Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@09:23:03 GMT

دستیابی به مرجعیت علمی در دستورکار وزارت بهداشت

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۴۷۹۲

دستیابی به مرجعیت علمی در دستورکار وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر ابوالفضل باقری فرد امروز در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی در سالن شهید سلیمانی مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان این مطلب که مهمترین رکن هر دانشگاه آموزش است، اظهار داشت: کارهای بزرگی در حوزه آموزش انجام شده است ولی منجر به بهره وری کلی در آموزش نشده است و برنامه های عملیاتی آموزش متناسب با رشد کشور نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید از آموخته ها و برنامه هایی که تاکنون در حوزه آموزش انجام شده بهره وری کامل صورت گیرد، گفت: تربیت نیروی انسانی متعهد، متخصص، کارآفرین و پاسخگو به نیازهای جامعه، دستیابی به مرجعیت علمی و سرآمدی منطقه، بین المللی سازی آموزش عالی حوزه سلامت، نهادینه کردن نظام مدیریت جامع، کیفیت آموزش علوم پزشکی، توسعه و گسترش عادلانه و نیاز محور آموزش علوم پزشکی، توسعه روش های نوین و فناوری های پیشرفته در آموزش علوم پزشکی را از برنامه ها و اولویت های راهبردی معاونت آموزشی وزارت بهداشت است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت بهینه سازی آموزش را از راهبردهای مهم توسعه آموزش در کشور عنوان کرد و افزود: بهینه سازی آموزش منجر به ارتقای کیفیت آموزش خواهد شد و از الزامات آن حرکت در مسیر عدالت آموزشی است.

باقری فرد با بیان اینکه کمیته های بهروری کلان منطقه رکن موثر اجرای برنامه های بهره وری در سطج کلان مناطق است، خاطر نشان کرد: تشکیل تمامی کارگروه های تخصصی کشوری در تمام کلان مناطق الزامی است، لیکن تشکیل کارگروه در دانشگاه ها و دانشکده های هر کلان منطقه بر اساس توانمندی، ظرفیت و ماموریت آن دانشگاه/ دانشکده صورت می پذیرد.

وی با بیان اینکه توجه به برنامه پزشکی خانواده از رویکردهای مهم وزارت بهداشت محسوب می شود، تاکید کرد: بر این اساس راه اندازی دوره پزشکی عمومی با گرایش ویژه (پزشکی خانواده) ، برگزاری دوره کارورزی ویژه پزشک خانواده، ورود مستقیم به دوره دستیاری پزشکی خانواده، برنامه ریزی و بازنگری دوره دستیاری پزشکی خانواده با همکاری معاونت بهداشت و توانمند سازی نیروی انسانی در راستای حل مشکلات جامعه از جمله برنامه ها در این راستا به شمار می رود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، پاسخگویی اجتماعی و عدالت آموزشی را از دیگر برنامه های محوری وزارت بهداشت برشمرد و گفت: توجه به نیازهای جامعه در تدوین و بازنگری برنامه های آموزشی، استقرار نظام بومی مبتنی بر شواهد، تاکید بر بهره گیری از توانمندی دانشگاه ها در ارائه دروس به صورت ترکیبی از جمله محورهای این برنامه است.

کد خبر 5403952

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مرجعیت علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه تهران مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان سنجش خوابگاه دانشجویی آزمون کارشناسی ارشد آموزش حضوری دانشگاه علوم پزشکی تهران آموزش مهارتی تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی پزشکی خانواده وزارت بهداشت علوم پزشکی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۴۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تغییرات آزمون دستیاران پزشکی اعلام شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شورای آموزش پزشکی و تخصصی در یکصدمین نشست خود جزئیات واگذاری آزمون‌های ارتقا / گواهینامه دستیاران تخصصی به دانشگاه‌های علوم پزشکی را اعلام کرده است و از دوره چهل و سوم برگزاری این آزمون‌ها به دانشگاه‌های کلان مناطق منتخب کشور واگذار شده است.

چهل و سومین دوره آزمون‌های ارتقا / گواهینامه رشته‌های تخصصی بالینی، توسط کلان مناطق منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار خواهد شد.

