Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@03:33:36 GMT

بهترین مواد غذایی که سلامت چشم را تقویت می‌کنند

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۳۸۲۰

بهترین مواد غذایی که سلامت چشم را تقویت می‌کنند

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان - بسیاری از ما درباره اینکه چه مواد غذایی برای چشم‌ها مفیدند مطالبی شنیده ام. شاید وجه مشترک آن‌ها در این نکته باشد که هویج برای چشم بسیار مفید است. اما مواد غذایی فراوان دیگری هستند که چه بسا بیشتر از هویچ برای سلامت چشم مفید است. در این گزارش از نمونه ویتامین ها، مواد معدنی و بهترین منابع آن‌ها که برای تقویت سلامت چشم مفید هستند، آورده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کدام ویتامین‌ها روی بینایی تاثیر می‌گذارند؟

ادعا‌های زیادی در مورد اثرات مثبت بسیاری از افزودنی‌های تولید شده صنعتی بر سلامت چشم وجود دارد. اما اثربخشی همه آن‌ها توسط علم تأیید نشده است. مطالعه موسسه ملی چشم آمریکا در مورد آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (بیماری لکه زرد) وابسته به سن است. دژنراسیون ماکولا یک بیماری مرتبط با افزایش سن است. فرآیند‌های ناحیه مرکزی شبکیه مختل شده و در صورت پیشرفت بیماری منجر به نابینایی می‌شود.

محققان شروع به بررسی اثرات استفاده از دوز‌های بالای کمپلکس‌های آنتی اکسیدانی روی چشم برای کمک به جلوگیری از چنین فرآیند‌هایی کردند. مطالعات بیش از پنج سال نشان داده است که مصرف منظم ویتامین‌های C و E، زآگزانتین، لوتئین، روی و مس می‌تواند روی چشم‌ها تأثیر بگذارد.

نتایج این مطالعه نشان داد که این مواد خطر از دست دادن بینایی را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهند. در ادامه لیستی از غذا‌هایی که باید در رژیم غذایی گنجانده شوند تا ویتامین‌های لازم برای سلامت چشم را دریافت کنید، آورده شده است.

ویتامین E برای سلامت چشم

بیماری‌های چشمی به دلیل عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها در بدن انسان رخ می‌دهد. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است. به محافظت از سلول‌های چشم در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. رژیم غذایی سرشار از ویتامین E به جلوگیری از آب مروارید مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند و تأثیر مفیدی در حفظ سلامت چشم دارد.

غذا‌های غنی از ویتامین E
روغن‌های گیاهی، آووکادو، سبزیجات با برگ سبز تیره ،دانه‌های روغنی ،بادام زمینی، ماهی سالمون، قارچ و تخم مرغ غنی از ویتامین E است.

تقویت سلامت چشم با ویتامین C

ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از چشم‌ها در برابر اثرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. از تولید کلاژن، پروتئین ساختمانی که برای ترمیم بافت‌های چشم در قرنیه لازم است، پشتیبانی می‌کند. ویتامین C به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید کمک می‌کند. برای دریافت مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C، باید مصرف برخی غذا‌ها را افزایش دهید.

غذا‌های غنی از ویتامین C
مرکبات و میوه‌های استوایی، فلفل، کلم بروکلی و کلم سفید، میوه ها، به خصوص توت سیاه و توت فرنگی،  شوید و جعفری و اسفناج غنی از ویتامین C است.

لوتئین و زاکسانتین برای تقویت سلامت چشم

لوتئین و زآگزانتین ترکیبات مفیدی هستند که توسط گیاهان متعلق به گروه کاروتنوئید‌ها سنتز می‌شوند. این عناصر اجزای سازنده ماکولا و شبکیه هستند. آن‌ها با کمک به فیلتر کردن نور آبی بالقوه خطرناک از چشم‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند. دوز‌های توصیه شده روزانه برای این ترکیبات مشخص نشده است. مشخص است که تنها ۶-۲۰ میلی گرم لوتئین و زآگزانتین می‌تواند مفید باشد.

غذا‌های غنی از لوتئین و زآگزانتین:

اسفناج، کلم، کلم سفید، نخود فرنگی، عضله دوسر، بروکلی، مارچوبه، هویج، پسته و فلز روی غنی از لوتئین و زآگزانتین است. روی یک آنتی اکسیدان قوی است که از چشم در برابر آسیب سلولی محافظت می‌کند. روی یک ماده معدنی ضروری برای سلامت چشم است. اما در صورت مصرف روی، جذب مس کاهش می‌یابد، بنابراین توصیه می‌شود آن را با غذا‌های حاوی مس ترکیب نکنید.

غذا‌های غنی از روی
در سبوس گندم، بادام زمینی، دانه‌های آفتابگردان ،پنیر،گوشت، لوبیا و گردو روی وجود دارد.

ویتامین A برای تقویت سلامت چشم

غذا‌های غنی از ویتامین A رنگ نارنجی دارند. ویتامین A قرنیه را تمیز نگه می‌دارد. وقتی صحبت از سلامت چشم می‌شود، اولین چیزی که به ذهن می‌رسد هویج است، اما فقط این نیست.

غذا‌های غنی از ویتامین A
 روغن ماهی، جگر گاو، هویج، پنیر فتا، ماهی سالمون، کره، تخم مرغ و شیر بزرگترین منابع ویتامین A هستند. کرفس، گل رز، اسفناج و شوید نیز منابع عالی هستند، در حالی که سبزیجات برگ سبز تیره، کدو تنبل و فلفل نیز حاوی ویتامین A هستند.

ویتامین B بر کیفیت بینایی تأثیر می‌گذارد
مصرف ویتامین‌های B۶، B۹ و B۱۲ سطح هموسیستئین را کاهش می‌دهد، پروتئینی در بدن که می‌تواند باعث التهاب و افزایش خطر دژنراسیون ماکولا شود.

غذا‌های غنی از ویتامین B:
 محصولات لبنی تخمیر شده، تخم مرغ، ماهی روغنی، سبزیجات با برگ سبز تیره، حبوبات، دانه‌های روغنی، سبزیجات (سیب زمینی، چغندر، کلم، اسفناج) و مرکبات و موز غذاهای غنی از ویتامین B هستند.

منبع: الف

کلیدواژه: غذا های غنی از ویتامین لوتئین و زآگزانتین تقویت سلامت چشم برای سلامت چشم آنتی اکسیدان ویتامین ها ویتامین A ویتامین C ویتامین E غذا ها چشم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۳۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این مواد ارزان‌قیمت سلامت شوید

آفتاب‌‌نیوز :

 کارشناسان ۲ مورد مهم از مواد غذایی را برای کمک به افراد در داشتن زندگی طولانی به اشتراک گذاشتند و این ۲ ماده غذایی ارزان و در دسترس هستند و می‌توانید آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

به نقل از هلث، کارشناسان تغذیه از مزایای استفاده از این ۲ سوپر غذای مقرون به صرفه در وعده‌های غذایی روزانه‌تان خبر می‌دهند.

به نظر می‌رسد این ضرب‌المثل قدیمی که یک سیب در روز شما را از مراجعه به پزشک دور نگه می‌دارد، درست است. به کمک مواد معدنی و ویتامین‌ها، میوه‌هایی به‌عنوان ماده غذایی مبارز با کلسترول شناخته می‌شوند که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند.

علاوه بر این، افزودن غلات سبوس‌دار به رژیم غذایی می‌تواند به‌طور قابل توجهی برای مواردی مانند فشار خون و سطح قند خون مفید باشد و به‌عنوان سپری در برابر دیابت، سرطان‌ها و چاقی عمل کند.

نتایج تحقیق منتشرشده در نشریه JAMA Internal Medicine نشان می‌دهد، افرادی که روزانه حداقل یک سیب مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که این میوه را مصرف نمی‌کنند، کمتر به پزشک عمومی مراجعه می‌کنند.

در مقایسه سیب با پرتقال، سیب حاوی ویتامین C کمتری است. سیب با دارا بودن فیبر قابل توجه ۲ برابر مقدار موجود در گلابی فیبر دارد. پکتین، نوعی فیبر منحصر به فرد موجود در پوست سیب، به‌طور عمده به مزایای سلامتی کمک می‌کند.

راب هابسون، متخصص تغذیه گفت: پکتین که در گلابی همچنین در آلو یافت می‌شود، بر اساس نتایج تحقیقات و بازبینی مطالعات گذشته منتشرشده در مجله Clinical Nutrition، برای بهبود سطح کلسترول خون مفید است و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

بر اساس گزارش منتشرشده Gloucestershire Live، کارشناسان همچنین از افراد خواستند که غلات سبوس‌دار بیشتری مانند کینوا، بلغور، چاودار، جو دوسر، گندم اسپلت (گندم آلمانی) و گندم سیاه را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

ریانون لامبرت، متخصص تغذیه گفت: سبوس و جوانه غلات سبوس‌دار مملو از ویتامین‌های گروه B، آنتی‌اکسیدان‌ها و مقادیر کمی چربی‌های سالم هستند. مصرف روزانه آنها با سلامت روده و قلب و پیشگیری از دیابت، سرطان و چاقی مرتبط است.  

نتایج تحقیق منتشرشده در مجله Nutrition نشان داد که مصرف حداقل ۵۰ گرم غلات سبوس‌دار در روز می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. نتایج حاصل تحقیقی ۱۵ ساله بود که رژیم غذایی بیش از ۵۵ هزار نفر را تجزیه و تحلیل کرد.

علاوه بر این، محققان دانشگاه تافتز دریافتند که افراد میانسالی که حداقل سه وعده غلات سبوس‌دار در روز مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از نیم وعده در روز مصرف دارند، افزایش کمتری در اندازه دور کمر، فشار خون و سطح قند خون نشان دادند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • این میوه کمبود‌های بدن را جبران می‌کند
  • مصرف این صیفی همه کمبودهای بدن و ویتامین ها را جبران می کند/ تنظیم آنی فشار و قند خون
  • گیاهی که برای تعدیل قند خون در افراد دیابتی مفید است | فواید بی‌نظیر ریواس : این افراد نباید ریواس مصرف شود
  • تعطیلی ۲۵۹ مرکز متخلف در طرح سلامت نوروزی
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • برای سلامتی موهایمان چه غذاهایی بخوریم؟
  • کشف بیش از ۴۰ تن مواد غذایی فاسد در همدان 
  • بهترین رژیم غذایی برای مغز
  • با این مواد ارزان‌قیمت سلامت شوید