Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-ملا محمدحسن آخوند نخست وزیر طالبان گفت که این گروه شرایط به‌رسمیت‌شناخته‌شدن را تکمیل کرده و کشورهای اسلامی باید در به‌رسمیت‌شناختن طالبان پیش‌قدم شوند.
 به گزارش خبرگزاری آریا،وی خطاب به این کشورها گفت: «اگر واقعا درد جامعه بشری را داریم بیایید از راه تفاهم گام‌های واقعی به سوی بیرون برآمدن از معضل بشری برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
وی این اظهارات را روز (چهارشنبه، 29 دی) در نشستی تحت عنوان «کنفرانس اقتصاد افغانستان» در کابل بیان کرد. آخوند گفت که کشورهایی که خود را مدافعان حقوق بشر می‌دانند با مسدودکردن پول‌های افغانستان، مردم افغانستان را با بحران بشری مواجه کرده‌اند.
وی خطاب به این کشورها گفت: «اگر واقعا درد جامعه بشری را داریم بیایید از راه تفاهم گام‌های واقعی به سوی بیرون برآمدن از معضل بشری برداریم.»
مولوی عبدالسلام حنفی، معاون نخست‌وزیر طالبان نیز در این کنفرانس گفت که ادامه‌ تحریم‌ها و مسدود ماندن پول افغانستان مشکلات زیادی را در کشور به بار آورده است.
وی گفت که طالبان نمی‌خواهند استقلال اقتصاد افغانستان را قربانی شروط کشورهای تامین‌کننده مالی کند.
حنفی افزود که افغانستان در کنار کمک‌های بشردوستانه، به کمک‌های عمرانی و توسعه‌ای نیز نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد که در دو دهه‌ گذشته، اقتصاد افعانستان به کمک‌های خارجی استوار بود و 75 درصد منابع این کشور به کمک‌های خارجی بستگی داشت. به‌گفته‌ حنفی، این کمک‌ها ناموثر بود و زمینه‌ی‌ فساد را به وجود آورد.
دیبرا لاینز، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان که در این نشست حضور داشت گفت که با نهادهای مختلف جامعه‌ی جهانی در تلاش است تا تحریم‌ها علیه افغانستان رفع و کمک‌های بشردوستانه بیش‌تر به افعانستان ارایه شود.
وی گفت: «ما در سازمان ملل متحد برای کمک‌ها و رفع تحریم‌ها‌ بحث می‌کنیم. می‌دانیم که تلاش‌های ما‌ برای طولانی مدت کافی نیست و باید برای حل طولانی مدت معضل افغانستان کار کنیم.»

کشورهای اسلامی در شناسایی طالبان پیش قدم شوند
نخست‌وزیر کابینه‌ سرپرست طالبان در بخشی از اظهارات خود تاکید کرد که این گروه شرایط به‌رسمیت‌شناخته‌شدن را تکمیل کرده است. او گفت که کشورهای اسلامی باید در به‌رسمیت‌شناختن طالبان پیش‌قدم شوند.
مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ طالبان نیز در کنفرانس امروز تأکید کرد که خارجیان باید درک کنند که این گروه تمام شرایط را برای به رسمیت شناخته‌شدن تکمیل کرده است.
وی در ادامه گفت که طالبان متعهد به روابط خوب با تمام کشورها براساس احترام متقابل هستند.
با گذشت بیش از پنج ماه تاکنون هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
مقام‌های طالبان پیش از این هم بارها تأکید کرده‌ بودند که این گروه تمام شرایط به رسمیت‌شناخته‌شدن را تکمیل کرده است، اما کشورهای خارجی احترام به حقوق بشر، مبارزه با تروریسم و تشکیل دولت فراگیر را شروط به رسمیت شناختن حکومت طالبان تعیین کرده‌اند؛ شرایطی که به نظر می‌رسد طالبان در عملی کردن آن تا کنون ناکام بوده‌اند.

