Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@01:21:14 GMT

امیکرون پایان کرونا است؟

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۳۶۲۰

امیکرون پایان کرونا است؟

رفته رفته و با فراگیری آن در آفریقای جنوبی و بخشی از اروپا مشخص شد که این گونه جدید به اندازه گونه دلتا بیماری‌زایی و مرگ به‌ویژه در میان واکسینه شده‌ها ندارد.

وقتی مسری‌ترین گونه ویروس کرونا از آفریقای جنوبی به اکثر نقاط جهان منتشر شد، ترس دنیا را برداشت. خبرهایی از جهش‌های بیش از حد، که باعث افزایش سرعت و قدرت انتقال‌پذیری اومیکرون شد، منتشر شد که با ناشناخته بودن علائم و عوارض آن، ابهام ترسناکی را شکل داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما رفته رفته و با فراگیری آن در آفریقای جنوبی و بخشی از اروپا مشخص شد که این گونه جدید به اندازه گونه دلتا بیماری‌زایی و مرگ به‌ویژه در میان واکسینه شده‌ها ندارد. به این ترتیب خیال خوش پایان پاندمی با گونه اومیکرون نه‌تنها در میان مردم که حتی در بین متخصصان رواج پیدا کرد. بسیاری از مقامات عالی بهداشت جهانی از اومیکرون به‌عنوان آخرین گونه نگران‌کننده ویروس کرونا یاد کردند. اما حالا سازمان بهداشت جهانی نسبت به ساده‌انگاری و تصور پایان پاندمی، به‌شدت هشدار داده و افزایش مبتلایان با اومیکرون را مستعد فرصتی برای پیدایش سویه‌های جدید عنوان کرده است.

هشدار سازمان بهداشت جهانی
هانس کلوگ، مدیر قسمت اروپایی سازمان بهداشت جهانی اخیرا با اعلام اینکه اومیکرون احتمالا تا ماه مارس ۶۰درصد اروپایی‌ها را درگیر می‌کند، گفته بود: به‌نظر می‌رسد که احتمالا پاندمی در اروپا به پایان خود نزدیک می‌شود. با بالاتر رفتن موج جدید اومیکرون در اروپا، تا هفته‌ها و حتی ماه‌ها یک ایمنی جهانی ایجاد می‌شود که می‌تواند به‌دلیل واکسیناسیون، ابتلا یا خارج شدن از فصل بیماری باشد.
اما چنین حدس و گمان‌هایی با واکنش رئیس سازمان بهداشت جهانی همراه شد. به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، تدروس ادهانوم در نشست هیأت اجرایی سازمان بهداشت جهانی به‌شدت هشدار داده که با افزایش نرخ مبتلایان، باید منتظر ظهور گونه‌های بعدی بیماری کووید-۱۹ باشیم.

به‌گفته برخی متخصصان، ویروس با داشتن میزبان‌های بیشتر، شانس بیشتری برای جهش و تبدیل به یک گونه جدید که احتمالا مسری‌تر خواهد بود، دارد. ماریا ون کرخوف، رئیس بخش بیماری‌های نوظهور سازمان بهداشت جهانی هم در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان در این رابطه گفته است: بسیار می‌شنویم که می‌گویند اومیکرون آخرین گونه ویروس است و پاندمی با آن پایان می‌گیرد، اما این آخرین گونه نگران‌کننده نخواهد بود. هم‌اکنون، سازمان بهداشت جهانی ۵سویه نگران‌کننده ازجمله دلتا و اومیکرون را رهگیری می‌کند اما سویه‌های جدید ممکن است به سرعت در جهان پیدا و منتشر شود. از نظر دکتر یوون مالدونادو اپیدمیولوژیست و متخصص بیماری‌های عفونی در مرکز پزشکی استنفورد، قسمت بعدی پاندمی مشخص نیست. متخصصان درباره آنچه بعدا رخ می‌دهد به توافق کلی رسیده‌اند. ما دقیقا نمی‌دانیم چه می‌شود. درست است که مدل‌های مختلف بیماری را دیدیم و درس‌هایی از آن گرفتیم اما طوری که نرخ ابتلا به اومیکرون در حال افزایش است یعنی دانشمندان درباره خوش‌بینی نسبت به پایان پاندمی عجله کرده‌اند.

مالدونادو گفت: هیچ‌یک از ما واقعا نمی‌توانستیم اومیکرون را پیش‌بینی کنیم. البته نشانه‌هایی بود اما انتظار نداشتیم آنطور که خودش را نشان داد ظاهر شود. متخصصان بیماری‌های عفونی با این حال باتوجه به پیشینه اومیکرون در آفریقای جنوبی و فروکش موج مبتلایان پس از مدتی، ابراز امیدواری کردند. در انگلیس نیز چنین رخ داد و متخصصان انتظار دارند چنین روندی در سایر نقاط دنیا هم رخ بدهد.

