Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، آسپرین یکی از پر رمز و رازترین و درعین حال کارآمدترین داروهای جهان است که به‌نظر می‌رسد، هنوز هم رازهای بسیاری را در دل خود پنهان دارد. به طور کلی ما، پیشرفت‌های دارویی در دنیا را مدیون بسیاری از داروسازها، پزشکان و شیمی‌دانان هستیم. در اواخر قرن نوزدهم یکی از داروهای موثر در تاریخ جهان توسط یک آلمانی ساخته و روانه بازار شد که هنوز هم کاربردهای بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«استیل سالیسیلیک اسید» یا ASA، که با نام تجاری آسپیرین شناخته می‌شود، در زمره داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است که به شکل قرص در دسترس قرار دارد. فلیکس هوفمن با ساختن این دارو، نام خود را در صنعت داروسازی جهان ماندگار کرد.

تولد

فلیکس هوفمن در روز بیست‌ویکم ژانویه سال ۱۸۶۸ در لودویگزبورگ آلمان به‌دنیا آمد. در سال ۱۸۹۸ و پس از پایان تحصیلاتش در دبیرستان وارد دانشگاه شد و داروشناسی خواند. او در سال۱۸۹۰  فارغ‌التحصیل شد، اما به تحصیل ادامه داد تا اینکه در سال ۱۸۹۳ موفق به اخذ مدرک دکترا از دانشگاه مونیخ شد. یک سال بعد به‌عنوان محقق شیمی به استخدام شرکت «بایر» درآمد. 

تولد آسپرین

کار در آزمایشگاه شرکت بایر، فرصت بسیار خوبی بود تا فلیکس هوفمن بلندپروازی‌های خود را تداوم بخشد. در روز دهم آگوست سال۱۸۹۷ او درحالی که زیر نظر آرتور آیشنگرون کار می‌کرد، توانست استیل سالیسیلیک اسید (ASA) بسازد.

هوفمن با ترکیب اسید سالیسیلیک با اسید استیک، موفق به ایجاد ASA به‌صورت شیمیایی خالص و با ثبات شد. داروسازی که مسئول تأیید این دارو بود، در ابتدا نسبت به نتایج و آثار آن تردید داشت، اما پس از گذشت مدتی و مطالعه بسیار برای بررسی اثربخشی این ماده، دریافت که این دارو، ضد درد، ضد تب و ضد التهاب است.

تولید انبوه

پس از دریافت تاییده، شرکت بایر به سمت تولید مقرون به‌صرف و تجاری آن رفت. در سال ۱۸۹۹ برای نخستین مرتبه با نام تجاری «آسپرین» به بازار عرضه شد. این دارو در ابتدا به شکل پودر در بطری‌های شیشه‌ای در اختیار مشتریان قرار می‌گرفت.

پس از ساخت آسپیرین، هوفمن به بخش بازاریابی دارویی منتقل شد و تا زمان بازنشستگی‌اش در سال ۱۹۲۸ آنجا کار کرد و مسئول فروش آسپرین شرکت بود. هوفمن هرگز ازدواج نکرد و در هشتم فوریه سال۱۹۴۶ (چند ماه پس از پایان جنگ جهانی دوم) در سوئیس درگذشت.

تاریخچه استفاده

استفاده از ترکیبات دارویی حاوی سالیسیلیک اسید تاریخی بسیار طولانی دارد و نشانه‌هایی در دست است که مردمان در دوران باستان از این ترکیبات بهره می‌برده‌اند.

در سال ۱۸۰۰ یک باستان‌شناس آلمانی که تحقیقاتی را در مصر انجام می‌داد، از ترجمه یکی از پاپیروس‌ها دریافت که بیش از ۸۷۷ نوع مواد دارویی برای مصارف گوناگون در مصر باستان شناخته شده که یکی از آن‌ها سالیسیلیک اسید بود. کاربرد این ماده برای کاهش و یا برطرف کردن درد عنوان شده است. در نوشته‌های دیگری که از یونان به‌دست آمده نیز مشخص شده که بشر حدود ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح از شیره پوست درخت بید برای درمان تب و درد استفاده می‌کرده ‌است.

داروی شگفت‌آور

آسپرین یکی از بزرگ‌ترین اسرار دنیای پزشکی و داروسازی بوده است. هنوز هم تحقیقات فراوانی درخصوص آن، مکانیزم‌ اثرگذاری‌اش و همچنین کاربردهای جدید آن، وجود دارد. تا سال۱۹۴۸، یعنی ۵۰سال پس از معرفی آسپرین و دو سال پس از مرگ هوفمن، حدود ۴هزار مقاله پزشکی در رابطه با این دارو در سرتاسر جهان منتشر شد. این داستان در سال‌های بعد نیز تداوم پیدا کرد و بین سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۶ هم، بیش از ۴هزار مقاله دیگر درخصوص آسپرین به رشته تحریر درآمد.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با خواص آسپیرین

خصوصیات

وزن مولکولی آسپرین ۱۸۰ بوده و نقطه ذوب آن بین ۱۳۵ تا ۱۳۷ درجه سلسیوس عنوان شده است. نقطه جوش آسپرین ۱۴۰ درجه است که در این حرارت، دارو تجزیه می‌شود. آسپرین بلورهای سوزنی‌شکل دارد و در آب به مقدار کم و در الکل به مقدار زیاد محلول است.

کد خبر 651608 برچسب‌ها مصر آلمان دارو یونان شرکت های بزرگ داروسازی جهان سوئیس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مصر آلمان دارو یونان سوئیس سالیسیلیک اسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۷۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد

قهوه قادر است تأثیرات جدی بر دستگاه گوارش بگذارد؛ نوشیدن قهوه، تولید اسید معده را افزایش می‌دهد و اگر پیش از نوشیدن آن، چیزی نخورده باشید، اسید می‌تواند به پوشش داخلی معده آسیب وارد کند و موجب سوء هاضمه و سوزش سر دل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مطالعه کوچکی در ژوئن ۲۰۲۰ در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شد که نشان داد نوشیدن قهوه با معده خالی در ابتدای روز، قند خون افراد را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد و بدن را با مشکل مواجه می‌کند.

کنترل میزان قند خون، خطر ابتلا به بیماری‌هایی، چون دیابت و مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد. افرادی که پیش از نوشیدن قهوه، صبحانه میل می‌کنند، به ندرت و یا کمتر دچار افزایش قند خون می‌شوند.

صبحانه بخورید تا احساس بهتری داشته باشید

نوشیدن قهوه با معده خالی می‌تواند علائم رفلاکس اسید، درد قفسه سینه و مشکل در بلع را تشدید کند. همچنین گاهی اوقات سبب تحریک و آزار دیواره‌ی معده می‌شود؛ به خصوص زمانی که قبل از صبحانه مصرف شود.

سعی کنید ابتدا چیزی بخورید یا برای افزایش کالری، به نوشیدنی خود شیر یا چربی دیگری اضافه کنید.

چه ارتباطی میان نوشیدن قهوه و سوزش سر دل وجود دارد؟

قهوه خطر سوزش سر دل را افزایش می‌دهد، زیرا می‌تواند باعث افزایش حالت اسیدی معده شود و آن را تحریک کند. در مطالعه‌ای که در سپتامبر ۲۰۲۰ صورت گرفت، مشخص شد شرکت کنندگانی که نوشیدن آب را جایگزین مصرف روزانه قهوه کردند، خطر رفلاکس اسید معده در آن‌ها کاهش یافت.

اگرچه آنزیم‌های گوارشی و اسید معده بدون توجه به آنچه که مصرف می‌کنید ترشح می‌شوند، اما غذا یا نوشیدنی که دارای طبیعت اسیدی است (مانند قهوه) می‌تواند محرک معده باشد و منجر به افزایش اسیدیته آن شود. در نتیجه، نوشیدن قهوه با معده خالی باعث افزایش شدید اسید معده می‌شود و می‌تواند با رفلاکس همراه باشد.

چه زمانی از روز برای نوشیدن قهوه مناسب‌تر است؟

ترجیحاً قهوه صبحگاهی خود را کمی بعد از صرف صبحانه بخورید. اگر با معده خالی قهوه بنوشید، خودتان را در معرض خطراتی، چون افزایش قند خون، سوزش سر دل و رفلاکس اسید و اضطراب قرار می‌دهید.

میزان ترشح هورمون کورتیزول در بدن، حدود ساعت هفت صبح به اوج خود می‌رسد. کورتیزول هورمونی است که به شما انرژی می‌بخشد؛ بنابراین اگر دچار کم‌خوابی نباشید، باید صبح‌ها احساس نشاط داشته باشید. به همین دلیل اگر چند ساعت بعد از بیدار شدن صبر کنید و زمانی که میزان کورتیزول خون کاهش یافت، به سراغ نوشیدن قهوه بروید، بهتر است.

از طرفی باید پس از حدود ساعت دو بعد از ظهر، از نوشیدن قهوه اجتناب کنید. نوشیدن قهوه در ساعات پایانی بعد از ظهر یا عصر، خواب را مختل می‌کند.

دیگر خبرها

  • زهره حمیدی وضعیت بیماری‌اش را تشریح کرد؛ بعد از بیماری یک انسان جدیدتر شدم
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • پرمصرف‌ترین داروها در ایران
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • ماجرای کشف جسد در بشکه چه بود؟
  • راه اندازی دکتری رشته شیمی آلی در دانشگاه مراغه