رهاسازی آب از افغانستان به سمت ایران
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: روز گذشته دو دریچه از بند کمال خان باز شد با توجه به فاصله 80 تا 90 کیلومتری که با چاه نیمه‌های سیستان دارد، پیش بینی می‌شود 48 تا 72 ساعت دیگر آب وارد خاک ایران شود.
رهاسازی آب از افغانستانبه گزارش ایکنا از سیستان و بلوچستان، مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به بارندگی‌هایی که در افغانستان انجام شده، روز گذشته دو دریچه از بند کمال خان باز شد با توجه به فاصله 80 تا 90 کیلومتری که با چاه نیمه‌های ما دارد، پیش‌بینی می‌شود این حجم آب بین 48 تا 72 ساعت دیگر آب وارد خاک ایران شود.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: آنچه که توافق شده و تعهد شده با دولت افغانستان و بارندگی‌ها هم کمک می‌کند، این است که این جریان ادامه داشته باشد تا حق آبه ایران کامل تأمین شود این آب به چاه نیمه‌ها هدایت می‌شود و به عنوان منابع آبی مورد نیاز برای منطقه سیستان است.
وی گفت: در سیستان چهار چاه نیمه داریم که ذخایر آن تا یک میلیارد و 800 میلی متر مکعب می‌شود اما به دلیل خشکسالی‌ها این رقم کاهش یافته است، امیدواریم با رهاسازی آب مشکل تأمین آب حل شود و برای سال 1401 مشکل آب نداشته باشیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه هفته گذشته تیم‌های فنی دستگاه‌های متولی مسیرهای ورود آب هیرمند به سیستان را بررسی کردند گفت: هم‌اینک دغدغه خاصی برای ورود حجم آب پیش‌بینی شده به کشور بعد از باز شدن دریچه‌های بند کمال‌خان نداریم.
علیرضا شهرکی گفت: با توجه به شرایطی که در بارندگی‌های اخیر و در سامانه بارشی قبلی اتفاق افتاد پیش‌بینی ما این بود که باید بحث لایه‌روبی مسیل‌ها و کانال‌های آب را در منطقه سیستان داشته باشیم زیرا احتمال بارندگی جدید در حوزه کشور افغانستان حساسیت کار را بالا برده بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به گزارشی که تا این لحظه داریم 2 دریچه بند کمال‌خان باز و آب به سمت مرزهای کشورمان جاری شده این مهم برای 48 ساعت آینده وضعیت را متفاوت خواهد کرد و ورودی آب را خواهیم دید.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: گزارشات ما از شرایط منطقه نشان می‌دهد دغدغه‌ای در هیچ مسیری نداشته و نداریم و با توجه به برنامه‌ریزی خوبی که در 10 روز گذشته انجام شده نگرانی پیش نخواهد آمد و امیدواریم با مدیریت این آب سهم خوبی را برای ذخیره‌سازی، کشاورزی و محیط زیست داشته باشیم.

سازمان ملل: کشورها از نفوذ بر طالبان استفاده کنند
کمسیر حقوق بشر سازمان ملل در مورد عدم حضور زنان در حکومت افغانستان از دیگر کشورها خواست تا از نفوذشان بر طالبان برای تشویق و احترام آن‌ها به حقوق بشر استفاده کنند.
 «میشل باچله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه خود در شورای امنیت اعلام کرد که در کابینه حکومت سرپرست طالبان زنان حضور ندارند و این امر به شدت ظرفیت آنها را برای تضمین یک آینده صلح‌آمیز پایدار که همه در آن سهم برابری دارند، تضعیف می‌کند.
وی در ادامه نیز از کشورهای جهان خواست تا از نفوذشان بر طالبان برای تشویق این حکومت به احترام به حقوق بشر استفاده کنند.
باچله افزود که محرومیت زنان و دختران از حقوق اساسی‌شان به شدت به اقتصاد افغانستان و کل کشور آسیب وارد می‌کند.
کمیسر عالی سازمان ملل تصریح کرد که در ماه‌های اخیر، بسیاری از مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران، وکلا و قضات زن افغانستان پس از تهدیدهای مکرر از کشور فرار کرده و یا مخفی شده‌اند.
این مقام سازمان ملل اظهار داشت: من از شورای امنیت می‌خواهم تا اطمینان حاصل کند که عاملان نقض حقوق بشر و تجاوزات در افغانستان از جمله علیه زنان و دختران مورد بازخواست قرار گیرند تا شرایط برای صلح پایدار فراهم شود.
وی همچنین از کشورها خواسته است که مسیرهای امن و برنامه‌های اسکان مجدد را برای مدافعان حقوق بشر زنان افغانستان ایجاد و اخراج زنان افغان را متوقف کنند. او حمایت قوی و ملموس از زنان مدافع حقوق بشر و سازندگان صلح در افغانستان را حیاتی خوانده است.

 افغان‌ها در صف دریافت نان رایگان
یک زن افغان در صف دریافت نان رایگان می‌گوید که حتی به فروش دخترانم فکر کردم.
در ساعات اولیه هر صبح، مهاجره به یک نانوایی در پایتخت افغانستان می‌رود تا منتظر توزیع نان گرم نان بماند.
مهاجره امان الله، مادر دو فرزند است و می‌گوید: اگر از اینجا نان نیاورم، گرسنه به رختخواب می‌رویم. حتی به فروش دخترانم فکر کردم، اما عقب نشینی کردم و تنها به خدا توکل کردم.
افغانستان در چنگال یک فاجعه انسانی است که با تسلط طالبان در ماه اوت - زمانی که کشور‌های غربی کمک‌های بین المللی و دسترسی به دارایی‌های خارج از کشور را مسدود کردند- بدتر شد.
مشاغل از بین رفته اند و بسیاری از کارمندان دولتی ماه‌هاست که حقوق دریافت نکرده اند، کشوری که در دولت قبلی تحت حمایت ایالات متحده تقریباً به طور کامل به کمک‌های خارجی وابسته بود.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که نیمی از افغانستان با کمبود مواد غذایی مواجه است.
توزیع نان که روز شنبه راه اندازی شد، بخشی از کمپین نجات افغان‌ها از گرسنگی است که توسط یک استاد دانشگاه کابل برپا شده است. حداقل 75 خانواده در هفت منطقه پایتخت افغانستان که در حال حاضر در برف پوشیده شده اند، به مدت یک ماه جیره نان روزانه دریافت خواهند کرد.
در صف، نوریه در کنار پنج زن دیگر ایستاده است، همه با برقع آبی که طالبان زنان در کشور را به پوشیدن آن تشویق می‌کنند. او گفت: ما برنج یا سوپ با هویج و شلغم می‌خوریم و به جای گوشت تکه‌های نان در آن می‌ریزیم.
در حالی که مردان و زنان منتظر سهم نان خود هستند، کودکان بازی می‌کنند، برخی کفش‌های پاره‌شده برایشان بزرگ است.
در حالی که آخرین نفر از نانوایی خارج شد، صاحب نانوایی گفت: مردم شغل خود را از دست داده اند و دیگر هیچ درآمدی ندارند. روزی چهار گونی آرد استفاده می‌کردیم، الان فقط یک و نیم.

