کابوس تلخ کاهوکاران دزفول
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۴۱۷۶
نگاه کشاورز دزفولی بر تیغ دستگاه شخم خشک شده است، کاهویی که دسترنج ماهها عرق ریختنش بود اکنون جلوی چشمانش قطعه قطعه و به کناری پرت میشود.
چشمان پر از غم و حسرت کشاورز تاب دیدن چنین صحنهای را ندارند؛ محصول باکیفیتی که هنگام کشت برای درآمدش نقشهها کشیده بود اینک به زباله تبدیل شده و او بیرمق به باقی زمینش نگاه میکند.
اینها صحنهای کوتاه از شخم زدن زمین کشاورزی یکی از کاهوکاران دزفول است؛ کاهوکارانی که با صرف هزینههای فراوان و تولید محصول باکیفیت مجبورند یا آنها را خوراک دام کنند و یا شخم بزنند.
کاهوکار ۳۳۰ میلیون ریال اجاره داده، ۲۰۰ میلیون ریال کود مرغی، ۸۰ میلیون ریال سم، ۳۰ میلیون ریال بذر، ۵۵ میلیون ریال هزینههای کارگری و هشت میلیون ریال هزینههای تراکتور پرداخت کرده است ولی اکنون قطعهای از زمینش را شخم زده و باید شاهد شخم زدن مابقی آن هم باشد.
به گفته علیرضا شاه حسینی، هزینهها نسبت به پارسال سه برابر شده ولی کاهوی با کیفیت تولید شده مشتری ندارد.
این کشاورز کاهوکار که برای به ثمر رسیدن این محصول در هر هکتار کاهو حدود ۴۰۰ میلیون ریال هزینه کرده اکنون به علت بسته بودن مرزها و موضوع قرنطینه محصولات با مشکل مواجه شده ضمن اینکه مشتری داخلی هم نرخی پایینتر از قیمت تمام شده به او پیشنهاد میکند.
خرید نهادهای کشاورزی طبق نوسان دلار و فروش محصولات با نرخ ریال
شاه حسینی گلایه مند است؛ میگوید هیچ کس هوای کشاورز را ندارد؛ کشاورزی که تابستان و زمستان عرق میریزد اکنون با مشکل مواجه شده ولی فریادرسی نیست.
یکی از نکات مورد اشاره از سوی این کشاورز که جای تامل دارد خرید نقدی نهادهها و براساس دلار و فروش محصولات با نرخ ریال است.
این کشاورز با ۲۵ سال سابقه کشاورزی از مشکلات همیشگی کشاورزان سخن میگوید که یا مرز بسته است یا محصول به فروش نمیرسد؛ معلوم نیست چه دستهایی پشت پرده است که اجازه نمیدهد کشاورزان سود کنند.
او در سال زراعی جاری حدود ۱۰۰ هکتار انواع محصولات سبزی و صیفی کشت کرده و با توجه به نبود بازار، حدود ۵۰ میلیارد ریال ضرر کرده است؛ میگوید برای کشت کلم حدود یک میلیارد ریال هزینه کردم ولی با نرخ کنونی فقط ۴۰۰ میلیون ریال آن جبران میشود، برای کاهو هم حدود هفت میلیارد ریال هزینه کردهام ولی ۳۰۰ میلیون ریال مشتری دارد.
شاه حسینی ادامه داد: هر کیلوگرم هویج هم تاکنون با نرخ ۳۰۰ هزار ریال به فروش میرفت ولی اکنون به پایین تر از ۳۰ هزار ریال رسیده است.
یکی دیگر از کشاورزان دزفول نیز که دل پری از وضعیت موجود دارد، اخذ گواهی سلامت محصولات کشاورزی را موجب ایجاد اختلال در برداشت میداند؛ میگوید در گذشته روزی ۲ هکتار کاهو برداشت میکردم که این عملیات به دلیل لزوم اخذ گواهی سلامت به تعویق افتاده است.
عبدالرضا عباسی که ۱۸ سابقه کشاورزی و صادرات انواع محصول به روسیه، ارمنستان و کشورهای عربی را دارد، میافزاید: محصولاتی نظیر کاهو و کلم به خاطر داشتن برگ اضافی نیازی به گواهی سلامت ندارند.
این صادرکننده دزفولی که سالانه ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی کشت و محصول ۱۰۰ هکتار دیگر را نیز از همکارانش خریداری و صادر میکند، ادامه داد: سه سم مورد استفاده در محصولات کشاورزی برای سلامت بدن مضر هستند به همین دلیل روسیه از ایران خواسته محصولات صادراتی دارای گواهی سلامت باشند.
با رایزنیهای صورت گرفته توافق شده ارائه گواهی سلامت یک ماه به تعویق بیفتد ولی این کشاورز دزفولی امیدوار است این زمان بیشتر شود زیرا برداشت محصولات کشاورزی دزفول تا خردادماه سال آینده ادامه دارد.
با توجه به موارد یادشده به نظر میرسد همچنان نبود الگوی کشت از مشکلات و چالشهای اصلی بخش کشاورزی است؛ چالشی که دبیر نظام صنفی کشاورزان دزفول هم به آن اشاره میکند.
نبود الگوی کشت چالش همیشگی کشاورزان
بهمن دریکوندی در این باره میگوید: نبود الگوی کشت باعث شده کشاورزان با میل و سلیقه خود اقدام به کشت کنند؛ یک سال کاهو یک سال پیاز و سال دیگر هویج به وفور کشت میشود که نتیجهای جز تولید محصول مازاد و ضرر و زیان کشاورز ندارد.
به گفته او قرار است با پیگیری رئیس جمهور برای رفع این مشکل سامانهای با عنوان نیاز کشاورزی راه اندازی شود که تحقق آن زمانبر است ضمن اینکه مشخص نیست این سامانه به چه صورت خواهد بود و تا چه حد مشکل کشاورزان را برطرف میکند.
استفاده بیش از حد کود و سم از نظر دریکوندی یکی از دلایل اصلی برگشت دادن محصولات کشاورزی از روسیه است که باید برای رفع این مشکل نظارت کافی بر روی محصول انجام و آزمایش گرفته شود.
دبیر نظام صنفی کشاورزان دزفول به این نکته هم اشاره میکند که رد شدن محصول در آزمایشات کشور مقصد هم برای کشاورز هزینه دارد چراکه یا باید هزینه نگهداری محصول و یا هزینه دفن و معدوم سازی را به کشور مقصد پرداخت کند.
او ادامه داد: هزینههای کشاورزی همه براساس نرخ دلار و تورم افزایش زیادی داشتهاند و این وسط فقط کشاورز ضرر میکند البته یارانهای برای کشاورزان در نظر گرفته شده ولی به هیچ عنوان کفاف هزینهها را نمیدهد برای مثال سم مصرف شده در هر هکتار حدود ۳۵ میلیون ریال است در صورتی که فقط ۱۰ میلیون یارانه برای آن در نظر گرفته شده است.
تعیین الگوی کشت درازمدت یکی از پیشنهادهای دبیر نظام صنفی کشاورزان دزفول است؛ او میگوید: دولت باید برای لغو تحریمها و رفع مشکلات کشاورزان تلاش کند.
به سراغ جهاد کشاورزی دزفول هم رفتیم ولی پاسخی دریافت نشد؛ چون صحبتها تکراری و این موضوع به چالش هر ساله کشاورزان تبدیل شده است؛ احمد زارعی رئیس جهاد کشاورزی دزفول چندی پیش در گفت و گویی در این باره اظهارداشته کشت بیرویه و بیش از نیاز هرمحصولی که قابلیت نگهداری و فرآوری نداشته باشد، کشاورز را باضرر و زیان مواجه میکند.
او نوسان صادرات را از دیگر دلایل تشدید این زیانها در کشت سبزی و صیفی دانسته و با تاکید بر لزوم ملی و همگانی شدن الگوی کشت عنوان کرده که کشاورزان الگوی کشت را رعایت نمیکنند.
انتظار میرود در وضعیت نابسامان اقتصادی کنونی توجه بیشتری به تولید داخل شود چراکه بنیان اقتصادی خانوادهها را محکم میکند.
لازم است هرگونه کشت با کارشناسی ویژه انجام شود تا کشاورزان که نخستین تولیدکنندگان هستند بتوانند چراغ اقتصاد کشور را روشن نگه دارند و محصولی سالم تحویل جامعه دهند.
برچسبها وزارت جهاد کشاورزی روسیه کشاورزی دزفول دولت خوزستان ایران
تبلیغات در خبربان
منبع: ایرنا
کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی روسیه کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی روسیه کشاورزی دزفول دولت خوزستان ایران محصولات کشاورزی کشاورزان دزفول کشاورزی دزفول میلیون ریال گواهی سلامت ریال هزینه الگوی کشت هزینه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۴۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
مشخصات موتورولا اج 40 پرو لو رفت؛ پرچمداری قدرتمند...
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
تهیه غذا
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
اخبار فناوری
خبر هوشمند فهام
داربست
فروش کفش
دومان سهند
کولر گازی 36000 گری
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
افزایش دوباره قیمت مسکن در تهران
سایت مذهبی فطرت
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
اجاره کلبه چوبی
کتاب صوتی
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
بهترین برند کولر چیست؟
فعلاً کارت گرافیک دست دوم نخرید!
ماجرای سرطان مجری تلویزیون چیست؟
خیار تدلیس در معامله + شرایط تحقق خیار تدلیس
تفاوت کولر گازی و آبی
یرآلماکبابی، گیزاتما و گوزلمه؛ فست فودهای پرطرفدار ارومیه
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
کلینیک بتن ایران
دوره دیجیتال مارکتینگ
تعمیر فوری گوشی شیائومی
اولین پلتفرم خدمات آنلاین داربست
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
افزودنی های بتن چیست؟
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
شرکت «سرو ونگ»
بیمه درون زنجیرهای چقدر در پرداخت خسارت بحران UST...
خبر بعدی:
۳.۸ میلیون تن گندم از کشاورزان کشور خریداری شد
به گزارش خبرنگار مهر، جواد ساداتی نژاد عصر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در میاندوآب اظهار کرد: در کشت پاییزه در گندم کشت قراردادی را توسعه خواهیم داد، بنابراین انتظار میرود در سال زراعی آینده تولید داخلی با حمایتهای لازم بهتر و مطلوب باشد و زمینه برای خودکفایی در حوزه گندم فراهم شود.
وی افزود: همچنین کاهش قیمت کود شیمیایی یکی دیگر از این راهکارهای وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید گندم در کشور است که امسال ۴۵ درصد قیمت کود پتاس و فسفات کاهش یافت که میتواند در تولید گندم در سال آینده فوق العاده تأثیر گذار باشد.
ساداتینژاد با اشاره به شائبههای ایجاد شده در حوزه تأمین نهادههای دامی گفت: کمیته تخلفات وزارتخانه پیش از اینکه موضوع در رسانهها مطرح شود، موضوع را با دقت مورد بررسی و پیگیری قرار داده و خوشبختانه رانت، اختلاس و یا فسادی در این حوزه اتفاق نیفتاده است.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تأخیر پیش آمده در توزیع نهادههای دامی اظهار کرد: تأمین کالاهای اساسی و نهادههای دامی در کشور با وجود تنگناهای موجود در جهان انجام گرفته و در خصوص تأمین گوشت قرمز، گوشت مرغ، ذخایر برنج، شکر، روغن و گندم وضعیت بسیار مطلوبی داریم و حتی در نهادههای دامی هیچ گونه نگرانی و مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش وزارت جهاد کشاورزی این است که شرایط مناسبی در خصوص کالاهای اساسی در کشور وجود داشته باشد، افزود: در خصوص نهادههای دامی هم تمام تلاش وزارت جهاد کشاورزی از اسفند سال گذشته این بوده که به موقع نهادههای دامی را تأمین کند و با توجه به شرایطی که در حوزه امنیت غذایی و نهادههای دامی که افزایش قیمت بسیار زیادی در دنیا داشته، روی ریل مناسب قرار داده شود.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه این روند با همکاری بخش خصوصی و شرکتهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی ادامه خواهد داشت، اضافه کرد: در خصوص بعضی از موضوعاتی هم که در خصوص برخی از شرکتهای تأمین کننده نهاده دامی پیش آمد و در رسانهها هم مطرح شد، موضوع به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته بود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در این خصوص نظارتهای لازم از سوی دستگاههای نظارتی وجود دارد، ادامه داد: این وزارتخانه یکی از وزارتخانههای پیشتاز در حوزه مبارزه با فساد و شفافسازی بوده است، از این رو کمیته تخلفات وزارتخانه پیش از اینکه موضوع در رسانهها مطرح شود، موضوع را با دقت مورد بررسی و پیگیری قرار داد که خوشبختانه رانت، اختلاس و یا فسادی اتفاق نیفتاده است.
ساداتی نژاد گفت: البته یکی از شرکتهای تأمین کننده با چالشهایی در تأمین مواجه بوده و عدم تخصیص ارز یکی از این علتهاست و همچنین مبالغ واریزی دامداران در سامانه بازارگاه موجود و قابل رهگیری است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، تأمین نهادههای دامی با سرعت انجام میگیرد، گفت: دامداران نگرانی در این خصوص نداشته باشند و این تأخیر در نهادههای دامی با سرعت جبران خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای طرح مردمیسازی یارانهها گفت: حوزه تولید نیاز به حمایت دارد چرا که شرایط سختی برای تولید کنندگان سپری میشود و برای رفع دغدغه تولیدکنندگان نیاز به آرامش داریم و از رسانهها میخواهم از گمانهزنیها و یا اطلاعات نادرست خودداری کنند تا وزارت جهاد کشاورزی با اهتمام ویژه بر مدار تولید پایدار و تأمین به موقع نهادههای دامی کارهای خود را پیش ببرد.
وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از معاونین وی، به منظور بررسی مشکلات بخش کشاورزی، در روز سهشنبه ۷ تیرماه به شهرستانهای میاندوآب، چهاربرج و باروق در جنوب آذربایجان غربی سفر کرده بود.
کد خبر 5526085