Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@22:49:00 GMT

آرد به اندازه کافی در کردستان ذخیره شده است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۵۲۱۶

آرد به اندازه کافی در کردستان ذخیره شده است

به گزارش ایرنا، یکی از مشکلات پیش آمده در چند روز اخیر که در فضای مجازی هم بسیار به آن پرداخته شد تشکیل صف های طولانی مقابل برخی نانوایی ها و اخباری مبنی بر کمبود آرد و نان بود که موجب نگرانی شهروندان شده است.

کاهش دمای هوا باعث یخ بستن برف های موجود در خیابان ها و معابر سطح شهرهای استان شده که این مسئله به دلیل عدم برفروبی به موقع پیش آمده است و همین یخزدگی معابر و خیابان‌ها حمل و نقل آرد از کارخانجات به واحدهای خبازی و همچنین تردد کارگران به نانوایی ها را سخت و در بسیاری از نقاط غیر ممکن کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با کمک نیروهای ارتش مشکل حمل و نقل آرد برطرف شد ولی همچنان تردد کارگران به سختی همراه است و متاسفانه تعداد از این افراد هم به دلیل شکستی دست و پا و سر راهی بیمارستان ها شدند و این فعالیت واحدهای نانوایی را کُند کرده  و علاوه براین تقاضای مردم هم برای تامین نان افزایش پیدا کرده است.

یکی از صاحبان نانوایی های محله گریاشان سنندج در این رابطه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: محل سکونت بسیاری از شاطران  و کارگران نانوایی ها با واحد نانوایی فاصله دارد و در این شرایط بارش سنگین برف و یخ زدگی تردد آنها خیلی سخت شده است.

محمد ناطری اضافه کرد: روزهای نخست بارش برف اعلام کردیم در صورت افزایش تقاضای مردم؛ آرد به اندازه کافی نداریم ولی زیاد به آن توجهی نشد تا صف های طولانی تشکیل و مردم متعرض شدند.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون آرد به اندازه کافی در اختیار ما قرار داده شده است، گفت: آرد هست ولی نیروهای ما به موقع نمی توانند در واحد نانوایی حضور پیدا کنند و همین باعث شده پخت نان به موقع انجام نشود.

این صاحب نانوایی یادآور شد: در هر صنف و قشری افرادی پیدا می شوند که از وضعیت پیش آمده سوءاستفاده کنند بی شک در نانوایی ها هم چنین افرادی وجود دارند که بی دلیل واحد خود را تعطیل می کنند تا سهمیه آرد را به صورت آزاد بفروشند ولی تعداد این افراد بسیار کم است و اکثر آنها باوجدان کاری که دارند در سخت ترین شرایط کار کردند و می کنند.

وی یادآور شد: در اوایل شیوع بیماری کرونا که مردم جرئت بیرون آمدن از خانه را نداشتند واحدهای نانوایی فعال بودند و نان مورد نیاز مردم را پخت می کردند و در اختیار آنها می گذاشتند قطعا در شرایط بارش برف و سردی هوای این چند روز هم واحدهای نانوایی به رسالت خود عمل می کنند.

امسال براساس قانون انتزاع (تمرکز وظایف بخش کشاورزی در وزارت جهاد) همه وظایف مربوط به تنظیم بازار از وزارت صنعت، معدن و تجارت جدا شده و به جهاد کشاورزی واگذار شده و چون اوایل اجرای این مهم است هنوز ساماندهی لازم در این خصوص انجام نشده است.

کمک ارتش برای حمل و نقل آرد از کارخانه به واحدهای خبازی سنندج

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به همراه هیئتی روز از چندین واحد خبازی در سطح شهرسنندج بازدید کردند و در جریان مشکلات مردم در تامین نان و همچنین مسائل پیش‌روی واحدهای نانوایی قرار گرفتند.

