Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت: افتخار ما است که مردم با همه سختی‌هایی که در بخش مالی دارند و برخی بی تدبیری‌ها از مسئولان می‌بینند، اما آنها را از دین جدا کرده و می‌دانند امام و رهبر معظم انقلاب دقیقاً همان مسیری که ائمه می‌رفتند را در پیش گرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، آیت الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد ظهر امروز _جمعه هشتم بهمن‌ماه_ در خطبه‌های نمازجمعه اصفهان اظهار کرد: خودم و همه شما را به تقوای الهی و ترک معاصی دعوت می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید است خداوند به ما توفیق عبادت و بندگی خود را عطا فرماید. خداوند می‌فرمایند "مؤمن کسی است که وقتی خدا را یاد کند، قلبش می‌ترسد و می‌لرزد". منظور از ترس این است که مؤمن گاهی از ابهت خدا و عبادت در برابر حضرت حق خوف قلبی پیدا می‌کند و گاهی به این علت که نمی‌داند آیا وظیفه خود را در برابر خداوند انجام داده یا نداده، می‌ترسد.

وی با بیان اینکه یاد خدا تنها به گفتن تسبیحات نیست و مهم‌تر این است که هنگام انجام دادن یک وظیفه یا ارتکاب حرام، به یاد خدا بیفتیم و آن را ترک کنیم، افزود: کسی که خدا را اطاعت می‌کند یعنی هنگام فرارسیدن امری واجب فوراً به یاد خدا می‌افتد، کارها را ترک می‌کند و وظیفه را انجام می‌دهد یا زمانی که کار حرامی به وی پیشنهاد شده به یاد خدا می‌افتد و شیطان و هوای نفس را کنار می‌نزد، لذا در روایتی پیامبر (ص) می‌فرمایند «کسی که از خدا اطاعت کند یاد خدا را کرده است. گرچه نماز (مستحب) او کم است، اما اطاعت خدا را می‌کند.» و خداوند هم می‌فرمایند "متقین کسانی هستند که وقتی طایفه‌ای از شیطان بر آنها می‌خواهد مسلط شود به یاد خدا می‌رفتند و در آن کار نمی‌روند".

امام جمعه اصفهان ادامه داد: شیطان نمی‌تواند بر متقین مسلط شود، اما افرادی که شیطان بر آنها مسلط است، یاد خدا را فراموش می‌کنند، گناه می‌کنند و به ذهن آنها خطور نمی‌کند که کاری خلاف انجام می‌دهند؛ اینان واجب را ترک کرده یا آن را درست انجام نمی‌دهد. یکی از بالاترین موضوعاتی که خدا از خلق خود می‌خواهد، انصاف است یعنی آنچه برای خود می‌پسندی برای دیگران بپسند و آنچه برای خود دوست نداری برای دیگران دوست نداشته باش، دوم اینکه با برادران دینی و همسایگان خود مواسات داشته باش یعنی اگر می‌توانی مشکلی را حل کنی آن را انجام بده و سوم اینکه در همه جا و در همه حال یاد خدا باش.

وی اضافه کرد: گاهی خداوند برخی را مذمت می‌کنند و می‌فرمایند "وقتی در سختی می‌افتند به یاد ما می‌افتند و وقتی نعمت دارند یاد ما نیستند". در سوره عنکبوت خداوند می‌فرمایند "وقتی سوار کشتی می‌شوند و آب دریا موج بر می‌دارد هیچ راهی جز تمسک به خدا نمی‌بینند و با نیت خالص خدا را می‌خوانند. وقتی آنها را به خشکی می‌رسانیم و از تلاطم دریا نجات می‌یابند مشرک می‌شوند". مشرک به این معنی که انسان در سختی میان است هیچکس جز خدا کاره‌ای نیست، اما در خشکی خیال می‌کند می‌شود تکیه بر دیگران کرد.

آیت الله طباطبایی با اشاره به اهل ذکر در قرآن، افزود: در قرآن اهل ذکر چند گروه‌اند؛ برخی افراد از یاد خدا بدشان می‌آید و مشمئز می‌شوند. برخی هنگام داشتن نعمت یاد خدا نیستند و موقع سختی یاد خدا می‌کنند و برخی نیز از یاد خدا لذت می‌برند. امام سجاد می‌فرمایند «خدایا با یاد تو قلب من حرکت می‌کند و با مناجات با تو خوف از من می‌رود و آرامش قلب می‌یابم».

وی ادامه داد: در خصوص توبه ائمه اظهار کرد: وقتی هنگام شهادت امام مجتبی (ع) اشک از چشمانشان جاری بود پرسیدند چرا گریه می‌کنید؟ ‏‬و امام پاسخ دادند "برای دو چیز گریه می‌کنم؛ یکی اینکه از بستگان جدا می‌شوم و دیگری خوف مرتبه است". یعنی وقتی پرده کنار می‌رود نمی دانم چه کرده‌ام. امام سجاد اینگونه استغفار می‌کنند که "خدایا از هر لذتی که جز لذت یاد تو باشد طلب مغفرت می‌کنم و از هر راحتی که بجز راحتی انس با تو باشد استغفار می‌کنم". توبه ائمه از این است که چرا بجز یاد خدا از چیز دیگری لذت برده‌اند.

امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: خدایا به عظمت قرآن تو را قسم می‌دهیم همواره ما را توفیق ده یاد تو باشیم و تو را فراموش نکنیم. خدایا تو را قسم می‌دهیم ایام در پیش دهه فجر را بر ما و همه مسلمانان جهان مبارک بفرما.

امام جمعه اصفهان در خطبه دوم نماز جمعه اظهار کرد: پیروزی ورزشکاران و ورود آنها را به جام‌جهانی در این ماه بزرگ و پر خاطره تبریک می گویم. بهمن‌ماه ماهی پر خاطره برای ایرانیان، شیعیان و مسلمان است. چه سختی‌هایی را در اوایل بهمن‌ماه برای مردم و روحانیون بود و بختیار اجازه ورود امام (ره) به ایران را نمی‌داد؛ روحانیون در دانشگاه تحصن کرده و دانشجویان علیه شاه و شاپور بختیار شعار می‌دانند. در روز ۱۲ بهمن پیروزی بسیار بزرگ برای جامعه اسلامی ما یعنی بازگشت پیروزمندانه امام (ره) پس از ۱۵ سال تبعید اتفاق افتاد.

وی افزود: خداوند عنایت کردند، امام (ره) به سلامتی و کمال قدرت وارد کشور شدند و به سرعت انقلاب به پیروزی رسید و دشمنان اسلام و ایران ابتر ماندند و به زباله‌دان تاریخ سپرده شدند. تمام این موارد با سختی‌ها روبه‌رو بود، اما در نهایت آن پیروزی بود. در حال حاضر در آستانه ۴۳ پیروزی انقلاب هستیم، در تمام جهات پیشرفت حاصل شده است. امام (ره) هنگام تحریم کشور ما توسط آمریکا فرمودند "اگر ۱۰ تا ۱۵ سال تحریم آنها طول می‌کشید خوب بود" ایشان تحریم را یک نعمت خوب در راستای خود باوری می‌دانستند تا از این طریق کمر همت را برای خودکفایی ببندیم. با همین روحیه جلو رفتیم و کارهای عظیمی انجام شد؛ دشمن گرچه تحریم‌هایی بر ما اعمال کرد، سختی‌هایی کشیدیم و فرزندان ما به شهادت رسیدند، اما در طول تاریخ چنین اتفاقی نیفتاد که کشوری کوچک در مقابل کل دنیای کفر بایستد و پیروز شود.

آیت الله طباطبایی ادامه داد: هشت سال جنگ با تمام دنیا شوخی نیست. یاد ندارم در تاریخ جنگی هشت ساله وجود داشته باشد. هشت سال آن هم برای کشوری که تازه انقلاب کرده، وسایل جنگی ندارد، سران ارتش آن فرار کرده یا به درک واصل شده‌اند و… البته دشمن نیز با همین خیالات فکر کرد، فرصتی پیش آمده تا بر ما پیروز شود، اما ما یک وجب از خاک را از دست ندادیم؛ با وجود اینکه شاهان سابق با هر هجومی که می‌شد بخشی از کشور را از دست می‌دادند. برای اولین بار در طول تاریخ هشت سال با دنیای کفر جنگیدیم و پیروز شدیم و بعد فکر کردند با تحریم‌ها می‌توانند کشور را از پای در آوردند.

وی اضافه کرد: هفته قبل سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صراحت گفت "فشار حداکثری بر ایران شکست خفت باری برای ماست". این گفته را دست کم نگیرید که پس از سال‌ها تحریم، شکست بد و خفت‌بار خود اعلام می‌کنند. برخی متوجه این موضوع نیستند و در فضای مجازی حرف‌هایی می‌زنند. این فهم مقدمه‌ای برای آمدن حضرت مهدی (عج) است؛ اگر مردم حق را از باطل تشخیص دهند آنگاه است که به حضور حضرت مهدی (عج) نزدیک می‌شویم. افتخار ما است که مردم با همه سختی‌هایی که در بخش مالی دارند و برخی بی تدبیری‌ها از مسئولان می‌بینند، اما آنها را از دین جدا کرده و می‌دانند امام و رهبر معظم انقلاب دقیقاً همان مسیری که ائمه می‌رفتند را در پیش گرفته‌اند.

وی افزود: خدا گواه آنچه من از تاریخ بشر می‌دانم، حکومتی در بین حکومت همه انبیا و اولیا که بیشتر وظایف دینی و دستورات دینی را پیاده کرده باشد با همه نقص‌هایی که دارد بالاتر از حکومت جمهوری اسلامی نمی‌دانم. همواره دشمن در مقابل انبیا و اولیا بوده و شعور مردم مانند حال حاضر نبوده است و اعتقاد این است که هرچه شعور و فهم انسان‌ها بالاتر رود قدرت دین بیشتر خواهد شد. جهاد تبیین یعنی همه باید مجادله کنید و مسائل را برای مردم باز کنید و دشمن حرف‌ها را تحریف می‌کند.

وی اضافه کرد: دشمن ما آمریکا و کل دنیای کفر است. دشمن ما کسی است که صدها رسانه را راه انداخته تا فکر مردم را عوض کند. در گذشته اگر مکر هم می‌خواستند، بکنند؛ مکر آنها به جایی نمی‌رسید. مکاران در حال حاضر در همه‌جا مکر به کار می‌برند تا به مردم ضربه بزنند. در این موقعیت بی‌تدبیری‌هایی بوده، اما پیشرفت‌های خیلی والا و گاهی جهش داشته‌ایم که همگی با عنایت خداوند بوده است. امیدواریم دعای آن حضرت همراه ملت ما باشد و همچنان روز به روز پیروزتر باشند.

کد خبر 551789

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خطبه نماز جمعه نماز جمعه نماز جمعه اصفهان خطبه های نماز جمعه اصفهان امام جمعه اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق امام جمعه اصفهان یاد خدا یاد خدا سختی هایی هشت سال سختی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران گره‌گشای مشکلات مردم باشند

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: عملکرد ادارات در پاسخگویی و حل مشکلات مردم می‌تواند بخش قابل توجهی از رضایت‌مندی یا نارضایتی مردم را به دنبال داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار مسئول و فرماندهان بسیج ادارات استان قم، گفت: خروجی این مجموعه، خدمت به مردم و در راستای انقلاب شکوهمند اسلامی ماست.

وی افزود: جامعه امروز اگر بخواهد در مقابل دشمنان کینه‌توز ما مقاومت کند و توطئه‌های آنان را خنثی سازد، علاوه بر کارکردهایی که مسئولان باید داشته باشند – اعم از حل مشکلات اقتصادی، اداری و فرهنگی – ، باید همدلی و همراهی نسبت به یکدیگر داشته باشند تا این فضای خیرخواهانه، دل‌ها را به هم نزدیک کند و در نهایت موجب گره گشایی از کار خود مردم شود.

امام جمعه قم بیان کرد: معتقدم بخش قابل توجهی از مسائلی که جامعه با آن درگیر است – علاوه بر مسائل اقتصادی و ارزش‌های فرهنگی – راجع به مشکلات مردم در مراجعه به ادارات است. عملکرد ادارات در پاسخگویی و حل مشکلات مردم می‌تواند بخش قابل توجهی از رضایت‌مندی یا نارضایتی مردم را به دنبال داشته باشد.

وی ضمن یادآوری شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، خطاب به مسئولان ادارات گفت: با عزمی آهنین تصمیم بگیرید که گره گشای مشکلات مردم باشید و با رویی گشاده با ارباب رجوع برخورد مناسب داشته باشید.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به موفقیت حملات پهپادی و موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر علیه رژیم صهیونیستی گفت: پیشرفت‌هایی که سبب موفقیت فرزندان این مرز و بوم در پاسخ به رژیم صهیونیستی شد، که با استراتژی پیچیده‌ای نیز همراه بود، در شرایط رفاه رقم نخورد. باید قدر نعمت انقلاب را بدانیم که چنین توانمندی را برای کشور به وجود آورده است.

وی خطاب به مسئولان افزود: در این شرایط که دشمن در تلاش است با سوء استفاده از مسائل مختلف میان مردم و نظام فاصله و شکاف ایجاد کند، باید تلاش کنید تا با راه انداختن کار مردم، رضایتمندی عمومی را افزایش دهید.

 دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: راه انداختن کار مردم به معنای انجام کارهای خلاف قانون نیست؛ بلکه اجرای قانون، تلاش در جهت کوتاه کردن بوروکراسی اداری، راهنمایی درست و برخورد مناسب از جمله مصادیق راه انداختن کار مردم در ادارات هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین حدیثی از امام رضا – علیه السلام – پرداخت و بیان کرد: از حضرت در خصوص بهترین بندگان خدا سؤال شد. حضرت در جواب چند ویژگی را ذکر کردند «اَلَّذینَ اِذا اَحْسَنُوا اسْتَبْشَرُوا» یعنی کسانی که اگر کار خوبی انجام دهند، احساس نشاط و شادابی می‌کنند «وَ اِذا اَساؤُوا اسْتَغْفَرُوا» و اگر کار ناشایستی از آن‌ها سر بزند، به سرعت در خانه خدا می‌روند و استغفار می‌کنند «وَ اِذا اُعْطُوا شَکَرُوا» و هر گاه چیزی به آنان داده شود، شکر می‌کنند – لَئِن شَکَرتُم لَأَزیدَنَّکُم – «وَ اِذَا ابْتَلَوْا صَبَرُوا» و وقتی مشکلی پیش آید، صبر می‌کنند «وَ اِذا غَضِبُوا عَفَوا» و در زمان خشم می‌بخشند.

در ابتدای این جلسه، سردار سید جواد هاشمی؛ مسئول بسیج ادارات استان قم، گزارش مختصری از اقدامات این نهاد ارائه کرد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • رفع دائم مشکل کم‌آبی به تدبیر دولت انقلابی نیاز دارد
  • تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است/ باید برای هر تدبیر شهری، پیوست فرهنگی تعریف کنید
  • ۱۰۹ واحد مسکن از محل حساب ۱۰۰ امام احداث شده است
  • هزینه سفر حج بسیار سنگین است / مشکلات حج با تدبیر رفع شود
  • دیدار مدیرکل بنیاد مسکن استان با امام جمعه قزوین
  • معرفی بیش از هزار و ۲۰۰ نفر متقاضی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی در استان تهران
  • مشارکت مردم شاه کلید موفقیت بنیاد مسکن
  • تبیین حساب ۱۰۰ امام با حضور ائمه جماعات شهر بجنورد در بنیاد مسکن
  • مدیران گره‌گشای مشکلات مردم باشند
  • کمک ۳۱۰ میلیارد ریالی خیرین به حساب ۱۰۰ امام (ره)