Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-24@23:46:47 GMT

رویدادهای تاریخی امروز 5 بهمن ماه

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۴۰۲۲

رویدادهای تاریخی امروز 5 بهمن ماه

به گزارش صدای ایران مهم‌ترین رویدادهای پنجم بهمن را در ادامه به نقل از پایگاه «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران» می‌خوانید.

رویدادهای پنجم بهمن

سال ۱۲۹۶

شاهزاده سلیمان‌میرزا، لیدر حزب دموکرات، به اتهام همکاری با آلمان‌ها از طرف نیروهای انگلیسی بازداشت شد.

سال ۱۳۰۰

مجلس شورای ملی لایحه اعزام ۶۰ نفر محصل نظامی به اروپا را تصویب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به دستور سردارسپه، وزیر جنگ، اداره کل غله و نان و اداره کل خالصجات ضمیمه وزارت جنگ شد و امیرلشکر خدایارخان در رأس دو اداره مزبور قرار گرفت تا عوائد آن بدون این که وارد خزانه شود، مستقیماً به وزارت جنگ پرداخت گردد.

سال ۱۳۰۱

قوام‌السلطنه، رئیس‌الوزراء، در اثر حمله سوسیالیست‌ها در مجلس استعفای کابینه را به احمدشاه تسلیم نمود.

سال ۱۳۰۶

سرتیپ فرج‌الله‌خان آق اولی به حکمرانی خوزستان تعیین گردید.

انعقاد سلام اعیاد از طرف ریاست وزراء به ترتیب زیر مقرر گردید:

عید نوروز، عید تاجگذاری، عید مبعث و عید غدیر سلام عام برگزار می‌شود. در عید اضحی، عید فطر، عید مشروطیت، عید مولود حضرت رسول، عید مولود حضرت امیر، عید مولود حضرت سیدالشهداء و عید مولود حضرت حجت، سلام خاص منعقد خواهد شد.

سال ۱۳۱۴

حسن صدر، وزیر عدلیه، از مجلس تقاضای تعقیب و محاکمۀ علی منصور، وزیر سابق طرق را نمود. وی متهم به اخذ رشوه از شرکت کامپساکس می‌باشد.

سال ۱۳۱۴

محمود علامیر (احتشام‌السلطنه) که در دورۀ اول ریاست مجلس را بر عهده داشت، در ۷۷ سالگی در تهران درگذشت. وی از خانواده قاجاریه بود و به آزادی‌خواهی اشتهار داشت.

سال ۱۳۲۰

هنگامی که محمدعلی فروغی، نخست‌وزیر، در مجلس درباره پیمان اتحاد سه‌جانبه سخن می‌گفت یکی از تماشاچیان به نام محمدعلی روشن از جایگاه مخصوص به‌سرعت خود را به نخست‌وزیر رسانیده، او را مورد ضرب و شتم قرارداد و سرانجام نمایندگان نخست‌وزیر را از چنگ او خلاص کردند و جلسه مجلس تعطیل شد. پس از تشکیل مجدد جلسه فروغی به دفاع از پیمان پرداخت و واقعه کتک‌خوردن خود را به جمله معترضه تعبیر نمود.

سال ۱۳۲۵

دادگاه زمان جنگ به‌طور فوق‌العاده در زنجان تشکیل شد و محاکمه اعضاء فرقه دموکرات و یاران آنها را شروع نمود.

سال ۱۳۲۷

دکتر حسن مشرف نفیسی از سازمان برنامه کنار رفت. احمد حسین عدل جای او را گرفت.

سال ۱۳۲۹

حسین مکی، مظفر بقایی، صالح، حائری‌زاده، نریمان و آزاد دولت را به علت امنیت قضایی استیضاح کردند. در همان روز دولت به استیضاح پاسخ داد و از ۱۰۳ نفر عده حاضر ۹۱ نفر به دولت رأی اعتماد دادند.

حسن وثوق (وثوق‌الدوله)، رئیس‌الوزرای اسبق ایران و عاقد قرارداد ۱۹۱۹ با انگلستان، در سن ۷۸سالگی در تهران درگذشت. وثوق ادیب و شاعر بود و چندی نیز ریاست فرهنگستان ایران را عهده‌دار شد.

سال ۱۳۳۴

هامر شولد، دبیر کل سازمان ملل متحد، وارد تهران شد.

سال ۱۳۳۵

سرلشکر نادر باتمانقلیچ، سفیر ایران در پاکستان، به سفارت ایران در عراق منصوب شد.

سال ۱۳۳۸

موسی خطاطان از طرف نخست‌وزیر به سمت وزیر گمرکات و انحصارات معرفی شد.

سال ۱۳۴۰

دولت، تیمور بختیار را یکی از مسببین وقایع اخیر در ایران دانست. دکتر امینی گفت لیست کابینه مخالفین در اختیار من است و رادیوهای کمونیستی مردم را تشویق به تظاهرات می‌کردند.

سپهبد تیمور بختیار از ایران خارج شد و به رُم رفت. در فرودگاه رُم اظهار نمود با قانون اصلاحات ارضی مخالفم و از طرفی در ایران آزادی وجود ندارد. تیمور بختیار در رأس ساواک قدرتی مافوق تصور به دست آورده بود. غیر از جمع‌آوری مال به فکر به دست آوردن قدرت بیشتری بود. در ۱۳۳۹ در مسافرتی که به آمریکا نمود، خواسته خود را با مسئولان کاخ سفید در میان نهاد. ظاهراً کاخ سفید با روی باز از پیشنهاد او استقبال کرده بود ولی بعد به وسائلی شاه را از نیت او آگاه ساخت و شاه نیز در پی فرصت بود تا ضربه خود را به او وارد نماید. تنها در یک مورد شاه اشاره به نیات پنهانی او کرد و آن در زمانی بود که تیمور بختیار کاخی برای سکونت خود در نیاوران بنیاد نهاده بود و شاه روزی به او گفته بود (تیمور شنیدم برای خود کاخ ریاست‌جمهوری بنیانگذاری می‌کنی؟) و سرانجام شاه به دست امینی کاخ آرزوهای بختیار را ویران کرد.

دولت ایران به خاطر دخالت مأموران سفارت شوروی در تظاهرات و اغتشاشات اخیر رسماً به آن دولت اعتراض کرد. در یادداشتی که به این مناسبت از طرف وزارت امور خارجه به پکُف، سفیر شوروی در تهران، تسلیم شد، آن دولت متهم به شرکت در توطئه و اغتشاشات ضد دولتی و تحریک دانشجویان گردید.

سال ۱۳۴۷

سیل مهیب در خوزستان چند شهر و دهکده را فرا گرفت و خسارات مالی و جانی وارد کرد.

سال ۱۳۴۸

سه قاچاقچی مواد مخدر به موجب حکم دادگاه نظامی اعدام شدند.

سال ۱۳۴۹

دادگاه نظامی تبریز ۱۲ نفر از متهمان کشتار (کولانکوه) را به اعدام محکوم ساخت. در این دادگاه ۲۰ نفر هم به حبس ابد محکوم شدند.

سال ۱۳۵۰

هویدا، نخست‌وزیر، بودجه کشور را در ۵۴۸ میلیارد ریال برای سال ۱۳۵۱ تقدیم مجلس کرد.

در شیخ‌نشین شارجه کودتا شد. شیخ خالد حکمران آن منطقه به قتل رسید و ولیعهد بر اوضاع مسلط شد.

سه قاچاقچی مواد مخدر در تهران تیرباران شدند.

سال ۱۳۵۳

نیروهای نظامی ایران که طبق نظر آمریکا به ظفار رفته بودند، شهر سوق‌الجیشی (رخیوط) مرکز عملیات شورشیان را تصرف کردند و آنرا به نیروهای سلطان قابوس سپردند.

سال ۱۳۵۴

سیل در خوزستان صدها خانه را ویران کرد.

سال ۱۳۵۵

بنا به دعوت سازمان عفو بین‌الملل هزاران نفر از مردم جهان در هلند اجتماع کردند. در این اجتماع به‌شدت مسائل عمده‌ای از ایران مطرح و مورد مذاکره قرار گرفت و دربارۀ آن چاره‌اندیشی شد. مسائل مطروحه عبارت بودند از عملیات ساواک در ایران، نقض حقوق بشر در ایران و رفتار با زندانیان سیاسی.

سال ۱۳۵۶

هویدا برای انتشار کتاب «بسوی تمدن بزرگ» نوشته شاه ضیافتی بر پا ساخت و گفت این کتاب پراهمیت‌ترین کتاب تاریخ ایران عصر جدید است.

سال ۱۳۵۷

کنسولگری ایران در حیدرآباد از طرف دانشجویان ایرانی اشغال شد.

امام خمینی به مناسبت بسته‌شدن فرودگاه‌ها پیام فرستاد: از این که ایادی اجانب فرودگاه‌های سراسر کشور را به روی من بسته‌اند به ناچار تصمیم گرفتم تا روز یکشنبه ۲۹ صفر - ۸ بهمن - به کشور برگشته و چون سربازی در کنار شما به مبارزه علیه استعمار و استبداد تا پیروزی نهائی ادامه دهم.

ستاد روحانیت مبارز اعلام کرد: هزاران جوان مسلمان حفظ جان امام خمینی را به عهده می‌گیرند.

دکتر مفتح، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، اعلام کرد که آیت‌الله خمینی تصمیم به حرکت به تهران دارند و به هیچ وجه حاضر به تعویق انداختن آن نیستند.

در پی اعلام قبلی بر اساس گزارش خبرنگاران ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر از طرفداران قانون اساسی و سوسیال دموکراسی از ۹ صبح به تدریج وارد میدان بهارستان شدند و پس از ایراد چند نطق قطعنامه‌ای در هفت ماده قرائت نمودند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داد: بختیار طی نامه‌ای از امام خمینی درخواست کرده است که سفر خود را به ایران سه هفته به تعویق اندازد تا او بدون نقض قانون اساسی امنیت وی را تضمین کند و همچنین ارتش را آرام سازد.

روزنامه کیهان اعلام کرد: یک توطئه سوء قصد به امام خمینی کشف شد.

خبرگزاری فرانسه از قول بختیار گفت: آیت‌الله خمینی اصولاً می‌تواند روز یکشنبه به تهران بیاید. وی گفت من آماده‌ام هرگونه امتیازی را در چارچوب قانون اساسی در اختیار امام خمینی قرار دهم.

رادیو لندن خبر داد: بختیار حاضر به قبول تغییر رژیم است البته با انجام انتخابات صحیح.

امام خطاب به همراهان خود گفتند: من باید بروم شما لازم نیست احساس خطر کنید.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: رویدادهای تاریخی امروز 5 بهمن ماه تیمور بختیار امام خمینی نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۴۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال گرم پاکستانی ها از سید ابراهیم رئیسی+ فیلم/تاکید تهران و اسلام‌آباد بر مبارزه مشترک با تروریسم/ رئیسی: روابط ایران و پاکستان متکی بر برادری و روابط قلبی عمیق و تاریخی است

بین الملل تابناک: سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به دعوت رسمی رئیس جمهوری پاکستان و در رأس هیاتی عالی‌رتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی، امروز دوشنبه وارد اسلام‌آباد شد و با مقامات این کشور دیدار و گفتگو کرد.

دیدار رئیسی با وزیر امور خارجه پاکستان ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ - ۱۳:۱۱

رئیس جمهور روابط ایران و پاکستان را فراتر از همسایگی صرف و متکی بر برادری و روابط قلبی عمیق و تاریخی توصیف کرد که دل‌ها و اعتقادات دو ملت را به یکدیگر پیوند داده و گفت: با وجود آنکه تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست، اما با توجه به ظرفیت‌های متنوع، متعدد و متقابل موجود روابط دو کشور اسلامی باید ناظر بر تأمین منافع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.

 سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در بدو ورود به پاکستان با «محمد اسحاق‌دار» وزیر امور خارجه این کشور که برای خوش‌آمدگویی در هتل محل اقامت رئیس جمهور حضور یافته بود، دیدار کرد.

رئیس جمهور در این دیدار روابط دو کشور را فراتر از همسایگی صرف و متکی بر برادری و روابط قلبی عمیق و تاریخی توصیف کرد که دل‌ها و اعتقادات دو ملت را به یکدیگر پیوند داده و گفت: با وجود آنکه تقویت روابط ایران و پاکستان مطلوب برخی بیگانگان نیست، اما با توجه به ظرفیت‌های متنوع، متعدد و متقابل موجود روابط دو کشور اسلامی باید ناظر بر تأمین منافع دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.

رئیسی با بیان اینکه اگر همه کشورها و ملل اسلامی با یکدیگر وحدت داشتند، رژیم صهیونیستی نمی‌توانست تا این حد به فلسطینیان مظلوم، بی‌گناه و بی‌دفاع غزه ظلم کند، اظهار داشت: صهیونیست‌ها از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کنند، لذا در برابر راهبرد دشمن برای تداوم اختلاف میان امت اسلامی، راهبرد ما وحدت است.

«محمد اسحاق‌دار» نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس جمهور، رهبری جمهوری اسلامی ایران برای امت اسلامی به خصوص در مسئله فلسطین را حائز اهمیت ویژه دانست و تصریح کرد: امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد.

وزیر امور خارجه پاکستان ضمن اعلام آمادگی کشورش برای همکاری‌های گسترده و سازنده با ایران خاطرنشان کرد: امت اسلامی امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به وحدت و تقویت همبستگی دارد.

تاکید تهران و اسلام‌آباد بر مبارزه مشترک با تروریسم ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ - ۱۳:۰۸

محمد شهباز شریف پس از استقبال رسمی از آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و هیات بلندپایه کشورمان در اسلام‌آباد، ابتدا میزبان یک دیدار دوجانبه شد و پس از آن دیدار هیات بلندپایه دو کشور به ریاست سران ایران و پاکستان برگزار شد.

کاخ نخست وزیری پاکستان در بیانیه مقدماتی خود اعلام کرد: شهباز شریف و سید ابراهیم رئیسی راهکارهای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه را بررسی کردند.

در این بیانیه آمده است: نخست وزیر پاکستان به آیت‌الله رئیسی گفت که من و مردم پاکستان صمیمانه از سفر شما خرسندیم و خوشامد می‌گوییم.

طرفین تقویت تجارت دو کشور و گسترش همکاری‌ها در حوزه ارتباطات را مورد بررسی قرار دادند.

کاخ نخست وزیری پاکستان افزود که تهران و اسلام‌آباد مصمم به نبرد مشترک علیه تروریسم هستند.

استقبال رسمی شهباز شریف از رئیسی

رئیس جمهور در آغاز سفر ۲ روزه خود به پاکستان، در محل کاخ نخست وزیری این کشور به شکل رسمی از سوی شهباز شریف مورد استقبال قرار گرفت.

 سید ابراهیم رئیسی که برای سفر ۲ روزه به پاکستان سفر کرده است، مورد استقبال رسمی نخست وزیر این کشور قرار گرفت.

تعداد بازدید : 21 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در مراسم استقبال رسمی پس از نواخته شدن سرود ملی ایران و پاکستان، سران دو کشور از گارد تشریفات حاضر سان دیده و رئیسی به رسم دوستی و یادبود نهالی در محوطه دفتر نخست‌وزیری پاکستان غرس کرد.

سپس رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر پاکستان اعضای هیئت‌های عالی‌رتبه همراه را به یکدیگر معرفی خواهند کرد.

رئیسی و شهباز شریف پس از مراسم استقبال رسمی با یکدیگر دیدار خصوصی خواهند داشت.

پیش از این مراسم و در بدو ورود رئیس جمهور نیز وزیر امور خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیسی، ورود وی به این کشور را خیرمقدم گفت.

کاشت نهال در پاکستان توسط رئیس‌جمهور

رییس جمهور کشورمان که به پاکستان سفر کرده در بدو ورود به اسلام آباد یک درخت غرس کرد .

سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز تهران را به مقصد اسلام آباد ترک کرد در بدو ورود به پایتخت پاکستان به نشانه دوستی بین دو کشور یک نهال کاشت.

پاکستان یکی از اتوبان‌هایش را «ایران» می‌نامد

دولت پاکستان در پی سفر رییس‌جمهور ایران به اسلام‌آباد، تصمیم گرفته است یکی از اتوبان‌های تازه تاسیس پایتخت این کشور را به نام کشور دوست و همسایه خود، «ایران» نامگذاری کند.

 در پی سفر «سید ابراهیم رئیسی» رییس‌جمهور ایران به پاکستان، دولت فدرال این کشور اعلام کرد که تصمیم گرفته یکی از بزرگ‌راه‌های آن را به نام همسایه خود، «ایران» نامگذاری کند.

شبکه ای‌آروای نیوز در این باره گزارش داد: خیابان یازدهم اسلام‌آباد «خیابان ایران» نام گرفته است. این تصمیم طی جلسه کابینه دولت فدرال اتخاذ شد. پروژه احداث اتوبان یازدهم اسلام‌آباد به تازگی آغاز شده است.

 

 

 

دیگر خبرها

  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)
  • دستور وزیر کشوربه استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • مراسم رونمایی از کتاب چالش های تاریخی
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند
  • مردم ایران چگونه می‌توانند به مردم جهان کمک کنند؟
  • (تصاویر) سفر تاریخی وزیر خارجه انگلیس به آسیای میانه
  • استقبال گرم پاکستانی ها از سید ابراهیم رئیسی+ فیلم/تاکید تهران و اسلام‌آباد بر مبارزه مشترک با تروریسم/ رئیسی: روابط ایران و پاکستان متکی بر برادری و روابط قلبی عمیق و تاریخی است
  • سریال کره‌ای «قصر بی‌رحم»؛ داستانی جذاب از جنس «دونگ‌یی»