Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@17:14:12 GMT

وقتی بافتنی‌ها قصه می‌گویند

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۴۲۷۱

یکی - دو سالی است اما بساط بافت و بافتنی دوباره رونق پیدا کرده است. در سایت‌های مد و لباس هم می‌توانید طرح‌هایی را ببینید که خیلی شبیه بافتنی‌های دستباف هستند اما اگر خودش باشد که دیگر چه بهتر. خیلی آدم‌ها این روزها دوست دارند بافت کار دست بپوشند حتی اگر نامنظم باشد چون اتفاقاً اینجوری نشان می‌دهد به قول خودمان حاضری نیست و برای بافتش زحمت کشیده شده و از این رو ارزشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: «عفت خانم یک دستگاه بافندگی داشت و یک ژورنال که می‌توانستی هر طرحی را از داخل آن انتخاب کنی و سفارش دهی. برای من هفت‌ساله، پیراهن بافتنی نخودی با جوجه‌های سفید حاشیه دامنش آن قدر قشنگ بود که انگشتم را از رویش برندارم. عفت خانم عینک نزدیک‌بین را از نوک دماغش داد بالا و نگاهی انداخت به دختر خندان توی عکس که روی چمن‌ها خم شده بود که گلی را بو کند. یادم می‌آید از انتخابم خوشش آمد و تعجب هم کرد. شاید انتظار داشت بچه به آن کوچکی یک رنگ شادتر مثلاً قرمز انتخاب کند اما من عاشق آن جوجه‌های سفید بودم که توی پس‌زمینه کرم‌نخودی خیلی به چشم نمی‌آمدند و یک‌جورهایی انگار پنهان شده بودند.

تا سال‌ها سراغ عفت خانم می‌رفتیم و انواع و اقسام لباس‌های بافتنی را سفارش می‌دادیم؛ پلیور، ژاکت، شلوار و شال و کلاه. ماشین بافندگی عفت خانم که با آن خرج زندگی خودش و چهار تا بچه‌اش را درمی‌آورد، برای من یک دستگاه جادویی بود. بارها دیده بودم که مادربزرگ یک تکه لباس سرمی‌انداخت و می‌بافت و می‌بافت و بعد چند ماه بالاخره تمام می‌شد و به قول خودش کورَش می‌کرد.

ماشین بافت اما سرعتش باورنکردنی بود. مگر می‌شود یک هفته‌ای آدم به آن لباس خوشرنگ و لعاب توی ژورنال برسد؟! با ماشین بافت می‌شد. بافتش هم قشنگ‌تر و منظم‌تر بود و آن طرح‌های قشنگ را هم که می‌شد با ماشین روی لباس انداخت، هرگز با دست نمی‌شد بافت.

آن روزها یادم می‌آید ما بچه‌ها عاشق لباس‌های بافت حاضری بودیم؛ حاضری یعنی مادر و مادربزرگ‌هایمان آن را نمی‌بافتند. لباس حاضری به نظر ما قشنگ‌تر بود و آن نخ‌های گره‌زده و بافت‌های نامنظمی را که لابد حاصل خستگی و بی‌حوصلگی بافنده بود، نداشت.

سال‌ها گذشت و دیگر کسی نه در خانه حوصله بافتنی داشت و نه به بافنده‌های خانگی سفارش می‌داد. همه لباس‌های حاضری را دوست داشتند که چین تا توانسته بود در بازار ریخته بود. جنسشان بد نبود اما آن کامواهای قدیمی به قول مادربزرگم جاندارتر بودند.

یکی - دو سالی است اما بساط بافت و بافتنی دوباره رونق پیدا کرده است. در سایت‌های مد و لباس هم می‌توانید طرح‌هایی را ببینید که خیلی شبیه بافتنی‌های دستباف هستند اما اگر خودش باشد که دیگر چه بهتر. خیلی آدم‌ها این روزها دوست دارند بافت کار دست بپوشند حتی اگر نامنظم باشد چون اتفاقاً اینجوری نشان می‌دهد به قول خودمان حاضری نیست و برای بافتش زحمت کشیده شده و از این رو ارزشمند است.

دختر جوان دانشجوی معماری است. بافتنی را از بچگی یاد گرفته. از مادرش. خودش این را برای معرفی‌اش نوشته و گفته عاشق بافتن است. سفارش بافتنی می‌گیرد و عکس نمونه کارهایش را هم در صفحه‌اش گذاشته است. قیمت‌ها هم به نسبت خوب است. البته که کاموا گران شده و به همین دلیل آن طور که می‌گوید مجبور است از دستمزد خودش کم کند: «پارسال خیلی بهتر سفارش می‌گرفتم. با این که اوضاع کرونا بدتر بود و زیاد هم رفت‌وآمدی نبود اما سفارش‌های من بیشتر بود و حتی نمی‌رسیدم همه را انجام دهم. امسال تعداد سفارش‌ها کمتر شده. البته من چون تنها کار می‌کنم بالطبع کارم زمان می‌برد و توصیه می‌کنم از همان تابستان سفارش دهند؛ خصوصاً اگر چیزی مثل مانتو یا شنل مد نظرشان است که زمان زیادتری برای بافت لازم دارد.

مسلماً همه می‌دانند که کار دست قیمت بیشتری دارد اما خیلی‌ها به خاطر هزینه از خیر سفارش‌دادن می‌گذرند یا چون خیلی دوست دارند یک تکه بافتنی سفارش دهند، به همان کلاه یا دستکش بسنده می‌کنند که قیمتش کمتر است. الان یک کلاه نهایتاً یک کلاف کاموا می‌برد که بین ۳۰ تا ۶۵ هزار تومان قیمت دارد. حالا حساب کنید برای یک مانتو که حداقل هشت کلاف می‌برد چقدر باید پول کاموا بدهم. البته اینها قیمت‌های معمول است و کامواهای مرغوب‌تر قیمت بالاتری دارند. مسلماً برای یک مانتو یا ژاکت که زحمت زیادی برای بافتش کشیده می‌شود، بهتر است کاموای مرغوب‌تری استفاده شود که کیفیت کار بالا باشد. کسانی که من را می‌شناسند می‌دانند از کار کم نمی‌گذارم اما به هر حال خودشان هم قیمت‌ها را می‌دانند. از طرفی با کارهای ماشینی هم که مقایسه کنید می‌بینید چندان هم فرقی نمی‌کند. همین بافت‌های داخلی را ببینید چه قیمت‌هایی می‌دهند.»

دختر جوان درست می‌گوید. بافت‌های حاضری که ما آن قدر عاشقشان بودیم و آن روزها ارزان و در دسترس بود، این روزها برای خودشان قدر و قیمتی پیدا کرده‌اند. یک پلیور یقه اسکی زنانه است، بافت ساده و خیلی معمولی، ۷۰۰ هزار تومان. قیمت را با تعجب برای خودم تکرار می‌کنم. فروشنده که دختر جوانی است، می‌گوید: «رنگ‌های دیگرش هم موجود است. می‌توانید دو تا ببرید. خیلی رنگ‌های شیکی دارد.» پیش خودم خیال می‌کنم دو رنگش می‌شود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، برای دو تا بافت حاضری.

احتمالا چون برند ثبت شده است قیمتش این قدر بالاست. شاید بشود ارزانترش را هم پیدا کرد. ارزانترش هم هست اما نه آنچنان ارزان‌تر. دیگر هر جای شهر را بگردید زیر ۳۰۰ هزار تومان شبیه‌اش را پیدا نمی‌کنید. این البته قیمت بافت‌های وطنی است و اگر سراغ تُرکش بروید که قیمت از این هم بالاتر است.

«یک زمانی توی خیابان فلسطین تریکوبافی داشتم اما جمع کردم چون ضرر می‌داد. یک روز نخ خوب نبود و یک روز دستگاه خراب می‌شد و قطعه‌اش پیدا نمی‌شد. خلاصه که دردسر بود و خیلی کسانی هم که هم‌صنف من بودند جمع کردند و رفتند.»

این را فروشنده‌ای می‌گوید که قیمت‌هایش به نسبت مناسب‌تر از جاهای دیگر است. او ادامه می‌دهد: «من بافت را می‌شناسم. کامواهای ترکیه قبلاً عالی بودند. الان کیفیت آنها هم پایین آمده است. ایرانی‌ها بد نیستند اتفاقاً اما رنگ‌هایشان خوب نیست. ترک‌ها کالیته رنگی‌شان بالاست و رنگ‌های چرک و کشته هم زیاد دارند. ایرانی‌ها تنوع رنگشان چندان خوب نیست و بیشتر رنگ‌های اصلی و تند می‌زنند اما نخ‌های ایرانی به اصطلاح گلوله نمی‌شوند یعنی هر چه این لباس را بپوشید نخش گلوله نمی‌شود و پرز نمی‌دهد. جنس‌های ترک اما عمدتاً این مشکل را دارند که البته از نظر من مشکل نیست چون هر چه درصد نخ پنبه بیشتر باشد، پرز هم بیشتر است. الیاف مصنوعی پرز نمی‌دهند اما به هر حال راحتی و طبیعی‌بودن پشم و نخ پنبه را ندارند. البته قرار نیست که لباس را مادام‌العمر استفاده کنید.»

دور میدان حسن‌آباد مثل همیشه رنگی و زنده است؛ همان جایی که کاموافروش‌ها سال‌هاست صبح کرکره‌ها را بالا می‌زنند و ردیف‌های رنگی نخ را پیش روی عابران قرار می‌دهند. زمستان و تابستان. البته که رونق کارشان در زمستان بیشتر است چون هوا سرد است و مردم بیشتر هوس می‌کنند یک تکه بافتنی برای دلشان ببافند و البته بعضی‌ها هم از این راه امرار معاش می‌کنند؛ مثل خانمی که دارد در تعداد بالا خرید می‌کند و نچ‌نچ‌کنان سر تکان می‌دهد که چه خبر است.

زن جوانی هم دنبال کامواهای تک‌رنگ است که جلوی مغازه‌ها توی کارتن مقوایی گذاشته‌اند و چون تک یا نهایتاً دو تا ازشان مانده، ارزان‌تر هستند. می‌گوید دستبند می‌بافد و نمونه کارهایش هم توی کیفش هست و نشان می‌دهد و همان‌ جا هم مشتری پیدا می‌کند و یکی را می‌فروشد ۱۵ هزار تومان. یک دستبند با طرح لوزی‌های درهم است. دختربچه‌ای با کلاه سفید منگوله‌دار یک کاموای صورتی از بین کامواها بیرون می‌کشد و با ذوق به مادرش نشان می‌دهد. پالتوی سفید با خال‌های زرد کمرنگ پوشیده. یاد پیراهن بافتنی نخودی با جوجه‌های سفید حاشیه‌اش می‌افتم که هنوز هم هست و اگر زبان داشت شاید قصه آن ماشین بافندگی جادویی و آن روزها را می‌گفت.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بافتنی نشان می دهد هزار تومان برای بافت عفت خانم قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۴۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا لباس تیم ملی آلمان این قدر جنجالی شد؟

زی‌سان: برند نوین‌دورف، رییس فدراسیون فوتبال آلمان بعد از این تصمیم گفت: «ما از همکاری‌مان با نایکی در آینده خوشحالیم. این شراکت به ما امکان خواهد داد که در دهه آینده هم وظایف کلیدی فدراسیون را با هدف توسعه همه‌جانبه فوتبال آلمان انجام دهیم.»

«افسانه برن»

اما بلافاصله با اعلام این تصمیم واکنش‌های احساساتی و بعضاً خشم‌آلود در آلمان بالا گرفت.

تصور دیدن لباس تیم ملی آلمان بدون سه خط آدیداس برای خیلی‌ها نشدنی است. رابطه نام‌ونشان آلمانی آدیداس با تیم ملی فوتبال آلمان از نظر آنها یک رابطه بدیهی بود که هیچگاه از میان نخواهد رفت.

این رابطه از سال ۱۹۵۰ شروع شد و تنها چهار سال بعد وقتی تیم ملی آلمان با کفش‌های اختراعی آدولف داسلر با استوک‌های پیچی به طرز شگفت‌انگیزی قهرمان جام جهانی سوییس شد، به اوج رسید.

بر اساس «افسانه برن»، تیم ملی آلمان با همین استوک‌ها توانستند روی چمن لغزنده استادیوم وانکدورف تعادل بهتری داشته باشند و مجارستان مدعی را شکست دهند.

بعد از «معجزه برن» سه قهرمانی دیگر در جام‌های جهانی ۱۹۷۴، ۱۹۹۰ و ۲۰۱۴ و سه جام ملت‌های اروپای تیم ملی مردان و دو قهرمانی جهان و شش قهرمانی اروپای تیم ملی زنان آلمان همگی با پیراهن‌های آدیداس به دست آمد که طرح هر کدام‌شان با هر قهرمانی در تاریخ جاودانه شد.

آخرین موفقیت بازاریابی آدیداس با تیم ملی آلمان هم رنگ صورتی پیراهن دوم تیم ملی برای جام ملت‌های اروپا ۲۰۲۴ بود که تابستان امسال در این کشور برگزار می‌شود.

با وجود واکنش‌های گسترده و بعضاً انتقادآمیز نسبت به رنگ صورتی و «غیرمردانه» پیراهن تیم ملی آلمان، این پیراهن که روزنامه عامه‌پسند «بیلد» طعنه‌آمیز آن را «پیراهن باربی» می‌نامد، به گفته شرکت آدیداس به پرفروش‌ترین پیراهن دوم تیم ملی آلمان بعد رونمایی‌اش تبدیل شده است.

تیم ملی آلمان این پیراهن را برای اولین بار در بازی دوستانه سه‌شنبه شب (۲۶ آوریل) در فرانکفورت مقابل تیم ملی هلند می‌پوشد.

قرارداد کنونی آدیداس با فدراسیون فوتبال آلمان تا پایان سال ۲۰۲۶ است. به عبارت دیگر دو تورنمنت بزرگ بعدی یعنی یورو ۲۰۲۴ در آلمان و جام جهانی ۲۰۲۶ در آمریکا، کانادا و مکزیک تور خداحافظی آدیداس با تیم ملی آلمان خواهد بود. در طول مسابقات جام ملت‌های اروپا تیم ملی آلمان حتی در مقر آدیداس در شهر هرتسوگن‌آئوراخ اقامت دارد.

پیشنهاد بهتر نایکی

بنا بر اعلام فدراسیون فوتبال آلمان پیشنهاد تولیدکننده ورزشی آمریکایی «با فاصله بهترین پیشنهاد اقتصادی» بود.

این که نایکی در پیشنهادش «با ارائه یک چشم‌انداز روشن و تعهد آشکار به ترویج ورزش‌های آماتور و همگانی و همچنین توسعه پایدار فوتبال زنان در آلمان» یک برگ برنده ویژه دیگر داشته، احتمالاً نقش کوچکی در تصمیم‌گیری فدراسیون فوتبال داشته است.

تنها یک روز بعد از اعلام تصمیم فدراسیون فوتبال آلمان روزنامه اقتصادی هندلس‌بلات چاپ دوسلدورف گزارش داد که ارزش اقتصادی پیشنهاد این شرکت آمریکایی واقع در اورگون سالی ۱۰۰ میلیون یورو بوده است. چیزی در حدود دو برابر قرارداد آیدادس.

سایت اسکای نیز به نقل از منابعی در داخل آدیداس خبر داد که بیورن گولدن، رییس این شرکت، در همان روز پنجشنبه در یک تماس ویدیویی با کارمندان درباره این جدایی توضیح داده است. بنابر گزارش اسکای او در این تماس از قرار معلوم ابراز تاسف کرده است و گفته عددی که نایکی پیشنهاد کرده «باورنکردنی» بوده و آدیداس مطلقاً نمی‌توانسته با آن رقابت کند.

انتقاد وزیران

تصمیم فدراسیون فوتبال آلمان برای جدایی از این برند آلمانی موجی از انتقاد را به ویژه در میان سیاست‌مداران این کشور به دنبال داشت. در حالی که در میان هواداران فوتبال در این کشور یک حسرت نوستالژیک وجود دارد، برخی از مقامات سیاسی فدراسیون فوتبال را به دلیل «نداشتن میهن‌پرستی» و «نگاه تجاری بیش از اندازه» به فوتبال مورد انتقاد قرار دادند.

مارکوس زودر، از رهبران حزب اپوزیسیون سوسیال مسیحی و نخست وزیر ایالت باواریا، که آدیداس در آن واقع شده در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «فوتبال آلمان همیشه یک بخشی از تاریخ اقتصاد آلمان هم بوده است. تیم ملی همیشه با سه نوار بازی کرده. این به همان اندازه روشن بوده که توپ گرد است و بازی ۹۰ دقیقه طول می‌کشد.»

«داستان این موفقیت از ۱۹۵۴ با قهرمانی فراموش‌نشدنی در جام جهانی آغاز شد که به کشور ما دوباره اعتماد به نفس داد. برای همین اشتباه، حیف و غیرقابل درک است که این داستان باید به پایان برسد. فوتبال آلمان وطن خالص است و نه محل رقابت بین‌المللی شرکت‌های بزرگ. تجارت همه چیز نیست. کمی سرراستی بیشتر از سوی فدراسیون با وجود تمامی چالش‌های اقتصادی برایش بهتر می‌بود.»

کارل لاوترباخ از حزب سوسیال دموکرات‌ها و وزیر فدرال بهداشت و درمان آلمان که در شبکه اجتماعی ایکس فعال‌ترین وزیر آلمانی است، هم نوشت: «آدیداس دیگر قرار نیست پیراهن تیم ملی آلمان باشد؟ به جایش یک شرکت آمریکایی می‌آید؟ از نظر من این تصمیم اشتباه است. تجارت یک سنت و تکه‌ای از میهن را نابود می‌کند...».

اما احتمالا بیشترین توجه را واکنش وزیر اقتصاد فدرال آلمان جلب کرد. روبرت هابک از حزب سبز‌ها که در عین حال نایب صدر اعظم هم هست نوشت: «من پیراهن آلمان را بدون آن سه نوار اصلا نمی‌توانم تصور کنم. آدیداس و سیاه-قرمز-طلایی برایم، همیشه به هم تعلق دارند. این یک بخشی از هویت آلمانی است.‌ای کاش کمی خوش‌بینی میهن‌دوستانه بیشتری وجود می‌داشت.»

پاسخ فدراسیون

این انتقاد‌ها از طرف سیاستمداران در روز‌های گذشته به حدی بود که فدراسیون فوتبال آلمان را در یک موضع‌گیری رسمی به واکنش واداشت. این نهاد در حساب خود در شبکه ایکس نوشت: «ما هر گونه احساساتی را درک می‌کنیم. برای ما هم به عنوان فدراسیون وقتی یک شراکت که پر از لحظات و خاطرات ویژه بوده و بیش از ۷۰ سال دوام داشته به پایان می‌رسد، یک رخداد اساسی است.»