چهل و سومین دوره آزمون‌های ارتقا و گواهینامه تخصصی پزشکی صبح روز پنجشنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۳ به طور همزمان در دانشگاه‌های علوم پزشکی که به تربیت دستیار اشتغال دارند و دارای مجوز اجرای آزمون ارتقا - گواهینامه از دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هستند، برگزار خواهد شد.

مقررات کلی محاسبه نمرات در آزمون‌های ارتقا دستیاری و گواهینامه تخصصی:

الف) آزمون ارتقا

آزمون ارتقا شامل دو بخش است:

۱- ارزشیابی درونی دانشگاهی با ۱۵۰ نمره که توسط گروه‌های آموزشی و با تأیید دانشگاه علوم پزشکی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است براساس ارزشیابی در سه حیطه به شرح زیر انجام می‌شود:

ارزیابی صلاحیت (competency) با روش‌هایی نظیر KFP, KFOSCE, PMP و روش‌های مشابه (۶۰ نمره). (روش OSCE + یکی از روش‌های دیگر) میانگین دو نمره ارسال شود.

ارزیابی عملکرد (performance) با روش‌هایی نظیر MiniCEX , DOPS , MSF و روش‌های مشابه (۶۰ نمره). (یکی از روش‌ها کفایت می‌کند)

ارزیابی رفتار حرفه‌ای (professionalism) (۳۰ نمره).

هر دستیار ملزم به کسب حد نصاب قبولی در هر یک از بندهای فوق (۷۰ درصد نمره کل هر بند) است.

نمرات و مستندات مربوط به سه بند فوق باید توسط هر دانشگاه علوم پزشکی در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی https://www.sanjeshp.ir قسمت سیستم دانشگاه وارد شود.

تبصره ۱: متدولوژی و برگزاری ارزیابی‌های فوق باید به تأیید مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی رسیده باشد.

آزمون کتبی با ۱۵۰ نمره که تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، توسط کلان مناطق منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های مجری برنامه‌های دستیاری، برگزار می‌شود.

مجموع نمرات ارتقا هر سال برابر ۳۰۰ است.

میانگین نمره ۲۰ درصد شرکت کنندگان برتر هر رشته در هر کلان منطقه که بالاترین نمرات را کسب کرده اند، به عنوان ملاک مقایسه تعیین می‌شود.

چنانچه ۲۰ درصد تعداد شرکت کنندگان کمتر از یک نفر شود ملاک همان یک نفر محاسبه شود.

در مواردی که ۲۰ درصد تعداد شرکت کنندگان بصورت اعشاری در بیاید اگر کمتر از نیم باشد به سمت پایین و در صورتی که عدد حاصله بالاتر و یا مساوی نیم محاسبه شود به سمت نمره بالاتر گرد شود.

تقسیم بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی مجری برنامه‌های دستیاری بر اساس کلان مناطق منتخب

ردیف مرکز کلان منطقه منتخب شماره کلان منطقه دانشگاه‌های علوم پزشکی

 دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۱ و ۲ ارومیه، اردبیل، گیلان، مازندران، بابل، گلستان، سمنان، شاهرود

 دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۳ و ۴ و ۵ جهرم، فسا، بندرعباس، بوشهر، یاسوج، کرمانشاه، همدان، کردستان، ایلام، اهواز، لرستان، دزفول

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۶ و ۷ یزد، کاشان، شهرکرد، زنجان، اراک، قزوین، قم، البرز

 دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۸ و ۹ بیرجند، سبزوار، بجنورد، کرمان، زاهدان، رفسنجان، زابل

 دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۰ شهیدبهشتی، ایران، بقیه الله، ارتش، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران
به گزارش مهر، آزمون ارتقای به منظور ارتقای سالیانه دستیاران تخصصی پزشکی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی در مقطع دستیاری مشغول تحصیل هستند و آزمون گواهینامه نیز برای دستیاران سال آخر به عنوان آزمون پایانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • استفاده از ظرفیت جامعه پزشکی در آموزش و پرورش
  • افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان با حضور وزیر بهداشت
  • جزئیات تغییرات آزمون دستیاران پزشکی اعلام شد
  • دانشجوی باکیفیت هرجا که باشد باید حمایت شود
  • جای خالی مرجعیت مهارتی در سیاستگذاری‌ها/ رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای درنقشه جامع علمی کشور دیده نشده‌اند
  • علوم پزشکی کردستان در مقطع دکترای پزشکی مولکولی دانشجو می‌پذیرد
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز