Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دیدار رئیس رسانه ملی و رئیس سازمان سینمایی کشور با یکدیگر، درباره ظرفیت‌های مشترک تلویزیون و سینما گفتگو شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور به همراه جمعی از مدیران این سازمان به منظور تبادل نظر و هم اندیشی پیرامون گسترش فضای همکاری‌ها و تعاملات دو سازمان صداوسیما و سینما به دیدار پیمان جبلی رئیس رسانه ملی رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این جلسه با حضور محمدحسین نیرومند مشاور هنری و سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود نقاش‌زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر، وحید جلیلی قائم مقام رئیس صدا و سیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول رسانه ملی، حمید شاه آبادی معاون سیما، یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی، یاسر شاه پیری مدیرکل حوزه ریاست و مشاور اجرایی رئیس سازمان، حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه مدیریت و منابع، محمد رحمتی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سیدمهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینما شهر، مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و جواد رمضان‌نژاد مدیرعامل سیمافیلم برگزار شد.
کارگروه مرجع تصمیمات سینما در صدا و سیما خواهد بود
پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در این نشست مشترک طی سخنانی ضمن تاکید از لزوم همگرایی و هم‌افزایی دو مجموعه صدا و سیما و سازمان سینمایی گفت: این نگاه مشترکی که بین سینما و تلویزیون شکل گرفته است را باید قدر دانست. سال‌ها منتظر این فرصت بودیم که سینما و تلویزیون از لحاظ اهداف فرهنگی و انقلابی یکسان شود. بیش از دو تا سه دهه است که این همگرایی میسر نشده بود. نگاه ارزشی در دولت و دستگاه‌های اجرایی سازمان سینمایی و نوع نگاه تحولی در صدا و سیما، باعث شده تا یک اتمام حجتی برای همه ما ایجاد شود.
او با بیان این که اکثر مردم از وضعیت فرهنگی در کشور راضی نیستند و البته که این نظر رهبری نیز هست، گفت: این وضعیت نابه‌سامان فرهنگی دغدغه مشترک بین مردم، رهبری و مسئولین نهاد‌های فرهنگی خواهد بود. در بخش نمایش خانگی در دولت قبل فیلم‌ها و سریال‌هایی مجوز گرفته‌اند، که وقتی فیلمنامه‌شان را می‌خوانیم، دچار حیرت می‌شویم چه برسد به اینکه این آثار ساخته شوند، در چنین شرایطی مسئولین سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی‌با نگاه ارزشی و انقلابی مجبورند فیلم‌هایی را اکران کنند که ذاتاً با آن هم‎سو نیستند.
جبلی با بیان این که سینما با بخش خصوصی در ارتباط است، گفت: استعداد‌های جوان پراکنده‌ای در سطح کشور وجود دارند که باید آن‌ها را کشف کنیم، به کمک مجلس و دولت باید بتوانیم این خلا‌ها را جبران کنیم. در جلسه‌ای که با تهیه‌کنندگان داشته‌ایم خودشان هم این مسئله را عنوان می‌کردند از همان نقطه طرح و ایده کاری با کارگردان و سازندگان اثر همراه شویم و ایده‌هایمان را به آن‌ها بگوییم و تاجایی که ممکن است افق‌هایمان را بهم نزدیک کنیم و علاوه بر خرید کپی رایت در ساخت آثار مشارکت کنیم.
از تشکیل «کارگروه تخصصی سینما و تلویزیون» استقبال می‌کنم
رئیس سازمان صدا و سیما ادامه داد: ما از پیشنهاد شما در خصوص شکل گیری «کارگروه تخصصی سینما و سیما» به شدت استقبال می‌کنیم. در این رابطه تجربه خوبی در حوزه کتاب داریم، به نظرم حتما این مفید خواهد بود. ما اکنون شهرک سینمایی غزالی را داریم و ما و شما می‌توانیم با هم همکاری کنیم. بحث دیتاسنتر (Data Center) می‌تواند بسیار مهم باشد و صندوق مشترک برای تولید مستند و انیمیشن را به راحتی می‌توان انجام داد.
جبلی با بیان این که هزینه‌های انیمیشن در خارج از کشور بالاست گفت: ما به انجام کار مشترک در انیمیشن اعتقاد داریم. در کار سرمایه‌گذاری و تامین منابع مشارکت خواهیم کرد و بعد از آن توافق می‌کنیم که در جشنواره یا بعد از آن در صدا و سیما پخش شود. من از ایده کارگروه به شدت استقبال می‌کنم. فردی مناسب را برای خرید رایت و کار مشترک و تامین در کارگروه معرفی می‌کنیم و متناسب با موضوع می‌توان کارگروه را گسترش داد.
جبلی گفت: ما آماده‌ایم هر زمان که گفتید کارگروه را شروع کنیم. موضوعات مشترک زیادی وجود دارد که می‌توان طرح کرد. با همکاری سازمان سینمایی این کارگروه به نوعی مرجع سینماشناسی تلویزیون نیز خواهد بود. در حال حاضر در بحث تیزر فیلم‌های سینمایی تصمیم گیرنده اداره کل بازرگانی است، البته اصل شورای محتوایی دارند و دوستان نظر می‌دهند، ولی منطقی‌تر این است که کارگروه مشترک باید مرجع این قضیه باشد. قبلاً سیمافیلم هر سال ۷-۸ فیلم سینمایی آماده می‌کرد و آثار ارزشمندی را در جشنواره ارائه می‌کردند و استقبال خوبی هم می‌شد. این موضوع هم می‌تواند دوباره احیا شود، البته امسال هم فیلم سینمایی مهدی باکری را داریم.
ضرورت همگرایی سینما و تلویزیون در جهت منافع ملی
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در ابتدای این نشست با بیان این که حوزه استحفاظی سینما و رسانه‌ی ملی بسیار به هم نزدیک است، گفت: این دو سازمان ماموریت‌ها و چالش‌های مشترکی در عرصه فرهنگ و تصویر دارند و با توجه به چالش‌ها و خلاء‌های که در این حوزه هم در رویه تولید محتوا و هم در عرصه مباحث گفتمانی وجود دارد می‌توان به راهبرد‌های مشترک دست یابیم.
او ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های مبتلابه و پیش رو این دو سازمان، چالش مجاری غیررسمی اینترنت و ماهواره است که هر روز گسترده‌تر و فراگیرتر در اقصا نقاط کشور در لایه‌های مختلف اجتماعی فرهنگ‌سازی می‌کنند و این چالش حاکمیت فرهنگی و تصویر را تهدید می‌کند.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به این که خوشبختانه در این دوره نوگرایی را در دو مجموعه رسانه ملی و سینما حس می‌کنیم، گفت: با این حال کار‌های روی زمین مانده بسیار زیاد است و اگر بیشتر هم افزایی و هم فکری نداشته باشیم موقعیت را به جریانات ضد کشور می‌بازیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: جریان اپوزیسیون داخلی و خارجی تلاش می‌کند فضای یاس‌آلودی را برای سیاه نمایی و از بین رفتن منافع ملی بوجود بیاورد. نیاز است برای تعالی کشور طرح‌ها و ایده‌های جدید ارائه بدهیم و با هم افزایی تخصص‌ها و ظرفیت‌ها در مسیر منافع ملی گام برداریم.
خزاعی گفت: وادادگی و ناامیدی که در برخی آثار فرهنگی و تصویری ما احساس می‌شود نشان می‌دهد که ما بیش از همیشه به برنامه استراتژیک، پژوهش محور و آینده‌نگرانه احتیاج داریم. به نوعی همگرایی پایدار و می‌طلبد طی نشست‌های مشترک و در قالب کارگروه‌ها، ماموریت‌ها و اهداف مشترک طراحی و پیگیری شوند.
سیاست‌های چندگانه فرهنگی در حوزه تصویر از بین برود
خزاعی با بیان این که سازمان‌های صدا و سیما و سینما می‌توانند سیاست‌های مشترکی به خصوص در بحث تقاضا، عرضه و تولید داشته باشند، تاکید کرد: باید این چندگانگی سیاست‌های فرهنگی درعرصه تصویر از بین برود. چرا که باعث می‌شود با نسلی مواجه شویم که کم کم احساس تعارض فرهنگی و بلاتکلیفی کنند.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اینکه در جایگاه تاثیرگذار کارگروه صدا و سیما و سینما بیان کرد: سینما و رسانه ملی می‌توانند خدمات متقابلی داشته باشند.
او در باره خواسته‌های سینما از صدا و سیما توضیح داد: یکی از این خواسته‌ها حمایت از فیلمسازان کوتاه، مستند و سینمای حرفه‌ای از طریق خرید حقوق فیلم‌ها به قیمت بالاتر و افزایش عادلانه و منطقی با توجه به افزایش هزینه‌های تولید فیلم، مشارکت در تولیدات و ارائه بسته تسهیلات حمایتی در زمینه تبلیغات فیلم‌ها است. برای اینکه فضای سینما رونق پیدا کند، خانواده‌ها و مردم با سینما آشتی کنند و اقتصاد سینما دستخوش تغییر و تحول شود لازم است که تلویزیون برای کمک به سینما در کنار آن قرار گیرد و این حمایت ضروری است.
به گفته وی، اگر بتوانیم در این موارد به یک سیاست مشترک برسیم قطعاً، به خروجی‌های مطلوب‌تر منجر خواهد شد. سازمان صدا و سیما هم می‌تواند بسته‌های تشویقی برای فیلمسازان پیش بینی کند و فیلم‌هایی که واجد شرایط از لحاظ محتوا و ساختار هستند و با شرایط تلویزیون هم، همخوانی دارند و قابل پخش از این رسانه هستند را مورد حمایت و تشویق جدی قرار دهد.
خزاعی ادامه داد: ما در این دوره، در بنیاد سینمایی فارابی تسهیلات تشویقی برای فیلم‌هایی که با محور‌های مختلف از جمله: خانواده شاد و پرجمعیت، موضوعات اجتماعی و کمدی‌های سالم، مضامین انقلابی و اخلاقی و استراتژیک و… باشند قائل می‌شویم. این مسئله در رسانه ملی هم قابل تعمیم است. اگر شاخص‌ها و بسته‌های تشویقی پیش بینی شود سوگیری و اتفاقات خوبی عرصه فرهنگ و تصویر رقم می‌خورد.
وی خاطرنشان ساخت: اگر چه سینما و تلویزیون هر کدام زبان و ظرفیت‌های خاص خودشان را دارند و باید کمک کنیم ضمن حفظ وجاهت زبانی و کارکرد‌های اجتماعی آن‌ها به رونق و پویایی آن‌ها بیفزاییم.
خزاعی گفت: این سال‌ها در اثر غفلت یا تاثیر جریان نفوذ، نوعی قبح‌زدایی و اباحه‌گری رونق گرفته است. برخی مسائلی که برای خانواده‌ها ارزش و اخلاق بوده در آثار کمرنگ شده است. مضامینی وارد سینما شده که خانواده‌ها را بعضا، نگران می‌کند. یا در برخی سریال‌های خانگی هم دیده می‌شود. زمانی در تلویزیون این رویه پیدا شده بود. سازمان سینمایی به تنهایی نمی‌تواند این مسئله را درست کند، اگر تلویزیون کمک کند و سیاست‌های فرهنگی مشترکی داشته باشیم، به رویکرد و سازو کار‌های مشترکی خواهیم رسید.
او درباره سیاست‌های تشویقی صدا و سیما پیشنهاد داد: به عنوان حسن شروع، پیشنهاد می‌دهم در همین جشنواره ملی فجر سازمان صدا و سیما می‌تواند با انتخاب برخی فیلم‌ها در روز اختتامیه تعدادی از آن‌ها را مورد حمایت قرار دهد و حق رایت آن‌ها را برای تلویزیون خریداری کنند.
دستگاه‌های فرهنگی، سینما و صدا و سیما به قرارگاه مشترک نیاز دارند
مسعود نقاش‌زاده دبیر جشنواره فیلم فجر هم در انتهای این نشست گفت: در سال ۱۴۰۰ و آغاز قرن جدید باید برای هم‌افزایی در بخش‌های مختلف فرهنگی کشور برنامه‌ریزی داشته باشیم. همه ما می‌دانیم که دستگاه‌های مختلف فرهنگی در کشور تا چه اندازه کارایی دارند؛ فکر می‌کنم بخش مهمی از آن چیزی که اسمش را فقدان کارآیی مناسب می‌گذارم و در فرمایشات مقام معظم رهبری هم به کرات عنوان شده است، این است که دستگاه‌ها هر کدام به شیوه خودعمل می‌کنند؛ فرآیند کار فرادستگاهی باید مورد توجه مدیران ارشد قرار گیرد، تا منابع، امکانات و کار نیرو‌های موثر از بین نروند.
دبیر جشنواره فیلم فجر خاطرنشان کرد: امسال سال خاصی برای جشنواره فیلم فجر است. بخش مهمی از آنچه که از تولیدات سینمایی به جشنواره رسیده در دولت قبل با برخی از شیوه نامه‌های آن زمان تولید شده و ما امسال می‌خواهیم جشنواره‌ای برگزار کنیم که با چارچوب‌های دولت قبل شکل گرفته است البته منظورم این نیست که دولت قبلی بسیار متفاوت بودند؛ اما بالاخره تفاوت‌های موجود در دیدگاه‌ها و رویکرد‌ها باعث می‌شود که تنظیم کردن این جریان دشوار شود.
او با پیشنهاد این که سازمان صدا و سیما هم می‌تواند از جشنواره فجر بهره ببرد یادآور شد: این فرآیندی است که می‌تواند به گسترش جریان فرهنگی که تازه به راه افتاده کمک کند. در جشنواره امسال به غیر از بخش رقابتی که معمولا در همه جشنواره‌های دنیا بخش اصلی بوده است، بخش بسیار مفصلی تحت عنوان بخش فرهنگی طراحی کرده‌ایم که شامل نشست‌های تخصصی با اندیشمندان است و بحث‌های مختلفی در رابطه با سینما و گفتمان انقلاب شکل خواهد گرفت. برچسب ها: رئیس سازمان سینمایی ، محمد خزائی ، سینما ، تلویزیون ، پیمان جبلی ، رسانه ملی ، صدا و سیما

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: رئیس سازمان سینمایی محمد خزائی سینما تلویزیون پیمان جبلی رسانه ملی صدا و سیما رئیس سازمان سینمایی سازمان صدا و سیما جشنواره فیلم فجر سینما و تلویزیون رسانه ملی دستگاه ها هم افزایی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۲۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم‌هایی که بحران آب را به تصویر کشیده‌اند

تامین آب آشامیدنی، یکی از اصلی ترین دغدغه‌های کشورهای مختلف دنیا است و امروزه به دلیل گرم شدن زمین، اکثر دنیا دچار کمبود آب شده‌ است و عدم مدیریت این نعمت الهی می تواند یک بحران را در آینده شکل دهد.

 فیلم‌های برجسته و مشهوری هستند که به نوعی بحران آب را به تصویر کشیده اند که در این گزارش آن‌ها را معرفی کرده ایم، 

فیلم سینمایی  ال دورادو (El Dorado) 

 فیلم سینمایی «ال دورادو» با بازی جان وین اگرچه ارتباطی با آلودگی آب ندارد، اما حول محور خانواده‌ای دامدار است که آب شرب شان توسط یک دامدار دیگر قبضه شده و در این وضعیت جان وین و رفیقش وارد معرکه می‌شوند تا دامدار  آب شرب دزد  را ادب کرده و عدالت را ایجاد نمایند.

 «ال دورادو» به خوبی مسئله کمبود آب را در دوران غرب وحشی مطرح می‌کند و ضرورت اهمیت آن را به مخاطبش یادآوری می‌کند. هرچند که فیلم بهرحال حول محور تفنگ و هفت تیرکشی است و دغدغه‌هایی جدا از آب دارد!

این فیلم سینمایی یک اثر کلاسیک است که نگاهی به بحران آب با دیدگاهی متفاوت دارد و جان وین،  رابرت میچام،  جیمز کان،  آرتور هانیکات،  شارلین هالتف  پائول فیکس، اد اسنر، کریستوفر جرج،  آر. جی. آرمسترانگ،  رابرت دانر،  جان گابریل، میشل کری و جیم دیویس بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

فیلم سینمایی A Civil Action

فیلم سینمایی فعالیت مدنی (A Civil Action) اثری است که در دهه ۹۰ با بازی جان تراولتا ساخته شد.

داستان این فیلم سینمایی در ایست ووبرن مینه سوتا رخ می‌دهد یعنی جایی که دو چاه شرب با پساب‌های صنعتی آلوده شده و همین اتفاق سبب ابتلای کودکان شهر به سرطان خون و متعاقباً مرگشان شده است. به همین جهت مردم به کارخانه‌های صعنتی مشکوک می‌شوند و به سراغشان می‌روند.

 «فعالیت مدنی» در بخش بازیگری یکی از آثار خوب سال ۱۹۹۸ بود و یک نامزدی اسکار را هم برای رابرت دووال به همراه آورد. این فیلم سینمایی یک جان تراولتا هم دارد که در آن مقطع اعتبار بسیاری در هالیوود داشت و می‌شد فیلم‌هایش را با خیال راحت تماشا کرد!

 فیلم سینمایی The Book of Eli

فیلم سینمایی کتاب الی (The Book of Eli) اثری است که در اواخر فیلم با بازی دنزل واشنگتن و گری اولدمن جان می‌گیرد. این فیلم سینمایی در آن تمدن از بین رفته و کلید موفقیت و سلطه بر انسانها، تسلط بر منابع آب است. در واقع در داستان فیلم هر گروهی که به منابع آب شرب تسلط داشته باشد می‌تواند مطمئن باشد که قدرت در اختیار اوست و بر انسان‌ها مسلط است.

فیلم سینمایی Waterworld

فیلم سینمایی دنیای آب (Waterworld)، اثر پرخرج آقای کوین کاستنر است. یکی از بزرگترین شکست‌های تاریخ سینما چنین آثاری محسوب می‌شوند، دنیای آب از جمله فیلم‌هایی است که به مسئله آب می‌پردازد.

 داستان این فیلم سینمایی در آینده‌ای رخ می‌دهد که بشر کلاً روی آب قرار دارد و دسترسی به آب آشامیدنی یکی از کلیدی‌ترین استراتژی‌ها برای موفقیت محسوب می‌شود. «دنیای آب» پروژه بلند پروازانه‌ای بود که کوین کاستنر که در آن مقطع ارزشمندترین بازیگر هالیوود محسوب می‌شد، نقش بسزایی در ساخته شدنش داشت، اما این فیلم نتوانست رضایت‌ها را فراهم نماید و به یک شکست عظیم تبدیل شد و جایگاه کوین کاستنر را هم در هالیوود متزلزل کرد.

فیلم سینمایی Mad Max: Fury Road

فیلم سینمایی مکس دیوانه: جاده خشم (Mad Max: Fury Road)، فیلم اکشن جورج میلر، یکی از مطرح‌ترین فیلم‌هایی است که با پس زمینه موضوع کمبود آب ساخته شده است. در دنیایی فیلم «مکس دیوانه» کمبود آب شرب اصلی‌ترین دغدغه ملت است و آدم‌های بد ذات داستان نیز به واسطه تسلط شان بر آب و مردمی که برای نوشیدن قطره‌ای آب تقلا می‌کنند، قدرت را به دست گرفته اند و به راحتی بر آنان چیره شده اند.

«مکس دیوانه: جاده خشم» با کارگردانی خوب و جلوه‌های ویژه تاثیر گذار، یکی از جذاب‌ترین اکشن‌های تعقیب و گریزی است که می‌توانید در سینما پیدا کنید و به راحتی به تماشای آن بنشینید و البته این نکته را هم هنگام تماشای فیلم به خاطر بسپارید که تمام بلا‌هایی که در فیلم مشاهده می‌کنید، نتیجه کمبود آب است!

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • «کانی مانگا» را از تلویزیون تماشا کنید/ پخش چند فیلم خارجی جدید
  • تلویزیون آخر هفته چه فیلم هایی پخش می کند؟
  • نگاهی به فیلم‌های آخر هفته شبکه‌های سیما
  • تلویزیون و سازمان‌های سینمایی آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را تولید کنند
  • فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳
  • لحظه اعلام فوت رضا رشیدپور توسط علی اوجی! + فیلم
  • فیلم‌هایی که بحران آب را به تصویر کشیده‌اند
  • بیش از ۱۶ هزار همدانی در تعطیلات نوروز به سینما رفتند