در ادامه این اطلاعیه آمده، اما فدراسیون این پول را در فوتبال سرمایه‌گذاری می‌کند «تا فوتبال یک ورزش ملی باقی بماند.» و فدراسیون به فوتبال آلمان و توسعه آن متعهد است و این که یک فدراسیون ورزشی است که فدراسیون‌های عضو و ورزش پایه همگانی را از لحاظ مالی تامین می‌کند و نه برعکس.

آندریاس رتیگ، مدیر عامل فدراسیون فوتبال آلمان، اما در یک گفت‌وگوی تلویزیونی صریح‌تر از بیانیه رسمی فدراسیون موضع گرفت و انتقاد‌های این سیاست‌مداران را قویاً رد کرد.

او در برنامه «ران» گفت: «راستش من خیلی تعجب کردم که سیاست‌مداران بدون شناخت و مهم‌تر از آن بدون آگاهی از واقعیت‌ها تا این حد پوپولیستی درباره چیزی که از آن اطلاعی ندارند با این صراحت اظهارنظر می‌کنند. در این جا باید گفت بهتر است که هر از گاهی سکوت کنند.»

رتیگ بدون اینکه اعداد و ارقام دقیقی بگوید، در ادامه گفت که دو پیشنهاد آدیداس و نایکی آن قدر از هم فاصله داشتند که حتی قابل قیاس هم نبودند: «مسئولیت صد‌ها کارمند روی دوش ماست. همین طور مسئولیت فدراسیون‌های ایالتی و فوتبال پایه. برای همین نباید از ما ایراد گرفت که در چنین موقعیت اقتصادی‌ای چنین تصمیمی می‌گیریم.»

اشتفان گرون‌والد، خزانه‌دار فدراسیون فوتبال آلمان، هم در گفتگو با نشریه اقتصادی آلمانی «کاپیتال» با اشاره به پیشنهاد بهتر نایکی گفت که به خاطر اختلاف دو میلیون در سال فدراسیون قطعاً از آدیداس جدا نمی‌‍شد.

«میهن‌پرستی مفت!»

رسانه‌های آلمان نیز از واکنش‌های سیاست‌مداران انتقاد کرده‌اند. مانفرد برویکمن، روزنامه‌نگار ورزشی، در گفتگو با صدای آلمان با طعنه به آنها گفت: «آنچه ما تجربه کردیم یک حمله حاد پوپولیستی در تمام احزاب بود؛ و دلیلش هم روشن است: میهن‌پرستی مفت در ویترین مغازه قرار گرفته بود!»

برخی دیگر از مطبوعات آلمان این انتقاد‌ها را وارد ندانستند و حتی به این اشاره کردند که علاقه یک شرکت خارجی معتبر به چنین سرمایه‌گذاری‌ای بیشتر نشانه مثبتی از جذابیت نام‌ونشان تیم ملی آلمان است.

روزنامه فرانکفورتر آلگماینه نیز با انتقاد از سیاست‌مداران نوشت که طرفداران حق دارند احساسات نوستالژیک داشته باشند، اما دفاع و حمایت سیاست‌مداران از آدیداس به صرف اینکه تولیدکننده داخلی است درست نیست و نباید فراموش کرد خود این شرکت هم در تمام این سال‌ها شیوه‌های بحث‌برانگیزی برای تداوم این شراکت داشته است.

مشکلات مالی فدراسیون

از طرف دیگر در یک بازار آزاد و رقابتی خود آدیداس هم با سرمایه‌گذاری در ورزش‌های آمریکایی و اسپانسرینگ تیم‌های فوتبال لیگ آمریکا و یا تیم‌های بسکتبال ان‌بی‌ای همین کار را می‌کند و مثل هر شرکت دیگری تلاش می‌کند به بازار‌های رقیب‌اش حمله کند.

علاقه نایکی هم به اسپانسرینگ تیم‌های ملی آلمان، مهم‌ترین دارایی رقیب‌اش آدیداس، جدید نیست. در سال ۲۰۰۶ نیز نایکی یک پیشنهاد هشت ساله به ارزش نیم میلیارد یورو ارائه داد. در آن زمان آدیداس یک‌ششم این مبلغ را پرداخت می‌کرد. اما در آن موقع پیشنهاد نایکی به سرانجام نرسید. یکی از دلایلش این بود که الیور بیرهوف مدیر وقت تیم‌های ملی فدراسیون فوتبال آلمان پیشنهاد نایکی را شخصاً به کارفرمایش داد در حالی که نایکی رسماً خودش باید این پیشنهاد را می‌فرستاد. از آن زمان تا کنون آدیداس هم پیشنهادش را تا ۵۰ میلیون یورو در سال افزایش داده است.

با این تفاوت فاحش پیشنهاد‌ها روشن است که فدراسیون فوتبال آلمان نمی‌توانست در یک فرایند شفاف و عادلانه مزایده از پیشنهاد نایکی بگذرد. به ویژه با توجه به این که فدراسیون با توجه به مشکلات مالی‌اش به منابع درآمدی جدید نیاز مبرمی دارد.

گرون‌والد، خزانه‌دار فدراسیون فوتبال آلمان، پارسال در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه دو این کشور از یک «کسری ساختاری» در حدود ۲۰ میلیون یورو خبر داده بود. کمپ فوق‌العاده مجهز و مدرن تیم‌های ملی نیز که در فرانکفورت در حال ساخت است، ۳۲ میلیون یورو بیش از برنامه‌ریزی هزینه برمی‌دارد. پروژه‌ای که به گفته سران فدراسیون فوتبال آلمان امروز بدین شکل دیگر آن را اجرا نمی‌کردند.

پیشتازی قاطعانه نایکی از آدیداس

بدین ترتیب از سال ۲۰۲۷، تیم ملی آلمان به جمع تیم‌های بزرگی که لباس نایکی را می‌پوشند، اضافه خواهد شد. نایکی که از سال ۱۹۸۹ به عنوان تولیدکننده ورزشی پیشرو در جهان از آدیداس جلو زد، از سال ۱۹۹۴ اسپانسر تیم ملی برزیل رکورددار قهرمانی در جام جهانی است. نایکی با علامت تجاری معروف‌اش حالا تیم‌هایی نظیر فرانسه، انگلیس، هلند یا پرتغال را هم تجهیز می‌کند.

فاصله نایکی با رقیب آلمانی‌اش در این سال‌ها بسیار بیشتر هم شده است. اخیرا نایکی فروش سالانه معادل ۴۷/۱ میلیارد یورو با سود ۴/۷ میلیارد را گزارش کرد. در حالی که آدیداس که در بورس آلمان جزو ۴۰ شرکت بزرگ آلمان است، در سال ۲۰۲۳ با وجود درآمدی بالغ بر ۲۱/۴ میلیارد یورو برای نخستین بار ضرر کرد و ۷۵ میلیون یورو زیان متحمل شد.

منبع: بی بی سی 

tags # تیم ملی آلمان سایر اخبار اولین انسان روی زمین چند سال پیش به دنیا آمد؟ (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • لباس عجیب تماشاگران حریف ایران! (عکس)
  • شناسایی انبار لباس‌های قاچاق در رشت
  • یک کشته و ۷ مصدوم در جاده رابُر - بافت
  • نوسازی بیش از ۶۰۰ پلاک بافت فرسوده در منطقه ۱۷
  • شیطنت باشگاه پرسپولیس؛ انتشار تصویر اورونوف با لباس آبی + عکس
  • بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی باشد
  • چرا لباس تیم ملی آلمان این قدر جنجالی شد؟
  • وقتی نخود آش اضافه بیاد؛ طراحی لباس با نخود توسط هوش مصنوعی!
  • وقتی نخود آش اضافه بیاد؛ طراحی لباس با نخود! (عکس)
  • طراحی لباس با الهام از نودل برنج (عکس)