Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمدرضا طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با اشاره به سند همکاری 25 ساله ایران و چین، سفر رئیس جمهور  کشورمان به روسیه و روند مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: همزمانی این موضوعات برای شرق، غرب و آمریکا پیام‌های قاطعانه از سوی ایران دارد.

وی درباره پیام این سند برای غرب و آمریکا بیان کرد: این سند، ایران را بیش از پیش به سمت شرق سوق داده و قدرت ایران را در آسیای شرقی بیشتر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 البته باید دید نتیجه مذاکرات برجام چه خواهد شد و مشکلات پرونده هسته‌ای حل می‌شود یا خیر.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همکاری ایران با شرق را شکستی برای آمریکا و غرب دانست و گفت: این قرارداد همچنین حاکی از آن است که آمریکا و غرب با تمام دستگاه دیپلماسی و ادعاهایی که در این باره داشته‌اند، نتوانسته‌اند توجه ایران را به سوی خود جلب کنند و این یکی از ضعف‌های بزرگ برای آنها محسوب می‌شود. 

وی افزاش قدرت، حضور و نفوذ چین در خاورمیانه را محصول این سند همکاری برشمارد و تشرح کرد: برای چین، این قرارداد یک امتیاز خوب محسوب می‌شود. به تعبیری، این قرارداد نوعی رقابت سیاسی بین غرب و شرق بر سر ایران است که در این رقابت چینی‌ها موفق‌تر از غربی‌ها عمل کرده‌اند.

رقابت غرب و شرق برای همکاری با ایران

طاهری مطرح کرد: جایگاهی که ایران از نظر نظامی و استراتژیک به ویژه در خاورمیانه دارد، موجب شده است که شرق و غرب بر سر ایجاد یا گسترش روابط با ایران به شدت رقابت کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه در حال حاضر رقابت تجاری غرب و شرق به اوج خود رسیده است، گفت: هنر دیپلماسی ایران هم این است که از رقابت‌های ابرقدرت‌ها از یک طرف چین با روسیه یا این دو کشور با آمریکا نهایت استفاده را ببرد.

وی با بیان اینکه نشست‌های پی‌درپی برجام نشان می‌دهد که قدرت‌های بزرگ نمی‌توانند نظرات و خواسته‌های خود را به راحتی به ایران تحمیل کنند، گفت: این موضوع مهمترین پیام برای شرق و غرب است که تاکید دارد ایران در خاورمیانه تبدیل به قدرت شده است و می‌تواند علیرغم تمامی اهرم‌هایی که غرب برای به زانو درآوردن ایران از جمله تحریم‌های همه جانبه داشته و با اعتماد بنفس با ابرقدرتی رقیب آمریکا مانند چین در سطح وسیعی معامله کنند.

طاهری با اشاره به اینکه طرفداران این سند معتقدند که در شرایطی که ایران تحت فشار تحریم‌های آمریکا و غرب قرار دارد، همکاری با شرق کاملا منطقی بوده است، گفت: گسترش روابط ایران با چین که دومین قدرت اقتصادی دنیا به‌شمار می‌رود، باعث می‌شود که آمریکا و غرب در مذاکرات با ایران از اهرم فشار کافی برخوردار نباشند.

وی با تاکید بر اینکه در روابط بین‌الملل، کشورها باید اهرم فشار داشته باشند، گفت: ایران برای کسب اهرم فشار بیشتر در مقابل آمریکا و اروپا، به طرف چین و روسیه رفته است. این نوع موضع گیری‌ها در سیاست بین‌الملل امری طبیعی است.

بی‌اعتمادی به شرق، علت مخالفت همکاری با شرق

این مدرس دانشگاه در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از جریانات سیاسی داخل کشور مخالف افزایش روابط ایران با چین یا روسیه هستند، گفت: بسیاری از منتقدان به ابعاد پنهان این قرارداد اشاره می‌کنند و به همین دلیل با آن مخالف هستند. برخی دیگر نیز اعتقاد دارند که ایران در این سند همکاری به شدت به چین وابسته می‌شود و این نوع وابستگی را به نفع ایران نیست.

وی بی اعتمادی به چین و روسیه را از علل دیگر مخالفت برخی از سیاستمداران داخلی با این سند همکاری می‌داند و می‌گوید: مخالفان ارتباط ایران با این دو کشور، بطور کلی شرق را قابل اعتماد نمی‌دانند. به این معنا که معتقدند زمانی که نیاز باشد شرقی‌ها، ایران را قربانی منافع ملی و بین‌المللی خود می‌کنند. مخالفان همچنین بر این باورند که به خاطر نبود اعتماد بین ایران و غرب، کشورمان گزینه دیگر یا بهتری جزء آسیای شرق ندارد و بنابراین این نوع قراردادها بیشتر از آنکه به نفع ایران باشند به نفع کشورهای شرقی خواهد بود.

طاهری با اشاره به قدرت رسانه‌ای غرب یادآور شد: قدرت رسانه‌ای در جهان به رهبری آمریکا آنقدر پر نفوذ و گسترده است که ناخوداگاه افکار عمومی اکثر مردم جهان را به خود جلب کرده و از این طریق می‌تواند افکار و اهداف خود را به سایر ملت‌ها یا کشورها القا کند. به عنوان مثال اگر همین سند با آمریکا یا هر یک از کشورهای اروپایی منعقد می‌شد، به‌ندرت  ممکن بود اعتراضی از سوی برخی جریانات به آن انجام شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان درباره اینکه چرا مفاد سند همکاری ایران و چین محرمانه باقی مانده و رسانه‌ای نشده است، خاطرنشان کرد: این سوال و ابهام را باید سیاستمدارانی که در این باره فعالیت دارند، پاسخ دهند؛  اما سه فرضیه را می توان مطرح کرد. اول اینکه احتمالا مفاد یا برخی از جزئیات آن هنوز کامل نیست. دوم اینکه بنابر مصلحت‌های سیاسی و روابطی که این دو کشور با غرب دارند یا وجود برخی از تهدیدهای داخلی و خارجی، به تشخیص سیاستمداران فعلا بخشی از مفاد آن محرمانه باقی مانده است. سوم اینکه، محرمانه ماندن این قرارداد ممکن است به خواست چین باشد. طبیعتا چین ملاحظات منافع خود را در سطح جهان و خاورمیانه در نظر گرفته است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1126956 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز آمریکا و غرب سند همکاری اهرم فشار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۴۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است/قدردانی شریف از رئیسی

به گزارش قدس آنلاین، سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

وی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامین‌کننده همه این اهداف دانست و اظهار داشت: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

وی با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است»، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

وی همچنین بر اهمیت تبادل هیئت‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

وی با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشورهای اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشورهای اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

«شهباز شریف» نیز در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

وی با ابلاغ سلام‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر دکتر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

نخست وزیر پاکستان همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگوهای مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی وجود دارد
  • پاکستان علاقه‌مند و نیازمند به گسترش همکاری‌ها با ایران است
  • رئیس‌جمهور: مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • حجم تبادلات تجاری ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان چه گذشت؟
  • رئیسی: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است/قدردانی شریف از رئیسی