محمدفرید سپری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اقدامات انجام شده در راستای رفع مشکلات نانوایی ها اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر سرکشی از واحدهای نانوایی برای رسیدگی بیشتر به وضعیت آرد و نان استان ساعت ۱۰ شب روز گذشته از کارخانه های آرد فجر و فرزانه سننندج بازدید کردیم.

وی با اشاره به اینکه از شرکت حمل و نقل خلیج فارس در استان هم بازدیدی داشتیم، اضافه کرد: بعد از این اقدامات مشخص شد هیچ کمبودی از لحاظ تامین آرد در استان نداریم.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه مسیر تردد کارخانه آرد به داخل شهر به دلیل یخزدگی سخت و آرد با سرعت کمتری در شهر توزیع شده بود، گفت: نیروی های ارتش استان در راستای حمل و نقل آرد از کارخانه به واحدهای نانوایی وارد عمل شد و مشکل موجود در این خصوص هم برطرف شده است.

سپری با بیان اینکه تعطیلی غیرمجاز نانوایی ها پذیرفتنی نیست، یادآور شد: متخلفان در صورت تکرار سهمیه آرد آنها قطع و مجوزشان هم خلع ید خواهد شد.

وی اظهار داشت: از آنجا که تعطیلی خودسرانه موجب تضییع حقوق شهروندان می شود دستگاه ها و تشکل های نظارتی نسبت به متخلفان برخورد جدی و سریع خواهند داشت و هیچگونه بهانه ای در این رابطه از کسی قابل پذیرش نیست.

افزایش سهمیه آرد واحدهای خبازی استان

نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه همه واحدهای خبازی ۲ شیفت کار می کنند، اظهار داشت: بارش برف و یخزدگی کوچه و خیابان تردد مردم به ویژه کارگران خبازی ها را با مشکل مواجه کرده و همین هم باعث شده برخی نانوایی ها نتوانند در موعد مقرر اقدام به پخت نان کنند.

جمال صالحی اضافه کرد: قطعی برق و یخ زدگی معابر از مهمترین مشکلات پیش آمده برای واحدهای خبازی استان بوده که با تلاش شبانه روزی مسوولان ذیربط و کمک ارتش در حال برطرف کردن آن هستیم.

وی افزود: بابت حمل و نقل آدر از کارخانجات به واحدهای خبازی و تامین آرد مورد نیاز این واحدها در حال حاضر مشکلی وجود ندارد.

رییس اتحادیه خبازان شهرستان سنندج هم در این زمینه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بارش برف سنگین و در خانه ماندن مردم وهمچنین انتشار مطالبی در فضای مجازی مبنی بر کمبود نان موجب نگرانی شهروندان و افزایش چندین برابری تقاضای آنها شده است.

ناصر اسدی اضافه کرد: بسیاری از نانوایی ها اعلام کردند خانواده‌ای که تا قبل از بارش برف سه روز ۵۰ هزار ریال نان خریداری می کردند اکنون میزان خرید آنها روزانه ۲۰۰ هزار ریال شده است.

وی با اشاره به اینکه سهمیه آرد نانوایی ها در این چند روز اخیر ۲ برابر شده است، گفت: براساس بازدیدهایی که داشتیم کارخانجات آرد به اندازه کافی گندم در اختیار دارند و هیچ کمبودی نه از لحاظ گندم و نه آرد وجود ندارد.

تردد کارگران واحدهای خبازی از دیگر مشکلاتی است که رییس اتحادیه خبازان در این خصوص گفت: به صاحبان واحدهای خبازی اعلام شده با توجه به افزایش هزینه ایاب و ذهاب در سطح شهر، کمک هزینه لازم را در اختیار کارگران خود قرار دهند تا بتوانند سرکار حضور پیدا کنند.

بارش سنگین برف از اواخر روز دوشنبه هفته جاری در بیشتر شهرهای کردستان آغاز شد و تا پایان روز سه شنبه ادامه داشت و چهارشنبه هم اگرچه بارشی روی نداد ولی دمای هوا تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر رسید و موجب یخبندان در استان شد.

