Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای اسلامی کار شرکت هپکو به عنوان بزرگترین مجموعه تولید کننده ماشین آلات راهسازی و معدنی ایران و خاورمیانه طی نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی از تصمیم کمیسیون تلفیق در راستای صدور مجوز واردات ۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات سنگین در لایحه بودجه سال آینده و آثار زیان بار آن در روند احیا و به رونق رسیدن تولید در شرکت هپکو ابراز نگرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از دیار آفتاب؛ روز گذشته سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ از موافقت کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال آینده با واردات ۵۰ هزار خودروی سواری و ۱۰ هزار ماشین‌آلات سنگین معادن و راه‌سازی با تعرفه‌ای که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد، با ارز غیر صادراتی خبر داد.

در همین خصوص اما رئیس شورای اسلامی کار شرکت هپکو به عنوان بزرگترین مجموعه تولید کننده ماشین آلات راهسازی و معدنی ایران و خاورمیانه طی نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز نگرانی از تصمیم کمیسیون تلفیق در راستای صدور مجوز واردات ۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات سنگین در لایحه بودجه سال آینده  و آثار زیان بار آن در روند احیا و به رونق رسیدن تولید در شرکت هپکو خواستار توجه جدی به این مسئله شد و حمایت از این شرکت شد.

در نامه رئیس شورای اسلامی کار هپکو خطاب به قالیباف آمده است:

به دلیل اجرای ناقص اصل ۴۴ قانون اساسی در راستای اجرای خصوصی سازی در کشور،کمتر کسی است که طی سالهای اخیر نام شرکت مادر تخصصی هپکو را به خاطر "اعتراضات صنفی و کارگری" و تیتر یک اخبار و رسانه های داخلی و خارجی بودنش، نشنیده باشد.لذا با توجه به پیگیری ها و حمایتهای همه جانبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی اراک و نمایندگان محترم مجلس در کمسیون های مختلف و بازدید چندین باره نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از شرکت هپکو به جهت حمایت از تولید داخل و نمایش توانمندی های این شرکت به ایشان در بحث پشتیبانی و حمایت همه جانبه از تولید داخل و اذعان خود نمایندگان محترم در باب خط قرمز بودن شرکت هپکو، به یکباره امروز و از سوی سخنگوی کمسیون تلفیق مجلس محترم مصوبه واردات ده هزار ماشین آلات معدنی و راهسازی صادر شد که میتوان گفت تمامی تولید کنندگان داخلی را به شٌک عجیبی فرو برد.

چرا پس از تبلیغات گسترده نمایندگان محترم مجلس انقلابی در جهت حمایت از تولید داخل و تاکید ایشان در حل مشکلات شرکت هپکو و با توجه به تاکیدات چندین باره مقام معظم رهبری در باب تولید داخل، شاهد این هستیم که در جنگی نابرابر بار دیگر مافیای زر و زور و تزویر با ترفندهای مختلف  و با نفوذ در دولت و مجلس عنان را به دست گرفته و به راحتی و با بهانه های واهی و در غفلت برخی مسئولین مجوز این حجم از واردات ماشین آلات معدنی وراهسازی در اختیار می گیرد و متاسفانه روزانه شاهد خروج میلیونها دلار ارز از کشور و هجوم ورود انواع ماشین آلات دست دوم بدون برند معتبر از مرزهای جنوب و شمال کشور هستیم، بدون اینکه رصدی از جانب مراجع ذیصلاح در باب کیفیت و کمیت این دستگاهها داشته باشیم و متاسفانه در آینده ای نه چندان دور شاهد ورود این دستگاهها در قبرستان ماشین آلات معادن بزرگ کشور هستیم.

ما کارگران مجموعه هپکو سالها و سالها فقط با امید به روی کار آمدن مجلس و دولت انقلابی با این مافیای پیچده واردات با دستان خالی جنگیدیم و هر جا که می رفتیم و داد میزدیم یکصدا میشنیدیم که بگذارید این مجلس و دولت تغییر کند تا مجلس انقلابی به حمایت از کارگران و تولید ملی بیاید که متاسفانه امروز شاید آخرین روزنه های امیدمان هم نا امید گردید.

جناب آقای قالیباف

بارها و بارها فریاد زدیم و از سود های نجومی این واردات با اسناد و مدارک متقن مسئولین مربوطه را آگاه کردیم ولی شاید بدلیل اعداد عجیب و غریب این سودها، تا کنون هیچ صدایی از هیچ کس در نیامده و فقط خدا کند که فردا روزی دوباره پای نمایندگانی در قضیه این رانت هنگفت واردات در میان نباشد که ضربه های جبران ناپذیری به نظام و اعتقادات مردم خواهد خورد!!!

چرا به گفته معدن دارانی که ادعا میکنند که نیاز کشور بیش از یازده هزار ماشین آلات معدنی هست و پس ازگذشت بیش از یک سال از اعلام آمادگی شرکت هپکو برای تولید این محصولات، فقط تا کنون باید حدود پنجاه دستگاه سفارش ماشین آلات به این شرکت داده شود. به نظر شما این حد از تناقض در گزارشات و عملکرد معدن داران خصولتی به جز ایجاد رانت و فساد عجیب در این صنعت بوده است و اصلا این کشور تا کی میتواند در برابر این حجم از خیانت دوام بیاورد؟ با این حال بارها و بارها نیز عرض کرده ایم که شرکت هپکو هیچ  مشکلی با وارداتی که تقاضای بیشتر از ظرفیت تولید داخل، ولی چرا یک بار برای همیشه طرحی در مجلس مصوب نمیشود که این واردات از طریق یک کارخانه تخصصی و به صورت شفاف و با گستردگی خدمات پس از فروش در سطح کشور انجام شود و چرا معادن خصولتی که باید به فکر بهره برداری و تولید ماده معدنی خود باشد، باید تمام فکر خود را به موضوع واردات ماشین آلات اختصاص دهد.

در پایان نیز عرض می کنیم با توجه به رویکرد این مجلس انقلابی و با توانمندی و امکانات و زیر ساختهای این شرکت (که از حضرتعالی درخواست عاجزانه داریم از نزدیک شاهد بخشی از این توانمندی ها باشید) باید به عنوان یک حق و خواسته قوی  از مدیران این شرکت تولیدات انواع محصولات معدنی را مطالبه کنید، چرا که با این تجهیزات و دانش فنی و امکانات ، اگر نتوانیم این محصولات معدنی و دیگر تجهیزات و پروژه های عظیم صنعتی را که بارها و بارها در طی سالیان گذشته و برای اولین بار تولید کردیم را انجام دهیم، یا مدیران و مسئولان این شرکت توان این کار را ندارند که باید در اسرع وقت با نیروهای کارآمد جایگزین شوند و یا خدای ناکرده رویکرد دولت در باب حمایت از تولید داخل و ... در حد شعار است و قضاوت این عملکرد بار دیگر به عهده خود مردم گذاشته خواهد شد و اگر در خصوص این رویکرد غلط چاره ای اندیشیده نشود، بار دیگر و برای حفظ اعتماد مردم به نظام و انقلاب و صیانت از صنایع بزرگ کشور که جزو هویت کارگران عزیز کشور است مجبور به ادامه اعتراضات صنفی و قانونی و به حق خود خواهیم بود.

رونوشتی از این نامه به استاندار مرکزی و نمایندگان اراک در مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.

به گزارش دیار آفتاب؛ مخلص‌الائمه استاندار مرکزی چندی قبل در جریان بازدید از بخش‌های مختلف شرکت هپکو اراک گفت: این واحد تولیدی که در سال‌های گذشته از رونق و شکوفایی بی‌بدیلی برخوردار بود، اکنون به نماد ناکارآمدی توسعه صنعتی در استان مرکزی تبدیل شده است.

مخلص‌الائمه اظهار کرد: کارخانه هپکو اراک علاوه بر مشکلات ناشی از مدیریت خسارت بار گذشته، اکنون در چنبره رانت‌خواران واردکننده ماشین‌آلات راه‌سازی گرفتار شده است.

درباره «هپکو» بیشتر بخوانید:

تأکید رئیس جمهور بر جلوگیری از ورود ماشین آلات مستعمل راهسازی و معدنی

تیغ واردات ماشین آلات کره ای بر گلوی هپکو

هپکو در چنبره رانت‌خواران واردکننده ماشین‌آلات راه‌سازی گرفتار شده

هپکو از کما خارج شده ولی اگر حمایت نشود دوباره زمین می خورد

تقابل وارداتچی ها با هپکو، نابرابر و ادامه دار!

اصرار هپکو و انکار مسئولین/ واردات «دامپتراک» با وجود اعلام آمادگی هپکو برای تولید داخلی + فیلم

در حوزه تولیدات «هپکو» نباید واردات صورت بگیرد

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی ماشین آلات معدنی نمایندگان محترم لایحه بودجه سال تولید داخل ماشین آلات راه کمیسیون تلفیق شرکت هپکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۵۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی برای تامین آب استان ها؛ خالی ماندن سد‌ها

از ابتدای سال آبی (اول مهر) تا ۲۵ فروردین ارتفاع بارش‌های جوی کشور به معادل ۱۷۰/۲ میلی‌متر رسید. این ارتفاع بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ۱۶ درصد و به میزان ۲۰۳/۱ میلی‌متر کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۴ درصد به مقدار ۱۷۸/۱ میلی‌متر کاهش یافته است. برخی از استان‌ها نیز با افزایش بارش‌ها روبه‌رو بودند. استان همدان ۳۱۴/۱ میلی‌متر، استان گلستان ۳۷۵/۶ میلی‌متر، استان آذربایجان شرقی به میزان ۲۲۰/۶ میلی‌متر، استان آذربایجان غربی به ارتفاع ۳۲۱/۲ میلی‌متر و استان ایلام به ارتفاع ۴۲۸/۹ میلی‌متر نسبت به سال قبل افزایش بارش داشته‌اند.

وضعیت سد‌های کشور

به گزارش هم‌میهن، روز ۲۵ فروردین امسال در تشریح وضعیت سد‌های مهم کشور اعلام شد؛ میزان ورودی مخازن کل کشور معادل ۲۲/۸۹ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۵/۵۷ میلیارد مترمکعب بوده ۱۰ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سد‌های کشور نیز نسبت به سال قبل تفاوتی نداشته است. حجم آب موجود در مخازن به ۳۰/۰۸ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال قبل (۳۰/۵ میلیارد متر مکعب) تفاوت زیادی نداشته و ۶۰ درصد سد‌های کشور تا ۲۵ فروردین پر شده است.

آب ورودی به سد‌های کشور از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۲) تا ۲۵فروردین به رقم ۲۲/۸۹ میلیارد مترمکعب رسیده، اما در سال آبی گذشته ورودی سد‌ها ۲۵/۷۵ میلیارد مترمکعب بوده است. در حقیقت ورودی سد‌های کشور ۱۰ درصد کاهش داشته است. از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۲) تا ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴/۵۵ میلیارد مترمکعب آب از سد‌ها خارج شده که خروج آب از سد‌ها کاهش یافته است. از ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲ در مجموع ۱۴/۶۱ میلیارد مترمکعب آب از سد‌ها خارج شده بود.

سد‌های ارس در آذربایجان شرقی، شهید قنبری در استان آذربایجان غربی، کوثر در کهگیلویه و بویراحمد، رودبار در استان لرستان و دو سد ایلام و قشلاق در استان کردستان ۱۰۰ درصد پر شدند. در حال حاضر ۸ سد دیگر دوستی و طرق در استان خراسان رضوی، پانزده خرداد در حوضه قمرود، نهرین در خراسان جنوبی، رودبال داراب در استان فارس، تنگوییه در سیرجان استان کرمان، ساوه در استان مرکزی و چاه نیمه‌های استان سیستان و بلوچستان کمتر از ۲۰ درصد آب دارند.

حیدر داوودیان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در پی بارندگی‌های اخیر از افزایش حدود هفت میلیون مترمکعبی آب در ذخایر سد‌های مازندران خبر داده و گفت: «۲۶ فروردین پارسال مجموع آب ذخیره‌شده در سد‌های مازندران ۱۴۸ میلیون مترمکعب بود. اما اکنون با توجه به بارندگی‌های مناسبی که در پاییز و زمستان پارسال داشتیم شاهد رشد ۵۳ درصدی این شاخص آبی در استان هستیم. مجموع آورد رودخانه‌های مهم استان از ابتدای سال آبی - مهر ۱۴۰۲- تاکنون یک هزار و ۱۷۰ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد افزایش دارد. اما نسبت به دوره درازمدت کاهش ۲۶ درصدی را نشان می‌دهد.»

همچنین داریوش حسن‌نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان از پر شدن ۲ درصدی مخازن سد‌های لرستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داده و گفت: «درپی بارش نزولات جوی در سال جاری، هم‌اکنون ۴۳ درصد از مخازن سد‌های لرستان پر است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.»

امیدواری برای افزایش ذخیره سد‌ها

طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی، از صبح سه‌شنبه (۲۸ فروردین) تا اواخر روز چهارشنبه (۲۹ فروردین) فعالیت سامانه بارشی تشدید خواهد شد که موجب بارش شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، گردوخاک و تگرگ می‌شود. این سامانه روز سه‌شنبه هرمزگان، جنوب فارس، جنوب غرب و غرب سیستان و بلوچستان، نیمه جنوبی کرمان و بوشهر را در برمی‌گیرد و روز چهارشنبه به نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان محدود می‌شود. بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر به صورت گسترده، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، سرریز سدها، رعدوبرق و تگرگ، انسداد راه‌ها و احتمال تخریب پل از مخاطرات این سامانه محسوب می‌شود که سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده و درباره آن هشدار داده است.

بارش‌ها ۲۱ درصد زیر خط نرمال

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور با تشریح شرایط آتی پرشدگی سد‌های ایران، تاکید کرد: «برخی از مناطق کشور شرایط مطلوبی دارند. گزارشی که وزارت نیرو منتشر می‌کند عمدتاً آمار سدهاست. بخش زیادی از سد‌هایی که ظرفیت میلیارد مترمکعبی دارند در غرب و جنوب غرب ایران قرار گرفته است و ظرفیت آن مهم‌ترین ذخائر آبی کشور هستند. اکثر سد‌های مرکز کشور (به جز زاینده‌رود) ظرفیت پایینی دارند.»

او با بیان اینکه شرایط آبی در غرب و جنوب غرب کشور بد نیست، افزود: «درست است میزان بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد و لرستان به حد نرمال نرسیده است، اما کمتر از ۲۰ درصد با حد نرمال فاصله دارد. شرایط بارندگی در ایلام و آذربایجان غربی تقریباً نزدیک به نرمال و کرمانشاه که سرشاخه برخی از سدهاست، بیش از نرمال است. همدان اندکی بالاتر از نرمال است. اگر به سمت مرکز کشور برویم، بارندگی‌ها در استان اصفهان تا قم حدود ۲۰ درصد است و تهران نیز نزدیک به ۴۰ درصد است. قزوین، خراسان رضوی و سمنان حدود ۴۳ درصد زیر نُرم است.»

وظیفه با اشاره به اینکه روز سه‌شنبه تا چهارشنبه برخی از استان‌ها بارش خوبی را شاهد خواهند بود، گفت: «جنوب فارس، بوشهر و هرمزگان بارش‌های خوب دارند و بخشی از ظرفیت خالی آن‌ها پر می‌شود، اما ظرفیت خالی قابل ملاحظه‌ای خواهند داشت. در نتیجه شاخص ظرفیت سد‌ها گویای وضعیت تمام کشور نیست و عمدتاً به نوار جنوب غرب تا غرب سوق پیدا می‌کند. بارندگی در خراسان رضوی ۴۵ درصد زیر نُرم است و سد دوستی با توجه به محدودیت آبی در هریرود (به دلیل سدی که طالبان زده است) ۴ تا ۵ درصد آب دارد. ظرفیت پرشدگی تمام سد‌های تهران به بالای ۲۰ درصد نمی‌رسد؛ بنابراین شاخص سد‌ها گویای وضعیت منطقه‌ای است.»

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور در پاسخ به این سوال که چقدر با حد نرمال در کشور فاصله داریم؟ تاکید کرد: «در حال حاضر بارش‌ها ۲۱ درصد با حالت نرمال فاصله دارد. در برخی استان‌ها بالای حد نرمال، در برخی استان‌ها حالت نرمال، اما غالب استان‌ها زیر حد نرمال هستند و عدد ۲۱ درصد میانگین کشوری است.»

وظیفه در پیش‌بینی بارندگی در ماه‌های پیش‌روی بهار و تابستان، گفت: «در تابستان ۱۴۰۱ بارندگی‌های خوبی را شاهد بودیم و حتی تهران سیل آمد. اما سال گذشته (۱۴۰۲) شرایط بارندگی اصلاً مطلوب نبود. امسال به نظر می‌آید نسبت به سال ۱۴۰۲ شرایط بارندگی بهتری را شاهد خواهیم بود، اما بارش‌های تابستانه در ایران نداریم و بسیار کم است که ۵ درصد بارش‌های سال را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین روی بارش‌های تابستانه نمی‌شود حساب کرد. در غرب و جنوب کشور بارش‌های تابستانه وجود ندارد، اما شرق هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان و جنوب شرق کرمان شاهد بارش‌های موسمی هستیم. به نظر می‌رسد امسال به دلیل شرایط بهتری که وجود دارد شاهد بارش‌های خوبی خواهیم بود. در سواحل شمالی کشور نیز از خردادماه تا شهریور بارش‌های خوبی دریافت خواهیم کرد. نوار شمالی آذربایجان شرقی و غربی هم بارش‌های تابستانه دارند.»

او با اشاره به اینکه بین سه‌شنبه تا پنجشنبه بارش‌های خوبی را در نوار جنوبی کشور داریم، تاکید کرد: «طبق پیش‌بینی‌ها مابقی نقاط کشور طی دو هفته آینده بارش‌های قابل ملاحظه‌ای ندارد. ضمن آنکه کم‌بارشی‌ها طی روز‌های آتی عدد منفی نسبت به نرمال بارش در استان‌های کم‌بارش را منفی‌تر می‌کند و احتمالا تهران طی دو هفته به بیش از منفی ۴۰ درصد برسد.»

وظیفه در پاسخ به این سوال که نگرانی‌ای از شرایط آبی در فصل گرما وجود دارد؟ گفت: «بله. باید نگران باشیم به‌ویژه به صورت منطقه‌ای. نگرانی‌ها برای تهران، سمنان، خراسان رضوی و استان قزوین بیشتر است. استان قزوین منطقه کشاورزی است و مصرف تابستانه آب آن بسیار زیاد است درحالی‌که بارندگی آن ۴۰ درصد زیر نرمال است. سال آبی تقریباً در حال اتمام است چراکه تابستان و ماه خرداد بارندگی زیادی را شاهد نخواهیم بود. بارش فروردین دو برابر اردیبهشت و بارش خرداد کمتر از نصف بارش در اردیبهشت است. انتهای اردیبهشت سامانه بارشی به جنوب نفوذ نمی‌کند مگر در موارد استثنا.

بنابراین پنجره بارش از این پس محدودتر می‌شود بنابراین باید نگران تامین آب در استان‌هایی باشیم که به آن اشاره شد. ضمن آنکه به دلیل برداشت بی‎رویه از سفره‌های زیرزمینی، در این استان‌ها شاهد فرونشست‌ها هستیم. به‌عنوان مثال دشت ورامین در جنوب تهران سالیانه ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر فرونشست دارد و دشت مشهد در غرب مشهد، در حال فرونشست است.»

دیگر خبرها

  • ۴۳ تیم‌ عملیاتی واکنش سریع آبفا برای مقابله با سیلاب در سیستان و بلوچستان
  • استقرار ۴۳ تیم‌ عملیاتی واکنش سریع آبفا برای مقابله با سیلاب
  • تولید فولاد مازاد کشور ۱۰ میلیون تن است
  • برگزاری یازدهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران
  • یازدهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران برگزار می‌شود
  • جهش تولید در دل روستا‌/ تولید ۶ هزار تن لوله و ۵ هزار ماشین آلات در روستای کوچک
  • تجهیز کارگاه ساخت و تولید دانشگاه آزاد خوی به ماشین‌آلات پیشرفته
  • نگرانی برای تامین آب استان ها؛ خالی ماندن سد‌ها
  • الحاق ۲۰ دستگاه ماشین آلات تخصصی حمل مصالح به ناوگان شهرداری تهران
  • به‌روزرسانی ماشین‌آلات خدمات شهری شهرداری قم