Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:52:09 GMT

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز پنجم بهمن

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۷۹۹۹

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز پنجم بهمن

سوال از وزیر صمت، بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباره اقدامات انجام شده در حوزه زنان، موافقت با تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علیصدر همدان و... از جمله موضوعات خبری امروز (سه شنبه) پنجم بهمن ماه ۱۴۰۰ مجلس است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان و بررسی درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علیصدر همدان و بررسی سوالات نمایندگان از وزیر صنعت معدن، تجارت و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

ناطقین مجلس

حسینی: مردم چگونه تقصیر دشمن در مشکلات را باور کنند؟

آرا شاوردیان: قوه قضاییه رسیدگی به اصلاح ماده ۸۸۱ مکرر قانون مدنی را در اولویت قرار دهد

***

در جریان جلسه علنی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان و آسیب های موجود را قرائت کرد.

در ادامه فاطمه رحمانی رئیس کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی با تاکید بر اینکه تامین امنیت اقتصادی زنان بستر آرامش و تعالی خانواده را در جامعه فراهم می‌کند، گفت: در بیمه زنان خانه‌دار همچنان در نقطه صفر هستیم و چشم‌انداز توسعه‌ای تعیین نشده است. خانه‌داری باید به عنوان یک شغل پذیرفته شود.

همچنین ابراهیم عزیزی نماینده شیراز از عدم توجه به زنان سرپرست خانوار انتقاد کرد و خواستار تعیین تکلیف بیمه زنان سرپرست خانوار شد.

در جریان بررسی اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان، علی اکبر بسطامی رئیس کمیته رفاه اجتماعی کمیسیون اجتماعی تاکید کرد: بر اساس آمار روز به روز بر تعداد زنان سرپرست خانوار افزوده می شود و دستگاه های اجرایی به وظایف خود در این حوزه به درستی عمل نمی کنند.

احمد وحیدی وزیر کشور هم که در این جلسه حضور داشت با تاکید بر اینکه حمایت از طرح‌های محرومیت‌ زدایی و تلاش برای پشتیبانی مالی از طرح های توانمندسازی بانوان در وزارت کشور دنبال می شود، خاطرنشان کرد: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی حول محور زنان می‌چرخد و اگر به آن نپردازیم مسائل زیادی ایجاد می کند، از این رو پرداختن به مسائل زنان و توانمندسازی آنها اهمیت فراوانی برخوردار است‌.

انسیه خزعلی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز تاکید کرد: بیمه زنان سرپرست خانوار دارای بیش از ۳ فرزند و ایجاد اشتغال پایدار با نگاه خانواده محور برای زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار دارد.

در ادامه فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان تاکید کرد: متاسفانه آنچه که امروز تحت عنوان توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ارائه می شود، بکارگیری این زنان در موقعیت ها و مشاغل به مثابه کارگر ارزان قیمت است نه اینکه توانمندسازی و ایجاد اشتغال پایدار برای آنان دنبال شود.

همچنین محمدباقر قالیباف رئیس مجلس با بیان این‌که موضوع زنان و خانواده تاثیر مستقیمی بر پویایی و پیشرفت کشور دارد، گفت که بیمه زنان سرپرست خانوار و بیمه زنان خانه‌دار موضوعی است که به آن کم‌توجهی شده و باید در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد.

علی‌محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی نیز با حضور در صحن مجلس تاکید کرد که به یک پوست اندازی در ماموریت‌های سازمان بهزیستی نیاز داریم، بهزیستی یک سازمان محروم و مظلوم است که باید شبیه هلال‌احمر یک سازمان غیردولتی باشد.

دو نماینده دیگر مجلس هم با انتقاد از عدم توجه به حوزه زنان بیان کردند که طبق برنامه ششم باید لایحه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شد که تاکنون اقدامی برای تدوین آن صورت نگرفته است.

در ادامه  بررسی اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان، کریم حسینی نایب رییس کمیسیون اجتماعی از نبود سیاست گذاری واحدی در حوزه زنان سرپرست خانوار انتقاد کرد و گفت: بانک اطلاعاتی مناسبی در خصوص زنان سرپرست خانوار وجود ندارد و آمارهای دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها متفاوت و در تضاد با هم است، از سوی دیگر سامانه جامع اطلاعات رفاه ایرانیان تکمیل نشده و برخط نیست که باید وزارت کار نسبت به تکمیل آن اقدام کند.

علی بابایی نایب رییس کمیسیون اجتماعی هم با تاکید بر لزوم استفاده‌ از ظرفیت زنان در کرسی های مدیریتی گفت: استفاده از ظرفیت زنان در کرسی های مدیریتی اهمیت زیادی دارد.

در نهایت فراکسیون زنان و خانواده مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار ارتقای جایگاه مشاور امور زنان و خانواده دستگاه ها شد.

در جلسه علنی امروز، فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت سیاحتی علیصدر همدان را مطرح کرد که به تصویب مجلس رسید.

در جریان بررسی این موضوع، رحمت الله نوروزی نماینده علی آباد کتول با تاکید بر اینکه باید تحقیق و تفحص ها اثر گذار باشد، گفت که مسوول اتاق بازرگانی به دلیل درخواست تحقیق و تفحص از اتاق بازرگانی علیه مجلس هجمه کرد.

در تذکری در همین رابطه علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی پول نجومی عجیب و غریب می گیرد و بعد که بحث تحقیق و تفحص می شود، مجلس را زیر سوال می برند، گفت: بودجه اتاق بازرگانی بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان است اما درآمد آن ها چند هزار میلیارد تومان است و دیوان محاسبات و سایر نهادها از آن ها حساب کشی نمی کنند.

همچنین سلمان اسحاقی نماینده مردم قائنات با اشاره به تذکر ماده ۷۵ در پاسخ به اظهارات شافعی رئیس اتاق بازرگانی بیان کرد: هر جا دم از فساد باشد ورود خواهیم کرد؛ چون جان و آبرویمان فدای مردم خواهد بود.

در جریان جلسه علنی، محمد باقری بناب ضمن بیان سوال خود از وزیر صمت در خصوص برنامه این وزارتخانه برای ارتقای کیفیت پایین خودروهای داخلی تاکید کرد: تا زمانی که ارتباط سهامداری بین دولت با دو شر کت خودروسازی کشور به درستی تنظیم نشود مشکلی از صنعت خودروسازی کشور حل نخواهد شد.

در پاسخ به این سوال نماینده بناب،  وزیر صمت تاکید کرد: وضعیت نامطلوب کیفیت خودروهای داخلی را می‌پذیرم اما با استفاده از ظرفیتها و توانمندی های موجود می توان این ساختار را اصلاح کرد و برای آن برنامه داریم.

در نهایت پس از استماع توضیحات وزیر نماینده مردم بناب فرصتی دو هفته ای به فاطمی امین برای ارائه برنامه مکتوب خود در راستای اصلاح ساختار مالکیتی و مدیریتی صنعت خودروسازی کشور اعطا کرد.

در ادامه نماینده رباط کریم هم ضمن توضیح سوال خود از وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد که باید دو شرکت ایران خودرو و سایپا به صاحبان اصلی خود واگذار شوند.

بعد از سوال حسن نوروزی درباره علت واگذار نشدن سهام دو شرکت ایران خودرو و سایپا، عبدالرضا مصری گفت: امیدوارم دولت انقلابی یک بار برای همیشه سهام خود در ایران خودرو و سایپا و استقلال و پرسپولیس را واگذار کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با بیان این‌که دولت نباید بنگاهداری کند، گفت که سهام دولت در دو شرکت سایپا و ایران خودرو به صورت بلوکی واگذار می‌شود.

حسن نوروزی به صورت مشروط از توضیحات وزیر صنعت، معدن و تجارت قانع شد و گفت: در صورتی که وزیر صنعت، معدن و تجارت قول دهد که ظرف یک ماه آینده سهام دو شرکت ایران خودرو و سایپا واگذار می‌شود سوال را به رای نمی‌گذارم.

عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس در خصوص دلیل عدم رای گیری در خصوص نظر نماینده رباط کریم برای فرصت به وزیر صمت برای واگذاری شرکت های ایران خودرو و سایپا توضیحاتی ارائه کرد و افزود: آقای باقری بناب گفتند از نظر آئین نامه ای به این دلیل قانع شدم که وزیر صمت فرصت خواسته اصلاح کند.

در بخشی از جلسه امروز، محمد باقر قالیباف در پاسخ به تذکر محمد حسین فرهنگی  به صحبت های روح الامینی در جریان بررسی کلیات طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی در جلسه قبلی مجلس، گفت: کلیات طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای تولیدی رای نیاورد.

در جلسه علنی امروز نمایندگان، پروین صالحی مبارکه با ۱۲۸ رای از مجموع ۲۱۷ رای مأخوذه به عنوان ستاد ملی جمعیت انتخاب کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهمترین اخبار امروز مجلس زنان سرپرست خانوار شرکت سیاحتی علیصدر سیدرضا فاطمی امین مجلس یازدهم ایران خودرو و سایپا زنان سرپرست خانوار کمیسیون اجتماعی تحقیق و تفحص زنان و خانواده اتاق بازرگانی معدن و تجارت وزیر صنعت جلسه علنی بیمه زنان وزیر صمت دو شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۷۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان بنادر و دریانوردی، شایسته مراد زاده معاون وزیر حمل ونقل تاجیکستان در دیدار با علی‌اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی بر علاقه مندی دولت این کشور برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در بندر چابهار تاکید کرد.

معاون وزیر حمل ونقل تاجیکستان در این نشست افزود: روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی بین تهران و دوشنبه در سطح خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک بین ایران و تاجیکستان، اظهار داشت: در ۲ سال گذشته سطح روابط اقتصادی و جابه‌جایی کالا بین دو کشور رو به رشد بوده و افزایش یافته است.

مراد زاده همچنین از علاقه تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با کشور‌های فارسی زبان

در این دیدار همچنین علی‌اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی ایران نیز با اشاره اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با کشور‌های همسایه به ویژه با کشور‌های فارسی زبان، تاکید کرد: رویکرد تهران در توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی با کشور‌های همسایه، منافع برد- برد و اشتراکی برای همه فعالان اقتصادی است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و اهتمام وزیر راه وشهرسازی ایران برای اتصال بندر چابهار به راه‌آهن سراسری کشور در یک سال آینده، تاکید کرد: با حضور دولت هند و سرمایه‌گذاری یک شرکت هندی در بندر چابهار، علاوه بر ارتقای ظرفیت‌های زیرساختی و تجهیزاتی این بندر، عملکرد تخلیه و بارگیری بندر چابهار نیز به بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است.

صفایی با بیان اینکه آینده تجاری و بازرگانی بسیار خوبی در انتظار بندر چابهار است، افزود: هم اکنون کشتی‌های لاینر به صورت مستقیم از هند و چین در بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری می‌کنند.

وی با استقبال از سرمایه‌گذاری زیرساختی دولت و شرکت‌های خصوصی مورد تایید تاجیکستان در بندر چابهار برای ساخت محوطه لجستیکی در این بندر تاکید کرد: مدل اقتصادی و بازرگانی مد نظر دولت تاجیکستان، میزان و مدت قرارداد سرمایه‌گذاری این کشور در بندر اقیانوسی چابهار را تعیین خواهد کرد.

به گفته صفایی، سرمایه‌گذار تاجیکی این امکان را دارد با ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، از آن برای ترانزیت کالا‌های کشورش و کالا‌های سایر کشور‌ها استفاده کند و از تسهیلات و تخفیفات ترانزیتی بندر چابهار بهره ببرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید اعضای بریکس بر توقف نسل‌کشی در غزه
  • همه جرائم انتخاباتی دور اول انتخابات مجلس رسیدگی شدند
  • مهمترین اخبار پنجم اردیبهشت/حذف«زوج و فرد»در طرح جدید ترافیک
  • درخواست وزیر کشور از بانوان کم توجه در حوزه حجاب | ویدئو
  • اراده جدی دولت برای مشارکت مردم و بخش غیردولتی در اقتصاد
  • امیدواریم پنجم اردیبهشت سرآغاز پیشرفت فوتبال ایران باشد
  • علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • وزیر خارجه مصر: باید از تشکیل کشور فلسطین حمایت شود
  • تقدیر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس از پلیس در موضوع عفاف و حجاب
  • نماینده اردبیل: معلوم نیست بانک مرکزی چه کار می‌کند!