Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر- علیرضا عبادی میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته در توسعه میدان پارس جنوبی را از ابتدا تاکنون۸۱ میلیارد دلار عنوان کرد.

به گفته او، ۷/۸ میلیارد دلار دیگر باید هزینه شود تا پرونده توسعه میدان گازی پارس جنوبی تکمیل شود.

مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس که در جمع هیاتی از معاونت سیاسی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در منطقه ویژه پارس صحبت می‌کرد، ادامه داد: تولید گاز از پارس جنوبی از ابتدای بهره‌برداری در سال ۱۳۸۱ تاکنون حدود ۲ هزار میلیارد متر مکعب  به ارزش ۳۶۰ میلیارد دلار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبادی گفت: تولید ۷۰ درصد گاز مصرفی خانگی، صنعتی و نیروگاه‌ها و نیز تامین خوراک برای تولید ۴۰ درصد بنزین کشور از طریق فراورش میعانات گازی در پالایشگاه‌های مربوط اهمیت پارس جنوبی را در زمینه رفاه عمومی نشان می‌دهد و همچنین در زمینه رونق اقتصادی به تولید، صادرات و استفاده از محصولات راهبردی این منطقه از جمله اتان، میعانات گازی و گاز مایع در صنایع پایین دستی کشور اشاره کرد.

او می‌گوید: هر طرح پارس جنوبی، تولید ناخالص داخلی را به میزان یک درصد افزایش می‌دهد. سودآوری یک طرح دو فازی پارس جنوبی روزانه ۱۰ میلیون دلار و سالانه ۳/۵ میلیارد دلار است که با توجه به هزینه ۵ تا ۶ میلیارد دلاری توسعه و تکمیل آن طرح، این رقم سرمایه‌گذاری در مدت دو سال قابل برگشت است.

عضو هیات مدیره شرکت نفت و گاز پارس گفت: ۱۳ پالایشگاه در بخش نوار ساحلی خلیج فارس ایجاد شده که ۸ پالایشگاه در پارس یک و ۵ پالایشگاه در پارس دو ساخته شده است.

عبادی مصرف بی رویه گاز را در کشور از چالش‌های پیش روی تولید دانست و گفت: با وجود میزان مصرف بسیار زیاد و نگران کننده، تامین انرژی بخش‌های مختلف استمرار داشته است که این موضوع و رضایتمندی مردم از نبود کمبود گاز در کشور جای افتخار دارد.

او درباره وضعیت تولید گاز ایران در مقایسه با قطر هم گفت: در سال‌های ابتدایی بهره‌برداری از میدان پارس جنوبی، در میزان تولید گاز از این کشور فاصله چندانی نداشتیم. از سال ۱۳۸۵ کشور قطر در برداشت گاز از ایران فاصله گرفت که با راه‌اندازی فاز‌های مختلف، سال ۹۶ در میزان تولید از این کشور پیشی گرفتیم و اکنون روزانه حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتری برداشت می‌کنیم.

انتهای پیام/ک

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پارس جنوبی تولید گاز مصرف گاز میلیارد دلار پارس جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش تولیدات کشاورزی کشور ۷۰ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عوض علیزاده مقدم در جلسه تبیین سیاست‌ها و نقش صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی خراسان‌شمالی بر برنامه محور بودن بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت اجتماعی بهره برد و در تامین مالی تنها به بانک‌ها متکی نشویم به گونه‌ای که باید ابزار‌های مالی جدیدی احصا و از نظرات افراد نخبه استفاده شود.
وی در ادامه افزود: مردم در حوزه کشاورزی حضور فعالی دارند که برای رفع مشکلات باید از ظرفیت خود آنها بهره بگیریم.

برنامه ریزی برای توسعه بخش کشاورزی باید هدفمند باشد
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم در این جلسه بابیان اینکه تنها ۳.۶ درصد سرمایه‌گذاری استان خراسان شمالی در بخش کشاورزی است گفت: باید این میزان با برنامه ریزی هدفمند افزایش یابد.
محمد محمدزاده اضافه کرد: براساس برنامه‌ها باید سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی استان به هشت درصد برسد که برای رسیدن به این مهم باید تلاش‌ها مضاعف شود.
وی افزود: پیشران اقتصادی خراسان شمالی در بخش کشاورزی است بنابراین سرمایه گذاری‌ها نیز باید به این بخش هدایت شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: خراسان شمالی ۳۹۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از مجموع این سطح ۱۰۹ هزار هکتار اراضی آبی و ۲۸۴ هزار هکتار اراضی دیم است.
محمدزاده با بیان اینکه خراسان شمالی دارای ۵۹ محصول باغی و زراعی است، بیان کرد: سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می‌شود که نیازمند سرمایه‌گذاری در این حوزه برای افزایش درآمد کشاورزان است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های خراسان شمالی در حوزه دامپروری نیز گفت: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی در استان نگهداری و پرورش داده می‌شود که صندوق بخش کشاورزی با مشارکت اتحادیه‌ها باید به این بخش ورود پیدا کند.

دیگر خبرها

  • کارشناس بازار سرمایه: ایرانیان خارج از کشور ۱۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه دارند
  • نصاب سرمایه گذاری خارجی در ۱۶ سال گذشته، شکسته شد
  • ◄ فقط چند قدم تا افتتاح فاز نخست محور قزوین الموت تنکابن
  • توسعه صنایع پایین دستی در خوزستان شکل نگرفته است
  • مشوق‌های دولت برای سرمایه‌گذاری و توسعه نیروگاه‌های مقیاس کوچک
  • ارزش تولیدات کشاورزی کشور ۷۰ میلیارد دلار است
  • عقب ماندگی جذب ۵۰ درصدی نیرو‌های بومی در پارس جنوبی جبران شود
  • افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز ایران تا ۱۴۰۶
  • سکوی سوم ثبت فرصت‌های سرمایه گذاری از آن شهرداری‌های خراسان جنوبی
  • افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز ایران تا سال ۱۴۰۶