وزیر راه‌وشهرسازی در اتخاذ راهبرد مردمی‌سازی گفت: «حوزه مسکن یکی از جاهایی است که مردمی‌سازی خیلی زود در آن نمود خواهد داشت. طبق قانون جهش تولید، دولت متعهد شده است تا در پایان هر سال یک میلیون مسکن بسازد تا در آخر ۴ سال ۴ میلیون مسکن ساخته شود. اگر دولت این تصور را داشت که خودش باید از ابتدا این ۴ میلیون مسکن را بسازد به طور حتم از همان ابتدا شکست می‌خورد. منتهی اگر دولت به سمت عرضه زمین برای واجدین شرایط حرکت کند و این افراد خود فرایند ساخت را پیش ببرند، موفقیت ساخت مسکن بسیار سریع‌تر و ساده‌تر خواهد بود.

او در ادامه افزود: «زمانی که مردم خانه‌های خود را بسازند؛ با کیفیت مدنظر خود این کار را انجام می‌دهند و دیگر فرایندهای واسطه‌گری و انبوه‌سازی و پیمان‌کاری که ممکن است باعث تنزل کیفیت شود؛ از بین می‌رود. همچنین، اگر مردمی‌سازی در مسکن انجام شود، کسری ساخت برای مردم امری قابل پذیرش است و زمان ساخت بسیار کوتاه می‌شود. به عنوان مثال امروز در استان‌هایی که به سمت واگذاری زمین به افراد واجد شرایط حرکت کرده‌اند؛ کارها بسیار سریع پیش رفته است.

مردمی‌سازی بهترین راه برای بالابردن سرمایه اجتماعی

شکوهی در ادامه سخنان خود با اشاره تطبیقی به نوع ساخت و ساز در برخی استان‌های کشور در خصوص مزیت مردمی‌سازی بیان کرد: از این بین می‌توان به استان‌های خراسان شمالی و رضوی اشاره کرد که زمین و مجوز ساخت خانه‌های دو طبقه به افراد واجد شرایط داده شده است. در این استان‌ها کارهای ساخت بسیار سریع‌تر از استان‌هایی نظیر زنجان که کار ساخت به انبوه‌ساز سپرده شده یا استان سیستان و بلوچستان که به تعاونی‌ها سپرده شده است؛ پیش رفت چرا که کار در این استان‌ها با مشکلات پیچیده‌تری روبرو شد. به بیان ساده، در استان‌هایی که به سمت انبوه‌سازی رفته‌اند؛ به دلیل کندی سرعت پروژه‌ها، بستر نارضایتی متقاضیان به شدت وجود دارد و اگر این روش تغییر نکند تا پایان سال ممکن است این اعتراضات بیشتر نیز شود. دولت برای اینکه سرعت کار ساخت مسکن را افزایش دهد و برای خود سرمایه اجتماعی خوبی بسازد؛ باید به سرعت با واگذاری زمین مردم را به سمت مردمی‌سازی سوق دهد. یعنی به جای آنکه از افراد در زمان‌های مشخص ۴۰ میلیون تومان دریافت کند و افراد را به سمت ساخت خانه‌ها سوق دهد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه درخصوص دیگر مزیت‌های مردمی سازی عنوان کرد: از دیگر مزیت‌های ساخت مردمی، معماری تدریجی است. به این معنا که افراد با توجه به میزان پولی که دارند بخشی از خانه خود را بسازند و در زمانی که پول دیگری تهیه کردند؛ بخش دیگر مسکن خود را بسازند. به عنوان مثال خانوار می‌تواند بسته به بودجه خود پنجاه متر یک ساختمان را بسازد و در آن ساکن شود. پس از مدتی نیز بخش دیگری را، مثلاً یک اتاق، به خانه اضافه کند، اما این امر در ساخت و ساز انبوه میسر نیست و باید همه آپارتمان‌ها یک مدل و یک نوع ساخته شود. اما ساخت واحدهای یک طبقه و در نهایت دو طبقه توسط مردم به صورت ساخت تدریجی ممکن است.

شکوهی در پایان افزود: «مهمترین مزیت مردمی‌سازی رضایت مردم است. به بیان دیگر به غیر از همه مزیت‌های اقتصادی، رضایت و امنیت خاطر مردم در این امر بسیار اهمیت دارد. به بیان ساده مردم در این شیوه می‌گویند به میزانی که پول داشته‌ام مسکن مورد نظر خود را خودم ساخته‌ام. اما در نوع ساخت دولتی و انبوه‌سازی که از مردم وجه برای ساخت دریافت شود؛ اولاً اگر اشکالی مانند خرابی یک شیر آب نیز وجود داشته باشد؛ مردم از آن رضایت ندارند؛ ثانیاً گاهی بعد از پرداخت تقریباً تمام مبلغی که تعهد داده بودند هیچ استفاده‌ای از ملک خود نمی‌توانند بکنند. مثلاً فقط برای اینکه یکی دیگر از متقاضیان سهم خود برای تکمیل آسانسور را پرداخت نکرده، تمام پروژه نیمه‌کاره مانده و به مردم تحویل نمی‌شود. پس با مردمی‌سازی دولت از یک بار مسئولیت گران خارج می‌شود و براساس گام دوم انقلاب مردم به صحنه می‌آیند. در طول تاریخ نیز هر کجا امری به مردم سپرده شد؛ به طبع نتایج بهتری نیز حاصل شده است. آخرین مزیت آن نیز سرعت بیشتر ساخت است. اگر به سمت مردمی سازی حرکت شود؛ فرآیند ساخت و ساز خیلی سریع‌تر پیش می‌رود و دولت می‌تواند تمرکز خود را بر روی اختصاص زمین‌ها بگذارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در پایان گفت: «این یکی از سیاست‌ها است و باید در کنار آن دیگر سیاست‌ها را مد نظر قرار داد و یک بسته برای شکست قیمت‌ها ارائه داد. در کنار عرضه زمین باید سیاست‌های مالیاتی برای جلوگیری از سوداگری و دلالی زمین نیز در نظر گرفته شود. به بیان دیگر، افرادی که معاملات زیاد زمین را می‌کنند و یا چندین قطعه زمین و ملک دارند یا کسانی که خانه را خالی و زمین را بایر نگه می‌دارند؛ باید مالیات بدهند تا این چرخه وارد سوداگری نشود.»

کد خبر 6080770 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • عرضه زمین مشارکت های مردمی را در اجرای پروژه‌های مسکونی تقویت می‌کند
  • حل مشکل مسکن کمک به معیشت مردم است
  • واگذاری ۲۵۰ واحد نهضت ملی مسکن به مردم سه روستای مشهد 
  • گره‌گشا نبودن وام مسکن برای خانه‌دارشدن مردم
  • رایزنی برای تأمین زمین مسکن نیروهای مسلح در سیستان و بلوچستان
  • تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممنوع است
  • تغییر کاربری اراضی حاصلخیز کشاورزی ممنوع است
  • دولت با حمایت از ساخت مردمی مسکن به دنبال تحقق شعار سال
  • صدورسندتفکیکی برای دوهزارقطعه از اراضی طرح مسکن ملی درسیستان وبلوچستان
  • سند تفکیکی برای ۲ هزار قطعه زمین طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان صادر شد