Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس در هفته گذشته با افت در تمام شاخص ها هفته ای کاملا نزولی را پشت سر گذاشت. در غیاب خریداران، فروشندگان در بازار سهام فعال ظاهر شدند و این در حالی است که خروج پول از بازار سرمایه در حال تبدیل شدن به یک چالش اساسی است.

بازار سهام درحالی هفته پایانی دی ماه 1400 را پشت سر گذاشت که  شاخص‌های عملکردی بازار سهام در همان موقعیت کانال 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 میلیون  واحدی نوسان کرد و مقاومت شاخص کل در محدوده این کانال در روز دوشنبه شکسته شد و وارد کانال 1.2 میلیون واحدی شد. اگرچه خروج پول حقیقی‌ها از بازار سهام ادامه یافت، اما به فراخور توان خریداران و فروشندگان (سمت عرضه و تقاضا) میزان این خروج متفاوت بوده است. البته در این هفته رکورد سه ماهه خروج پول شکسته شد و چالش اصلی بازار در تداوم مسیر خروجی پول حقیقی ها و پایین بودن، ارزش معاملات خُرد سهام است.

البته شاخص‌های عملکردی بازار سهام تنها عوامل موثر بر بورس نبوده و سیگنال‌های سیاسی، اقتصادی و بین المللی همچنان شرایط مسلط بر بورس را داشته اند. مذاکرات برجامی در وین، بررسی بودجه 1401 در مجلس، تغییر قیمت کامودیتی‌ها، نوسان قیمت ارز، افزایش قیمت نفت، گزارش‌های مثبت 9 ماهه شرکت‌های بورسی، همه و همه از عوامل موثر بر قیمت سهام در هفته گذشته بوده است.

* واکنش اندک بورس به سیگنال‌های مثبت

البته نکته قابل توجه در این بین، تاثیرپذیری اندک تالار شیشه‌ای از سیگنال‌های مثبت و واکنش قابل توجه به رخدادهای منفی است. این مساله را می‌توان در روز سه شنبه به وضوح مشاهده کرد. واکنش بازار به صحبت‌های عشقی، رئیس سازمان بورس، در کمیسیون اقتصادی مجلس، ریزش 30 هزار واحدی بورس بود.

واکنش‌های هیجانی بازار به اتفاقات در کوتاه بیشتر ریزشی بوده و نکته اساسی اینجاست که در میان مدت و بلندمدت بازار متاثر از همین رویدادها قرار خواهد گرفت. در میان مدت حرکت و سمت و سوی بازارهای مالی (سهام) همسو با نرخ سود بین بانکی و بازار اوراق هم خواهد بود. اما در چند هفته اخیر سهام‌های دلاری از بازار ارز هم تاثیر گرفته‌اند؛ نوسانات روبه پایین دلار، فعال بودن سهام شرکت‌های صادراتی را غیرفعال کرده بود؛ هر چند که با افزایش اندک قیمت دلار در بازار متشکل ارز، تا حدودی دوباره بازار سیگنال های مثبتی دریافت کرد.

* افت شاخص کل بورس در هفته پایانی دی

شاخص کل بورس در هفته گذشته بازدهی منفی 4.1 درصدی را به ثبت رساند و تنها در روز چهارشنبه سه هزار و 568 واحد رشد کرد. روز شنبه شاخص کل 11 هزار و 631 واحد، روز یکشنبه نیز 11 هزار و 746 واحد افت داشت.

روز دوشنبه شاخص کل با افت چهار هزار و 356 واحد و روز سه شنبه 30 هزار و 595 واحد با کاهش مواجه شد. در مجموع این هفته شاخص کل با کاهش 54 هزار و 760 واحدی در عدد یک میلیون و 279 هزار و 505 واحدی ایستاد.

* پیشی گرفتن شاخص کل هموزن از شاخص کل

شاخص کل هم‌وزن نیز در هفته گذشته بازدهی منفی 5.12 درصدی را ثبت کرد. شاخص کل هموزن در تمام روزهای هفته پایانی دی ماه منفی بود.

افت 18 هزار و 125 واحدی شاخص کل هموزن در هفته گذشته سبب شد مقاومت این شاخص در عدد 340 هزار واحدی شکسته شود. البته در روز چهارشنبه با رشد قیمت نمادهای شاخص‌ساز، شاخص کل بورس با رشد مواجه شد، اما به‌دلیل افت قیمت سهم‌های کوچک بازار، شاخص هم‌وزن با افت مواجه شد. یعنی بازهم تقابل نمادهای کوچک و بزرگ بازار سهام آغاز شده است.

* رشد ارزش کل معاملات و کاهش معاملات خرد در بورس

روز دوشنبه مانند همه هفته‌های گذشته بازار سهام با رشد 3300 درصدی ارزش معاملات به‌دلیل انجام معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه به عدد 152 هزار میلیارد تومان رسید. میانگین ارزش کل معاملات بورس در هفته گذشته با رشد 2 درصدی به عدد 34 هزار و 571 میلیارد تومان رسیده است.

اما میانگین ارزش معاملات خرد در هفته پایانی دی ماه با کاهش 9 درصدی مواجه شد. ارزش این معاملات به‌صورت میانگین 2 هزار و 281 میلیارد تومان بوده است.

کاهش ارزش معاملات خرد در بازار سهام به‌دلیل خروج 6 هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سرمایه در طی دی ماه سال جاری بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس شاخص کل شاخص کل هموزن خروج پول نمادهای شاخص ساز ارزش معاملات خرد هفته پایانی دی ماه هفته گذشته میلیارد تومان ارزش معاملات بورس در هفته بازار سهام شاخص کل هم مواجه شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۹۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد

آفتاب‌‌نیوز :

امروز اغلب نماد‌های تالار شیشه‌ای با کاهش مواجه شدند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت ۱۳ هزار و ۴۲۰ واحدی به رقم دو میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۸۲ واحد رسید. شاخص هم‌وزن، اما ۱۳۲۱ واحد رشد پیدا کرد و در رقم ۷۵۹ هزار و ۲۲ واحد ایستاد. در حالی بازار در چهار روز قبل رشد کرده بود.

روز سه‌شنبه بیش از ۳۹۳ هزار معامله به ارزش ۵۷۷۶ میلیارد تومان در بورس انجام شد.

فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس ایجاد کردند. هم‌چنین ذوب، کاما و فولاد از نماد‌های پرتراکنش بودند که بجز کاما دو نماد دیگر منفی به کار خود پایان دادند.

فرابورس ایران هم امروز ۴۷ واحد کاهش یافت و شاخص آن به ۲۵ هزار و ۴۸۸ واحد رسید.

تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۰۵ هزار فقره بود که ارزش آن به ۷۷۲۱ میلیارد تومان رسید.

خاور و ارفع بالاترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، اما هرمز تاثیر منفی ایجاد کرد. نماد‌های پرتراکنش نیز خاور، فزر و کرمان بودند؛ که بجز فزر دو نماد دیگر مثبت شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • محرک جدید بورس
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!