Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، «سعید خطیب‌ زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (چهارشنبه) در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری رسمی چین (شینهوا)، تصریح کرد که ایران و چین هم‌اکنون «با افق جدید همکاری» مواجه هستند.

وی در این گفت‌وگو تصریح کرد که علاوه بر مجاورت جغرافیایی بین ایران و چین، تاریخ، فرهنگ، سیاست و روابط مردم با مردم است که دو کشور ایران و چین که از زمان‌های قدیم با جاده ابریشم به هم متصل شده را به هم وصل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گفته سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، ایجاد مشارکت راهبردی جامع بین ایران و چین در ژانویه ۲۰۱۶، نمایانگر «یک لحظه بسیار مهم و نقطه عطفی در ایجاد ستون‌های جدید برای روابط دوجانبه بود».

چین و ایران در جریان سفر فروردین ماه سال‌جاری «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین به تهران به مناسبت بزرگداشت پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور، یک برنامه همکاری جامع امضا کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد: «زمانی‌که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در اواسط ژانویه به چین سفر کرد، دو طرف به طور مشترک پس از گفت‌وگوی بسیار جامع و طولانی بین وزرای خارجه، اجرای برنامه همکاری جامع ۲۵ ساله را آغاز کردند».

خطیب‌زاده ادامه داد که با تحولات اخیر در روابط دوجانبه، ایران و چین هم‌اکنون «شروع خوبی برای ورود به جزئیات بیشتر» در مورد نحوه اجرای تفاهمات خود در بخش‌ها و زمینه‌های مختلف دارند.

خطیب زاده با تأکید بر حمایت ایران از سیاست چین واحد ادامه داد که تهران همواره از چین در نگرانی‌های اصلی این کشور در زمینه سیاست چین واحد و سایر موضوعات حمایت کرده و این در حالی است که چین نیز در این دوران سخت به ایران در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با کووید-۱۹ کمک کرده است.

بنا بر گفته سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روابط ایران و چین نه تنها به نفع دو کشور، بلکه به نفع منطقه و کل جهان است، زیرا دو کشور به صورت مشترک در حال مقابله با یکجانبه‌ گرایی و «سیاست تهدید و اجبار هستند که واشنگتن تلاش می‌کند به عرصه بین‌المللی دیکته کند».

خطیب‌زاده همچنین تأکید کرد که در نظر گرفتن تماس‌ها و ارتباطات مردم دو کشور و تقویت روابط در دیپلماسی عمومی، یک ضرورت است.

وی با تأکید بر لزوم درک بهتر مردم چین و ایران از یکدیگر، در این خصوص توضیح داد که هر دو کشور چین و ایران تصمیم گرفته‌اند که برای نزدیک کردن مردم دو کشور با یکدیگر همکاری کنند.

خطیب‌زاده در خصوص همکاری فعال دو کشور نیز توضیح داد که چین و ایران به طور فعال مبادلات مردم با مردم را ترویج می‌کنند. ایران تصمیم به لغو روادید برای گردشگران چینی گرفته است و اکنون فیلم‌های جدید چینی در ایران به نمایش گذاشته می‌شود.

وی ادامه داد که دوره‌های زبان چینی در دانشگاه‌های ایران و دوره‌های زبان فارسی در دانشگاه‌های چین راه‌اندازی شده است و تعاملات مکرری بین نهادهای دو طرف وجود دارد.

خطیب زاده همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این، نمایشگاه‌های مختلفی توسط برگزارکنندگان چینی در ایران برگزار شده است و ایران نیز در نظر دارد رویدادهای مشابهی را در چین برگزار کند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین تصریح کرد که ایران و چین تلاش می‌کنند به یکدیگر در مقابله با کمپین‌های نشر اطلاعات نادرست که این دو کشور را هدف قرار می‌دهد و توسط ایالات متحده و سایر کشورهای غربی راه اندازی شده، کمک کنند.