امروز پنجشنبه هم سامانه بارشی دیگری وارد استان شده و هم اکنون در اکثر نقاط شاهد بارش برف و کولاک هستیم و همه راه‌های اصلی و فرعی هم به همین دلیل مسدود شده و تردد امکان پذیر نیست.

اداره‌کل هواشناسی استان در راستای اطلاع رسانی مربوط به بارش سنگین برف امسال سنگ تمام گذاشت و قبل از آمدن زمستان براساس نقشه‌های پیش بینی هواشناسی در جلسات مختلف این موضوع را اعلام کرد و هشدارهای لازم را داده بود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آرد کردستان سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آرد کردستان وزارت جهاد کشاورزی آرد کردستان سنندج آرد به اندازه کافی واحدهای نانوایی واحدهای خبازی خبرنگار ایرنا جهاد کشاورزی حمل و نقل آرد نانوایی ها سهمیه آرد پیش آمده بارش برف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۵۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 

به گزارش قدس خراسان، در بیست و سومین جلسه قرارگاه آب شهرستان مشهد که طی هفته گذشته در محل شرکت آب و فاضلاب این شهرستان برگزار شد، فرماندار مشهد با توجه به بارش‌های پایان فروردین و تفاوت آن با همین بازه زمانی در سال گذشته، گفت: آمار و بازدیدهای میدانی نشان‌دهنده افزایش حجم بارش‌ها در چند روز اخیر در مشهد نسبت به مدت مشابه سال گذشته است و این پرسش مطرح می‌شود چرا با وجود اینکه حجم بارش‌ها افزایش یافته و کار سدها کنترل و جمع‌آوری رواناب‌ها و سیلاب‌هاست، آب ورودی به سدها تغییر چشمگیری نداشته است. بنابراین برای رسیدن آب به سدها باید مشکلات و موانعی که در مسیر وجود دارد برطرف شود.

برای بررسی این موضوع و پاسخ به این پرسش، در ابتدا نیازمند آمار دقیق بارش‌ها در شهر هستیم که در این زمینه سید جواد رسولی رئیس گروه تحقیقات هواشناسی کاربردی اداره‌کل هواشناسی خراسان رضوی گفت: میزان بارش‌ها در فروردین ۱۴۰۳در مشهد ۱۹/۹ میلیمتر و در فروردین سال گذشته ۵/۹ میلیمتر بوده که در مقایسه با عدد ۵۲/۴ میلیمتر در دوره آماری ۳۰ساله در همین مدت زمان در شهر مشهد شاهد کاهش بارندگی بوده‌ایم؛ اما در مقایسه این دو سال با یکدیگر، شاهد افزایش میزان بارندگی‌ها هستیم.

زمین خشک، باران را می‌بلعد

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی در تشریح دلایل نرسیدن آب به پشت سدها اظهار کرد: یک رژیم طبیعی بارش داریم که این رژیم طبیعی نوسان دارد و کم و زیاد می‌شود. وقتی زمین در سال‌های خشک میزان رطوبت طبیعی خود را از دست می‌دهد، در سال‌های بعد بارش‌ها باید این میزان کمبود را جبران کند تا زمین میزان رطوبت طبیعی خود را بدست بیاورد و طبیعی است وجود چاه‌ها و استخرها در مسیر سدها مانع رسیدن آب شود.

کامران داوری گفت: باید پرسید متولی آب چه سازمانی است که پاسخ آن این است «آب منطقه‌ای». آیا آب منطقه‌ای نظارت دارد و متولی جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز هم آب منطقه‌ای است؟ می‌دانیم نظارت دارد و این وظیفه را هم انجام می‌دهد. آیا این سازمان برای گشت و بازرسی هزینه می‌کند که اتفاقاً این کار را هم انجام می‌دهد و آیا متوجه می‌شوند این برداشت‌های غیرمجاز اتفاق می‌افتد؟ باید متوجه شوند چون اگر متوجه نشوند، جای سؤال است؛ اما این پرسش اساسی مطرح است که چرا تاکنون جلو این آب‌دزدی‌ها و برداشت‌های غیرمجاز گرفته نشده تا شاهد این نتایج نباشیم. 

آب؛ زیربنای توسعه

وی آب منطقه‌ای و منابع طبیعی را مسئول حفظ این منابع دانست و افزود: وقتی جایی سرسبز است، حتماً نباید دنبال کشف استخر یا چاه باشیم. هر توسعه و سرسبزی یعنی آب در حال استفاده است. اگر در کوه و یا دامنه آن قبلاً توسعه‌ای نبوده و تازه اتفاق افتاده؛ یعنی یک منبع تأمین آب وجود دارد و در مورد ایجاد این مکان‌ها ابتدا باید منابع طبیعی پاسخ بدهد که چطور این اتفاق افتاده و سپس آب منطقه‌ای باید درباره تأمین آب این محل‌ها پاسخگو باشد. 

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن ارائه راهکاری عملی برای شناسایی این مناطق تأکید کرد: طرح این مسئله و پاسخ به پرسش‌ها با آب منطقه‌ای است. در تابستان هر جایی سرسبز است؛ یعنی آب در حال استفاده است. با عکس‌برداری ماهواره‌ای و مقایسه دوره‌ای به راحتی می‌توان تشخیص داد چه محل‌هایی جدید ایجاد شده‌اند و مجوزهای داده شده توسط آب منطقه‌ای برای حفر چاه و ساخت استخر هم مشخص است. بنابراین به سادگی می‌توان فهمید برداشت آب به صورت غیرمجاز در حال وقوع است یا خیر و باید پیش از حاد شدن مسئله با توجه به کمبود منابع، جلو این‌گونه توسعه‌ها به سرعت گرفته شود تا شاهد از بین رفتن منابع و ذخایر طبیعی نباشیم.

ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 

در تحلیل بیشتر این گفته، عضو هیئت مدیره انجمن ناجیان آب در گفت‌وگو با قدس خراسان عنوان کرد: در مدت زمانی که بارندگی سیلابی نداریم، بخش عمده‌ای از بارش‌ها جذب زمین می‌شود که عمده بارندگی‌های سال آبی امسال به شکل نرم و با شدت کم بود و آب فرصت کافی برای جذب در زمین داشته  و با توجه به تشنگی شدید زمین، این آب جذب شده است.

محمود طباطبائی گفت: خیلی از افراد طی سال‌ها برای اینکه با مشکل خشکسالی مواجه نشوند، اقدام به ساخت استخر کرده‌اند که در برخی مناطق مانند اسفراین کاملاً مشهود است؛ یعنی مردم آب جاری در نهرها را به استخرها هدایت می‌کنند و همین موجب شده آب به پشت سدها نرسد و باید گفت گاهی ابعاد این استخرها خیلی زیاد است. 

وی در خصوص نرسیدن آب به دو سد ارداک و کارده توضیح داد: در محدوده سدهای ارداک و کارده بعید به نظر می‌رسد استخرهای بزرگی باشد که مانع رسیدن آب باران به سدها شود؛ چون منطقه کوهستانی است و زمین باز در آنجا وجود ندارد. ساخت استخرها در مناطقی که حالت دشت دارند مانند دشت کاشمر، دشت قوچان و سبزوار بیشتر میسر است که در این مناطق این قبیل استخرها را به وفور می‌توان دید  یا در شاخه‌هایی که آب به کشف‌رود می‌ریزد مانند فریزی، شاندیز و اخلمد چون آب به دشت وارد می‌شود تا سپس به کشف‌رود بریزد، در این شرایط می‌توان آب را به استخرها و مخازن هدایت کرد.  

عضو هیئت مدیره انجمن ناجیان آب در ادامه تشریح کرد: در سال‌های گذشته هم به دلیل اینکه چاه‌ها برداشت زیاد داشته‌اند و سطح آب را پایین برده‌اند، زمین بیشتر تشنه است و همین عامل سبب شده رواناب ایجاد نشود و ممکن است وجود چاه‌های غیرمجاز هم نرسیدن آب به سدها را تشدید کند.

وی ضمن اشاره به بازدیدهای میدانی از منطقه کارده ادامه داد: در این مناطق به دلیل نظارت آب منطقه‌ای ساخت هرگونه بند توسط مردم غیرممکن است مگر اینکه در منطقه طرح‌های آبخیزداری اجرا شود. براساس بازدیدهای میدانی انجام شده از سد کارده تا سرشاخه‌های آن، مسیر کاملاً کوهستانی و دارای شیب تند است و ناهمواری بسیاری دارد و در کارده امکان زدن بند وجود ندارد؛ اما در شاخه‌های فرعی آن ممکن است ساخت بند یا استخر و حفر چاه غیرمجاز اتفاق بیفتد.

آب زیربنای هرگونه توسعه‌ای به شمار می‌رود. کمبود منابع آب سطحی در مشهد استفاده از آب چاه‌ها و قنات‌ها را تشدید کرده تا کمترین چالشی برای تأمین آب در راستای نیازهای اولیه ایجاد نشود. در کنار اینکه هرگونه صرفه‌جویی باید از سوی مردم مدنظر باشد، این پرسش مطرح می‌شود چرا با کسانی که از منابع آبی استفاده غیرمجاز می‌کنند، به صورت جدی‌تر برخورد صورت نگرفته است؟ آیا داشتن توان مالی و ارتباطی در نتیجه نگرفتن این اقدام‌ها تأثیر دارد؟

طبق اظهار شاهدان عینی در برخوردهای آب منطقه‌ای با کسانی که آب را به صورت غیرمجاز بهره‌برداری می‌کنند، این افراد می‌گویند برخی چاه‌ها به دلایلی پس از بررسی، پر نمی‌شوند و چاه‌هایی که پر می‌شوند هم پس از رفتن مأموران و بعد از چند روز، دوباره در یک نقطه دیگر حفر می‌شوند که عملاً نشان‌دهنده بی‌فایده بودن این‌گونه برخوردهاست. 

هر چند برخورد با کسانی که به بیت‌المال دست‌اندازی دارند، باید جدی‌تر از گذشته دنبال شود؛ اما با دقیق شدن در این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که عواقب برداشت غیرمجاز و استفاده بی‌رویه از منابع آبی و حساسیت به وجود آمده هنوز به اندازه کافی برای همه مردم ایجاد نشده و باید تأکید کرد کار فرهنگی، کارگشای مدیریت همه منابع آبی است. هزینه‌ها، برخوردها، ساختن سدها و بندها زمانی معنا پیدا می‌کند که هر شخص در هر جایی با حساسیت درباره آب بتواند تصمیم‌گیری کند وگرنه هر روز شاهد بلعیده شدن منابع آبی و طبیعی به دلیل منافع شخصی و گروهی هستیم. تا لحظه‌ای که هر فرد خود را نگهبان آب نداند، همین آش است و همین کاسه.

خبرنگار: طاهره فجر داودلی

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می‌کند!
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • عرضه نان کامل در نانوایی‌های آزاد پز بجنورد
  • پخت نان کامل در نانوایی‌های آزاد پز بجنورد
  • مورینیو: با ناراحتی منچستریونایتد را ترک کردم؛ به تن هاخ زمان دادند، به من نه!
  • تصاویر عجیب از بارش شدید تگرگ در آمریکا + ویدئو | اندازه هر دانه تگرگ را ببینید
  • آمادگی نانوایی‌های کرمانشاه برای پخت نان کامل