Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@22:54:59 GMT

رشد بیش از ۸درصدی اهدای خون در استان قزوین

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۱۰۱۴

رشد بیش از ۸درصدی اهدای خون در استان قزوین

مریم مدرسی گفت: آمار مراجعه‌کنندگان به پایگاه‌های انتقال خون با رشد ۸.۹۲ درصدی، میزان خونگیری از افراد با رشد ۱۱.۳ درصدی، ارسال تمامی فرآورده‌های خون به سایر پایگاه‌های انتقال خون با رشد ۱۴.۵ درصدی همراه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مریم مدرسی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ در تحلیل آماری اهدای خون در ۱۰ماه نخست سال‌جاری اظهار کرد: ۴۲ هزار و ۷۸ نفر به پایگاه‌های انتقال خون استان مراجعه کرده و ۳۲ هزار و ۹۵۲ نفر معادل ۷۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۱ درصد موفق به اهدای خون شده‌اند.

وی افزود: در ۱۰ ماه نخست سال‌جاری ۱۹ هزار و ۵۶ نفر اهداء‌کننده مستمر و ۲ هزار و ۲۳۳ نفر اهداءکننده زن موفق به اهدای خون شدند.
  مدیرکل انتقال خون استان قزوین بیان کرد: ۱۱ هزار و ۳۸۰ واحد فرآورده‌های خون از استان قزوین به سایر پایگاه‌ها ارسال می‌شود.
  مدرسی یادآور شد: در ۱۰ ماهه ابتدای سال گذشته، ۳۸ هزار و ۶۳۳ نفر به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه و ۲۹ هزار و ۶۱۶ نفر موفق به اهدای خون شده‌‌اند.
  این مسئول گفت: آمار اهداکنندگان مستمر خون در سال گذشته برابر با ۱۶ هزار و ۳۹۵ نفر و آمار بانوان یک هزار و ۹۸۸ نفر است.
  وی در مقایسه آمار اهدای خون در ۱۰ ماه ابتدای سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال‌ گذشته ابراز کرد: آمار مراجعه‌کنندگان به پایگاه‌های انتقال خون با رشد ۸.۹۲ درصدی، میزان خونگیری از افراد با رشد ۱۱.۳ درصدی، ارسال تمامی فرآورده‌های خون به سایر پایگاه‌های انتقال خون با رشد ۱۴.۵ درصدی همراه است.
  مدیرکل انتقال خون استان قزوین به آمار اهدای پلاسماکویید اذعان کرد: ۴۸۲ مورد پلاسماکویید در سال گذشته و ۲۹ مورد در ابتدای سال‌جاری و ۵۲ مورد کانکورنت در سال‌جاری اهدا شده است.
  انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: پایگاه های انتقال خون با رشد پایگاه های انتقال خون استان قزوین اهدای خون سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۱۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار مخرب شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت کشور/ تازه شدن دعوای اهدای خون و حجامت

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین دزفولی؛ دعوای حجامت و اهدای خون موضوعی است که در کشور ما سابقه چندین ساله دارد تا آنجا که در دهه هفتاد با جسارت مسئولان وقت وزارت بهداشت، حجامت در مطب‌های پزشکی ممنوع اعلام شد اما پس از یک کشمکش حدوداً چهار ساله با رأی دیوان عدالت اداری این قانون لغو شد.

به دنبال این رأی در دو دهه اخیر شاهد تبلیغات فراوان در مورد مزایای حجامت به‌عنوان روشی برای پیشگیری یا درمان بیماری‌ها بوده‌ایم و تابلوهای متعدد مراکز حجامت در کوچه و خیابان به چشممان می‌خورند اما در تمام این سال‌ها همواره حجامت به‌عنوان یکی از دلایل برای معافیت‌ موقت از اهدای خون مطرح بوده، به‌طوری‌که بر اساس استانداردهای سازمان انتقال خون ایران، کسانی که حجامت کرده باشند، از زمان انجام تا یک سال بعد نمی‌توانند، خون اهدا کنند.

هرچند که بسیاری از کارشناسان معتقدند که اساساً شواهد علمی موجود از این‌که حجامت دارای اثرات مفید بر سلامت است، پشتیبانی نمی‌کند اما در کلام مسئولان سازمان انتقال خون ظاهراً این دعوا این‌گونه حل‌شده که افراد سالم بهتر است که حجامت را جایگزین اهدای خون نکنند و حجامت را برای درمان بیماری‌هایی که احتمالاً مبتلا هستند، در نظر بگیرند.

اما اتفاق جدیدی که این روزها موضوع حجامت را بر سر زبان‌ها آورده، تعیین تعرفه برای انواع حجامت در کتابچه تعرفه خدمات پزشکی و بهداشتی سال 1403 است که موجب نگرانی انجمن علمی انتقال خون کشور شده است.

علی‌اکبر پورفتح‌اله، رئیس هیئت‌مدیره انجمن علمی انتقال خون در واکنش به تعیین تعرفه برای حجامت، اظهار کرد: تعرفه گذاری حجامت در شرایطی که با روند سالمندی در جوامع بشری و افزایش مصرف خون و فرآورده‌های خونی و کاهش جمعیت اهداکنندگان خون مواجه هستیم، چالش بزرگی را برای دسترسی به خون سالم و کافی در ایران ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: انجمن علمی انتقال خون انتظار دارد درحالی‌که سازمان جهانی بهداشت تأمین خون سالم و کافی را از اولویت‌های نظام سلامت کشورها اعلام کرده، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با حساسیت همه‌جانبه به‌عنوان متولی سلامت به مسئولیت‌های خود عمل کند.

پورفتح‌اله یادآور شد: انجمن علمی انتقال خون اگرچه تعرفه گذاری خدمات حجامت را فاقد وجاهت علمی، اقتصادی و کارایی برای نظام سلامت می‌داند درعین‌حال با توجه به مسئولیت علمی خود در راستای تأمین خون سالم و کافی انتظار دارد که با تدوین راهنمای ملی برای حجامت از انجام و به‌کارگیری آن در افراد سالم تا سن ۶۵ سالگی که می‌توانند اهداکنندگان بالقوه خون باشند، خودداری شود.

مدیرعامل اسبق سازمان انتقال خون گفت: علاوه بر بعد اهدای خون، موضوع تعرفه گذاری حجامت به معنی باز شدن پای شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت و تحمیل هزینه‌هایی است که اثر مشخصی هم ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۵.۶ درصدی اهدای خون همدانی‌ها در سال گذشته
  • آخرین وضعیت ساختمان جدید اهدای خون مشتاق کرمان+تصویر
  • افزایش ۱۱.۶ درصدی اهدای خون در قم
  • نیاز انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی
  • انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی نیازمند است
  • اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان + تصویر
  • دیدار مدیرکل انتقال خون یزد با فرمانده سپاه الغدیر استان 
  • آثار مخرب شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت کشور/ تازه شدن دعوای اهدای خون و حجامت
  • بازدید دانش آموزان یزدی از انتقال خون یزد
  • مراجعه بیش از یک هزار ایلامی به پایگاه انتقال خون