Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از سیناپرس، محققان برای بررسی این اثر که به اصطلاح انتظارات منفی از درمان نامیده می شود، داده های ۱۲ کارآزمایی بالینی واکسن کرونا را تجزیه و تحلیل کردند و میزان عوارض جانبی را در بیش از ۲۲ هزارشرکت کننده که واکسن دریافت کرده بودند و بیش از ۲۲ هزار شرکت کننده که شبه واکسن دریافت کردند، مقایسه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پس از دریافت اولین واکسن، عوارض جانبی سیستمیک شامل علائمی که کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، مانند تب، سردرد و خستگی، توسط حدود ۴۶ درصد از دریافت کنندگان واکسن گزارش شد.اما در ادامه تیمی از محققان دانشگاه بوستون دریافتند که بیش از ۳۵ درصد از افرادی که شبه واکسن دریافت کردند نیز عوارض جانبی مشابهی را تجربه کردند.
در ادامه محققان محاسبه کردند که اثر انتظارات منفی از درمان بسیاری از عوارض جانبی در گروهی که واکسن ساختگی را دریافت کردند و ۷۶ درصد از تمام عوارض جانبی گروه واکسن زده را شامل می ‌شود. 

پس از تزریق دوم، عوارض جانبی سیستمیک توسط ۳۲ درصد از گروه دارونما و ۶۱ درصد از گروه واکسن و عوارض جانبی موضعی در ۱۲ درصد از گروه دارونما و ۷۳ درصد از گروه دارونما گزارش شد. به گفته محققان، انتظارات منفی از درمان تقریباً ۵۲ درصد از عوارض جانبی گزارش شده پس از دوز دوم را به خود اختصاص داد.

جولیا هاس (Julia Haas) یکی از پژوهشگران این مطالعات خاطرنشان کرد: عوارض جانبی پس از درمان با دارونما در کارآزمایی ‌های تصادفی‌ سازی شده و کنترل ‌شده رایج است. هاس در بیانیه خبری مرکز پزشکی گفت: جمع ‌آوری شواهد سیستماتیک در مورد این پاسخ‌ های اثر انتظارات منفی از درمان در آزمایش‌های واکسن برای واکسیناسیون کرونا در سراسر جهان مهم است، به ویژه به این دلیل که نگرانی در مورد عوارض جانبی دلیلی برای تردید واکسن گزارش شده است.

تد کاپچوک (Ted Kaptchuk) پژوهشگر ارشد این مطالعات گفت: علائم غیراختصاصی مانند سردرد و خستگی در میان شایع‌ ترین عوارض جانبی پس از واکسیناسیون کرونا هستند.

کاپچوک در انتها گفت: پزشکی بر اساس اعتماد است. او معتقد است که آگاه کردن مردم از اینکه اثر انتظارات منفی از درمان ممکن است در هر عارضه جانبی واکسن نقش داشته باشد، می تواند به کاهش نگرانی ها در مورد واکسیناسیون کرونا کمک کرده و تردید در واکسیناسیون را کاهش دهد.

شرح کامل این مطالعات و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی JAMA Network Open منتشر شده و در دسترس علاقه مندان قرار دارد.

منبع: سیناپرس این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واکسن واکسن کرونا واکسن کووید ۱۹ واکسیناسیون کرونا دوز اول واکسن ترس از واکسن درصد از گروه عوارض جانبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۹۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در میمه

دریافت 31 MB

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها – فردین وطن‌خواه: بر اساس گزارش‌هایی که از ایستگاه‌های هواشناسی بخش میمه دریافت شده، بارش شدید تگرگ و باران در بعضی از نقاط میمه باعث آبگرفتگی و ایجاد روان آب‌های شدید شد و این سامانه تا بعد از ظهر فردا ادامه خواهد داشت.

کد خبر 6086842

دیگر خبرها

  • آغاز واکسیناسیون زائران حج تمتع ۱۴۰۳ در خراسان رضوی 
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • بارش باران در میمه
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند