Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، شکی نیست که رونق بازار سرمایه در هر کشوری می‌تواند عاملی برای رونق اقتصاد باشد. اما اینکه مردم را به بهای ورشکستگی و از بین بردن دارایی‌هایشان وارد بازاری کنیم که هیچ آگاهی نسبت به آن ندارند، غیرمنصفانه است.

خاطره مردم از سال‌های ۹۸ و ۹۹ درست همین خاطره تلخ و اعتماد به سیاستگذارانی است که از مردم برای ورود به بورس دعوت کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاصل آن اما چیزی جز ضرر برای سهامداران نبود. بسیاری معتقدند دولت روحانی از این کار برای جبران کسری بودجه خود استفاده کرد. دلیل این کار هرچه باشد، در نهایت به از بین رفتن اعتماد مردم – که یک سرمایه اجتماعی است – منجر می‌شود.

حوادثی که در طول یک سال و نیم بر مردم در بازار بورس گذشت، چیزی نیست که از چشم پوشیده باشد چرا که بسیاری به آن دچار شدند. اما تغییر رویکرد دولت در این میان و چرخش اظهارنظرها در نوع خود جالب است.

۱۶ مرداد ۹۹ بود که حسن روحانی رئیس‌جمهور وقت به صارحت گفته بود: «با شرایطی که بورس نشان می‌دهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند.» این صحبت بخشی از مردم که هنوز به بورس اعتماد نکرده بودند را هم به این بازار کشاند. هیجان بیشتر از قبل وارد بازار سرمایه شد و شاخص بالاتر رفت. این چرخه باعث می‌شد اعتماد مردم به صحبت روحانی بیشتر شود و تصور یک رشد درازمدت را برای سهام خود داشته باشند.

روحانی در اردیبهشت ۱۴۰۰ باز هم وعده رونق بورس داد و گفت: چنین بازار سرمایه‌ای نداشتیم که ۵، ۱۰ و ۱۵ میلیون نفر از مردم در آن حضور داشته باشند. البته دولت هیچ وقت مداخله در بازار سرمایه نمی‌کند، یک بازار آزاد است. دولت تنها یاری رسان بازار سرمایه است. ما همین دیروز هم در هیئت امنا یک تصمیمی برای کمک به بازار سرمایه و برای صندوق تثبیت اتخاذ کردیم. تحول بزرگی در بورس ایجاد خواهد شد و بازار سرمایه رونق پیدا می‌کند.

درست یک سال قبل و در فروردین ۹۹ رئیس سازمان بورس به دخالت بیش از اندازه دولت در این بازار اعتراض کرده و همین مساله در نهایت باعث شد تا از سازمان بورس خداحافظی کند. یک ماه بعد از رفتن شاپورمحمدی و در اردیبهشت ۹۹، اتفاقی عجیب به بهانه حمایت از بازار سرمایه رخ داد. دولت اقدام به کاهش نرخ سود بانکی کرد تا بخش زیادی از نقدینگی بازار را به سمت بورس بکشاند. کارشناسان بسیاری اینطور می‌گفتند که بخشی از افزایش نرخ تورم در ماه‌های بعد، به دلیل همین تصمیم بوده است.

بسیاری از صاحب‌نظرات مساله کسری بودجه دولت و تلاش روحانی برای جبران آن از طریق جذب نقدینگی مردم در بازار بورس را عامل اصلی تشویق دولت برای سرمایه‌گذاری در تالار شیشه‌ای می‌دانستند.

هرچه که بود، بورس حالا دو سال است که به زخم کهنه مردم تبدیل شده و در یک هفته گذشته از شاخص حمایت یعنی یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد هم پایین‌تر آمد. با وجود وعده‌های بسیاری که دولت‌ها برای رونق اقتصاد و بازار سرمایه بیان می‌کنند، مساله دخالت آنها در این بازار بیشتر از هرچیزی صدای فعالان بورسی را درآورده است.

به گزارش ایسکانیوز، ناگفته پیداست که آگاهی مردم، افزایش دانش آنها و در نهایت ورودشان به بازار بورس می‌تواند به یک جای مطمئن برای آنها تبدیل شود که می‌تواند بازار سرمایه را هم رونق ببخشد. اما تشویق بدون پشتوانه، چیزی جز خیانت در حق مردم نیست.

سپیده اشرفی کد خبر: 1126733 برچسب‌ها بورس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۵۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای کارخانه بیواتانول باشت نیاز به ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری داریم و از طریق بورس عرضه شد و سرمایه گذار سه هزار میلیارد تومانی جذب کردیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سیدعلی احمدزاده در نشست گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به اهمیت این نشست اظهار داشت: به دلیل تخصصی بودن جلسات این شورا هر آنچه در این جلسات مصوب می‌شود در نشست شورای برنامه ریزی را مصوب شده بدانید تا جایگاه شورا ارتقاء یابد.

وی با اشاره به نگرش رهبری در شعار "جهش تولید با مشارکت مردم " افزود: نگرش مقام معظم رهبری مشارکت همه مردم در حوزه افتصاد و تولید است که قانون تجارت، راه را برای مشارکت مردم آسان کرده است.

احمدزاده با اشاره به تشکیل شرکت‌های سهامی عام و خاص، ابراز کرد: شرکت‌های سهامی عام می‌توانند زمینه ساز مشارکت مردم در بخش تولید باشند که توصیه می‌کنم شرکت‌های متعدد سهامی عام در استان تشکیل و فراخوان حضور مردم در این شرکت‌ها اعلام شود تا زمینه ساز تحول در معیشت و زندگی مردم باشد.

نماینده عالی دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: برای کارخانه بیواتانول باشت نیاز به 2 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری داریم و از طریق بورس عرضه شد و سرمایه گذار سه هزار میلیارد تومانی جذب کردیم.

احمدزاده با اشاره به اینکه باید برای سرمایه گذاری در استان فرش قرمز پهن کنیم، گفت: با مشکل جدی فرهنگی در خصوص سرمایه گذاری مواجه هستیم و اگر مردم در بخش‌های اقتصادی و سرمایه گذاری در مشارکت‌ها همپای دولت باشند مشکلات در حوزه اقتصادی کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به ظرفیت استان در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: ظرفیت خوبی در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی در استان وجود دارد و باید نسبت به جذب سرمایه گذار در این زمینه اقدام کنیم.

احمدزاده با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در زمینه احداث سردخانه از موارد اولویت دار برای حوزه سرمایه گذاری است، یادآور شد: تا قبل از دولت سیزدهم سردخانه‌های احداث شده زیر صفر و بالای صفر 12 هزار تن بود اما در کمتر از دو سال دولت آیت الله رئیسی 12 هزار تن سردخانه احداث شد و 24 هزار تن دیگر در دست احداث است.

وی خاطرنشان کرد: هنوز جای کار در این حوزه وجود دارد و سرمایه گذاری در سردخانه‌ها برای نگهداری میوه سیب در مناطق سردسیری تا سه برابر و مرکبات در مناطق گرمسیری در اولویت است و بانک ها همکاری لازم را داشته باشند.

احمدزاده با بیان اینکه احداث سردخانه یکی از زیرساخت‌های مهم استان که مورد توجه نبوده، تصریح کرد: ظرفیت سردخانه ها تا 36 هزار تن لازم بوده با توجه به اینکه یک سردخانه 2هزار تنی زمینه ساز اشتغال برای 500 نفر است با احداث این میزان سردخانه زمینه اشتغال برای حدود 16 هزار نفر فراهم می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه تولید مرغ و گوشت قرمز گفت: در ابتدای فعالیتم به عنوان استاندار به سراغ ظرفیت های مغفول مانده رفتیم که یکی از آنها سردخانه بود که با احداث این میزان سردخانه باعث شد تا تولید مرغ و گوشت از 200 تن به یکهزار و 300 تن افزایش یافت.

وی با بیان اینکه در زمینه امنیت غذایی در استان تحول ایجاد کردیم، گفت با اقداماتی که انجام دادیم ذخیره مرغ و گوشت استان را از دو روز به یک ماه رساندیم.

احمدزاده با اشاره به احداث چندین طرح زنجیره تولید مرغ در شهرستان های استان افزود: با بهره برداری از این طرح ها نه تنها نیاز استان به طور کامل تامین می شود بلکه می توانیم محصولات را به سایر استان ها صادر کنیم.

وی با اشاره به تولید محصول گوجه فرنگی در مناطق گرمسیری استان بر احداث کارخانه تولید رب گوجه تاکید کرد و گفت: احداث کارخانه رب گوجه فرنگی دومین مورد اولویت دار سرمایه گذاری در استان است و از سرمایه گذاران در این زمینه حمایت می شود.

احمدزاده در خصوص تولید زیتون در مناطق گرمسیری استان از جمله شهرستان چرام گفت: احداث کارخانه روغن زیتون سومین مورد اولویت دار برای سرمایه گذاری در استان است و حوزه اقتصادی استان طی نامه ای به وزارت صمت موارد اولویت دار برای حوزه سرمایه گذاری را اعلام کند.

احمدزاده بیان کرد: وزیر اقتصاد اردیبهشت ماه میهمان استان است که مواردی که قابلیت سرمایه گذاری دارند احصاء شوند تا از این سفر نهایت استفاده را ببریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نامه سرگشاده سهامداران و فعالان بازار سهام به رییس مجلس
  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس
  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • نامه عشقی به پورابراهیمی/تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳ به ضرر بورس
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • بورس در پی جبران سریع
  • رئیس سازمان بورس: اعتماد مردم به بورس به دلیل برخی تصمیمات مخدوش شده است
  • سهامداران عدالت بخوانند/ زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه