پیشبینی قیمت دلار پس از توافق وین
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۵۶۶۶
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، علیاضغر سمیعی در اظهارنظری درباره قیمت ارز پس از توافق وین اظهار کرد: راجع به توافقنامهای که در وین به دست آمده، هرچند که هر توافقی به هر حال خالی از نکات مثبتی نیست، ولی مسئله بازار ارز را چندان مرتبط با مسایل و توافقات خارجی نمیبینم.
وی افزود: مسئله بازار ارز بیشتر ربط به نرخ تورم، نرخ بهره، جذب سرمایهها در بازار تولید، رفع بیکاری و خلاصه مدیریت مسائل اقتصادی در داخل دارد.
البته مطمئنا بر طرف شدن تحریمهای ظالمانه، آثار خوبی را در وضعیت اقتصادی میگذارد، ولی نه به سرعت.رئیس اسبق کانون صرافان عنوان کرد: همانطور که وضع تحریمها اثر فوری نداشته و سالها بعد اثر خود را میگذارد، رفع آن هم اثر فوری نخواهد داشت. البته از هر خبر خوب و بدی سودجویان و فرصتطلبان برای جوسازی استفاده میکنند تا برای خودشان سودهایی حاصل کنند.
سمیعی متذکر شد: آن نهادی که میبایست با درایت و ایجاد ثبات در بازار ارز از این سودجوییهای غیربهداشتی و ناجوانمردانه جلوگیری کند، در همه همه جای دنیا همانا بانکهای مرکزی هستند.
وی خاطرنشان کرد: با توافق وین و آزاد شدن پولهای بلوکه شده، بعد از توافق میتوان دو نوع برخورد داشت. یک برخورد احساسی و مقطعی و تقریبا عوامفریبانه، که به معنی تزریق فراوان و بیش از تقاضای ارز به بازار به منظور پایین آوردن قیمت است.
سمیعی متذکر شد: ولی رویکرد دیگری که من امیدوارم اینگونه بشود، این است که ارز های آزاد شده با قیمتهای واقعی به بازار عرضه شود و مقدار عرضه ارز هم کنترل شده و با قیمت واقعی باشد و مقداری از ارزها هم به صورت وام کم بهره در اختیار نیروهای کارآفرین قرار گیرد، سود سپرده های بانکی هم، چه برای ارز و چه برای ریال به شدت کاهش یابد و به نزدیک صفر برسد و با ترمیم و بازسازی زیرساختهای اقتصادی، با استفاده از این فرصت طلایی جراحی لازم در اقتصاد انجام شود و با واقعی کردن همه قیمتها از جمله حاملهای انرژی و تک نرخی کردن ارز با فروش ارز به بالاترین قیمتها سعی در جمع آوری هر چه بیشتر تومان از یک طرف و ایجاد شغل با دادن وامهای کم بهره از سوی دیگر همت کنند.
کد خبر 653214 برچسبها ارز - بازار داخلی مذاکرات وین دلار آمريكا
تبلیغات در خبربان
منبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: ارز بازار داخلی مذاکرات وین دلار آمريكا
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۵۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
خبر هوشمند فهام
کلینیک بتن ایران
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
اجاره کلبه چوبی
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
۴ نکته در مورد بیت کوین که در این هفته باید مدنظر داشته باشید
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
تهیه غذا
فروش کفش
آی پی ثابت برای ترید
دومان سهند
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
خبر بعدی:
سردرگمی صهیونیستها؛ برجام بد است، عدم توافق با ایران، بدتر
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک روزنامه صهیونیستی امروز دوشنبه (۲۳ می/ دوم خرداد) به نقل از منابع اطلاعاتی رژیم موقت صهیونیستی نوشته عدم توافق با ایران بر سر مسائل هستهای حتی از توافق بد هم برای اسرائیل خطرناکتر است.
روزنامه جروزالمپست نوشته این موضع از سوی منابع اطلاعاتی در حالی عنوان شده که کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم سابق رژیم صهیونیستی، همانند کابینه «نفتالی بنت»، نخستوزیر فعلی این رژیم هر دو با توافق هستهای برجام مخالفت کرده و آن را «توافق بد» خواندهاند.
جروزالمپست نوشته دستگاه اطلاعاتی و دفاعی (جنگی) اسرائیل عدم توافق با ایران را حتی از توافق بد هم بدتر میدانند. این گروه معتقدند ایران ظرف تنها چند هفته میتواند به سمت غنیسازی ۹۰ درصدی حرکت کند.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی شده بود قصد دارد از طریق مذاکرات وین، آمریکا را به توافق هستهای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است. این مذاکرات از چند ماه پیش دچار وقفه شد.
روزنامه جروزالمپست نوشته اعضای دستگاههای اطلاعاتی و دفاعی اسرائیل که توافق بد با ایران را به عدم توافق ترجیح میدهند ادعا کردهاند که در حالت عدم توافق، ایران ممکن است به سمت کسب مهارتها برای ساخت بمب حرکت کند.
جروزالمپست نوشته اکثر اعضای دستگاههای اطلاعاتی و دفاعی اسرائیل معتقدند که حکومت ایران حتی در صورت داشتن سلاح هستهای از آن استفاده نخواهد کرد اما آن را برای تقویت تواناییهایش در جهت رسیدن به هژمونی منطقهای میخواهد.
ارزیابی رژیم صهیونیستی درحالی مطرح شده که مذاکرات رفع تحریمها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات ، به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفتوگوها ، بارها تلاش کرده طرفهای مختلف به ویژه ایران را به کند کردن روند مذاکرات متهم کند.
یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرفهای آمریکایی در مذاکرات وین ، مخالفتهای نمایندههای کنگره با سیاستهای دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. یکی از انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزههای اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیتهای منطقهای و برنامه موشکی ایران نمیپردازد.
آمریکا علاوه بر این، در جریان مذاکرات وین خودش را ملزم به گزارشدهی به رژیم صهیونیستی درباره وضعیت مذاکرات میدانست. در زمان جاری بودن مذاکرات وین، بارها گزارشهایی از مخالفت این رژیم با روند مذاکرات منتشر شده بود.
انتهای پیام/