Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@17:23:52 GMT

بهزاد فراهانی : تعزیه خوان بودم / فرزند رادیو هستم

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۱۰۸۹

بهزاد فراهانی : تعزیه خوان بودم / فرزند رادیو هستم

بهزاد فراهانی با بیان این‌که خود را فرزند رادیو می‌داند، می‌گوید: از روستا به این شوق و علاقه به تهران آمدم که می‌ خواستم بدانم چه کسانی در رادیو کار می‌کنند و می‌خواستم متوجه شوم که برنامه‌های رادیو چگونه ساخته می‌شود و همین پیگیری‌ها باعث شد تا در ۱۶ سالگی برای اولین بار به استودیو رادیو برم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موزه سینمای ایران، موزه سینمای ایران در ادامه انتشار سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی خود به مناسبت زادروز «بهزاد فراهانی» بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون بخش‌هایی از گفت‌وگوی تاریخ شفاهی این هنرمند را منتشر کرده است که در ادامه می‌خوانید:


بهزاد فراهانی با بیان اینکه دهقان زاده‌ای اهل فراهان است، گفت: تحصیلاتم را در یکی از دانشکده‌های مهم فرانسه به پایان رساندم و همچنین شاگرد اساتیدی همچون شاهین سرکیسیان، عباس جوانمرد بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با اشاره به اینکه علاقه شخصی‌اش به کارگردانی ، نویسندگی و بازیگری است، ادامه داد: هشت ساله بودم که از مکتب خانه روستایمان برای تحصیل به تهران آمدم و با کسانی آشنا شدم که تئاتر را دوست داشتند.  فراهان ۳۶۰ روستا دارد و اغلب ساکنان آنجا باسواد هستند و روستایی به نام واشقان دارد که من حدود یک سال در آنجا معلم بودم. در این روستا تا دختران خط خوش یاد نگیرند حق ازدواج ندارند.
فراهانی خاطرنشان کرد:  مادرم شاعر و پدرم دهقان بود و در تعزیه شهادت خوانی می‌کرد و در تعزیه به جای حضرت عباس (ع) صحبت می‌کرد و همه تماشاگران تحت تاثیر قرار می‌گرفتند زیرا کارش بسیار حماسی بود.


او با اشاره به اینکه در منزل دایی خود در تهران زندگی می‌کرد و درس می‌خواند گفت: یادم می‌آید در آن زمان دوستانم در کوچه از سینما و فیلم صحبت می‌کردند و من از خاله‌ام تقاضا کردم که سفارش من را به دایی‌ام کند تا اجازه بدهد به سینما بروم. در شرق تهران سه سینما به نام‌های سینما ژاله، مراد، سیروانا وجود داشت و اولین حضور من در سینما و برخوردم با فیلم در این سالن‌ها همراه با بهت و حیرت بود اما وقتی برای اولین بار به سینما رفتم بسیار خوشحال شدم.


فراهانی با اشاره به علاقه خود به رادیو نیز گفت: من خودم را فرزند رادیو می‌دانم. از روستا به این شوق و علاقه به تهران آمدم که می‌ خواستم بدانم چه کسانی در رادیو کار می‌کنند و می‌خواستم متوجه شوم که برنامه‌های رادیو چگونه ساخته می‌شود و همین پیگیری‌ها باعث شد تا در ۱۶ سالگی برای اولین بار به استودیو رادیو برم و در ۱۷ سالگی به عنوان یکی از اولین جوان‌ها در نمایش‌های داستان شب حضور پیدا کردم.  زمانیکه من در رادیو فعالیت داشتم، داستان شب تنها سرگرمی جدی مردم در رادیو بود. در ۲۰ سالگی توانستم کارگردان شوم و در ۲۲ سالگی توانستم زیباترین داستان شب رادیو را به کمک ابراهیم مکی و اصفر شرفی بنویسم ، اجرا کنم و برای آن جایزه بگیرم.

فراهانی با اشاره به اینکه از کودکی تعزیه خوان بوده است، گفت: من از شش سالگی به اصطلاح بچه خوان تعزیه‌های پدرم بودم. پدرم شهادت‌خوان بود و من پسر حر را خواندم و حتی علی اکبرخوانی نیز کردم.
او بیان کرد: رادیو برای من بهترین پیک بود زیرا صدایم را به خانواده، دوستان و مردم می‌رساند.
فراهانی در ادامه با اشاره به نقش همسرش در زندگی و فعالیت‌های شغلی‌اش گفت: همسرم از من خواست تا تحصیلاتم را تکمیل کنم  و من بعد از کسب دیپلم و قبول شدن در دانشگاه با او ازدواج کردم.


او با اشاره به اینکه سعی کرده است به فرزندان و اعضاء خانواده‌اش اجازه بدهد تا همیشه نظرات خود را آزادانه بیان کنند، گفت: هیچ وقت به فرزندانم نگفتم که چه شغلی را انتخاب کنند اما طبیعی است که رفت و آمد شخصیت‌های فرهنگی هنری مانند استاد مشایخی، آریان‌پور، کسرایی و... به منزل ما بر نوع نگاه آن‌ها بی‌تاثیر نبوده است. به همین دلیل فرزندانم از دوران کودکی دائم با کتاب، موسیقی و نقاشی آشنا و عجین بودند و اگر امروز نیز فعالیت هنری را پیشه خود قرار دادند، انتخاب خودشان بوده است. البته من مخالف بازیگر شدن گلشیفته بودم و دوست نداشتم به سمت بازیگری برود. آذرخش عاشق موسیقی و نقاشی بود. اما هرگز مخالفت جدی نکردم که آن‌ها به دنبال علایقشان نروند و تلاش کردم تا نیازهای آنها را بر اساس علایقشان فراهم کنم. مثلا، در دوره‌ای با وجود تنگدستی برای شقایق پیانو تهیه کردیم.


فراهانی با توصیه به جوانان برای حضور درست در عرصه هنر ، گفت: هر فردی از من راهنمایی می‌خواهد به او می‌گویم بهترین راه ورود به هنر تحصیلات و دانشگاه است.

اودر پایان افزود: من نمی‌دانم پیری یعنی چه فقط می‌دانم که سعی کرده‌ام در طول این سال‌ها کودک درونم را زنده نگه دارم و امروز همچنان خودم را اهل شوخی می‌دانم. من معتقدم که اگر برای مردم کار کنیم مجبوریم که جلوی مردم مانند چشمه‌های زلال آبادی‌مان صادق باشیم. اگر مردم این نگاه مهربان را به ما هنرمندان نداشتند و اگر فداکاری، گذشت و بزرگواری را نسبت به ما نداشتند ما هیچ نبودیم.
 

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بهزاد فراهاني بهزاد فراهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۱۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت خوان سرخابی برای قهرمانی، بازی آسان نداریم!

به گزارش "ورزش سه"، هفت بازی باقیمانده برای هر دو تیم استقلال و پرسپولیس که در کورس قهرمانی لیگ برتر هستند هر کدام حکم یک فینال دشوار را خواهد داشت که لغزیدن در هر کدام از آنها می تواند به منزله از دست رفتن شانس قهرمانی باشد.

معمولا در چنین مقاطعی با در نظر گرفتن نام حریفان ، پتانسیل آنها و البته محل برگزاری بازی‌های مدعیان ، شرایط آنها را برای قهرمانی می‌سنجند و اینکه با در نظر گرفتن بازی‌های آنها کدام تیم شانس بیشتی برای قهرمانی دارد اما در فوتبال ایران با توجه به نزدیکی بازی‌ها و غیر قابل پیش بینی بودن تمام مسابقات به نظر نمی رسد سرخابی ها در هیچ کدام از این هفت خوان پیش رو کار راحتی در پیش داشته باشند و هر کدام از این حریفان می‌تواند برای آنها چالش برانگیز باشد.

 

بازی‌های باقیمانده استقلال

بازی‌های باقیمانده پرسپولیس

هفته بیست  و چهارم

شمس آذر (خانه)

صنعت نفت (میهمان)

هفته بیست و پنجم

تراکتور (میهمان)   

سپاهان(خانه)

هفته بیست و ششم

ذوب آهن (خانه) 

نساجی (میهمان)

هفته بیست و هفتم

فولاد (خانه)     

هوادار (میهمان)

هفته بیست و هشتم

نساجی (میهمان) 

استقلال خوزستان (میزبان)

هفته بیست و نهم   

گل گهر (خانه)

شمس آذر (میهمان)

هفته سی ام 

پیکان (میهمان)

مس رفسنجان (خانه)

طبق این برنامه به نظر می رسد هر دو تیم شرایط نسبتا برابری برای رقابت دارند هر چند پرسپولیس هنوز در جام حذفی حضور دارد و باید بعد از بازی هفته بیست و چهارم در این رقابتها به میدان برود .همچنین پرسپولیس سه بازی با تیم های پایین جدولی انجام می دهد( صنعت نفت،نساجی و استقلال خوزستان) و استقلال با دو تا از آنها پیکار خواهد کرد(فولاد و نساجی). در عوض استقلال با دو تا از تیم های بالای جدول( تراکتور و گل گهر) مصاف می دهد و پرسپولیس با یکی( سپاهان) دیدار می‌کند.هر دو تیم چهار بازی خارج از خانه دارند هر چند یکی از این بازی ها در تهران و ورزشگاهی دیگر غیر از استادیوم آزادی برگزار خواهد شد .
در نهایت باید دید کدام تیم از این هفت بازی بیشترین امتیاز را خواهد گرفت و رقابت دو تیم مدعی قهرمانی تا آخرین هفته چگونه پیش خواهد رفت.

دیگر خبرها

  • تصویر رامین پرچمی در «آخرین سامورایی»
  • بیانیه امیرآبادی فراهانی، در پی عملیات شکوهمند «وعده صادق»
  • فیلم «آنیتا، گمشده در اخبار» واجد شرایط حضور در رقابت اسکار شد
  • «آنیتا، گمشده در اخبار» بهترین انیمیشن کوتاه کلیولند شد
  • تعزیه‌خوانی ایرج خواجه امیری (فیلم)
  • هفت خوان سرخابی برای قهرمانی، بازی آسان نداریم!
  • تعزیه‌خوانی حضرت علی‌اکبر توسط ایرج خواجه امیری
  • برای ساختن فیلم از شخصیت‌های تاریخی عجله نکنیم/ اگر فیلمساز بودم، فیلمی درباره «شیخ بهایی» می‌ساختم
  • فیلم| تعزیه‌خوانی ایرج خواجه امیری!
  • (ویدئو) تعزیه‌خوانی ایرج خواجه امیری!