Web Analytics Made Easy - Statcounter

بدون شک برای اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی و بهره‌مندی مردم از منابع ناشی از این ارز، کشور نیازمند یک برنامه مناسب است که البته طبق گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ این برنامه از سوی دولت به کمیسیون تلفیق ارائه شده است. خبرگزاری میزان - قیمت کالا‌های اساسی در ماه‌های گذشته دچار رشد فزآینده شده و خیز تورم، امور معیشتی مردم را به خطر انداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پُر بی راه نیست اگر بگوییم که سیاست‌های اقتصادی دولت قبل  در ایجاد و رشد تورم فعلی نقش چشم‌گیری داشته است.

تورم در حالی مسیر صعودی خود را در پایان دولت دوازدهم طی کرد که مهمترین آلترناتیو این دولت که همان اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی بود، شکست خورد و همین عامل به پاشنه آشیل بی نظمی اقتصادی در توزیع و قیمت کالاهی اساسی مردم تبدیل شد.

این ماجرا از روزی آغاز شد که فرمانده اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم اعلام کرد که ارز ترجیحی - ارز ۴۲۰۰ تومانی - ارز رسمی است. معاون اول پیشین رئیس جمهور تاکید کرد که مردم و فعالان اقتصادی برای تامین ارزشان با این نرخ، نباید نگران باشند.

این در حالی است که این ارز، به دلیل اختلاف قیمت و رانت خیز بودن، مشکلات متعددی را نه تنها برای فعالان اقتصادی درگیر در جریان تولید داخلی، بلکه حتی برای مردمی که هدف حمایتی این ارز بودند، ایجاد کرد.

این پایان کار نبود و با تغییرات صورت گرفته در سپهر سیاسی کشور، دولت انقلابی روی کار آمد و سکان هدایت کشور را بر دست گرفت. این دولت که کمتر از شش ماه بر مسند امور قرار دارد، بودجه ۱۴۰۱ را در موعد مقرر تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

این بودجه با پیش بینی رشد ۸ درصدی اقتصاد به مجلس ارائه شد و خواستار یک جراحی بزرگ در اقتصاد کشور است؛ جراحی‌ای که اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی را طلب می‌کند و ارزی که به اذعان کارشناسان، قیمت کالاهای اساسی را از بیخ و بُن نابود کرده است.

در ادامه راه، جلسات مجلس و دولت پیرو اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی بالا گرفت و موافقان و مخالفان این ارز در مقابل هم صف آرایی کردند. به طوری که بخش عمده‌ای از اظهارات موافقان و مخالفان در زمان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی، به موضوع اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی منتهی شد.

با این حال تبعات جبران ناپذیر به کارگیری ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد کشور به قدری سنگین بوده که حتی وقتی به جزئیات حرف‌های مخالفان اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی گوش داده می‌شود، گویا آن‌ها هم موافق اصلاح این ارز بوده و تنها دغدغه‌شان سیاست‌های جبرانی پس از اصلاح روند تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی که به اشتباه حذف ارز عنوان می‌شود، است.

بدون شک برای اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی و بهره‌مندی مردم از منابع ناشی از این ارز، کشور نیازمند یک برنامه مناسب است که البته طبق گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در تاریخ - ۲۷ دی ماه - این برنامه از سوی دولت به کمیسیون تلفیق ارائه شده است. با این حال هنوز جزئیاتی از این برنامه منتشر نشده است. 

برخی اخبار موثق حاکی از آن است که دولت سامانه‌ای را برای تخصیص منابع ناشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی جهت تامین کالاهای اساسی مردم تعبیه کرده است.

همچنین بر اساس این اخبار، مردم با در اختیار داشتن کارت‌های اعتباری وقتی وارد برخی صنوف خاص - سوپر مارکت و مرغ فروشی - جهت خرید اقلام خود می‌شوند، پس از کشیدن کارت اعتباری بر روی پایانه‌ها، به اندازه ماه قبل قیمت کالای خریداری شده را حساب می‌کنند. یعنی اگر از ماه قبل تا ماه جاری، قیمت کالایی گران شده باشد ما به التفاوت آن را دولت پرداخت می‌کند.   به عنوان مثال شما اگر قصد دارید در ماه جاری ۴۰۰ هزار تومان خرید داشته باشید و اما ماه بعد مشاهده کردید که قیمت‌ها ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است، این کارت به‌گونه‌ای تظیم شده است که به شما خواهد گفت می‌توانید به اندازه ۵۰۰ هزار تومان خرید کنید، اما همان ۴۰۰ هزار تومان را بدهید. بنابراین اصل کار دولت در این بخش بدین نحوه خواهد بود.
با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید بالاخره دولت و مجلس درباره اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی به چه سازوکاری دست پیدا خواهند کرد، آیا سازوکاری در پیش گرفته خواهد شد که  یک بار برای همیشه دغدغه مردم پیرو تامین کالای اساسی برطرف شود؟   بیشتر بخوانید: انتقاد تند یک نماینده مجلس از عملکرد فشل اتاق بازرگانی/ بازی در زمین غرب برای اثرگذاری تحریم‌ها!

 

انتهای پیام/

برچسب ها: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۲۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه‌های تهران پس از اصلاح دستورالعمل فرزندخواندگی

انسیه خزعلی معاون امور زنان ‌و خانواده رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: طبق گزارش بهزیستی تهران با ترمیمی که در دستورالعمل فرزندخواندگی صورت گرفته، برخی شیرخوارگاه‌ها به دلیل جمع شدن صف فرزندخواندگی جمع‌‌آوری شده‌اند.

وی افزود: در سال اول دولت بسیاری در شهر‌های مختلف از این موضوع ناراحت بودند که در نوبت هستند، اما به آنان فرزندی سپرده نمی‌شود و گاهی این انتظار دو تا سه سال طول می‌کشید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار در روند اصلاحی افتاد
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • جمع‌شدن برخی شیرخوارگاه‌های تهران پس از اصلاح دستورالعمل فرزندخواندگی
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم