Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@15:00:12 GMT

تاثیر بارداری بر وضعیت کلیه‌ها

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۲۹۸۶

محققان "دانشگاه واترلو" کانادا در مطالعه اخیرشان به بررسی تاثیرات بارداری بر کلیه‌ها پرداخته‌اند. ناطقان: به نقل از تی ای، محققان کانادایی در مطالعه اخیرشان با استفاده از مدل‌های محاسباتی به بررسی تاثیرات بارداری بر کلیه‌ها پرداخته‌اند. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به درک فیزیولوژی کلیه‌ها در دوران بارداری کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دانشمندان قصد داشتند بدانند کلیه‌ها در دوران بارداری چگونه تغییر می‌کنند. آنها همچنین تمایل داشتند بدانند چگونه افزایش فشار روی کلیه‌ها می‌تواند به ظهور بیماری‌های دوران بارداری منجر شود. پره اکلامپسی یکی از شرایطی است که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این یک عارضه بارداری است که با فشار خون بالا مشخص می‌شود و ممکن است منجر به آسیب اندام شود. گاهی اوقات، این بیماری کلیه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

"ملیسا استاد"(Melissa Stadt) محقق مقطع کارشناسی ارشد ریاضیات کاربردی در دانشگاه واترلو گفت: چیزی که در دوران بارداری اتفاق می‌افتد این است که حجم پلاسما برای تامین جفت و جنین در حال رشد، افزایش می‌یابد. همچنین عمل احتباس اضافی سدیم و پتاسیم که الکترولیت‌های ضروری در دوران بارداری هستند نیز وجود دارد.

پری-اکلامپسیا از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چندارگانی است که در پنج تا هفت درصد از حاملگی‌ها در کشورهای غربی رخ می‌دهد. این بیماری یکی از علت‌های مهم مرگ و میر مادران باردار می‌باشد که باعث عوارض جنینی و مادری می‌شود.

طی این مطالعه دانشمندان از شبیه‌سازی کامپیوتری استفاده کردند که عملکرد کلیه را در اواسط و اواخر بارداری نشان می‌دهد. این آزمایش‌های درون‌رایانه‌ای چون اساسا در سیلیکون تراشه‌های رایانه‌ای انجام می‌شوند، راهی برای شبیه‌سازی انواع فشار بر روی کلیه‌ها ارائه می‌کنند.

درون‌رایانه‌ای یا این سیلیکو(n silico) به فرایند شبیه‌سازی رایانه‌ای برای سامانه‌های زیستی گفته می‌شود. این روش، یکی از مهمترین و نخستین مراحل، در داروپردازی و داروپژوهی است و پیش از اینکه دارویی ساخته شود، عملکرد آن از طریق الگوهای مدلسازی، نظیر کیوسار یا نظریه تابعی چگالی، ارزیابی می‌شود.

"آنیتا لیتون"(Anita Layton) استاد ریاضیات کاربردی دانشگاه واترلو، گفت: آنچه در مورد مدل‌سازی محاسباتی قدرتمند است این است که می‌توانیم آزمایش‌هایی را انجام دهیم که هرگز نمی‌توانستیم در آزمایش‌های زنده(in live experiments) انجام دهیم. ما به راحتی می‌توانیم یک پارامتر را تغییر دهیم و پیامدهای آن را ببینیم. وقتی مدل مورد نظر را داشته باشیم، می‌توانیم ببینیم این تغییرات چگونه بر بارداری تاثیر می‌گذارد. منبع: ایسنا برچسب ها: بارداری ، وضعیت کلیه ها ، تاثیر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بارداری وضعیت کلیه ها تاثیر دوران بارداری رایانه ای کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۲۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدامیرمحسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، گفت: همایش سالیانه جامعه اورولوژی، فرصت مغتنم برای گردهمایی همکاران با آشنایی با تازه‌های رشته اورولوژی و تبادل تجربیات است.

وی افزود: برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری، دو رشته مهم نفرولوژی و اورولوژی را داریم که اهمیت رشته اورولوژی در بحث مراقبت و درمان، بیشتر خودنمایی می‌کند.

ضیایی ادامه داد: بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری، سرطان‌های دستگاه ادراری و…، همگی تحت الشعاع رشته اورولوژی است.

وی تاکید کرد: اورولوژی جزو رشته‌های پیشرو بوده که وابسته به دستگاه است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: در سطح منطقه، جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی هستیم.

ضیایی با اشاره به اهمیت عمل‌های جراحی کم تهاجمی، تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد جراحی‌های سنگ کلیه به شکل باز انجام می‌شود.

وی افزود: سنگ‌های ادراری، پروستات، عفونت‌های دستگاه ادراری و سرطان‌های دستگاه ادراری، به ترتیب شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی محسوب می‌شوند.

رئیس جامعه اورولوژی ایران، از افزایش سطح سواد سلامت جامعه به عنوان یکی از دلایل افزایش تشخیص بیماری‌ها نام برد و تاکید کرد: اگر کشور بر روی سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری کند، می‌توان از افزایش بار بیماری‌ها جلوگیری کرد.

در ادامه، محمدعلی زرگر عضو هیأت جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی هر سال در اردیبهشت ماه یک کنگره برگزار می‌کند که هدف آن، به روزرسانی اطلاعات و معلومات همکاران اورولوژیست است.

وی افزود: پروستات، یکی از بیماری‌های شایع است که دو نوع خوش خیم و بدخیم دارد.

زرگر ادامه داد: جامعه اورولوژی ایران از جایگاه بالایی در دنیا برخوردار است و شاید در بحث دسترسی به دستگاه‌های مورد نیاز با محدودیت مواجه باشیم.

وی از فشارخون و دیابت به عنوان دو عامل نارسایی کلیه نام برد و افزود: نارسایی کلیه یکی از بیماری‌های هزینه ساز است.

رباب مقصودی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: عمل‌های جراحی کم تهاجمی در کشور از رشته اورولوژی شروع شده و خیلی از جراحی‌ها با این روش انجام می‌شود.

وی افزود: با عمل‌های کم تهاجمی برای درمان سنگ کلیه، بیمار می‌تواند خیلی سریع به شرایط عادی باز گردد.

مقصودی ادامه داد: یکی از معضلات خانم‌ها در سنین بالا، عارضه بی اختیاری ادراری است که اقدامات درمانی در کشور برای این عارضه به خوبی انجام می‌شود.

وی افزود: جراحی کم تهاجمی، فیلد زیادی از بیماری‌های اورولوژی را در بر می‌گیرد.

محمدهادی رادفر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: ایران، یکی از دو کشور برتر رشته اورولوژی در منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر پیشرفته‌ترین اعمال جراحی رشته اورولوژی در اقصی نقاط کشور انجام می‌شود.

رادفر گفت: جامعه اورولوژی ایران در انجمن جهانی این رشته بسیار فعال است.

بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی ایران، در روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در مشهد اجرا می‌شود