سازمان ملل نگران زنان افغان شد
یک گروه از کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کردند، رهبران طالبان افغانستان در حال نهادینه‌سازی "تبعیض جنسیتی سیستماتیک و گسترده و خشونت" علیه زنان و دختران این کشور هستند.
به خبرگزاری آناتولی، این کارشناسان در بیانیه‌ای به شرح تدابیر محدودیت‌آمیز اعمال شده از زمان تصرف افغانستان از سوی طالبان در اواسط اوت سال گذشته میلادی به ویژه در ارتباط با زنان پرداختند.
 آنها تصریح کردند:‌ امروز ما شاهد تلاش برای حذف مداوم زنان و دختران از عرصه حیات عمومی افغانستان هستیم، از جمله در نهادهای این کشور و مکانیسم‌های سابقا ایجاد شده برای کمک و حمایت در قبال زنان و دخترانی که با بیشترین سطح خطر در این کشور مواجه‌اند.
آنها در این خصوص به اقدام برای تعطیل کردن وزارت امور زنان افغانستان و اشغال فیزیکی ساختمان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان اشاره کردند. این کارشناسان تصریح کردند: روی هم رفته این سیاست‌ها نوعی مجازات دسته‌جمعی زنان و دختران بر مبنای اهداف جنسیتی و اقدامات زیان‌بار را رقم می‌زنند.
بر اساس این گزارش، یک نگرانی ویژه مربوط به تداوم محروم‌سازی زنان و دختران از حق اساسی آنها در برخورداری از تحصیل در مقطع متوسطه و دانشگاه در نظام آموزشی این کشور با این فرض که زنان و مردان باید تفکیک شوند و دانشجویان زن باید پوششی مشخص را رعایت کنند، است.
این کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند، بخش عمده مدارس مقطع دبیرستان برای دختران در افغانستان همچنان تعطیل هستند و اکثر دخترانی که باید در دوره‌های تحصیلی 7 تا 12 مدارس افغانستان شرکت داشته باشند صرفا به خاطر جنسیتشان از حضور در مدارس محروم می‌شوند.
این گروه که متشکل از بیش از 25 تن از کارشناسان و گزارشگران ویژه سازمان ملل هستند، همچنین نسبت به وضعیت زنان اقلیت‌های قومی، مذهبی یا زبانی در افغانستان همچون اقلیت هزاره، تاجیک، هندو و دیگر جوامع حتی آسیب‌پذیرتر در افغانستان ابراز نگرانی کردند. آنها همچنین افزایش ریسک استثمار زنان و دختران از جمله با قاچاق آنها برای فرزندآوری، ازدواج اجباری و کار اجباری را متذکر شدند.
این سیاست‌ها از طریق مجموعه‌ای از اقدامات مانند ممانعت از بازگشت زنان به مشاغل خود، الزامی ساختن همراهی زنان توسط یکی از بستگان مرد در مکان‌های عمومی، ممنوع کردن استفاده زنان بدون همراه از وسایل حمل و نقل عمومی و همچنین وضع قوانین سختگیرانه پوشش بر زنان و دختران اعمال می‌شوند.
این کارشناسان گفتند: این سیاست‌ها علاوه بر محدود کردن شدید آزادی تحرک، بیان و اجتماع برای زنان و مشارکت آن‌ها در امور عمومی و سیاسی، بر توانایی زنان برای کار و امرار معاش هم تأثیر گذاشته و آنها را بیشتر به سمت فقر سوق می‌دهند. کار مجموعه‌ای از مجریان خدمات حیاتی و گاه نجات‌دهنده‌ به بازماندگان خشونت‌های جنسیتی و همچنین بسیاری از سرپناه‌های زنان به دلیل ترس از اقدامات تلافی‌جویانه تعطیل شده‌اند و این مساله عواقب بالقوه کشنده‌ای برای بسیاری از قربانیان نیازمند به چنین خدماتی در پی دارد.
کارشناسان مذکور همچنین به گزارش‌ها درباره ضرب و جرح مکرر معترضان صلح‌جو در افغانستان و بدرفتاری و تهدید آنها و همچنان وقوع موارد تایید شده‌ای از بازداشت خودسرانه آنها استناد کردند. آنها مجدداً بر درخواست خود از جامعه بین‌المللی برای افزایش کمک‌های بشردوستانه دارای فوریت برای مردم افغانستان و تحقق حق آنها برای بهبود و توسعه تاکید کردند.

آمریکا به طالبان پول نخواهد داد
مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرده است که ایالات متحده مستقیما به طالبان پولی پرداخت نخواهد کرد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با فارین پالیسی اعلام کرد: دولت ایالات متحده معتقد است که تأمین مالی مستقیم طالبان منافع مردم افغانستان را برآورده نمی‌کند.
به گفته وی، واشنگتن در نظر دارد کمک‌های خود را از طریق افراد و سازمان‌های مستقل به افغانستان انتقال دهد تا بتوانند آن را به یک تامین معنی دار غذا، دارو و کمک‌های اولیه برای افغان‌ها تبدیل کنند.
سالیوان تاکید کرد که ایالات متحده به صرف کارت سفید دادن به طالبان اعتقاد ندارد، زیرا آن‌ها گامی برای تشکیل یک دولت فراگیر برنداشته اند.
پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، وعده داده بود که وزارت امور خارجه همه گزینه‌ها را برای پر کردن اقتصاد افغانستان از نقدینگی بررسی خواهد کرد.
او توضیح داد که واشنگتن فعالانه در حال بررسی راه‌هایی برای "پر کردن جیب افغان‌ها با پول" است و تاکنون 280 میلیون دلار از دارایی‌های افغانستان را که برای پرداخت کمک‌های بشردوستانه می‌رفت، مسدود کرده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: طالبان افغانستان آمریکا ایران رسمیت شناخته شدن کمک های بشردوستانه سیستان و بلوچستان اقتصاد افغانستان زنان و دختران سازمان ملل ایالات متحده بند کمال خان تکمیل کرده زنان افغان طالبان پیش رهاسازی آب افغان ها پیش بینی چاه نیمه حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۵۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان آب هیرمند را به شوره زار می ریزد تا به ایران نرسد

