Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@08:16:06 GMT

ابواترابی: رابطه با روسیه اهمیت دارد

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۰۳۹۷

امام جمعه موقت تهران خاطر نشان کرد: بنا به این دلایل ایران باید رابطه خود را با کشورهای این قاره خصوصا کشورهایی که سهم بیشتری در رشد اقتصادی دارند مستحکم کند. کشور روسیه کشور همسایه ما است و تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی در چارچوب منافع ملی برای ایرانی که در موضع قدرت قرار دارد از اهمیت زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: ‌حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های عبادی-سیاسی نماز جمعه امروز تهران با اشاره به میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و نامگذاری این روز به نام روز زن، گفت: پیام این نامگذاری آن است که جامعه زنان ما که مفتخر به پیروی از مدرسه اهل بیت (ع) هستند باید در اقتدا به این بانو سخت بکوشند و جدی باشند و در حوزه رابطه با نامحرمان و حفظ حدود شرعی که یکی از مهمترین اصول برای حفظ نهاد خانواده است از این بانوی اسلام پیروی کنند.

وی افزود: اگر خواهران ما گوهر حجاب را گرامی دارند از نهاد خانواده پاسداری کردند. حراست از خانواده مرهون حراست از گوهر حجاب است.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به زنان گفت: اگر مدرسه‌ای که آنان تأسیس نمودند و به عنوان معلم در این مدرسه حضور داشتند شکل نمی‌گرفت این فرزندان پا به عرصه مجاهدت نمی‌گذاشتند. تمام ارزش‌های جامعه ما مرهون خدمات انسان‌ساز مادران ما است. مادرانی که راه فاطمه زهرا (س) و زینب کبری (س) مشعل پرفروغی فراروی آن‌ها بود.

ابوترابی‌فرد خطاب به مادران ایرانی گفت: مادران عزیز حفظ اقتدار نظام اسلامی مرهون حفظ نهاد خانواده است. شما مدیران و آموزگاران این مدرسه‌اید. نقش شما در دوران بیماری کوید ۱۹ در مدیریت خانه و ایفای نقش به عنوان یک مدیر برکسی پوشیده نیست. امیدوارم این راه را با صلابت بپیمایید.

وی با اشاره به چند رویداد مهم در روزهای گذشته گفت: در روزهای گذشته شاهد دو رویداد مهم بودیم. اولا سفر ریاست محترم جمهوری به کشور همسایه روسیه و ثانیا برگزاری مانور مشترک دریایی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی چین و روسیه. این رویدادها پیام‌آور تحولات مهمی در آینده منطقه و جهان است.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد:‌ هزاره سوم از نگاه سیاستمداران و نظریه‌پردازان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی هزاره آسیاست. آسیا اولا با در اختیار داشتن بالاترین جمعیت در کره خاکی از یک جایگاه ممتاز برخوردار است. نقش جمعیت در تحولات سیاسی و اجتماعی آینده چند دهه پیش رو بسیار تعیین کننده است.

ابوترابی‌فرد خاطر نشان کرد:‌ سازمان ملل متحد پیش‌بینی کرده تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت مسلمانان در کره خاکی از پیروان همه ادیان و مکاتب پیشی می‌گیرد و این وزن جمعیت نقش مهمی در معادلات اجتماعی،‌ سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه آسیا مهد تولد ادیان آسمانی بوده است،‌ گفت: قاره آسیا را به عنوان نماد فرهنگ و ارزش‌های انسانی و اخلاقی می‌شناسند. علاوه بر این آسیا به عنوان قطب تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی در جهان جایگاه بسیار مهمی دارد و کشورهای تولیدکننده انرژی بسیاری در این قاره حضور دارند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد:‌ سهم آسیا در تولید ناخالص داخلی دنیا بر مبنای برابری قدرت خرید در سال ۲۰۰۰ برابر با ۳۲ درصد بوده و در سال ۲۰۱۷ میلادی این سهم به ۴۲ درصد افزایش پیدا کرده و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۴۰ از مرز ۵۲ درصد فراتر رود، یعنی آسیا به تنهایی بیش از ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی دنیا را در اختیار خواهد داشت.

ابوترابی‌فر با بیان اینکه در بخش مصرف انرژی در سال ۲۰۰۰ میلادی آسیا ۲۳ درصد از کل مصرف را به خود اختصاص داده گفت: این سهم در سال ۲۰۱۷ به ۲۷ درصد افزایش پیدا کرده و پیش‌بینی این است که تا سال ۲۰۴۰ به بیش از ۴۰ درصد افزایش یابد. یعنی ۴۰ درصد از مصرف انرژی در دنیا در قاره آسیا اتفاق می‌افتد.

وی افزود: همچنین در سال ۲۰۰۰، ۲۷ درصد از جریان تجارت کالا اختصاص به این قاره داشته که این سهم به ۳۲ درصد در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۴۰ به فراتر از ۴۲ درصد برسد.

امام جمعه موقت تهران خاطر نشان کرد: بنا به این دلایل ایران باید رابطه خود را با کشورهای این قاره خصوصا کشورهایی که سهم بیشتری در رشد اقتصادی دارند مستحکم کند. کشور روسیه کشور همسایه ما است و تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی در چارچوب منافع ملی برای ایرانی که در موضع قدرت قرار دارد از اهمیت زیادی برخوردار است.

ابوترابی‌فرد با اشاره به مانور نیروی دریایی ایران و نیروی دریایی چین و روسیه گفت: مانور مشترک نیروی دریایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران با نیروهای دریایی چین و روسیه در آب‌های گرم اقیانوس می‌تواند در ارتقای سطح امنیت منطقه نقش مهمی ایفا کند. امروز این جمهوری اسلامی ایران است که در چارچوب منافع ملی خویش نقشه راه همکاری خود را با دیگران تعریف می‌کند و به مذاکره می‌نشیند و با استقبال حاکمان روسیه و به خصوص رئیس جمهور این کشور روبرو می‌شود.

وی در پایان با اشاره به همکاری دو کشور ایران و روسیه گفت: ما در این سال‌ها شاهد همکاری این دو کشور در بحث امنیت منطقه و مقابله با زیاده‌خواهی‌های آمریکا و استکبار بوده‌ایم و این تجربه می‌تواند پشتوانه همکاری دو کشور باشد و امیدواریم در این مسیر عالمانه قدم‌های جدی برداشته شود. منبع: ایسنا برچسب ها: امام جمعه موقت تهران ، رابطه با روسیه ، اهمیت ، رشد اقتصادی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: امام جمعه موقت تهران رابطه با روسیه اهمیت رشد اقتصادی امام جمعه موقت تهران ابوترابی فرد نیروی دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۰۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟

تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که بودجه نظامی کشور‌های اروپایی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی ۱۶ درصد افزایش یافته که این رقم یک رکورد جدیدی در سه دهه گذشته است. بر اساس داده‌های موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح، موسوم به «سیپری»، بودجه نظامی کشور‌های اروپای مرکزی و غربی اکنون بیشتر از سال آخر جنگ سرد است. داده‌های این تحقیقات جدید نشان می‌دهند که اروپا از آغاز سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش هزینه‌های نظامی بوده که این رقم در سال ۲۰۲۳ به مجموع ۵۵۲ میلیارد یورو رسیده است.

افزایش ۱۶ درصدی بودجه نظامی کشور‌های اروپایی در این بازه زمانی بیشتر از هزینه دفاعی این کشور‌ها در سال ۲۰۲۲ و ۶۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ است که رقمی معادل ۳۳۰ میلیارد یورو بود. رسانه‌های غربی مانند یورونیوزو دویچه وله، این افزایش تصاعدی را ناشی ازتهدیدات روسیه و جنگ اوکراین قلمداد می‌کنند، حال آنکه صادرات تسلیحاتی کشور‌های اروپایی از واردات آنها پیشی گرفته و همین مسئله، نشان می‌دهد که اساسا جنگ اوکراین بهانه‌ای بیش نیست! به عبارت بهتر، شرکت‌های تسلیحاتی در اروپا مشغول سوداگری با خون شهروندان دیگر کشور‌های دنیا به بهانه جنگ هستند. جنگی که اروپا در کنار آمریکا به استمرار آن اصرار می‌ورزد.

بهانه‌جویی‌های مضحکانه
همه کشور‌های اروپایی عضو ناتو به جز یونان، ایتالیا و رومانی هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۳ افزایش داده‌اند. لورنزو اسکارازاتو، مشاور تحقیقاتی سیپری به یورونیوز گفت از زمانی که روسیه در سال ۲۰۱۴ کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، هزینه نظامی اروپا هر سال افزایش یافته است. اقدام روسیه در ضمیمه کردن کریمه به خاک خود و همچنین حمله نظامی به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، دولت‌های اروپایی را بر آن داشت تا بودجه دفاعی خود را با سرعتی بی‌سابقه افزایش دهند. اسکارازاتو گفت: «شکی نیست که در سال ۲۰۲۳، عامل اصلی افزایش هزینه‌های نظامی اروپا، تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین بوده است.»

اگر ادعای اسکارازاتو درست باشد، قاعدتا باید شاهد انباشت تسلیحات در اروپا و عدم صادرات آنها به نقاط دیگر جهان (خصوصا از سال ۲۰۲۱ تا کنون) باشیم، اما آمار و مستندات چنین چیزی را نشان نمی‌دهد!

رشدی که متعارف نیست
در سال ۲۰۲۳، بریتانیا نسبت به دیگر کشور‌های اروپایی بیشترین هزینه نظامی را نسبت به تولیدات ناخالص داخلی داشته است. این کشور رقمی معادل ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف هزینه‌های نظامی کرده است. وزارت دفاع بریتانیا در سال جاری میلادی اعلام کرد که این رقم را به ۲.۵ درصد افزایش خواهد داد. آلمان نیز بودجه نظامی خود را از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۸ درصد افزایش داده است. در سال ۲۰۲۲، دولت آلمان متعهد شد که دو درصد از تولید ناخالص ملی، حد نصاب تعیین‌شده از سوی ناتو را به امور دفاعی اختصاص دهد. داده‌های تحقیقات جدید سیپری نشان می‌دهند که بودجه نظامی لهستان نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از دو برابر شده است. این کشور در سال ۲۰۲۳ رقمی معادل ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های دفاعی کرده است که هنوز از هدف اعلام شده ۴ درصدی‌اش فاصله دارد. لهستان مدت‌هاست که افزایش هزینه‌های دفاعی و امنیتی خود را به بهانه «نگرانی از حمله روسیه به کشور‌های اروپایی عضو ناتو» در اولویت قرار داده است.

جایگاه فرانسه و اروپا در ترویج جهانی جنگ و خشونت
ایالات متحده و فرانسه در حال حاضر بر صادرات تسلیحات جهانی تسلط دارند و واشنگتن بین سال‌های ۲۰۱۴-۲۰۱۸ و ۲۰۱۹-۲۰۲۳ صادرات خود را ۱۷ درصد و پاریس ۴۷ درصد در مدت مشابه افزایش داده‌اند. ایالات متحده به تنهایی مسئول ۴۲ درصد از کل صادرات تسلیحات جهانی بود و بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ به ۱۰۷ کشور تسلیحات ارسال کرد که بیش از هر صادرکننده بزرگ دیگری بوده است. از سوی دیگر، افزایش صادرات تسلیحات فرانسه عمدتا به دلیل تحویل هواپیما‌های جنگی به هند، قطر و مصر بوده است. همان گونه که مشاهده می‌شود، این کشور‌ها در محدوده جغرافیایی اروپا قرار ندارند و ارتباطی نیز با فرامتن و متن جنگ اوکراین ندارند! فرانسه برای اولین بار در فهرست بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان از روسیه جلوتر ایستاد و در رتبه دوم قرار گرفت و روسیه در رتبه سوم قرار گرفت. بیشترین سهم صادرات تسلیحات فرانسه با ۴۲ درصد به کشور‌های آسیایی و اقیانوسیه و همچنین ۳۴ درصد به کشور‌های خاورمیانه اختصاص داشته است.

بزرگترین دریافت کننده صادرات تسلیحات فرانسه هند بود که نزدیک به ۳۰ درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داده. هند بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان بود اگرچه تامین‌کننده اصلی آن روسیه است که ۳۶ درصد از کل واردات آن را به خود اختصاص داده است. کاتارینا جوکیچ، محقق در SIPRI می‌گوید: «فرانسه از فرصت تقاضای قوی جهانی برای تقویت صنعت تسلیحات خود از طریق صادرات استفاده می‌کند. فرانسه به ویژه در فروش هواپیما‌های جنگی خود در خارج از اروپا موفق بوده است.»

همان گونه که مشاهده می‌کنیم، فرانسوی‌ها، ژرمن‌ها و انگلیسی‌ها نوعی رقابت پنهان را بر سرکاسبی با خون شهروندان سایر نقاط دنیا و حتی شهروندان اوکراینی آغاز کرده اند. بی دلیل نیست که اتحادیه اروپا بر استمرار جنگ اوکراین اصرار می‌ورزد، زیرا در صورت ایجاد صلح و ثبات واقعی در نظام بین الملل، از جمله در اوکراین، اساسا جایی برای سوداگری شرکت‌های تسلیحاتی با خون شهروندان کشور‌های گوناگون باقی نخواهد ماند.

نتیجه‌گیری

در میان کشور‌های اروپایی، ایتالیا هم شاهد افزایش صادرات تسلیحاتی خود در سه سال گذشته بوده به طوری که صادرات این کشور ۸۶ درصد رشد کرده است. اروپای غربی همراه با ایالات متحده ۷۲ درصد از کل صادرات تسلیحات در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده‌اند، در حالی که اروپا به تنهایی مسئول حدود یک سوم صادرات جهانی تسلیحات از جمله حجم زیادی از صادرات به خارج از منطقه بوده است. در مجموع پنج کشور اروپایی، به استثنای روسیه، در میان ۱۰ صادرکننده برتر جهان قرار گرفتند که شامل فرانسه (مقام دوم)، آلمان (مقام پنجم)، ایتالیا (مقام ششم)، بریتانیا (مقام هفتم) و اسپانیا (مقام هشتم) می‌شود. همه این کشور‌ها عضو پیمان آتلانتیک شمالی بوده و درجنگ اوکراین به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشارکت دارند، اما صادرات خود را نه به میدان نبرد در کی یف، بلکه به دیگر نقاط دنیا معطوف کرده اند. ترویج خشونت و ناامنی در نظام بین الملل از سوی اتحادیه اروپا، از یک راهبرد پنهان، تبدیل به یک راهبرد آشکار شده است.

منبع: پایگاه بصیرت

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • تاثیر سفر رئیسی به پاکستان، در ارتقای امنیت مرزی/رابطه با تهران برای پاکستان استراتژیک است
  • در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود
  • سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟
  • کنفدراسیون فوتبال آسیا واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • رابطه با روسیه، به کره‌شمالی برای اقدامات خصمانه جرات می‌دهد
  • دعوت پوتین از همه کشورها برای گسترش کریدور شمال-جنوب
  • حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد
  • بزرگترین شگفتی مسابقات فوتسال آسیا؛ ژاپن حذف شد