Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@10:27:27 GMT

تبدیل ۲۰ هکتار از جنگل‌های گیلان به کوه زباله!

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۷۵۲۷

تبدیل ۲۰ هکتار از جنگل‌های گیلان به کوه زباله!

دفع غیراصولی زباله در استان گیلان, منطقه سراوان و حدود ۲۰ هکتار از جنگل‌های این استان را به کوه زباله تبدیل کرده است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم ؛ دفع غیراصولی زباله در استان گیلان, منطقه سراوان و حدود 20 هکتار از جنگل‌های این استان را به کوه زباله تبدیل کرده است!

بر اساس آخرین گزارش‌ها روزانه تا یک‌ هزار و 200 تن زباله در مرکز دفن زباله سراوان تخلیه می‌شود و در هر ثانیه، تا 20 لیتر شیرابه زباله شهری و صنعتی و بیمارستانی از این مرکز به رودخانه‌ها و در نهایت تالاب انزلی می‌ریزد!

انباشت این حجم عظیم از زباله در این منطقه, علاوه بر تهدید سلامت مردم, ایجاد بوی نامطبوع در روستاهای اطراف, تهدید جدی تنوع زیستی و محیط زیست منطقه شده است, مناظر زشتی را در این مناطق پدیدار کرده است که با توجه به ظرفیت بالای استان گیلان در گردشگری و توریسم, به این مهم نیز آسیب وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوه زباله سروان، امان مردم منطقه را بریده است و کاربران فضای مجازی با راه‌اندازی کارزاری تحت عنوان  "درخواست رسیدگی به وضعیت زباله سراوان, بزرگترین آلودگی محیط زیست گیلان" در تاریخ سوم بهمن‌ماه 1400, خواستار دفع اصولی زباله در این منطقه شده‌اند.

در متن این کارزار اینترنتی آمده است:

جناب آقای رئیسی؛ ریاست محترم جمهور

با اهداء سلام و خیر مقدم

موضوع این کارزار دادخواهی مردم سراوان و روستاهای مجاور در مورد انباشت زباله به صورت غیراستاندارد و ایجاد آلودگی‌های شدید زیست‌محیطی و به خطر انداختن سلامتی مردم منطقه است. احتراماً ما, جمع کثیری از مردم سراوان و بیش از هشت روستای مجاور سال‌هاست که از دفن غیربهداشتی و غیراستاندارد زباله در منطقه به شدت گرفتار بی‌مسئولیتی برخی از مدیران استان هستیم.

این مسئله غیر از آلودگی شدید زمین‌های کشاورزی و رودخانه‌های مجاور، سلامتی مردم منطقه را نیز به شدت به خطر انداخته است. لذا از حضرت‌عالی استدعا داریم تا دستور فرمایید نسبت به رفع مشکل از منطقه اقدام عاجل انجام شود.

شرح وضعیت زیست محیطی مربوط به دفن زباله در منطقه سراوان:

انباشت زباله در پهنه سبز سراوان رشت، سال‌هاست به یکی از دغدغه‌های مهم مردم و دوستداران محیط زیست گیلان و کشور تبدیل شده است. محل دپوی زباله سراوان با وجود اینکه چندین سال از عمر جانمایی غیراستاندارد آن گذشته، به دلیل عدم تحقق وعده‌های مدیریتی، همچنان میزبان زباله بخش عمده‌ای از شهرهای مختلف استان گیلان شده است. به طوری که دیگر از ظرفیت و گنجایش آن چیزی باقی نمانده است.

هم اینک براساس آمار ارائه شده، روزانه نزدیک به 2هزار تُن زباله در مناطق شهری و روستایی گیلان تولید شده که همگی راهی خطه سرسبز و جنگل بِکر و هیرکانی سراوان رشت می‌شوند و این خود موجب ایجاد دپویی از زباله به ارتفاع 95 متر در این سایت شده است.

بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که محل جانمایی برای دفن زباله از لحاظ زیست‌محیطی نامناسب است. همچنین به علت عدم جمع‌آوری شیرابه‌ها، با توجه به توپوگرافی منطقه و مجاورت آن با آبراهه‌ها، وارد رودخانه‌ها شده و پس از عبور از مناطق پرجمعیت منطقه در نهایت از مرکز رشت عبور و وارد تالاب انزلی و دریای خزر می‌شود.

با استفاده از عکس‌های هوایی، بازدیدهای میدانی و بررسی روند افزایش لندفیل (سایت زباله) که طی سال‌های گذشته در نرم‌افزار GIS صورت گرفته، حدود 16 هکتار از اراضی جنگلی منطقه و هکتارها از اراضی کشاورزی روستاهای کچا و جوکلبندان در اثر وجود این سایت زباله از بین رفته است.

 نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد که در صورت ادامه روند فعلی و با در نظر گرفتن رشد جمعیت، مقدار مساحت لندفیل (سایت زباله) در سال 1400  حدود  25 هکتار بوده که این به معنی نابودی حدود 9 هکتار دیگر از اراضی جنگلی سراوان در آینده نه‌چندان دور است.

بوی بد زباله، آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی، خاک و هوا، تولید و هجوم مگس و انواع حشرات موذی، بروز انواع بیماری‌های پوستی، گوارشی و تنفسی، انواع سرطان‌ها و..., از معدود مشکلات جدی زباله به شمار می‌روند که مردم منطقه شدیداً با آن‌ها دست به گریبان هستند.

مضاف به اینکه طبق تحقیقات تخصصی صورت پذیرفته به صورت قطعی اثبات شده که سایت دفن زباله سراوان موجبات نابودی رودخانه‌های گوهررود، زرجوب و تالاب انزلی و باعث وارد شدن آسیب جدی به دریای خزر شده است.

بر اساس نظر کارشناسان این حوزه چنانچه تدابیری اتخاذ نشود، در آینده نه‌چندان دور دپوی زباله سراوان موجب بروز یک بحران جدی زیست محیطی در منطقه و استان خواهد شد.

در همین راستا یکی از وعده‌های تحقق نیافته مسئولین، وعده ساخت و راه‌اندازی نیروگاه  600 تنی زباله سوز رشت بود که انتظار می‌رفت مرهمی باشد بر تن خسته این خطه. قرارداد ساخت نیروگاه 600  تنی زباله سوز رشت در سال 1392  توسط شهرداری رشت منعقد شد که تاکنون با گذشت حدود یک دهه و عبور از عمر 2 شورای شهر، کمتر از 20درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

کل اعتبار پیش‌بینی شده برای احداث نیروگاه زباله‌سوز در قرارداد سال 1392، حدود 40 میلیون دلار بود که شهرداری رشت ابتدا باید  25درصد پیش‌پرداخت را برای خرید تجهیزات تزریق می‌کرد. اما بر اساس آخرین گزارش رسمی تا کنون و پس از گذشت بیش از  8 سال تنها  18/5درصد آن تزریق شده است و متأسفانه امیدی نسبت به تکمیل و راه‌اندازی نیروگاه زباله‌سوز رشت با توجه به عدم اهتمام کافی و تأمین بودجه لازم وجود ندارد.

این در حالی است که عدم تحقق وعده‌های مکرر بسیاری از مسئولان گذشته استانی و کشوری، اعم از ریاست سازمان محیط زیست کشور، رؤسای انواع کمیسیون‌های مرتبط مجلس شورای اسلامی، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس و..., موجبات بی‌اعتمادی و ناامیدی مردم مظلوم و دردکشیده این منطقه شده که از ابتدای شکل‌گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، در هر شرایط و بُرهه‌ای، دِین خود را به اشکال مختلف نسبت به نظام و انقلاب ادا کرده‌اند که مصداق بارز آن تقدیم  90 شهید سرافراز از این منطقه و صدها جانباز در دوران 8 سال دفاع مقدس است.

شرح فوق تنها بخش کوچکی از وضعیت و شرایط این معضل مهم زیست‌محیطی و اجتماعی است که موجب به مخاطره افتادن سلامتی مردم منطقه سراوان شده است. نظر به تشریف‌فرمایی حضرت‌عالی به استان گیلان، ما امضاکنندگان ذیل برگه به نیابت از عموم، تقاضای عاجزانه خود و مطالبه عمومی مردم دهستان سراوان که شامل روستاهای سراوان، کچا، موشنگاه، گلسرک، جوکلبندان، قاضیان، دهبنه، امامزاده هاشم، بهدان و... است را جهت رفع معضل فوق اعلام می‌کنیم.

لذا از ریاست محترم جمهور خواهشمندیم تا دستور فرمایند هیئتی از محل دفن زباله بازدید به عمل آورده و از نزدیک با ملاحظه معضلات و مشکلات مربوطه جهت اتخاذ تصمیم عاجل به حضرت‌عالی و سایر مسئولین گزارش کنند تا خطر تشدید بحران لاینحل در آتیه نزدیک از مردم منطقه و استان مرتفع شود.

راه‌اندازی زباله‌سوز سراوان رشت 300 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تاکید رئیس جمهور بر توقف صید ترال و ایجاد سازمان مستقل مدیریت پسماند روش‌های دفع پسماندهای دارویی و عفونی در خانه

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع آلاینده بحران های محیط زیست صنایع آلاینده بحران های محیط زیست زباله سراوان منطقه سراوان استان گیلان زیست محیطی مردم منطقه رودخانه ها راه اندازی محیط زیست زباله سوز کوه زباله دفن زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از اروند اوج شکوه رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر ۸

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار محمدعلی فلکی یکی از فرماندهان دفاع مقدس و فرمانده تیپ نینوای لشکر حضرت سید الشهدا در یازدهمین یادواره شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان اظهار کرد: شهدای خوشنام بدون نام و نشان برای دفاع از ناموس، خاک، وطن و برای بقای اسلام و انقلاب اسلامی از جان خود گذشتند و دو شهید گمنام، محراب این واحد دانشگاهی هستند که امروز یازدهمین سالگردی است که برای این شهدا یادواره برگزار می‌شود.

وی با اشاره پیش‌قدم بودن گیلانیان در همه عرصه‌ها عنوان کرد: تا به امروز در هر عرصه‌ای که نیاز به مردم بوده در صحنه حاضر شدند و گیلانی‌ها هم مانند سایر هموطنان پیش‌قدم بودند. با توجه به شرایط سنی و مسئولیت‌ها، مردم گیلان را در خط مقدم دیدم در عملیات والفجر دو در منطقه پیرانشهر، عملیات والفجر چهار، منطقه کانی مانگا و ... رزمندگان شما را دیدم شجاعت و شهامت آنها زبان‌زد بود و اوج شکوه مردم گیلان و رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر ۸ عبور از اروند بود. در حوادث سیل و زلزله و حوادث طبیعی که نیاز به حضور مردم است آنجا مردم را دیدم.

فرمانده تیپ نینوای لشکر حضرت سید الشهدا افزود: نمی‌گویم که لاهیجان را به چای آن نمی‌شناسم؛ اما ارزش لاهیجان فقط طبیعت، کوه، جنگل و دریای آن نیست در سوریه سال ۹۵ در عملیات خان تومان دقیقاً در منطقه عملیاتی العیست و الحاظر بچه‌های یگان میرزا کوچک خان و آن شجاعت و شهامت آنان را برای بازپس‌گیری آن تپه و منطقه از داعش را شاهد بویدم و روحیه، شجاعت، شهامت، ایثار، فداکاری و نشاط آنان را در حین عملیات و بعد از عملیات دیدم.

فلکی با اشاره به رشادت و جانفشانی شهدا عنوان کرد: در جنگ جهانی دوم تمام ایران توسط متحدین و متفقین اشغال شد؛ اما در جنگ هشت ساله یک وجب هم خاک از دست ندادیم همه اینها به همت شهدا بود که سختی‌های زیادی هم متحمل شدند و غیرت به خرج دادن تحمل کردند تا این مملکت را از دست دشمن آن مناطقی که اشغال بود باز پس گرفتند و امروز من و شما این افتخار را داریم. شهدا در زمان هشت سال دفاع مقدس جان خود را تقدیم نظام و آرمان‌های انقلاب کردند تا عزت، استقلال و امنیت جمهوری اسلامی برقرار باشد.

وی با بیان اینکه در وصیت‌نامه‌های شهدا بر اطاعت از ولایت و رهبری تأکید شده گفت: همه باید با تأسی از شهدا همواره در مسیر ولایت باشیم تا نظام اسلامی از گزند دشمنان در امان باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • عبور از اروند اوج شکوه رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر ۸
  • طرح پاکسازی زباله در چهارمحال و بختیاری
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست
  • پاکسازی حاشیه پارک جنگلی برم و سرچشمه رودخانه شش پیر سپیدان
  • کشف ۲۵۰۰ لیتر سوخت قاچاق در محور فومن به سراوان
  • سایت پسماند سراوان، درد بی درمان گیلان/ از جمع آوری سطل‌های زباله تا بحران زباله در آینده نزدیک + فیلم
  • پاک سازی طبیعت کوهستانی منطقه دربند خوانسار