خطیب زاده تصریح کرد: «ما باید بیشتر همکاری کنیم تا از این تبلیغات منفی که تلاش دارد روابط ما را خراب کند، پرهیز کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به توطئه‌ها برای سیاسی کردن بازی‌های المپیک زمستانی آتی در پکن گفت: «ایران بارها چنین تلاش‌هایی برای سوء استفاده از این فرصت به منظور پیشبرد برنامه‌های سیاسی مغرضانه را محکوم کرده است».

وی در این خصوص توضیح داد: «ما نه تنها چنین چیزی را محکوم می‌کنیم، بلکه در تلاش هستیم صدایی را در منطقه خود و در سراسر جهان منعکس کنیم، مبنی بر این‌که همه باید از این فرصت بازی‌های المپیک زمستانی برای همکاری با یکدیگر استفاده کنند.»

خطیب‌زاده در پایان با تأکید بر این که «روح المپیک به همه حکم می‌کند بدون توجه به اختلافات حضور داشته باشند»، گفت: «ایران در المپیک زمستانی پکن شرکت خواهد کرد و در بالاترین سطح ممکن حضور خواهد داشت».

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در هفته‌ای که گذشت و در پاسخ به دعوت «وانگ یی» همتای چینی خود به شهر ووشی سفر کرد و با وزیر خارجه چین دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به گفت‌وگو پرداخت. امیرعبداللهیان در این دیدار پیام کتبی رییسی رییس جمهور به «شی جین پینگ» همتای چینی را تسلیم کرد.

وزیر خارجه چین نیز در دیدار امیرعبداللهیان با اعلام آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌ها در حوزه تامین مالی، انرژی، بانکی و فرهنگی و ادامه حمایت از مواضع ایران در مذاکرات وین گفت که آمریکا باید اشتباه خود در خروج از برجام را جبران کند. 

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و چین روسیه و ایران چین و ایران سعید خطیب زاده خارجه جمهوری اسلامی ایران سخنگوی وزارت خارجه ایران ایران و چین چین و ایران امور خارجه خطیب زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۳۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم

سفیر چین در کابل در دیدار با وزیر خارجه حکومت طالبان اظهار داشت پکن همکاری با کابل برای گشایش کریدور واخان را بررسی می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ژائو شینگ» سفیر چین در کابل در دیدار با «امیرخان متقی» وزیر خارجه طالبان گفت کشورش راه‌ها و امکانات همکاری با طالبان برای گشایش کریدور واخان را بررسی می‌کند.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه طالبان، سفیر چین در این دیدار گفته است دولت پکن تلاش می‌کند تا همکاری نزدیک با حکومت طالبان را ادامه دهد.

متقی با ابراز خرسندی از روابط کابل و پکن افزود طالبان فرصت‌های خوبی را در زمینه سرمایه‌گذاری ایجاد کرده‌ است و «افزایش صادرات انار و جلغوزه به جمهوری خلق چین و تحولات سرمایه‌گذاری در مس عینک، کریدور واخان و برخی مناطق دیگر» نمونه‌های بارز آن است.

کابل: از همکاری چین در احداث کریدور «واخان» استقبال می‌کنیمدولت موقت طالبان: چین در بازگشایی کریدور «واخان» همکاری کند

کار ساخت 50 کیلومتر جاده در منطقه واخان ولایت بدخشان که افغانستان را به چین وصل می‌کند در حکومت پیشین آغاز شده بود، اما ناتمام متوقف شد.

حکومت طالبان پس از به قدرت رسیدن، کار ساخت این جاده را از سرگرفت و اخیراً نیز والی بدخشان اعلام کرد این پروژه به‌زودی تکمیل خواهد شد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم
  • عباس‌زاده: تعمیق و توسعه روابط ایران و پاکستان ضریب امنیت را بالا می‌برد/ سوءتفاهمات بین دو کشور باید برطرف شوند+ فیلم
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • وزارت خارجه آمریکا ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • کنعانی: ایران حتما در اجلاس آتی سازمان همکاری اسلامی شرکت خواهد کرد/ «سطح حضور» در بازه زمانی نزدیک به اجلاس اطلاع‌رسانی می‌شود + فیلم
  • وزیر خارجه انگلیس در دوشنبه