Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخشهایی از اظهارات مجلسی را می خوانید:

* اکنون جمهوری اسلامی ایران برای نمایش استکبارستیزی و فاصله گرفتن از آمریکا و اروپا این باور را در سر دارد که به روسیه و چین نزدیک تر شود تا بتواند با کسب حمایت گسترده سیاسی، دیپلماتیک و به خصوص اقتصادی و تجاری از ایران یک اهرم فشار با هدف توازن بخشی در برابر غرب داشته باشد، در حالی که این فرضیه دولت رئیسی و حاکمیت ایران از اساس غلط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون مسکو و پکن قطعاً از ایران به عنوان یک برگ برنده و کارت بازی در برابر اروپا و آمریکا استفاده خواهند کرد، نه اینکه بخواهند با حمایت از ایران به هر قیمتی برای خود هزینه ایجاد کنند. بله، روسیه و چین هم مانند ایران در تقابل و رقابت با اروپا و آمریکا قرار دارند، اما قطعاً این رقابت و اختلاف مسکو و پکن با واشنگتن متفاوت از دشمنی و اختلاف ایران و ایالات متحده است.

* چین، روسیه و ایالات متحده سه ابرقدرت جهانی در حوزه اقتصادی، نظامی، دفاعی و دیپلماتیک هستند. بنابراین اختلافات آنها، اختلافاتی از جنس ابرقدرت‌های جهان است. لذا ایران جایی در میانه این ابرقدرت ها ندارد و اگر هم ایران یا هر کشوری بخواهد در این بازی ابرقدرت ها حضور پیدا کند قطعاً به عنوان یک برگ برنده یا مهره بازی از آن استفاده می شود، کما اینکه چین با حمایت از ایران به دنبال تقابل با آمریکا در مسائلی مانند هنگ کنگ، تایوان و ... است و یا روسیه هم به دنبال تقابل با اقدامات آمریکا، ناتو و اروپا در اوکراین و ... است.

*ایران به دنبال آن است که با کسب حمایت پکن و مسکو به فکر فشار بر اروپا و به خصوص آمریکا باشد، اما نکته اینجاست که چین و روسیه حاضر به ورود به بازی مد نظر تهران نیستند. یعنی نمی‌خواهند به عنوان ابرقدرت های جهانی خود را به سیاست های ایران گره بزنند. با این همه به هر حال ایران در بحبوحه مذاکرات وین و وزن کشی سیاسی طرف ها سعی کرده است با انجام این سفرها به روسیه و چین اینگونه قلمداد کند که اگر برجام احیا نشود و تحریم‌ها لغو نگردد، ایران به طور کامل در جبهه روسیه و چین قرار خواهد گرفت. از این جهت من احتمال می‌دهم که رئیس جمهور و وزیر امور خارجه دولت سیزدهم برای لابیگری با پکن و مسکو سفرهایی اخیر را در دستور کار قرار داده باشند.

*زمانی که شما به سفر ملک سلمان، پادشاه عربستان به روسیه نگاه می کنید، شاهد آن استقبال گرم و جذاب هستید، چرا که پادشاه عربستان سعودی نفر اول این کشور است و یا اینکه نفتالی بنت، نخست وزیر هم نفر اول در اسرائیل به شمار می رود، اما در خصوص ایران این مسئله صدق نمی کند. چون در ایران، رئیس جمهور نفر اول به شمار نمی‌رود. این مسئله به خصوص در هشت سال دولت حسن روحانی به خوبی برای افکار عمومی در داخل، منطقه و جهان روشن شده است. به همین دلیل سطح استقبال از رئیسی در حد نفر اول یک کشور نبود.

* همان گونه که چین اجرای سند جامع همکاری‌های راهبردی ۲۵ ساله خود با ایران را منوط به تعیین تکلیف برجام و لغو تحریم‌ها کرده است، روسیه هم نمی‌تواند با امضای این سند کاری در خصوص تقویت مناسبات اقتصادی و تجاری با ایران انجام دهد، ضمن اینکه اساساً امضای سند همکاری های جامع ۲۰ ساله راهبردی ایران و روسیه می تواند در تضاد با برخی از سیاست‌های راهبردی مسکو قرار بگیرد. به هر حال نباید فراموش کنیم که تداوم شرایط کنونی در لاینحل ماندن پرونده فعالیت‌های هسته‌ای و تقویت تنش آمریکا و ایران می تواند به سود روسیه باشد، اما در عین حال روس ها نمی خواهند و یا تمایلی ندارند که سند جامع همکاری‌های خود با ایران را امضا کنند چون در عین حال باعث می‌شود برخی از بازیگران متحد منطقه‌ای روسیه مانند عربستان و اسرائیل در یک گسل دیپلماتیک با مسکو قرار بگیرند.

* روسیه به هیچ وجه به دنبال فروش تسلیحات و جنگ افزار به ایران حتی بعد از پایان تحریم های تسلیحاتی، ذیل برجام نیست.دلیل آن کاملا واضح است. نباید فراموش کرد که روسیه اکنون و به طور  خاص در یک سال حیات دولت بایدن که به سردی روابط واشنگتن – تل آویو منجر شده به بزرگترین حامی منطقه ای اسرائیل تبدیل شده است. یعنی پوتین حفظ امنیت اسرائیل را جزو خطوط قرمز امینتی و تحرکات منطقه ای روسیه تعریف کرده است، در صورتی که در آن سوی داستان جمهوری اسلامی ایران بزرگترین تهدید امنیتی اسرائیلی‌ها هستند، به گونه ای که نابودی اسرائیل جزو مبنای سیاست خارجی و محورهای اصلی تحرکات نظامی، امنیتی و دفاعی جمهوری اسلامی به شمار می‌رود. قطعاً در چنین شرایطی روسیه هیچگاه حاضر به تصویب و امضا کردن قرارداد تسلیحاتی ایران نخواهد بود تا جنگ افزارهایی مانند سوخو ۳۵ و سامانه موشکی اس - ۴۰۰ یا هر جنگ افزار دیگری را به جمهوری اسلامی ایران بدهد تا ایران هم از آن جنگ افزارها علیه امنیت اسرائیل به عنوان همپیمان و متحد روسیه در منطقه استفاده کند.
 

23302

کد خبر 1594961

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیدابراهیم رئیسی ایران و روسیه ولادیمیر پوتین جمهوری اسلامی روسیه و چین ابرقدرت ها نفر اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۳۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیش بینی کرد: ایالات متحده که بیش از پیش خود را غرق یک جنگ ترکیبی ضدروسی در اوکراین کرده است، مانند ویتنام و افغانستان دچار شکست بزرگ و تحقیر آمیز دیگری خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه  شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی در مورد تخصیص کمک‌های جدید به اوکراین توسط کنگره آمریکا، ابراز عقیده کرد که غوطه ور شدن هر چه بیشتر ایالات متحده در یک جنگ ترکیبی علیه روسیه منجر به شکستی بزرگ و تحقیر آمیز برای مقامات واشنگتن خواهد شد، همانطور که در افغانستان و ویتنام چنین اتفاق افتاد. 

زاخارووا گفت: «ما این مسئله را تأیید می‌کنیم که اقدامات ایالات متحده به عنوان یک طرف واقعی در درگیری نظامی در اوکراین، با مقابله بی قید و شرط و قاطع مواجه خواهد شد و غوطه‌ور شدن عمیق‌تر واشنگتن در یک جنگ ترکیبی علیه روسیه منجر به همان شکست بزرگ و تحقیرآمیز ایالات متحده خواهد شد که پیش از این در ویتنام و افغانستان افتاد و اینبار در اوکراین تکرار خواهد شد.»

به گفته این دیپلمات، نخبگان آمریکایی که اوکراین را با انواع سلاح پمپاژ می‌کنند و صرف نظر از وابستگی حزبی خود، مایل هستند تا اطمینان حاصل کنند که کی‌یف تا آخرین فرد اوکراینی با روسیه خواهد جنگید و حملات تروریستی خود به اهداف غیرنظامی روسیه، خرابکاری و قتل روزنامه نگاران را ادامه خواهد داد.

زاخارووا یادآور شد که علاوه بر همه اینها، واشنگتن به سرقت دارایی‌های مسدود شده روسیه نیز متوسل شده و کنگره آمریکا  در این خصوص به دولت جو بایدن، چراغ سبز نشان داده است. اکنون دیگر روی یک پیروزی افسانه‌ای برای کی‌یف  شرط بندی نشده، بلکه بر این واقعیت تکیه می‌شود که ارتش اوکراین حداقل بتواند تا انتخاب ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، بدون اینکه وجهه بایدن تخریب شود، مقاومت خواهد کرد.

این مقام وزارت امور خارجه افزود که جمهوریخواهان منافع خود را در مشارکت در درگیری اوکراین دارند. او توضیح داد که آنها به نفع صنایع نظامی بزرگ آمریکا لابی می کنند، که سهم بزرگی از بودجه اختصاص یافته برای اوکراین به جیب آنها سرازیر خواهد شد.

زاخارووا در پایان گفت: با این حال، تلاش‌ها برای نجات رژیم ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین محکوم به شکست است و اهداف و  وظایف تعیین شده برای عملیات ویژه نظامی به طور کامل محقق خواهد شد. به گفته این دیپلمات، تامین مالی کی‌یف تنها حمایت واشنگتن از  تروریسم دولتی در اوکراین را نشان داده است.

لایحه کمک مضاعف به اوکراین به میزان تقریباً 61 میلیارد دلار روز شنبه، 20 آوریل توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده تصویب شد. سنای ایالات متحده نیز رأی گیری در مورد لایحه های اختصاص بودجه به اوکراین، اسرائیل و تایوان را روز سه شنبه 23 آوریل آغاز خواهد کرد.

علاوه بر این، مجلس نمایندگان آمریکا با مصادره دارایی‌های فدراسیون روسیه به نفع اوکراین موافقت کرده است. 

آخرین تلاش آمریکا برای جلوگیری از فروپاشی اوکراین

در این رابطه، روزنامه "واشنگتن پست" نیز روز گذشته در تحلیلی نوشت که ایالات متحده بسته کمکی جدیدی برای کی‌یف را به تصویب رساند تا  از فروپاشی اوکراین  جلوگیری کند.  این نشریه با اشاره به اینکه تاخیر چند ماهه در ارائه کمک‌های مالی و نظامی ایالات متحده به کی‌یف، اوکراین را تقریباً در آستانه فاجعه قرار داده، افزود: بسته کمکی جدید تصویب شده توسط مجلس نمایندگان کنگره  ظاهرا به "جلوگیری از فروپاشی اوکراین در سال جاری" کمک خواهد کرد.

در این مقاله یادآوری شده که فوریت ارائه کمک به کی‌یف به دلیل موفقیت‌های نظامی روسیه در میدان جنگ و همچنین بهبود وضعیت ارتش روسیه است، در حالیکه نیروهای مسلح اوکراین هر روز  مواضع بیشتری را از دست می‌دهند. 

این روزنامه در مورد وضعیت اسفبار ارتش اوکراین به سخنان اخیر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مورد برتری ده برابری روسیه از لحاظ تعداد گلوله‌های توپ اشاره کرد و افزود:  علاوه بر این، هرچه می‌گذرد، تعداد کمتری از مردان اوکراینی به ارتش اوکراین ملحق می‌شوند، چرا که آنها می‌دانند بدون آموزش نظامی مناسب و تجهیزات کافی، در واقع به کشتارگاه خواهند رفت.  ضمن اینکه تشدید قانون بسیج در این کشور نیز تنها باعث خشم و نارضایتی بیشتر مردم اوکراین می‌شود.

این مسئله توسط کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز مطرح شد. به گفته این سناتور بلندپایه، بسته جدید کمک به اوکراین از سوی ایالات متحده به معنای جان هزاران اوکراینی است که غرب همچنان آنها را برای رسیدن به اهداف ضدروسی خود به کشتن می‌دهد.

کاساچوف با اشاره به سخنان ولادیمیر زلنسکی که معتقد است تصویب بسته کمکی جدید آمریکا «جان هزاران نفر را نجات خواهد داد»، یادآور شد که رهبر اوکراین دو سال پیش، زمانی که با بوریس جانسون، نخست‌وزیر سابق انگلیس برای اخلال در روند مذاکرات استانبول به توافق رسید، نیز روی این موضوع حساب کرده بود. به گفته او،  در حالی که تصویب بسته کمکی جدید، در وهله نخست حمایت از مجتمع صنایع نظامی آمریکاست و برای سود آنها، مقامات واشنگتن هزاران اوکراینی را همچنان قربانی می‌کنند.

قصد آمریکا برای اعزام مشاورین نظامی بیشتر به اوکراینتحولات اوکراین| آیا کمک آمریکا باعث نجات کی‌یف می‌شود؟تحولات اوکراین| نگرانی زلنسکی از وضعیت ارتش در جبهه نبرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین اتهامات آمریکا درباره تبادلات پکن و مسکو را رد کرد
  • رابطه با روسیه، به کره‌شمالی برای اقدامات خصمانه جرات می‌دهد
  • درخواست زلنسکی برای تغییر توجه غرب از اسرائیل به اوکراین
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • لاوروف: غرب در آستانه یک درگیری هسته‌ای است
  • حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کی‌یف از خط قرمز هسته‌ای مسکو عبور کرد؟
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین
  • خشم روسیه از کمک گزاف آمریکا به اوکراین
  • مسکو: جنگ ترکیبی با روسیه به قیمت تحقیر آمریکا تمام می‌شود
  • بلینکن با موضع تهدید به چین می‌رود