سویه بعدی؛ شاید خطرناک‌تر
گونه بعدی کووید-۱۹ می‌تواند به اندازه اومیکرون یا بیشتر از آن مسری باشد، حتی علائم می‌تواند بیشتر باشد یا اصلا بروز نکند. دکتر جورج راترفورد، اپیدمیولوژیست دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: اصلا مشخص نیست که باید منتظر چه چیزی باشیم. او می‌گوید که ویروس‌ها به‌تدریج جهش پیدا می‌کنند مانند آنچه با آلفا و بتا رخ داد اما می‌تواند جهش‌های بزرگ هم داشته باشد مانند دلتا و اومیکرون. مثلا ویروس آنفلوآنزای H۱N۱ که منجر به پاندمی کشنده ۱۹۱۸ شد و بیش از یک‌سوم جمعیت جهان را درگیر کرد و ۵۰میلیون نفر را نیز به کام مرگ کشاند، در ابتدا یک ویروس جدید بود. آن پاندمی در نهایت تمام شد اما ویروس هنوز با ماست و هرسال به شکل آنفلوآنزای فصلی خودش را نشان می‌دهد. از آنجایی که ویروس کرونا نیز از همان نسل است، ممکن است همان راه را در پیش بگیرد.


نگرانی از نرخ پایین واکسیناسیون برخی کشورها

البته سازمان بهداشت جهانی در هشدار نسبت به خوش‌بینی به پایان پاندمی تنها نیست. دکتر آنتونی فائوچی نیز پیش از این گفته بود ما هنوز در ۵مرحله اول پاندمی هستیم و مردم را به رعایت اصولی و صد درصدی پروتکل‌های بهداشتی تشویق کرد. رئیس سازمان بهداشت جهانی، نگران کشورهایی است که نرخ واکسیناسیون در آنها بسیار پایین است و مردم بیشتر در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری و مرگ بر اثر آن هستند. تدروس ادهانوم گفت: پاندمی فعلی کووید-۱۹ به‌هیچ‌وجه نزدیک به پایان نیست و با رشد باورنکردنی مبتلایان به اومیکرون سویه‌های جدید احتمال بروز دارند. او روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: پاندمی با ورود به سال سوم، وارد یک مقطع بحرانی شده است. ما ابزارهایی برای پایان این فاز تند و تیز داریم اما باید آنها را عادلانه و عاقلانه مورد استفاده قرار دهیم. اما به‌گفته تدروس واکسیناسیون تنها راهی نیست که رهبران جهانی برای مقابله با کووید نیاز دارند: واکسن‌ها به تنهایی پاندمی را تمام نمی‌کنند. کشورهای زیادی به تشخیص به موقع و درمان‌های نجات‌دهنده احتیاج دارند. باید این ابزار مساوی تقسیم شود تا پاندمی متوقف شود.

 

منبع:همشهری

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت امیکرون سلامت اخبار سلامتی ویروس کرونا اخبار کرونا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت سازمان بهداشت جهانی آفریقای جنوبی پایان پاندمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۳۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای ۴۰ دستگاه شوک الکتریکی قلب به سازمان اورژانس ایران

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما­ ­به نقل از­وبدا، این تجهیزات به طور قابل توجهی ظرفیت پیش بیمارستانی سازمان اورژانس را افزایش خواهد داد. اقلام اهدایی قرار است در استان‌های هرمزگان، کرمان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان توزیع شوند. دستگاه دفیبریلاتور می‌تواند نجات بخش زندگی در هنگام ایست قلبی ناگهانی باشد. این وسیله ریتم ضربان قلب را به طور موثر پایش کرده و با ارسال شوک‌های الکتریکی عملکرد طبیعی قلب را احیا می‌کند. طراحی این دستگاه‌ها به گونه‌ای است که با حداقل آموزش پزشکی می‌توان از آن استفاده کرد و به این دلیل برای تیم‌های پاسخ به فوریت‌های پزشکی بسیار با ارزش هستند. دکتر سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با اهدای این دستگاه ها، عنوان کرد: با افزایش فراهم بودن دفیبریلاتور، امدادگران و پرسنل اورژانس در استان‌های مربوطه برای ارائه مراقبت‌های مؤثر و به موقع به افراد نیازمند مجهزتر خواهند شد. وی همچنین گفت: اهدای این تجهیزات، که به طور مشترک از سوی دفتر کمک‌های انسانی اتحادیه اروپا تامین مالی شده است، تاکیدی است بر تعهد ما نسبت به تقویت نظام سلامت و ارتقای خدمات پزشکی اورژانس برای جمعیت‌های آسیب پذیر. گفتنی است، این پروژه در راستای ماموریت سازمان جهانی بهداشت، یعنی تضمین دسترسی همگانی به خدمات باکیفیت سلامت، به ویژه در مناطقی که با بحران‌های انسانی مواجه هستند، انجام گرفته است. هدف نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران این است که از طریق توانمندسازی نهاد‌ها و ارائه دهندگان خدمات سلامت محلی به ارتقای تاب آوری و پایداری نظام سلامت در استان‌های هدف کمک کند.

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • اهدای ۴۰ دستگاه شوک الکتریکی قلب به سازمان اورژانس ایران
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • سندروم پس از کرونا چیست؟