Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-24@00:14:53 GMT

سوغات سفر رئیسی به مسکو چه‌خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۱۲۷۷

سوغات سفر رئیسی به مسکو چه‌خواهد بود؟

 یکی از مهم‌ترین اهداف دولت دکتر سید ابراهیم رئیسی، تقویت روابط با همسایگان و احیای دیپلماسی ایرانی با دولت‌های اطراف است. طرح این هدف بزرگ و مهم مقارن شد با موج بدعهدی آمریکایی‌ها در مذاکرات برجام و رخدادهایی که بعدها شاهدش بودیم.

باوجود فرصتهایی که ایران در اختیار طرف غربی قرار داد، اما آن‌ها در عمل منافع ایران را نادیده گرفتند و شاهد نقض آشکار تعهدات برجامی آن‌ها بوده و هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به هدف‌گذاری دولت جدید نگرش ایران به سمت آسیا و تقویت ارتباطات سیاسی با حوزه کشورهای شرقی سبب شد این مجموعه ذهنیت‌ها که ما باید با کشورهای آسیایی بیشتر همکاری کنیم، شکل بگیرد و عملیاتی شود. سفر اخیر دکتر امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان به چین و سفر سید ابراهیم رئیسی به مسکو و مراودات ایران و پیمان شانگهای و کشورهایی نظیر چین، هند و روسیه و برخی کشورهای جنوب شرق آسیا حاکی از شکل‌گیری شتاب فزاینده در بروز مناسبات منطقه جدید با محوریت کشورهای مشرق زمین است.

به نظر می‌رسد ایران اسلامی در کنار سایر قدرت‌های آسیایی می‌توانند تعمیق همکاری‌ها، ایجاد و گسترش امنیت، به ویژه تأمین منافع درازمدت دو یا چند جانبه را رقم بزنند. پدیده اتحاد در مشرق زمین در حال شگل گیری است و در گذر زمان می‌تواند اثراتش را نه تنها بر آسیا بلکه بر کل مراودات و مناسبات جهانی بگذارد. شاید بتوانیم بگوییم خورشید دیپلماسی از آسمان مشرق زمین طلوع کرده است. شایان ذکر است کشورهای اروپایی در روند درازمدت شکل گیری روابط در مشرق زمین از بدعهدی‌هایشان نسبت به حقوق ملت ایران متضرر خواهند شد و تنها خواهند ماند؛ زیرا آن‌ها سمبل عدم استقلال در دیپلماسی و سیاست‌ورزی هستند و اثبات کردند نمی‌توانند بر محور راستگویی و تعامل صحیح گام بردارند. جمهوری اسلامی ایران  برای همکاری به آن‌ها فرصت داده، اما واقعیت این است که آن‌ها قدرشناس نیستند و در حال از دست دادن موقعیت‌ها هستند.

انقلاب اسلامی به عنوان یک قدرت نوظهور مستقل منطقه‌ای می‌تواند در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، دفاعی و تجاری سکان‌دار میدان‌های غرب آسیا و امنیت خلیج فارس باشد. سفر رئیس جمهور به مسکو را باید به عنوان مجموعه‌ای از فعالیت‌های مؤثر ایران برای شکل‌گیری مناسبات جدید ارزیابی کرد. همکاری چندجانبه تهران- مسکو- پکن می‌تواند کفه مناسبات بین‌المللی را به نفع آسیا تغییر دهد. آسیا در حال بازیابی هویت‌های خویش است و در این بین ایران، روسیه، چین و حتی هند می‌توانند کانون این تحول باشند. این منطقه به لحاظ سرزمینی پهناور و به لحاظ ذخایر و معادن و دسترسی‌ها دارای ظرفیت‌های چندبعدی است و تنها محدود به اقتصاد و سیاست و اجتماع نیست، بلکه می‌تواند ابعاد مهم بین‌المللی داشته باشد. امروز کشور ایران در زمینه زیرساخت‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. روسیه و چین به صورت عمده می‌توانند برای دسترسی‌های مالی و اقتصادی ما خطوط اعتباری ایجاد کنند و با توجه به اینکه کشورما دانش فنی و نیروی انسانی و زیرساخت دارد، می‌توانیم جهش توسعه ای را در ایران ایجاد کنیم. آنچه که برخی از مخالفان عبور از غرب و حرکت به ارتباط با شرق می‌گویند اگر از سر نقد و دلسوزی باشد، قابل شنیدن است. آنچه امروز شاهد آن هستیم، این است که عمده صحبت‌های منتقدان با تکیه بر گزاره‌های  اروپایی و آمریکایی است و می‌خواهند بازی روابط جدید را به هم بزنند و مانع از حرکت ایران به سمت مسیری بروند که آمریکا و غرب بی‌اثر شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رئیس جمهور مسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی گلستان گفت: بازارچه سوغات و صنایع دستی استان روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه هر هفته در موزه صنایع‌دستی گلستان برپا می‌شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان گلستان افزود: این بازارچه هر هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب در خانه تاریخی امیر لطیفی برگزار شود.

مریم حاجی‌ابراهیمی گفت:حمایت از فعالان حوزه صنایع‌دستی و سوغات استان، توسعه، ترویج و آموزش‌های صنایع‌دستی است.

دیگر خبرها

  • رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است
  • استقبال کشورهای غرب آسیا از اکسپو ۲۰۲۴
  • برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان
  • رئیسی در پاکستان : رژیم صهیونیستی از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کند
  • نمایشگاه عرضه مستقیم کالا، هدیه و سوغات در گله‌دار
  • رئیسی عازم پاکستان و سریلانکا شد/ رئیس جمهور: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • اخبار سفر رئیس‌جمهور به پاکستان / رئیسی: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • آغاز جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو با حضور فیلم‌های ایرانی
  • برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در شهربازی خراسان شمالی