Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: برخی جریان که منافع خود را در نزدیکی به غرب می‌دانند برای حفظ منافع خود ولو به قیمت زیر پا نهادن منافع ملی ایران و حفظ تحریم‌های ظالمانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، این روزها به روسیه‌هراسی و چین‌هراسی روی آورده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محمد ملک زاده، عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا با اشاره به سفر رئیس جمهوری کشور ایران به روسیه، اظهار داشت: این سفر به دعوت رسمی همتای روس رئیس جمهور و در راستای گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان دو کشور انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: واکنش‌های مختلفی در خصوص این سفر را در روزهای اخیر از سوی برخی محافل داخلی و خارجی شاهد بوده‌ایم.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه در این میان دو دسته از واکنش‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار می‌باشد؛ گفت: دسته اول مربوط به واکنش‌ تحلیل‌گران و کارشناسان سیاسی بی‌طرفی است که با بررسی شواهد و مدارک موجود به تحلیل پیامدهای همکاری و روابط راهبردی جمهوری اسلامی ایران با روسیه و چین پرداخته‌اند.
تعامل ایران با روسیه و چین رشد اقتصادی را همراه خواهد داشت
وی اضافه کرد: غالب این تحلیل گران نتایج بسیار مثبتی را تحت تاثیر این همکاری برای ایران و منطقه پیش بینی نموده‌اند. به اعتقاد بسیاری از این کارشناسان، سفر رئیس جمهوری ایران به روسیه با توجه به جایگاه این دو کشور در منطقه و در تحولات سیاسی و بین المللی جهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
حجت الاسلام ملک زاده خاطرنشان کرد: از دیدگاه این کارشناسان و بسیاری از رسانه‌های جهان، همکاری ایران و روسیه می‌تواند پنجره جدیدی برای گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان این دو کشور باز نماید و به ویژه برای ایران نتایج مثبتی در حوزه‌های مختلف و رشد اقتصادی به دنبال خواهد داشت.
آمریکا در منطقه به دنبال تخریب و نابودی و حفظ سلطه است
وی اضافه کرد: کنستانتین سیوکوف، رئیس مرکز مطالعات ژئوپلیتیک روسیه از جمله این تحلیل گران است که دیدار رئیسی و پوتین را شامل نتایج مثبتی برای منطقه دانسته است. به اعتقاد وی ایران و روسیه مسئولیت ویژه‌ای برای تامین و حفظ ثبات و امنیت منطقه برعهده دارند و این دیدار می‌تواند نقش مثبتی در این عرصه و وضعیت سوریه، مساله یمن، افغانستان و اوضاع منطقه قفقاز جنوبی ایفا کند. سیوکوف بر این باور است که آمریکا در دهه‌های اخیر با لشکرکشی به عراق و افغانستان و به خاک و خون کشیدن صدها هزار از مردم بیگناه این دو کشور این واقعیت را اثبات کرد که در پی تخریب و نابودی زیرساخت‌های کشورهای منطقه و حفظ سلطه است.
جریان های غربگرای داخلی نمی توانند پیشرفت ایران را ببینند
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ادامه به دسته دوم اشاره کرد و گفت: دسته دوم از واکنش‌ها مربوط به جریان های غالبا غربگرا در داخل یا خارج کشور است که عمدتا با عصبانیت به انتقاد از این موضوع پرداخته‌اند.
وی ابراز داشت: عکس‌العمل‌های تند ناشی از عصبانیت این جریان بی‌آنکه دلیل قانع کننده‌ای برای مخالفت خود داشته باشند، بیشتر به دلیل رویکردی است که این گروه به غرب دارند و به همین دلیل توسعه روابط ایران با روسیه و چین و پیشرفت ایران را برنمی‌تابند.
برخی جریان ها برای حفظ منافع خود به روسیه‌هراسی و چین‌هراسی روی آورده‌اند
حجت الاسلام ملک زاده تاکید کرد:این جریان که منافع خود را در نزدیکی به غرب می‌دانند برای حفظ منافع خود ولو به قیمت زیر پا نهادن منافع ملی ایران و حفظ تحریم‌های ظالمانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، این روزها به روسیه‌هراسی و چین‌هراسی روی آورده‌اند.
همکاری ایران، روسیه و چین منجر به خنثی سازی تحریم‌ و گشایش اقتصادی می‌شود
وی ادامه داد:  آنان به درستی دریافته‌اند همکاری ایران، روسیه و چین با یکدیگر منجر به خنثی سازی تحریم‌های غرب و گشایش اقتصادی در ایران می‌شود و از این جهت به شکل هدفمند تلاش می‌کنند افکار عمومی را نسبت به روسیه و چین بدبین کنند. این در حالی است که رویکرد غربگرای دولت گذشته به رغم ابراز حسن نیت‌های یک طرفه آن دولت نسبت به آمریکا و اروپا، چیزی جز خسارت و بدعهدی و تحریم‌های شدیدتر غرب علیه ایران به همراه نداشت.         


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای حفظ منافع خود همکاری ایران روسیه و چین تحریم ها جریان ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۶۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است
  • حمله تروریستی در بریانسک روسیه خنثی شد
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • حمله روزنامه دولت به کریمی قدوسی: همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • انتقاد تند روزنامه دولت از کریمی قدوسی : همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی
  • آیا با عدالت نسبتی داریم؟/ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به پاکستان/اشاعه ايران‌هراسي يا تبليغ بازدارندگي؟