پرداخت نکردن حقابه ایران از روزدخانه هیرمند توسط افغانستان در حالی است که انتشار تصاویر ماهواره ای از انحراف بخش عمده ای از آب رودخانه مرزی مشترک به سمت شوره زار گودزره در این کشور بار دیگر حاشیه ساز شده است.    تصاویر ماهواره ای از انحراف آب هیرمند به شوره زار گودزره افغانستان 

  به گزارش همشهری * افغانستان سال‌هاست از آزادسازی حقابه رودخانه مرزی هیرمند سر باز می‌زند. با اینکه مقامات افغانستان، آزادسازی حقابه رودخانه هیرمند را به بارندگی های مناسب در این کشور مشروط کرده اند اما با وجود بارش‌های فرا نرمال در این کشور، نه تنها حقابه ایران از رودخانه هیرمند آزاد نشده، بلکه این کشور با استفاده از بندهای کوچک و متعدد انتقال و انحراف آب، مانع از جاری شدن رودخانه به پایین دست حوضه آبریز هیرمند در ایران می شود.   با اینکه انتشار برخی تصاویر جاری شدن آب در پایین دست حوضه آبریز رودخانه هیرمند در سیستان و بلوچستان هراز گاهی در فضای مجازی دست به دست می شود و موجی از شادمانی را در بین مردم محلی سبب می شود اما پرداخت حقابه براساس معاهده سال ۱۳۵۱ تعریف مشخصی دارد و آزادسازی سیلاب سرشکن از سدهای بالادست که محدود به یکی دو نوبت در سال است، به معنای عمل افغانستان به تعهدات قانونی اش در زمینه پرداخت حقابه هیرمند نیست.   عدم پرداخت حقابه ایران از سوی افغانستان در حالی است که انتشار تصاویر ماهواره ای از انحراف بخش عمده ای از آب این رودخانه مرزی مشترک به سمت شوره زار گودزره در این کشور و در همسایگی با ایران، بار دیگر حاشیه ساز شده است.   تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که طالبان مانند سال‌های گذشته سیلاب هیرمند را به بیابان گودزره انحراف داده است. آب منحرف شده مساحتی بالغ بر ۴۰۰ کیلیومتر مربع از گودزره را پوشانده و آب شیرین رودخانه هیرمند را به تلخاب تبدیل کرده است.   آبی که می تواند در صورت رسیدن به پایین دست، تالاب بین المللی هامون ایران به وسعت ۴۱۰ کیلومتر مربع (معادل وسعت گودزره) را احیا و از مرگ این اکوسیستم ارزشمند و تبدیل آن به کانون گرد و غبار جلوگیری کند.   سلاجقه: برای نرسیدن آب به تالاب هامون دست‌هایی در کار است مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره خلف وعده های افغانستان در عمل به آزاد سازی حقابه هامون از روزدخانه هیرمند گفت: «متاسفانه با وجود بارش های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»   آرزو اشرفی زاده، مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست کشور

آرزو اشرفی زاده در گفت و گو با همشهری آنلاین اضافه کرد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند؛ در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان بر گردد و وارد گودزره شود. اما متاسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و عدم تامین حقابه پایین دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»   اشرفی زاده تصریح کرد: «این اقدام افغانستان از نظر حقوق عرف بین الملل محکوم است و ما در این خصوص اعتراض خود را اعلام کرده ایم. پیگیری‌هایی هم از طریق مراجع ذیربط (وزارت امور خارجه) در حال انجام است که اکوسیستم ها به صورت یکپارچه و طبیعی آبگیری شوند.»   این مدیر ارشد محیط زیستی کشور درباره آخرین وضعیت تالاب بین المللی هامون گفت: «تالاب هامون از رودخانه فراه مقدار کمی مرطوب و مقداری آب نیز از طریق رودخانه هیرمند وارد تالاب شده است که حجم آن در مقایسه با حجم سیلاب و دبی بسیار بالای آبی که در رودخانه هیرمند جریان دارد، بسیار ناچیز است. درواقع مداخلات انسانی که در مسیر اتفاق افتاده منجر به این شده است که ورودی تالاب بین المللی هامون که همیشه وابسته به سیلاب‌ها بوده، دچار چالش شود و آب کمی وارد آن شود.»   دروغ طالبان به ایران درباره نبود آب کافی در پشت سدهای کجکی و کمال‌خان | این تصاویر ماهواره‌ای گویای واقعیت است مدیر کل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور به انحراف آب هیرمند به گودزره اشاره کرد و افزود: «گودزره درواقع یک شوره زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. از قدیم و از گذشته به دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، مردم منطقه هیچ وابستگی معیشتی به آن ندارند. درمقابل اما تالاب بین المللی هامون به عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده است، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد. بر همین اساس، هم به لحاظ عرفی و هم از نظر قوانین بین الملل انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم است.»   تصویر ماهوارهای از وضعیت رود هیرمند   اشرفی زاده در پاسخ به دلیل دستکاری های کشور افغانستان در مسیر روردخانه مشترک مرزی هیرمند، گفت: «این سوال را باید از مسئولان افغانستان پرسید که با چه هدفی این کار را انجام می دهند. دو کشور مسلمان منطقه باید حسن همجواری و حقوق همدیگر را رعایت کنند. ضمن اینکه رعایت حقوق اکوسیستم‌های طبیعی مشترک که در دنیا هم وجود دارد باید توسط همه کشورهایی که آب های هم مرز دارند صورت بگیرد و افغانستان هم از این موضوع مستثنی نیست.»   اشرفی زاده به پیگیری های سازمان حفاظت محیط زیست برای تامین حقابه هامون از رودخانه هیرمند اشاره کرد و به همشهری آنلاین گفت: «مکاتبات زیادی در این زمینه داشته ایم و حتی مذاکرات متعددی از طریق وزارت امور خارجه صورت گرفته است. معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم شخصا پیگیر موضوع است و امیدواریم این پیگیری ها در نهایت به نتیجه برسد.»   بند کمالخان قابلیت ذخیره تنها ۵۰ میلیون مترمکعب آب دارد، اما در واقعیت بند انحرافی آن توانایی انحراف بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب از رودخانه هیرمند پیش از سرریز سد مخزنی را دارد. اقدامات چند سال اخیر در انحراف آب هیرمند و تحقق پیدا نکردن حق آبه ایران نشان می‌دهد که طالبان از بالادست بودن خود در رودخانه هیرمند سوء استفاده می‌کند و مانع جاری شدن آب در پایین دست می شود.   چهار روز از سیلاب در افغانستان و هدررفت چند میلیارد مترمکعبی آب در این حوضه می‌گذرد اما به غیر از جاری شدن بخش اندکی از سیلاب افغانستان در جریکه سیستان و بلوچستان، آبی به پایین دست نرسیده است.   *گزارش:مجید جباری کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان : نشست اخیر با طالبان درباره آب هیرمند نتیجه نداشت / ۶ میلیون مهاجر افغان در ایران حضور دارند دلیل خشک شدن هامون هیرمند / افغانستان مقصر است؟! سد کجکی در افغانستان سرریز کرد؟ چرا حقابه ایران را نمی‌دهند؟ دیگر چه بهانه‌ای دارند (فیلم)

دیگر خبرها

  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • فیلمی عجیب از جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران؛ این فیلم واقعی ست؟!
  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • جزئیات رهاسازی حقابه ایران از افغانستان | ویدئو
  • طالبان آب هیرمند را به شوره زار می ریزد تا به ایران نرسد
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • ویدیوهای یک افغان از جمعیت عظیم افغانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران