Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان- امیری گفت: سالک بر اثر نیش پشه خاکی ایجاد می شود و از افراد به هم سرایت نمی کند. سال گذشته ۱۴ هزار و ۱۷۱ نفر و تا آذر امسال ده هزار و ۵۰۸ نفر به بیماری سالک مبتلا شده اند‌. جمع آوری نخاله های ساختمانی، فاضلاب و دفع سریع زباله و به طور کلی رعایت بهداشت محیط از جمله اقدامات پیشگیرانه برابر سالک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواردی از سالک در شهرستان های اطراف تهران شناسایی شده اند و اقدامات لازم برای کنترل انجام شده است.

به گفته امیری اقدامات بهداشتی در سطح محیط باید انجام شوند. کنترل حیوانات ولگرد و‌ جمع آوری زباله ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیماری سالک دو‌ نوع شهری و روستایی یا مرطوب است که در نوع روستایی، این بیماری توسط جوندگان یا موش صحرایی در افراد ایجاد می شود که ناقل آن پشه خاکی است.

امیری گفت: زخم بیماری سالک بیشتر مزمن است. این بیماری در شمال آفریقا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه شایع است.

استان های اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی، سمنان، گلستان و فارس مناطقی هستند که سالک بیشتر شایع است.

بیشتر بخوانید

لزوم تزریق دونوبت واکسن کرونا برای حضور درکلاس‌های دانشگاه

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سالک بیماری واگیردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دارو زباله نیست!

  بعضی وقت‌ها ممکن است دوره بیماری طولانی‌تر شود ومابه جای یک پزشک به چند پزشک مراجعه کنیم. اینجاست که هرکدام از این پزشکان کیسه‌ای دارو برای‌مان تجویزمی‌کنند وماهم معمولا به شکل انتخابی برخی ازاین داروها رامصرف می‌کنیم وبخش دیگری ازآنها هم باقی می‌ماند.تازه اگر زودترهم خوب شویم،طبیعتا کاری به تکمیل دوره درمان نداریم وادامه درمان را رها می‌کنیم.این‌گونه می‌شودکه دریخچال، ‌کابینت یا گوشه‌وکنار کمدهرکدام ازما، کلی قرص، شربت،مسکن وآمپول پیدا می‌شود که گاهی وقت‌ها برای خوددرمانی سراغ‌شان می‌رویم و گاهی وقت‌ها هم تاریخ انقضای‌شان می‌گذرد و باید آنها را کنار گذاشت. 

انبوه داروهایی که روی دست‌مان مانده!
اغلب‌مادرخانه‌های‌مان یک پاکت پرازداروهای بلااستفاده‌داریم.داروهایی مانند انواع مسکن‌،‌قرص‌های سرماخوردگی، ‌آنتی‌بیوتیک‌ها و حتی ویتامین‌ها که برای روز مبادا درخانه‌های‌مان ذخیره کرده‌ایم اما اگر به تاریخ‌مصرف‌شان دقت کنیم، متوجه خواهیم شد تاریخ انقضای بسیاری از آنها گذشته‌است! برخی از این داروها هم هنوز تاریخ مصرف دارند اما چون معلوم نیست شرایط نگهداری آنها در خانه ما با شرایط استاندارد نگهداری از این داروها منطبق باشد، ‌خیلی وقت‌ها باید کنار گذاشته شوند؛ اما سؤال جدی در مواجهه با انبار داروخانه‌های خانگی این است که با این همه دارو باید چه کار کرد؟

پویش‌هایی برای جمع‌آوری دارو
هرازچندگاه شاهد برپایی پویش‌هایی برای جمع‌آوری داروهای مازاد در منازل هستیم.سال گذشته هم دومین دوره پویش «دارو زباله نیست» با شعار «داروهای اضافی؛ تهدیدی برای محیط زیست» و با هدف حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از آسیب به طبیعت و محیط زیست و امحای اصولی داروها به‌‌منظور جمع‌آوری ودفع صحیح پسماند داروهای تاریخ‌گذشته و بلااستفاده منازل انجام شد.براین اساس شهروندان باید داروهای تاریخ‌گذشته وبلااستفاده منازل خودرا به داروخانه‌های منتخب اعلامی ومرکزمذکور تحویل می‌دادند تا در نهایت توسط شرکت‌های امحاکننده با استفاده از روش‌های استاندارد وعلمی امحا شوند و از این طریق محیط زیست و انسان‌ها از آسیب پسماندهای دارویی در امان باشند.

دارو؛ زباله‌ای خاص 
شاید برای‌تان جالب باشد این را بدانید که دارو جزو زباله‌های خطرناک محسوب می‌شود و نباید داروهای مازاد در خانه یا تاریخ انقضا گذشته را در کنار سایر زباله‌ها به سطل آشغال‌ریخت.داروها جزو زباله‌های خاص محسوب می‌شوند و برای امحای آنها دستورالعمل‌های ویژه‌ای وجود دارد که به‌منظور آسیب‌نزدن این مواد به محیط زیست و آلوده‌نکردن آب و خاک، باید دستورالعمل‌ها رعایت شود. اغلب ما اطلاعات کافی در این‌باره نداریم و خیلی وقت‌ها هنگامی که می‌خواهیم قفسه‌های خانه و آشپزخانه را مرتب کنیم و چیزهای اضافه را دور بریزیم، داروهای انباشته‌شده در خانه را هم در کنار سایر زباله‌ها راهی سطل آشغال می‌کنیم.

خطرات داروهای تاریخ‌گذشته 
وجود داروهای مصرف‌نشده و تاریخ‌گذشته در منزل، ازیک سو بروز مسمومیت دارویی را در اعضای خانواده، خصوصا کودکان و افراد سالمند افزایش می‌دهد وازسوی دیگردورریختن این داروها ازطریق فاضلاب وروش‌های غیرایمن، به بروزآلودگی‌های زیست‌محیطی و منابع آب‌های زیرزمینی و بروزخطربرای جانوران منجرخواهد شد.داروها حاوی مواد شیمیایی هستند که در برخی مواقع ممکن است به مواد سمی تبدیل شوند وازطرفی هم ورودبرخی داروهامانندآنتی‌بیوتیک‌ها به محیط زیست،باعث بروز مقاومت میکروبی می‌شود.

تفکیک داروها 
اما برای این‌که بخواهید داروهای مازادتان را به مراکز جمع‌آوری دارو مانند هلال احمر یا برخی داروخانه‌ها تحویل دهید، لازم است ابتدا داروهایی را که دارای بطری شیشه‌ای هستند، از سایر داروها جدا کنید. در مرحله بعد، داروها را درون کیسه‌های پلاستیکی قرار داده و در آنها را ببندید. سپس داروهای غیرقابل استفاده خود را به داروخانه‌های منتخبی که از سوی معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شده، تحویل دهید.  باید توجه کرد دارویی که از داروخانه و نظارت داروساز خارج می‌شود، دیگر قابل برگرداندن به داروخانه نیست؛ بنابراین هیچ داروی خریداری‌شده‌ای، قابل برگشت به داروخانه یا هیچ مرکز دیگری نیست، مگر به‌منظور امحای آن.

خطر دور ریختن دارو 
از آنجا که سیستم از بین بردن زباله در کشور، سیستم دفن زباله است، وقتی دارو داخل زباله معمولی قرار می‌گیرد، طبیعتا با بارش باران و عبور آب‌های زیرزمینی، در سطح زمین حرکت می‌کند و مجددا از طریق گیاهان و آب به چرخه حیات بازمی‌گردد.
به همین خاطرهم باید دارو را به مکان‌های خاصی که از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود تحویل داد تا آنها با روش‌های صحیح امحای دارو، مانع از آلودگی‌های زیست‌محیطی و چالش‌های این‌چنینی‌شوند. 

دیگر خبرها

  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • استطاعت ۹۸ درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • چتر حمایتی پزشکان یزدی برای درمان بیماران صعب العلاج
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • دارو زباله نیست!