Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ رفع تعهدات ارزش که در چند سال اخیر چالشی جدی برای صادرکنندگان کرمانشاهی شده اقتصاد استان را به انزوا کشانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، صادرات این روزها یک امر حیاتی برای کشور است و با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم و کمبود ارزی که در کشور رخ داده تنها راه کمک به اقتصاد ایران توسعه صادرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صادرات چند مزیت اصلی دارد که ارزآوری برای کشور نخستین مزیت است اما ورود کالای ایران به بازارهای بین‌المللی کمک می‌کند تا واحدهای صنعتی بقای خود را حفظ کنند و در معرض تعطیلی قرار نگیرند به علاوه واحد صادرات محور می‌تواند با اجرای طرح‌های توسعه‌ای اشتغال‌زایی بیشتری به همراه داشته باشد.

با وجود اینکه صادرات تنها راه نجات اقتصاد کشور است اما سنگ‌اندازی‌هایی که پیش روی این بخش است این تصویر را ایجاد کرده که شاید اهمیت صادرات آن طور که باید جا نیفتاده است.

امروز موضوع رفع تعهدات ارزی به چالش اصلی پیشروی صادرکنندگان تبدیل شده و اگر این محدودیت نبود با توجه به افزایش نرخ ارز در چند سال اخیر به طور حتم اکنون شاهد ارزش صادرات را شاهد بودیم.

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان توانمند و مطرح کرمانشاهی را امروز در پیچ و خم دستگاه‌ها گرفتار کرده و کسانی که تا چند سال قبل مشوق صادراتی دریافت می‌کردند اکنون دچار چالش شده‌اند.

رکورد صادرات تسلیحات آلمان در سال 2021 شکسته شدرفع ممنوعیت صادرات فلفل دلمه و سیب ایران به روسیه تا 1 ماه آیندهصادرات پسته معادل 20 درصد درآمدهای نفتی کشور شد

استان کرمانشاه با داشتن پنج مرزی رسمی و بازارچه و سهم بیش از 50 درصدی از صادرات به عراق بیش از سایر استان‌ها مستعد توسعه صادرات است اما این ظرفیت آنچنان مورد توجه قرار نگرفته است.

کیوان کاشفی عضو هیئت رئیسه اتاق ایران معتقد است با روی کار آمدن دولت سیزدهم امیدهای تازه‌ای برای رونق صادرات و تسهیل شرایط کار برای صادرکنندگان ایجاد شده است.

وی از سختی‌هایی که طی سه سال گذشته حوزه صادرات کشور متحمل شد یاد کرد و گفت: در سال‌های اخیر عمده سیاست‌ها در زمینه صادرات سلبی بوده است.

کاشفی از قوانین و مقررات سختگیرانه‌ای که به بهانه بازگشت ارز در این مدت به صادرکنندگان تحمیل شد سخن گفت و افزود: بسیاری از این مقررات گاهی به صورت روزانه تغییر کردند و متأسفانه در این دو سال بسیاری از صادرکنندگان در پیچ و خم قوانین حوزه صادرات گرفتار شدند.

وی با اشاره به برنامه‌ها و وعده‌های دولت سیزدهم برای رفع مشکلات تعهدات ارزی تا پایان امسال عنوان کرد: با این روند سیاست‌های دولت جدید در برابر صادرات به سمت سیاست‌های تشویقی خواهد رفت و صادرکنندگان می‌توانند در شرایطی آسان‌تر تمام تمرکز خود را بر یافتن بازارهای صادراتی جدید و رونق صادرات بگذارند.

داریوش پناهی دبیر اتاق کرمانشاه اظهار داشت: توسعه صادرات کشور به زیرساخت‌هایی نیاز دارد که این حوزه مهم اقتصادی فاقد آن است و نسبت به انجام آن بسیار بی توجه بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه مرزهای تجاری کشور و استان از حداقل امکانات نیز بی‌بهره‌اند گفت: به ندرت می‌بینیم که در دو دهه اخیر تغییرات مثبت قابل توجه و شایسته و در شأن نظام در مرزهای تجاری استان و کشور روی داده باشد.

پناهی افزود: تأسف آور است اگر بگوییم تعدادی از مرزهای تجاری فاقد تجهیزات به روز ازجمله سالن ملاقات، رستوران مناسب، استراحتگاه، نمازخانه و حتی فاقد یک سرویس بهداشتی مناسب هستند. 

وی عنوان کرد: تقریباً تمامی یارانه‌های مشوق صادراتی که در جهان متداول است لغو شده یا به حداقل ممکن رسیده است.

پناهی افزود: صادرکنندگان از حداقل تسهیلات بانکی نیز بهره می‌برند یا تنها برخی واحدهای بزرگ تولیدی صادرکننده موفق به استفاده از این تسهیلات شده‌اند.

انتهای پیام/832/‌ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان توسعه تجارت سازمان توسعه تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۹۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد

مهدی ضیغمی، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران و دومین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا در جمع خبرنگاران گفت: ایران بازارهای صادراتی عراق را از دست نخواهد داد. امیدواریم توافق جامع تجاری میان ایران و عراق به زودی امضا شود تا ایران بتواند به رقم توافق شده ۲۰ میلیارد دلار در تجارت با این کشور برسد.

ضیغمی در مورد صادرات خودرو از ایران به روسیه اظهار کرد: با مجوزی که از سوی استاندارد روسیه ارسال شده صادرات به روسیه و منطقه اوراسیا اتفاق خواهد افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • تودیع و معارفه‌ استاندار مازندران از گلایه‌ها تا مطالبات
  • ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان