Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-18@13:47:59 GMT

مقصر تولید خودرو‌های بی‌کیفیت کیست؟

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۴۰۱۳

مقصر تولید خودرو‌های بی‌کیفیت کیست؟

فرارو- مجادله پلیس و خودروسازان بر سر کیفیت خودرو‌های داخلی بعد از تصادف زنجیره‌ای بهبهان و باز نشدن ایربگ‌ها همچنان ادامه دارد. در این رابطه احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران درباره حادثه بهبهان و بازنشدن ایربگ خودرو‌ها گفته بود: «اکثر خودرو‌های حادثه دیده دارای ایربگ بودند، اما در این تصادف از عقب دچار حادثه شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجموع‌عدم آسیب دیدگی خودرو‌های ال ۹۰ از روبه رو باعث شد تا ایربگ‌های آن‌ها عمل نکند. از میان ۱۵ خودروی پراید هم ۱۱ خودرو به دلیل سال ساخت تولید، فاقد ایربک بودند. در این حادثه از محصولات سایپا هشت خودرو دارای ایربگ بوده‌اند که، چون برخورد از عقب صورت گرفته ایربگ‌ها عمل نکرده اند».
به گزارش فرارو، نعمت‌بخش اضافه کرده بود: «باید این نکته را اعلام کرد که اکثر خودرو‌های حادثه دیده دارای ایربگ بودند، اما در این تصادف از عقب دچار حادثه شده‌اند و به همین دلیل ایربک‌ها باز نشده است. البته براساس قوانین اگر سرعت فاصله دو خودرو در حادثه کمتر از ۱۵ کیلومتر باشد ایربگ آن‌ها باز نمی‌شود. نا گفته نماند. برخی از خودرو‌های این حادثه بعد از تصادف خاموش بوده‌اند و طبیعی است که ایربک عمل نکند.»
در واکنش به این سخنان نعمت‌بخش، سرهنگ عین الله جهانی معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور گفته است: «از اظهارات دبیر انجمن خودروسازان بسیار تعجب کردم، چطور ممکن است که در یک تصادف رانندگی همه خودرو‌ها از قسمت عقب دچار آسیب دیدگی شوند و این موضوع به عنوان دلیلی برای بازنشدن ایربگ اعلام شود؟ خب خیلی منطقی است که وقتی خودرویی از قسمت عقب آسیب ببیند، خودرویی دیگر از قسمت جلو با آن برخورد کرده است. یعنی ۶۰ خودرو با هم تصادف کرده‌اند و ایربگ هیچ کدام باز نشده، چون همه از قسمت عقب آسیب دیده‌اند؟»
جهانی ادامه داد: «انتظار این است به جای پاسخ‌های غیر فنی و غیرمنطقی و به جای مخدوش کردن افکار عمومی با اینگونه نگرش‌ها، همه و همه به فکر اصلاح و بهبود نقایص ایمنی و ارتقاء کیفیت خودرو‌های تولید داخل باشیم تا ضمن عمل به وظایف، گامی را برای ایمنی بیشتر مردم برداریم.»
مقصر تولید خودرو‌های بی‌کیفیت کیست؟
امرالله امینی کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه موضوع کیفیت خودرو‌های ساخت داخل تنها به یک مجموعه مرتبط نمی‌شود، گفت: کیفیت این یک فرآیند است که از یک جایی آغاز و در یک. نقطه‌ای پایان می‌یابد، بر این اساس از زمانی که مواد اولیه توسط قطعه‌ساز و خودروساز تهیه می‌شود، فرایند ارزیابی کیفیت نیز آغاز می‌شود، در این رابطه باید توجه کرد که مواد اولیه ای که برای ساخت قطعات خودرو استفاده می‌شود، باید از کیفیت قابل قبولی برخوردار باشد.
وی افزود: اما متاسفانه در این زمینه شاهد هستیم که از بی‌کیفیت‌ترین و ارزان‌ترین قطعات چه از سوی خودروسازان و چه از سوی قطعه‌سازان استفاده می‌شود، بنابراین یک بُعد قضیه تهیه مواد اولیه نامرغوب و بی کیفیت است که منجر می‌شود به طور مثال ایربگ‌های خودرو‌ها به موقع عمل نکند، در این زمینه قطعه‌سازانی که ایربگ‌ها را برای خودروسازان تولید کرده‌اند باید در این زمینه پاسخگو باشند، که چرا این ایربگ‌ها در زمان تصادف عمل نکردند.
امینی اظهار داشت: از سویی مشکل استفاده از مواد اولیه نامرغوب تنها در صنعت خودرو نیست، بلکه در قضیه برگشت خوردن صادرات محصولات کشاورزی از جمله فلفل دلمه استفاده از سموم و آفاتی که از چین وارد شده بسیار بی‌کیفیت بوده، در صنعت خودرو نیز استفاده بیش از حد از مواد اولیه چینی که بی کیفیت هستند باعث بروز چنین مشکلی شده است.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: به نوعی حلقه گمشده ایمنی در صنعت خودرو بحث کنترل کیفیت و نظام ارزیابی ساخت است که به هیچ عنوان در ساختار صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی وجود ندارد، در این زمینه سازمان استاندارد به عنوان متولی این قضیه در کشور نیز به هیچ عنوان مسئولیت خود را برعهده نگرفته و در تست‌های تصادف جاده‌ای که باید خودرو‌ها به صورت دوره‌ای آن‌ها را پاس کنند و از نظر ایمنی از سلامت کامل برخوردار باشند، اما چنین فرآیندی به هیچ عنوان در ایران اجرا نمی‌شود و سازمان استاندارد نیز در این زمینه پاسخگو نیست، بنابراین همین طور که مشاهده می‌کنید یک زنجیره باعث تولید خودروی بی کیفیت می‌شود و تنها یک سازمان یا شرکت را نمی‌توان در این زمینه مقصر دانست.
وی با اشاره به اینکه آموزش و وجود نیروی متخصص برای تولید قطعات برای خودرو‌های داخلی از اهمیت بسزایی برخوردار است، ادامه داد: متاسفانه در این زمینه نیز خودروسازان به هیچ عنوان درست عمل نکردند و با وجود نیروی انسانی مازادی که آن‌ها برخوردارند، اما این نیروی انسانی به هیچ عنوان از تخصص لازم برخوردار نیست، از سوی دیگر به نوعی می‌توان گفت حتی شرکت‌های خودروساز در زمینه مونتاژ کاری نیز نمی‌توانند به خوبی عمل کنند، زیرا در تصادف زنجیر‌های در بهبهان خودرو‌های مونتاژی نیز با صدمات بسیار زیادی روبرو شدند، بنابراین کیفیت ساخت این نوع خودرو‌ها نیز با اینکه به صورت سی کی دی وارد شده و در داخل مونتاژ می‌شوند، بالا نبوده است، اگر ما در شرکت‌ها نیروی متخصص داشته باشیم به هیچ عنوان چنین مشکلی برای خودروسازان به وجود نمی‌آید.
این کارشناس صنعت خودرو، انحصاری بودن این صنعت را دیگر مشکلی دانست که به تولید قطعات بی کیفیت منجر می‌شود، بیان کرد: با توجه به انحصاری که برای دو خودروساز بزرگ کشور وجود داشته، آن‌ها خود را ملزم به افزایش کیفیت محصولاتشان به منظور جلب رضایت مشتریان و افزایش سهم بازار خود نمی‌کنند، در حال حاضر یک بازار انحصاری در اختیار آن‌ها قرار دارد، بنابراین تا زمانی که صنعت خودرو در انحصار دو شرکت ایران خودرو و سایپا باشد، آن‌ها به هیچ عنوان از عزم لازم برای تولید خودرو‌های باکیفیت برخوردار نخواهند بود، تا جان مردم و دارندگان خودرو را حفظ کنند.   امینی خاطرنشان کرد: مشکل دیگر در این زمینه دولتی بودن صنعت خودرو است که متاسفانه به دلیل دخالت‌های پی‌درپی دولت در صنعت خودرو مدیران سیاسی بر سر کار می‌آیند که هیچگونه تخصص و تجربه در این صنعت ندارند، در این زمینه باید به این نکته اشاره کرد که شرکت‌های خودروساز حیاط خلوت دولت‌های مختلف تبدیل شدند و آن‌ها به جای اینکه افراد صنعتی و باتجربه را بر سرکار بگمارند، افراد سیاسی از سوی دولت به عنوان مدیر در صنعت خودرو محسوب می‌شوند که نتیجه آن را نیز امروز مشاهده می‌کنید که با عوض‌شدن دولت مدیران نیز تغییر پیدا کردند، با این وضعیت ثبات مدیریتی را در شرکت‌های خودروسازی شاهد نیستیم.
وی تصریح کرد: این درحالی است که دولت شرکت خودروسازی را به حال خود رها کرده، زیرا با توجه به هزینه‌های گزافی که مدیران سیاسی به گردن شرکت‌های خودروسازی گذاشته‌اند، امروز دولت نمی‌تواند، اقدامی کند و یقه خودروساز را بگیرد، زیرا در دولت‌های مختلف با فشار به خودروسازان خواستار احداث سایت‌های مختلف در کشور‌هایی مانند ونزوئلا، سنگال و...، شدند که با چنین اقدامی سرمایه خودروسازان به هدر رفت، یا در داخل نیز نمایندگان مجلس برای حوزه انتخابی خود درخواست احداث سایت استانی کردند، درحالی که زیر ساخت‌های چنین موضوعی فراهم نبود.
امینی اذعان داشت: چنین اقدامی باعث ایجاد هزینه‌های سر بار برای خودروسازان شده و به جای اینکه خودروسازان منابع خود را صرف تحقیق و توسعه به منظور افزایش کیفیت خودرو‌های تولیدی کنند، صرف مسائل دیگری شده است، بنابراین تا زمانی که نگاه سیاسی بر صنعت خودرو حاکم باشد، مشکلات از بین نخواهند رفت، رفتن خواهد شد.
این استاد دانشگاه وی با اشاره به ویژگی‌هایی که یک مدیر خودروساز باید از آن برخوردار باشد، گفت: مدیری که بر مسند یک شرکت خودروسازی می‌نشیند، باید فردی قوی، مستقل، کاربلد، مسئولیت‌پذیر باشد و در عین حال زیر بار حرف سفارشی در موارد مختلف نرود، زیرا وضعی که امروز صنعت خودروسازی با آن روبرو است، تا حدودی ثمره عملکرد مدیران نالابق و ناکارآمد است. این درحالی است که قوه قضاییه و مجلس نیز در کنار دولت به هیچ عنوان به وظایف خود در رابطه با عملکرد مدیران شرکت‌های خودروساز عمل نکرده‌اند، که وضعیت امروز به اینجا کشیده که صدای همه از بی کیفیت بودن خودرو‌های داخلی بلند شده است.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: خودروهای داخلی کیفیت خودرو خودروهای بی کیفیت تصادفات جاده ای سوانح جاده ای صنعت خودرو شرکت های خودروساز کیفیت خودرو صنعت خودرو هیچ عنوان تولید خودرو مواد اولیه برای خودرو بی کیفیت ایربگ ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوربین ثبت وقایع خودرو؛ مزایا، قیمت و هر آنچه باید بدانید

تین نیوز

با پیشرفت تکنولوژی تجهیزات متنوعی در دسترس مالکان خودروها قرار گرفته است. همچنین با وجود تهدیدهای مختلف از سوی دیگر رانندگان و همچنین افرادی سودجو که به دنبال ایجاد تصادفات غیرواقعی و دریافت خسارت و دیه هستند، استفاده از یک دوربین ثبت وقایع در خودرو امری ضروری خواهد بود؛ اما این دوربین چیست و چگونه کار می کند؟ انواع آن کدام ها هستند و با چه قیمتی می توان آن را خریداری کرد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش ها همراه پدال باشید.

دوربین ثبت وقایع خودرو چیست؟

به گزارش تین نیوز به نقل از پدال، این دوربین که با نام دوربین داشبورد یا داش کم، ریکوردر ویدئو دیجیتال DVR و EDR شناخته می شود یک دوربین قابل نصب در کابین خودروست که بی وقفه تصاویر را از طریق شیشه جلو خودرو و گاهی اوقات شیشه عقب و سایر شیشه ها ضبط می کند. برخی داشم کم ها شامل یک دوربین برای ضبط تصاویر داخل خودرو با زاویه ۳۶۰ درجه هستند و با استفاده از ارتباط ۴G می توانند به صورت خودکار تصاویر و ویدئوها را ارسال کنند.

 

دوربین های EDR و برخی داش کم های دیگر اطلاعات مفیدی همچون شتاب افزایشی و کاهشی، سرعت، زاویه فرمان، داده های جی پی اس، ولتاژ برق و… را نیز جمع آوری می کنند. به منظور تصویربرداری از بخش جلوی خودرو و جاده یک دوربین با زاویه باز معمولاً ۱۳۰ یا ۱۷۰ درجه در شیشه جلو خودرو نصب می شود. همچنین برخی دوربین ها در بالای داشبورد و پشت آینه وسط نصب می شوند و این مورد بستگی به نوع دوربین و طرز کار آن دارد. برای استفاده از دوربین ثبت وقایع عقب هم یک دوربین در شیشه عقب یا در پلاک پشتی خودرو نصب می شود و ویدئوهای آن به نمایشگر ارسال می شوند. باید گفت رزولوشن دوربین تعیین کننده کیفیت کلی ویدئوهای ضبط شده خواهد بود. دوربین های HD به صورت استاندارد دارای کیفیت ۱۰۸۰p هستند هرچند برخی دوربین ها می توانند با کیفیت های مختلف همچون ۱۲۹۶p (داش کم های چینی معمولاً با چنین کیفیتی تصویربرداری می کنند)، ۱۴۴۰p یا کیفیت بالاتر هم کار خود را انجام دهند. دوربین های پشتی نیز معمولاً کیفیت ۷۲۰p دارند.

انواع دوربین ثبت وقایع خودرو

دوربین ثبت وقایع خودرو بر اساس میدان دید خود به چند دسته تقسیم می شود:

دوربین دید بیرونی برای تصویربرداری از بخش جلو یا عقب خودرو و جاده دوربین درون کابین که با نام تاکسی کم نیز شناخته می شود

برخی دوربین های تصویربرداری داخل کابین دارای نمایشگری هستند که به آینه وسط خودرو متصل می شود و گاها حتی جای خود آینه را نیز می گیرد تا تصاویر پشت را نشان دهد. برخی نمایشگرها نیز به شیشه جلو، داشبورد یا دیگر بخش های مناسب کابین متصل می شوند. به منظور اطمینان از عملکرد ۲۴ ساعته چنین دوربین هایی می توان از یک تشخیص دهنده حرکت استفاده کرد تا به این ترتیب دوربین فقط زمانی کار تصویربرداری را انجام دهد که یک خودرو یا انسان یا هر موجود متحرک دیگری تشخیص داده می شود. به این ترتیب در استفاده از باتری و فضای ذخیره فیلم و تصاویر صرفه جویی می شود.

دوربین های ثبت وقایع معمولاً از کارت های حافظه MicroSDHC یا MicroSDCX کلاس ۱۰ و بالاتر استفاده می کنند و دارای فضای ذخیره ۱۶ گیگابایت یا بیشتر هستند. همچنین اکثر داش کم ها از قابلیت ارتباط با جی پی اس برخوردار هستند. مدل های مجهزتر و گران تر این وسایل مفید دارای وای فای، بلوتوث و ارتباط ۴G خواهند بود. به منظور اجرای دستورات صوتی و ضبط تصاویر، برخی دوربین ها از میکروفون فابریک سود می برند. با استفاده از ارتباطات ۴G نیز می توان پیام های کوتاه ارسال کرد یا با دیگر تماس برقرار نمود.

طرز کار دوربین ثبت وقایع خودرو

داش کم ها معمولاً از طریق سیستم برق خودرو کار می کنند هرچند می توان آن ها را از طریق فندک خودرو نیز فعال کرد. روش دیگر نیز اتصال مستقیم آن به سیستم برق خودروست. به منظور ذخیره فایل ها و فیلم برداری در زمان خاموش بودن خودرو، این دوربین ها دارای باتری لیتیوم پلیمر LiPo هستند هرچند محدودیت های کاربردی متنوعی نیز دارند. این باتری ها طول عمر ۲ تا ۳ ساله و سیکل شارژ و تخلیه ۳۰۰ تا ۵۰۰ بار خواهند داشت. با گذشت زمان مواد داخل باتری ها تخریب شده و توانایی آن ها کاهش خواهد یافت. در این صورت دوربین شاید به صورت ناگهانی خاموش و روشن شود و در عملکرد آن اختلال به وجود آید.

مزایای استفاده از دوربین ثبت وقایع

از جمله مزایای چنین دوربین هایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ثبت شواهد و اسناد ضروری در زمان وقوع تصادفات کمک به شناسایی سارقان و اثبات جرم و دریافت خسارت بهره مندی از تخفیف های برخی شرکت های بیمه ای بهبود رفتار رانندگان مناطق مورداستفاده دوربین ثبت وقایع خودرو

داش کم ها به طور گسترده در روسیه و به عنوان وسیله ای مفید در برابر افراد متخلف و تبهکار مورداستفاده قرار می گیرند تا مدرک کافی برای اثبات جرم آن ها وجود داشته باشد. فروش دوربین های ثبت وقایع خودرو در بریتانیا به رکوردهای جدیدی رسیده و گزارش ها نشان می دهد این وسیله بیشترین رشد خرید بین تمامی دستگاه های الکترونیکی را دارد. داش کم ها در چین نیز وسایلی شناخته شده هستند. این دوربین ها وقایع مشهور زیادی را تصویربرداری کرده اند که از جمله آن ها می توان سقوط هواپیماها، سقوط شهاب سنگ ها، تصادفات خودرویی و… اشاره کرد. با توجه به محبوبیت بالای چنین وسایلی، خودروسازان نیز در محصولات لوکس و مدرن خود دوربین ها را به صورت فابریک نصب می کنند.

قوانین استفاده از دوربین های ثبت وقایع خودرو

اگرچه داش کم ها محبوبیت فزاینده ای دارند و به عنوان وسیله ای برای اثبات جرم افراد کلاه بردار و تبهکار به کار می روند اما نگرانی هایی را نیز در زمینه حریم شخصی افراد ایجاد کرده اند. به همین خاطر است که در کشورهای مختلف قوانینی برای چگونگی استفاده از آن ها تصویب شده است. استفاده از این دوربین در کشور اتریش برای نظارت بر دیگران ممنوع است و حداکثر جریمه متخلفان ۲۵ هزار یورو تعیین شده است. همچنین کشور سوئیس نیز استفاده از آن را در محیط های عمومی ممنوع کرده و در کشور آلمان هم اگرچه امکان استفاده از دوربین های کوچک شخصی وجود دارد اما بارگذاری تصاویر و ویدئوها در وب سایت های عمومی به معنی نقض قوانین حریم شخصی خواهد بود. ادارات پلیس در برخی کشورها از دوربین ثبت وقایع خودرو برای جمع آوری اسناد و مدارک بیشتر در ترافیک ها و تعقیب و گریزها استفاده می کنند. برخی داش کم ها در زمان روشن شدن چراغ ها و آژیر هشدار به صورت خودکار فعال می شوند.

قیمت دوربین ثبت وقایع خودرو

این دوربین ها بسته به میزان حافظه داخلی، تعداد لنزها، کیفیت تصویربرداری، امکانات و تجهیزات جانبی و… قیمت های متنوعی دارند. درصورتی که به دنبال خرید یک دوربین مناسب برای تصویربرداری از نمای جلو و عقب خودروی خود باشید باید بودجه ای بین ۲ تا ۷ میلیون تومان را در نظر بگیرید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دوربین ثبت وقایع خودرو؛ مزایا، قیمت و هر آنچه باید بدانید
  • آغاز فروش اقساطی رقیب جدی پژو ۲۰۷ اتوماتیک
  • آغاز فروش اقساطی رقیب جدی پژو 207 اتوماتیک / اولین شرایط فروش BAC X۳ PRO در سال جدید اعلام شد (+ جدول فروش، عکس و مشخصات خودرو )
  • ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تشدید وابستگی ارزی صنعت خودرو با استاندارد‌های جدید/ افزایش شاخص‌های کیفی قیمت خودرو را بالا می‌برد
  • معرفی خودروسازان متخلف به قوه قضاییه
  • وزیر صمت: خودروسازان متخلف به قوه قضاییه معرفی می شوند
  • خودروسازان متخلف را به قوه قضاییه معرفی می‌کنیم
  • قوانین ریزش سنگ نما و مقصر ریزش سنگ کیست؟
  • ژست سوئیسی استاندارد خودرو قیمت‌ها را افزایش می‌دهد؟