Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در رونمایی از ۳۰ دستاورد حوزه علوم و فناوری‌های شناختی با اشاره به نوظهور بودن این حوزه فناورانه و ظرفیت‌های کشور برای پیشتازی فناوری شناختی بیان کرد: این فناوری در پیوند با سایر علوم و فناوری‌ها می تواند تحول آفرین باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گام‌های خوبی در مسیر توسعه علوم و فناوری‌های شناختی پیموده شده است و همچنان، راه زیادی برای پیمودن در پیش داریم.

ستاری با تاکید بر اینکه باید با نقش‌آفرینی بخش خصوصی، هزینه‌های بسیاری در توسعه مرزهای دانش، آموزش و توسعه فناوری‌های شناختی صرف شود، ادامه داد: ستادهای توسعه فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اهدافی چون توسعه نیروی انسانی، ایجاد و رونق زیست بوم نوآوری و کنار هم قرار دادن اجزای زیست بوم را دنبال می‌کنند.

وی اضافه کرد: ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی نیز با در اولویت قرار دادن توسعه این فناوری، اقدامات اثربخشی را در این حوزه صورت داده است.

دستاوردهای یک حرکت پیوسته و هدفمند

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با بیان این‌که بسیاری از پروژه‌های کلان، محصولات دانش‌بنیان و پژوهش‌های مرز دانش شناختی با همین الگو به ثمر رسیده است، عنوان کرد: دستاوردهای ایران‌ساخت در حوزه علوم  فناوری های شناختی، حاصل یک روند تدریجی، مستمر و هدفمند بوده است و حرکتی که از چند سال پیش آغاز شد، به بلوغی رسیده است که امروز این محصولات را  به تدریج وارد بازار می‌کند.

ستاری با تاکید بر هدف گذاری برای پروژه های مرز دانش اظهار کرد: باید برای این که یک پروژه مرز دانش به نتیجه برسد، هدف‌گذاری دقیق صورت بگیرد.

وی ادامه داد: این که یک پروژه در ابتدای راه به محصول نرسد، طبیعی است اما ریل گذاری و ایجاد زیست بوم یک ضرورت است و باید به این نتیجه برسیم توسعه خلق الساعه و ناگاه محقق نمی شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با بیان این‌که نتیجه حرکت مستمر و هدف‌گذاری شده در توسعه مرزهای دانش و فناوری، اقتدار و پیشتازی کشور است، ادامه داد: کشوری که می خواهد در حوزه ای توانمند شود، احتیاج دارد که توسعه دانش و  فناوری را اولویت قرار دهد و برای رسیدن به این توسعه باید حرکتی هدفمند، مستمر و پیوسته را آغاز کند.

وی افزود: ایجاد یک زیست بوم مساعد، زمینه را برای رشد بذرهای نوآوری فراهم خواهد کرد و هدف تبدیل به محصول یا توسعه مرزهای دانش را به سرانجام می‌رساند.

حمایت از نخبگان علوم و فناوری‌های شناختی

ستاری با بیان این که علوم و فناوری‌های شناختی، حوزه‌ای جدید و نیازمند تربیت نیروی انسانی است، ادامه داد: در بسیاری از دانشگاه ها احتیاج داریم از فارغ التحصیلان ایرانی خارج از کشور استفاده کنیم و به همین سبب زمینه بازگشت این نخبگان را فراهم کرده ایم.

وی با اشاره به حمایت از توسعه مرزهای دانش در کنار پروژه های تجاری سازی تاکید کرد: تلاش می کنیم ساختار و فرهنگی را که به تولید داخل، ساخت محصولات رقابتی و قابل عرضه در بازارهای منطقه ای و جهانی منجر می شود ترویج و حمایت کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری‌های شناختی را امری ضروری دانست و ابراز کرد: شرکت های دانش بنیان، نیروی انسانی، سرمایه گذاران بخش خصوصی و آزمایشگاه های بخش خصوصی،  متخصصان و پژوهشگران، بخش های اثرگذار این زیست بوم هستند و زمینه ساز تحولات و اتفاقات خوب خواهند شد.

توسعه طرح‌های فناورانه شناختی

دکترسید کمال خرازی مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری نیز در این بازدید با اشاره به اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی در حوزه آموزش، پژوهش و درمان گفت: گستردگی حوزه علوم شناختی نشان دهنده عظمت خلقت انسان است و ضرورت بهاشت مغز و استفاده بهینه از مغز را دوچندان می کند.

وی افزود: در این کارزار، دانشگاه‌ها نقش مهمی ایفا می کنند، ما استادان و پژوهشگرانی در دانشگاه‌هایمان داریم که اگر از ظرفیت آن ها استفاده شود می توانیم به دستاوردهای مهمی دست پیدا کنیم.

خرازی ادامه داد: در ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی نیز پروژه های بزرگ تا رسیدن به محصول حمایت و هدایت می شود.

وی تصریح کرد: در پروژه ایمپلت مغزی، ۸ دانشگاه مورد حمایت قرار گرفتند و توانستند این پروژه را به سرانجام برسانند و این دستاورد نشان دهنده اهمیت مدیریت و سیاستگذاری از یک سو و نقش دانشگاه ها از سوی دیگر است.

دکتر خرازی با تاکید بر حمایت ها از حوزه شناختی بیان کرد: اگر حمایت های مادی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نبود، قطعا به این مرحله نمی رسیدیم و خوشبختانه توانسته ایم محصولات ایران ساخت بسیار ارزشمند را بسازیم که توسعه پایدار این حوزه را تحقق ببخشد.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جموری، محصولات این حوزه در ساختارهای آموزش، درمان، مطالعه و پژوهش توسعه پیدا کنند، چراکه امروز شرکت های دانش بنیان و فناور بسیاری در حوزه علوم شناختی فعال هستند و ثمره فعالیت آنان را در توسعه این فناوری، بهبود بیماران و توسعه مطالعات مغز مشاهده می‌شود.

اجرای طرح‌های کلان حوزه شناختی

مجید نیلی احمدآبادی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این بازدید با اشاره به برنامه‌های کلان این ستاد گفت: از مهم‌ترین طرح‌های کلان و اولویت دار می توان به ارتقا سرمایه شناختی، توسعه فناوری‌های خواندن و نوشتن در مغز و ابزارهای نوین مطالعه مغز، توسعه کاربرد ترکبی علوم شناختی، هوش مصنوعی و کلان داده، توسعه دانش و کاربردهای ترکیب فناوری های سلول های بنیادی و شناختی و توسعه زیر ساخت نیروی انسانی است.

وی افزود: بسیاری از تجهیزاتی را که برای آزمایش های پیش بالینی نیاز داریم، شرکت های دانش بنیان در کشور تولید کرده اند و در حوزه فناوری های خواندن و نوشتن در مغز نیز طرح‌ها و پژوهش های فناوری در لبه دانش و فناوری در حال توسعه است. ۱۱ تیم دانشگاهی و ۲ شرکت دانش بنیان در این حوزه فعالیت دارند که با تحقق حمایت های مالی به سرانجام خواهد رسید.

نیلی احمدآبادی با اشاره به توسعه کاربرد ترکیبی علوم شناختی و هوش مصنوعی و کلان داده بیان کرد: تلاش کردیم این حوزه را ذیل یک شتابدهنده به صورت تجمیعی شتابدهی کنیم که خوشبختانه خوب جواب داده ست و ۱۸ تیم دانشگاهی در قالب فرآیند شتابدهی تا شهریور ماه سال آینده نتایج خود را به سرانجام خواهند رساند.

وی با اشاره به توسعه دانش و کاربردهای ترکیب فناوری های سلول های بنیادی و شناختی تصریح کرد: تجهیز آزمایشگاه شناختی در رویان پژوه برای بررسی جنبه های شناختی سلول درمانی در پارکینسون، با مشارکت ۷ مرکز علمی در حال اجرا است.

نیلی احمدآبادی همچنین، طرح ایجاد مرکز ملی مغز و شناختی در حوزه علوم و فناوری بالینی ارتقا شناختی، طرح ایجاد مرکز ملی نخستیان برای توسعه فناوری های درمان نوین برای بیماری های شناختی و مغزی توسعه فناوری مزهای موچک برای مطالعات شناختی از دیگر برنامه‌های ستاد در این حوزه ذکر کرد.

رونمایی از دستاوردهای فناورانه ایران‌ساخت

در ادامه این بازدید از ۳۰ دستاورد فنی و تخصصی حاصل از اجرای طرح های تحقیقاتی محققان و متخصصان حوزه علوم شناختی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی در دو سال اخیر رونمایی شد.

دراین نمایشگاه دستاوردهای و محصولات  فناورانه در زمینه های ایمپلنت های مغزی، تحریک الکتریکی عمقی مغز، تحریک مغناطیسی مغز، واقعیت مجازی برای جوندگان، تحریک بویایی، رهگیر چشمی، الکترود و سیستم های ثبت و تحریک مغز و نیز بازی ها و برنامه های کاربردی شناختی به نمایش در آمد.

ستاری از قسمت های مختلف این رویداد نمایشگاهی بازدید کرد و با صاحبنظران و دست اندرکاران حوزه علوم شناختی به گفت و گو پرداخت.

بومی سازی تجهیزات و ابزارها، توسعه و تقویت بازار کسب و کارها مراکز و شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی محصولات و تجهیزات حوزه علوم شناختی از اهداف رونمایی از تجهیزات و ابزارها حاصل از اجرای طرح های تحقیقاتی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی است.

دراین رویداد نمایشگاهی، مراکز علمی و بالینی کشور می توانند نیازمندی های فنی و تخصصی خود در حوزه علوم شناختی را با برخورداری از سقف پنجاه درصدی حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی تهیه و تامین کنند.

برچسب‌ها سورنا ستاری شرکت دانش بنیان علوم شناختی مراسم رونمایی پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سورنا ستاری شرکت دانش بنیان علوم شناختی سورنا ستاری شرکت دانش بنیان علوم شناختی مراسم رونمایی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری معاونت علمی و فناوری ریاست شرکت های دانش بنیان توسعه مرزهای دانش حوزه علوم شناختی نیروی انسانی توسعه فناوری حوزه علوم دانشگاه ها حمایت ها زیست بوم طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۱۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت به کارگیری هرچه بیشتر از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ، استاندار امروز در بازدید از شرکت‌های دانش بنیان دهکده فناوری و نوآوری فشتام رشت گفت:برای توسعه همه جانبه استان از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان بیشتر استفاده شود.
اسدالله عباسی در حاشیه این بازدید در نشستی با مسئولان شرکت‌های دانش بنیان این دهکده با اشاره به شعار سال گفت: جهش تولید با مشارکت مردمی باید با همکاری و هم دلی بیشتر و با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان تحقق یابد.
وی با بیان اینکه گیلان در حوزه فناوری و دانش بنیان ظرفیت‌های بالایی دارد افزود: باید به ایده‌ها و طرح‌هایی که آماده عرضه و تولید هستند توجه شود.
استاندار گیلان تصریح کرد: پرداخت تسهیلات به جوانان و نو آوران در این بخش در الویت برنامه‌ها قرار دارد. 
اسدالله عباسی به توسعه فضای فناوری اشاره کرد و افزود: ۴ هکتار زمین به دهکده فناوری و نوآوری فشتام برای توسعه شرکت‌های فناوری مصوب شده است و این زمین به شرکت‌هایی که توانایی توسعه را دارند تعلق می‌گیرد.
وی گفت: واگذاری زمین و تعداد متقاضیان مشخص و تا هفته آینده در نشست حوزه اقتصادی و شورا استان اعلام شود. 
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه برای انجام فعالیت‌های سریع شرکت‌های دانش بنیان از دولت الکترونیک بهره گرفته شود افزود: مدیری که در این حوزه کم کاری کند، خلع این کار بخشیده نخواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان هم در این نشست گفت: در گیلان ۴۰۰ شرکت فناور فعال است.
عبدالله حاتم زاده افزود: ۵۰ درصد شرکت‌های فناور گیلان قابلیت صادرات را دارند و سالانه محصولات دانش بنیان گیلان به ۱۱۲ کشور صادر می‌شود. 
نداشتن راه مناسب، گاز، برق، آب و فاضلاب و همچنین نداشتن فضای مناسب توسعه و زمان بر بودن صدور تمدید مجوز‌ها از جمله دغدغه‌هایی بود که واحد‌های فناور عنوان کردند و خواستار رفع آن شدند.

دیگر خبرها

  • رونمایی از ۶ دستاورد صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد ملی «مانوین»
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت
  • رویداد ملی علوم و فناوری‌های شناختی «کاگنوپل» برگزار می‌شود
  • رویداد ملی علوم و فناوری‌های شناختی«کاگنوپل» برگزار می‌شود
  • کاگنوپل پنجره‌ای به سوی جدیدترین پیشرفت‌های علوم شناختی
  • طرح های دانش بنیان حمایت می شوند
  • ضرورت به کارگیری هرچه بیشتر از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان دانشگاه سمنان