Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@22:01:48 GMT

۷ نشانه سندروم مقاومت به انسولین

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۲۹۴۰

۷ نشانه سندروم مقاومت به انسولین

باشگاه خبرنگاران جوان- سندرم مقاومت به انسولین شامل گروهی از مشکلات مانند چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت است، برخی علائم ممکن است روی پوست ظاهر شود که نسبت به مقاومت به انسولین هشدار می‌دهد.

۱- لکه‌های زرد، قرمز یا قهوه‌ای روی پوست

این عارضه پوستی اغلب به صورت برآمدگی‌های کوچک، برجسته و سفت که شبیه جوش هستند، شروع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیشرفت بیماری، این برجستگی‌ها به تکه‌های متورم و سفت پوست تبدیل می‌شوند. لکه‌ها می‌توانند زرد، قرمز یا قهوه‌ای باشند. علائم دیگری ممکن است ظاهر شوند که می‌تواند شامل موارد زیر باشد: اطراف آن ظاهری براق دارد - خارش دردناک.

۲- لکه‌های تیره

یک لکه تیره از پوست مخملی در پشت گردن، زیر بغل، کشاله ران یا جا‌های دیگر می‌تواند به معنای وجود انسولین اضافی در خون باشد. این اغلب نشانه پیش دیابت است ( نام پزشکی این بیماری پوستی آکانتوز نیگریکانس است).

۳- ضخامت پوست

ممکن است پوسته ضخیم روی انگشتان دست، انگشتان پا یا هر دو دست ایجاد شود که به عنوان اسکلروز دیجیتال شناخته می‌شود، در این حالت شما متوجه سفت شدن پوست در پشت دست خواهید شد. انگشتان ممکن است سفت و سخت شوند و حرکت آن‌ها سخت، ضخیم و متورم شود. پوست می‌تواند گسترش یابد و روی ساعد و بازو‌ها ظاهر شود. همچنین می‌تواند در قسمت فوقانی پشت، شانه‌ها و گردن ایجاد شود و گاهی اوقات پوست ضخیم به صورت، شانه‌ها و سینه گسترش می‌یابد. در موارد نادر، پوست بالای زانو، مچ پا یا آرنج‌ها نیز افزایش می‌یابد و صاف کردن پا‌ها و دست‌ها را دشوار می‌کند.

۴- تاول تشکیل می‌شود

تاول‌ها ممکن است نشانه‌ای از مقاومت به انسولین یا پیش دیابت باشد. این تاول‌ها با پراکندگی در سراسر بدن مشخص می‌شوند و بدون درد هستند.

۵- عفونت‌های پوستی

افراد مبتلا به مقاومت به انسولین تمایل به ایجاد عفونت‌های پوستی و تشدید غیر قابل توجیه مشکلات پوستی دارند و ممکن است یک یا چند مورد از این علائم مانند خارش پوست، خشکی پوست، پوسته پوسته شدن و مشکل در بهبود تاول ظاهر شود.

۶- مشکل در بهبود زخم‌ها

افزایش طولانی مدت گلوکز می‌تواند منجر به گردش خون ضعیف و آسیب عصبی شود. گردش خون ضعیف و آسیب عصبی می‌تواند بهبود زخم‌ها را برای بدن دشوار کند.

۷- هیرسوتیسم

هیرسوتیسم یک الگوی رشد موی مردانه است که بعد از بلوغ اتفاق می‌افتد. ممکن است در زنان مبتلا به مقاومت به انسولین رخ دهد. مو‌ها در نواحی سبیل و ریش ظاهر می‌شوند و ممکن است قسمت‌های مختلفی از بدن را در بر گیرند.

منبع: وب سایت علمی الکنسلتو

بیشتر بخوانید

گام بزرگ دانشمندان آمریکایی برای درمان بیماری دیابت نوع ۲ دیابت را با مولکولی جایگزین دور بزنید

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انسولین مقاومت به انسولین قند خون مقاومت به انسولین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۲۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کارگاه آموزش پیشگیری و درمان دیابت به همت دفتر توانمندسازی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در این نشست گفت: گروهی از بیماری‌ها را که طی آن بدن انسولین کافی نمی‌سازد یا نمی‌تواند از انسولین تولید شده به درستی استفاده کند، دیابت می‌نامند، در این بیماری بدن نمی‌تواند قند را از خون به سلول‌ها برساند، به همین دلیل، سطح قند خون افزایش می‌یابد.

محمد حاجی‌فروش عنوان کرد: گلوکز نوعی قند است که در خون یافت می‌شود و یکی از منابع اصلی انرژی بدن است و اگر انسولین بدن کم باشد یا بدن نتواند از انسولین خود استفاده کند، قند در خون انباشته می‌شود و این مسئله، مشکلاتی جدی را ایجاد می‌کند.

وی تبیین کرد: دیابت را به سه نوع اصلی تقسیم می‌کنند، دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری، به باور متخصصان، دیابت نوع ۱ نوعی بیماری خودایمنی است، بدین معنی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های بتای لوزالمعده (که مسئول تولید انسولین هستند) حمله می‌کند و آنها را نابود می‌سازد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان افزود: این صدمه دائمی است، هنوز مشخص نیست که چه چیزی موجب این حمله می‌شود و ممکن است دلایل ژنتیک و محیطی در این امر دخیل باشند، هرچند، به نظر نمی‌رسد عوامل مرتبط با سبک زندگی در این بیماری نقشی داشته باشند..

حاجی‌فروش گفت: دیابت نوع ۲ با مقاومت به انسولین شروع می‌شود. در این بیماری بدن نمی‌تواند به طور مؤثری از انسولین موجود استفاده کند و این مسئله لوزالمعده را تحریک می‌کند که انسولین بیشتری بسازد تا وقتی که دیگر نمی‌تواند به این حجم تقاضا پاسخ دهد، دراینصورت، تولید انسولین کاهش می‌یابد و قند خون بالا می‌رود.

وی افزود:علت دقیق دیابت نوع ۲ ناشناخته است، اما عوامل زیر ممکن است در آن دخیل باشند: ژنتیک، عدم تحرک و اضافه وزن، البته شرایط محیطی و عوامل دیگری نیز ممکن است سبب بروز دیابت نوع ۲ شوند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: انجام فعالیت‌های بدنی منظم می‌تواند به جلوگیری از دیابت کمک کند، ورزش و فعالیت، حساسیت سلول‌ها را نسبت به انسولین افزایش می‌دهد؛ بنابراین زمانی که ورزش می‌کنید، انسولین کمتری برای کنترل قند خونتان مصرف می‌شود.

حاجی‌فروش یادآور شد: آب، طبیعی‌ترین و بهترین نوشیدنی است که شما می‌توانید مصرف کنید. نوشیدن زیاد آب موجب می‌شود از نوشیدنی‌هایی که حاوی قند بالا، مواد نگهدارنده و سایر مواد مضر هستند، اجتناب کنید. آب آشامیدنی را جایگزین سایر نوشیدنی‌های دیگر کنید، چراکه به کنترل قند خون و انسولین کمک می‌کند

وی گفت: اگرچه افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند، اضافه وزن یا چاقی ندارند، اما در کل افرادی که دارای دیابت هستند، بیشتر وزنشان در ناحیه کمر و شکم جمع می‌شوند و به عنوان چربی شناخته می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان بیان کرد: حمل چربی بیش از حد به‌خصوص در ناحیه شکم، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و کم کردن وزن ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تبیین کرد: تحقیقات بسیار زیادی نشان داده که سیگار کشیدن موجب ایجاد بسیاری از بیماری‌های جدی از جمله بیماری‌های قلبی، آمفیز، سرطان ریه، پستان، پروستات و دستگاه گوارش می‌شود.

وی افزود: همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار میزان ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و این ثابت شده و ترک سیگار در طول زمان، موجب کاهش علائم دیابت خواهد شد و داشتن چنین رژیم غذایی می‌تواند به افراد در جلوگیری از دیابت کمک کند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان تأکید کرد: اگرچه بسیاری از روش‌هایی وجود دارد که موجب کاهش وزن می‌شود، اما رژیم‌های غذایی بسیار کم کربوهیدرات از همه مؤثر‌تر هستند که می‌تواند قند خون و سطح انسولین را کنترل کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تشریح کرد: همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد غذا در یک زمان، موجب افزایش قند خون و انسولین می‌شود و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیویورک تایمز: نابودی حماس ممکن نیست
  • آکنه نوزادی چیست؟
  • اجرای عملیات وعده صادق نشانه اعتماد به نصرت الهی
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • نحوه صحیح استفاده از انواع محصولات مراقبت پوست برای حفظ شادابی و سلامت
  • ۶ دمنوش عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • ۶ دمنوش‌ عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد
  • یک ترکیب رویایی برای پوست
  • علت ریزش موها چیست؟