Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@21:20:43 GMT

نقش برخی حکومت ها در تضعیف همگرایی میان مسلمانان

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۴۲۲۷

نقش برخی حکومت ها در تضعیف همگرایی میان مسلمانان

یونس عبا محقق و اندیشمند مسلمان نیجریه ای در گفتگو با تقریب با اشاره به نقش برخی حکومت ها در تضعیف همگرایی میان مسلمانان گفت: عدم وجود ثبات در برخی از کشورهای اسلامی که در نتیجه ضعف ساختارها و نهادهای سیاسی و اجرایی در این کشورهاست، احتمال شکل گیری اتحاد را کم رنگ می کند؛ در مقابل، به همان اندازه که ثبات داخلی و توانایی تصمیم گیرندگان سیاست خارجی برای تامین منافع داخلی بیشتر باشد، به همان اندازه توانایی این کشورها برای حضور فعالانه در روند همگرایی نیز بیشتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یونس عبا در ادامه اظهار داشت: همچنین عدم ثبات سیاسی می تواند باعث ایجاد جدال های نظامی و بحران های دامنه دار و منازعات قومی و فرقه ای و سپس جابه جایی قدرت شود. در ادامه نظام یک کشور دستخوش دگرگونی ناگهانی شده و اولویت های اهداف سیاست خارجی کشور نیز تغییر می یابد. این وضعیت نه تنها باعث کاهش قدرت ملی یک کشور شده بلکه سبب می شود کشور مزبور نتواند در زمینه سیاست خارجی همگرایی و همکاری با سایر کشورها داشته باشد و دیگر کشورها هم در اتخاذ و پیگیری همگرایی و همکاری با این کشورها دچار تردید خواهند شد.

یونس عبا همچنین گفت: از سوی دیگر وجود نابرابری اقتصادی و همچنین نابرابری در میزان قدرت کشورهای اسلامی که بعضا باعث شکل گیری رقابت های مخرب میان این جوامع شده، از جمله موانع وحدت محسوب می شود. در این صورت کشورهای کوچک تر اسلامی نسبت به تلاش های کشورهای بزرگ اسلامی با دیده تردید نگاه می کنند.
یونس عبا تصریح کرد: در چنین شرایطی بیش از هر وقت دیگر ضروری است تا علما و صاحبنظران با یک بررسی و پژوهش تاریخی درباره موانع وحدت مطالعه کنند و با آموختن از آنچه تاکنون سبب جنگ و نزاع های درون گروهی میان مسلمانان شده، از ادامه آن در میان نسل های جدید جلوگیری به عمل آورند.
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: وحدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۴۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی کشورها برای خدشه وارد کردن به روابط دوستانه تهران و اسلام‌آباد تلاش می‌کنند

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، ظهر امروز به وقت محلی در دیدار «مریم نواز شریف» سروزیر ایالت پنجاب، با بیان اینکه روابط دو کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره روندی رو به رشد و ارتقا داشته است، اراده سران دو کشور برای گسترش همکاری‌ها را باعث بی‌اثر شدن تلاش‌های برخی کشورها برای خدشه وارد کردن به روابط دوستانه تهران و اسلام‌آباد عنوان کرد.

رئیس جمهور تبادل ظرفیت‌های متنوع متقابل را زمینه تأمین منافع دو ملت و افزایش قدرت دو کشور دانست و با بیان اینکه مانعی بر سر راه گسترش روابط فیمابین نیست، گفت: هدف از سفر بنده به لاهور ادای احترام به مرحوم اقبال لاهوری و تقویت روابط فرهنگی دو کشور است چرا که لاهور نماد فرهنگی پاکستان محسوب می‌شود. ایالت پنجاب و شهر لاهور صرفاً یک منطقه فرهنگی نیست، بلکه به سرعت در حال پیشرفت است و امیدوارم در دوره مدیریت سرکارعالی در این منطقه شاهد شتاب بیشتر توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن باشیم.

رئیسی شخصیت مرحوم اقبال لاهوری را در بین ایرانیان شناخته شده و محترم توصیف کرد و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان شخصیتی فرهنگی و فرهنگ‌دوست از مرحوم اقبال لاهوری تحت عنوان ستاره آسمان شرق یاد کرده‌اند. همچنین دلدادگی و علاقه مردم پاکستان به امام رضا (ع) کم‌نظیر و مثال‌زدنی است.

در این دیدار «مریم نواز شریف» نیز با ابراز تشکر و خرسندی از سفر رئیسی به ایالت پنجاب و حضور در مزار مرحوم اقبال لاهوری و نیز حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» این شهر به عنوان یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های جنوب آسیا که در سال 1864 تأسیس شده است، گفت که تمام تلاش خود را برای گسترش بیش از پیش روابط ایران و پاکستان به کار خواهد گرفت.

در این دیدار دو طرف با توجه به پیشینه فرهنگی مشترک و توجه به زبان فارسی در پاکستان، برای گسترش آموزش زبان فارسی در پاکستان توافق کردند و رئیس جمهور ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری در این زمینه، به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مأموریت داد برای تمهید زمینه‌ها و مقدمات این مسئله با مسئولان پاکستانی مربوطه همکاری لازم را داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • واکنش طالبان به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • خاندوزی: امروز دومین جلسه همگرایی سیاست‌های ارزی برگزار خواهد شد + فیلم
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • هشدار اقبال لاهوری از تمدن مغرب زمین به ما
  • برخی کشورها برای خدشه وارد کردن به روابط دوستانه تهران و اسلام‌آباد تلاش می‌کنند
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است