Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین عصر جمعه در بیانیه ای  با اعلام خبر این تماس تلفنی، نوشت: پوتین و مکرون، وضعیت پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک درمورد برنامه هسته ای  ایران (برجام) را بررسی کردند. 

براساس اعلام کرملین، دو طرف در این تماس تلفنی به نزدیکی مواضع روسیه و فرانسه اشاره کردند که بطور فعالانه از ادامه تلاش های بین المللی برای حفظ و اجرای برجام و نیز قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل حمایت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه و فرانسه عضو گروه ۱+۴ درمورد برجام هستند و در مذاکرات وین برای احیای برجام حضور دارند.

تاکنون هشت  دور مذاکرات وین برگزار شده است و در زمان حاضر در چارچوب های مختلف ادامه دارد.  

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین امروز (جمعه) با دیدار علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران و انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام آغاز و با برگزاری جلسات با نمایندگان سه کشور اروپایی پیگیری خواهد شد.

روسیه پاسخ آمریکا و ناتو به پیشنهادات امنیتی را بررسی می کند

پوتین و مکرون همچنین در ادامه  این گفت و گوی تلفنی درخصوص پاسخ آمریکا و ناتو به پیشنهاد های روسیه برای ارائه ضمانت های امنیتی تبادل نظر کردند.

رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد که طرف روسی پاسخ های آمریکا و ناتو به پیشنهاد ضمانت های امنیتی را که روز ۲۶ ماه جاری دریافت کرده به دقت مطالعه می کند و پس از مطالعه آن اقدامات بعدی را تعیین خواهد کرد.

 پوتین در همین حال خاطرنشان کرد که در پاسخ های آمریکا و ناتو به روسیه، نگرانی های روسیه در مورد گسترش ناتو و نیز خودداری از استقرار سیستم های تهاجمی در نزدیکی مرزهای روسیه و بازگشت زیرساخت ها و توانمندی های بلوک ناتو به موقعیت سال ۱۹۹۷ که توافقنامه روسیه-ناتو امضا شد، نادیده گرفته شده است.

به گفته رئیس جمهوری روسیه، این مساله کلیدی هم نادیده گرفته شده است که چگونه آمریکا و متحدان آن کشور قصد دارند اصل قید شده در اسناد بنیادین سازمان امنیت و همکاری اروپا و روسیه-ناتو در مورد تفکیک ناپذیر بودن امنیت که بر اساس آن هیچ کشوری نباید با به خطر انداختن امنیت کشور دیگر امنیت خود را تامین کند را، رعایت کنند. 

دولت اوکراین مفاد توافقنامه مینسک را اجرا کند

پوتین در بخش مربوط به اوکراین گفت و گوی تلفنی با مکرون، بر اهمیت اجرای کامل مفاد توافقنامه مینسک و سایر توافق ها از سوی کی یف که در آن گفت و گوی مستقیم اوکراین با نمایندگان دونتسک و لوگانسک و تعیین موقعیت حقوقی ویژه منطقه دونباس پیش بینی شده است، تاکید کرد. 

در ادامه گفت و گوی تلفنی باتوجه به نشست دو روز پیش مشاوران سران گروه چهار نورماندی در پاریس، بر عزم روسیه و فرانسه برای ادامه گفت و گوها در این چارچوب تاکید شد.  

کشورهای غربی و کی‌یف به تازگی ادعاهایی درباره «تهاجم» احتمالی روسیه به اوکراین منتشر کرده‌اند. دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که تقویت نیروهای ارتش اوکراین در خط تماس دونباس، نشانگر آمادگی آن برای حمله به این منطقه در شرق اوکراین است.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند.

روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی‌یف، مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.

برچسب‌ها برجام روسیه ولادیمیر پوتین امانوئل مکرون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام روسیه ولادیمیر پوتین برجام روسیه ولادیمیر پوتین امانوئل مکرون آمریکا و ناتو گفت و گوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۷۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند

صادق زیباکلام رویکرد بایدن و نتانیاهو را در باره جنگ با ایران متفاوت می داند.

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در پاسخ به این پرسش که شکاف میان آمریکا و اسرائیل بر سر حمله به ایران را چگونه می‌شود برداشت کرد؟ به هم‌میهن گفت:   «وجه تفاوت و اختلاف‌نظر آمریکایی‌ها و دولت نتانیاهو قابل فهم است زیرا دولت کنونی آمریکا دموکرات است و تا حدودی و تأکید می‌کنم که صرفاً تا حدودی به موازین دموکراسی پایبند است اما دولت اسرائیل به‌ویژه افراطیون مذهبی اطراف نتانیاهو به‌هیچ‌وجه به‌هیچ‌یک از مبانی دموکراسی پایبند نیستند. نتانیاهو متوجه شده است که افکار عمومی اسرائیل از عملکرد دولت اسرائیل بعد از عملیات هفتم اکتبر حماس رضایت ندارند؛ به همین دلیل سعی دارد که بحران را حفظ کند. مجموعه این دلایل باعث شده است که نتانیاهو و شرکای راست‌گرای افراطی‌اش با هیچ نوع آتش‌بس موافقت نکنند و به هر شکلی که ممکن است بحران را ادامه دهند با بهانه نابودی حماس. نتانیاهو می‌داند اگر راضی به آتش‌بس شود، افکار عمومی دولتش را کنار می‌گذارند و در مجموع استمرار بحران برای نتانیاهو به منزله باقی‌ماندن در قدرت است».

او ادامه داد: «شرایط اما برای جو بایدن متفاوت است. او به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهد که چه آمریکا و چه اسرائیل با ایران مواجهه نظامی داشته باشند. آمریکا می‌داند اگر اسرائیل، ایران را بزند، ماجرا تمام نمی‌شود و ایران پاسخ می‌دهد و درگیری بالا می‌گیرد و حتماً پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه هم هدف ایران قرار می‌گیرد و این آتش شعله‌ور شده و به این سادگی‌ها خاموش نمی‌شود. این را هم بگویم که چنین شرایطی به نفع روسیه است زیرا توجه غربی‌ها را از جنگ اوکراین به خاورمیانه معطوف می‌کند و آمریکا مجبور می‌شود بخشی از توان نظامی‌اش را به‌جای آنکه به اوکراین بدهد، به خاورمیانه بیاورد.در عین حال می‌داند اگر جنگی در بگیرد ممکن است چین از این موقعیت استفاده کند و تایوان را تسخیر کند و طبیعی است در آن شرایط برای آمریکا سخت است که به مقابله با چین هم برود. همه این شرایط باعث شده است که آمریکا نخواهد جنگی با ایران در بگیرد.

در مقابل همان‌طور که گفتم نتانیاهو برای استمرار بحران بدش نمی‌آید که با ایران وارد جنگ شود؛ بنابراین بین بایدن و نتانیاهو بر سر جنگ با ایران اختلاف جدی وجود دارد». زیباکلام درباره اینکه ایران از چنین شکافی چه استفاده‌ای می‌تواند داشته باشد؟ مطرح کرد: «متأسفانه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا سیاست خارجی‌اش در خدمت ایدئولوژی غرب‌ستیزی و انقلابی‌گری بوده است. اکنون و با توجه به اختلاف نظر آمریکا و اسرائیل، ایران می‌تواند یک بار هم که شده بدون واسطه با آمریکا وارد مذاکره شود تا به جای ایدئولوژی با ابزار دیپلماسی فضا را به نفع خود پیش ببرد».

دیگر خبرها

  • بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی+ فیلم/پیش بینی رسانه آمریکایی از نزدیک بودن شکست اوکراین در برابر روسیه
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی
  • در گفتگوی تلفنی رئیسی و پوتین بعد از حمله سپاه چه گذشت؟
  • بسترسازی «شی» در مسیر نظم چینی
  • اولین گفتگوی رئیسی و پوتین بعد از عملیات سپاه
  • اولین گفتگوی رئیسی و پوتین بعد از حمله سپاه پاسداران به اسرائیل
  • رییسی و پوتین درباره حمله سپاه به اسرائیل چه گفتند؟
  • گفت‌وگوی تلفنی پوتین و رئیسی اقدام تلافی ‎جویانه ایران علیه اسرائیل