Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن‌باند ثابت که از فناوری‌های اینترنت پرسرعت، شامل ADSL، VDSL،  FTTX و TD-LTE استفاده می‌کنند، تا پایان سه ماهه سوم سال ۱۴۰۰، به ۱۰ میلیون و ۸۹۵ هزار مشترک رسیده‌اند.
طی سال‌های گذشته، روند استفاده از اینترنت از سرعت‌های کیلوبیتی در اینترنت دایال‌آپ، رفته‌رفته جای خود را به فناوری ADSL داد که سرعتی به مراتب بیش‌تر داشته و سرعت‌هایی تا ۵۲۱ کیلوبیت بر ثانیه و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می‌داد و اکنون نوبت به فیبر نوری است که سرعت‌هایی به مراتب بالاتر را برای کاربران به ارمغان آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایسنا، در حال حاضر، انواع سرویس‌های موجود اینترنت در ایران، به‌دلیل داشتن ویژگی‌های متمایز از هم، برای کاربران با شرایط مکانی و موقعیتی متفاوت ارائه می‌شود. یکی از انواع اینترنت پرسرعت، اینترنت ثابت است که اینترنت‌های‌ ADSL، VDSL  و FTTX را شامل می‌شود؛ این دسته به یک مکان مشخص و محدوده جغرافیایی خاص یا بستر فیزیکی محدود هستند و خارج از این محدوده‌ی مشخص، امکان استفاده از این سرویس وجود ندارد.

طبق آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا پایان سه ماهه سوم سال ۱۴۰۰، مشترکان خانگی و تجاری ارتباطات پهن‌باند ثابت، ۱۰ میلیون و ۸۹۵ هزار و ۷۵۹ نفر را شامل‌ می‌شود. این در حالی است که تا پایان سه ماهه دوم ۱۴۰۰، تعداد مشترکان ارتباطات پهن‌باند ثابت، حدود ۱۰ میلیون و ۶۶۱ هزار نفر بود.

تعداد مشترکان پهن‌باند ثابت به تفکیک در جدول زیر آمده است که نشان می‌دهد تا پایان سه ماهه سوم سال ۱۴۰۰، بیشترین کاربران از فناوری xDSL (شامل ADSL و VDSL که سرعت بیشتری دارد) استفاده می‌کنند که بالغ بر ۸ میلیون و ۶۴۹ هزار ۶۸۷ کاربر است. در جایگاه دوم،  اینترنت TD-LTE قرار دارد که بالغ‌بر یک میلیون و ۶۵۶ هزار و ۸۳۰ کاربر است. پس از آن، کاربران وای‌فای هستند که ۳۹۵ هزار و ۷۵۳ مشترک را شامل می‌شوند. کاربران FTTx یا اینترنت فیبر نوری، در جایگاه بعدی قرار دارند که ۱۹۳ هزار و ۴۸۹ مشترک هستند.

مشترکان اینترنت ثابت به ۱۰.۸ میلیون رسیدند
اینترنت ADSL با استفاده از خطوط تلفن ثابت و بدون ایجاد مزاحمت برای تماس‌های صوتی (اتفاقی که در دایال‌آپ رخ می‌داد)، اطلاعات را از مراکز مخابراتی به روی مودم می‌آورد. اتصال اینترنت ADSL را می‌توان روی خطوط تلفن ثابت ایجاد کرد و نیازی به کابل‌کشی و نصب خطوط جدید ندارد. این سرویس با محدودیت‌هایی از جمله سرعت دانلود کمتر از ۲۴ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود کمتر از دو مگابیت روبه‌روست.

در مقابل، اینترنت VDSL روی بسترهای کابل‌های شبکه است و برخلاف ADSL از خطوط تلفن ثابت شهری برای انتقال اطلاعات استفاده نمی‌کند و نیاز به کابل‌کشی دارد. سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیک به پنج برابر سرعت دانلود ADSL است و سرعت آپلود آن نیز ۱۰ برابر ADSL است.

اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنی بر کابل‌های فیبر نوری است و از کابل‌های مسی یا خطوط تلفن استفاده نمی‌کند و کابل‌های فیبر نوری انتقال‌دهنده اطلاعات هستند. به دلیل استفاده اینترنت فیبر نوری از سیگنال‌های نوری، کیفیت و سرعت بیش‌تری نسبت به ADSL و VDSL دارد و می‌تواند یک کیفیت و سرعت را بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر تا سرویس‌دهنده ارایه دهد و سرعتی بالغ بر یک گیگابیت دارد.

اینترنت TD-LTE نیز حداکثر سرعت آزمایشگاهی ۱۱۰ مگابیت بر ثانیه را دارد و حداکثر سرعت عملیاتی آن هم، ۴۰ مگابیت بر ثانیه برآورد شده است. محدودیت این سرویس قطع سرویس در صورت جابجایی بین آنتن‌ها، کاهش کیفیت سرویس با افزایش فاصله کاربر از آنتن و یا وجود اختلال‌های رادیویی، تعرفه بالاتر به دلیل نوع سرویس، هزینه نصب و نگهداری بالا و استفاده اختصاصی از فرکانس رادیویی است.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اینترنت ثابت تا پایان سه ماهه پهن باند ثابت فیبر نوری خطوط تلفن بر ثانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۹۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت فیبر نوری در کشور

طبق آخرین اظهارات مسئولان تعداد شهرهایی که در آن پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکارها آغاز یا نهایی شده به ۴۳۰ شهر و میزان حفاری به بیش از ۷ هزار کیلومتر رسیده و میزان پوشش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار در ابتدای سال گذشته به بیش از ۷ میلیون پوشش در ابتدای سال ۱۴۰۳ رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تأمین زیرساخت ارتباطات و آینده آن از جمله موضوعات مهمی است که در صدر برنامه‌های وزارت ارتباطات قرار دارد و با انجام اقدامات مهمی از جمله تکمیل پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها درصدد تحقق این امر مهم است. پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها ذیل یکی از تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در موضوع شبکه ملی اطلاعات است و این وزارت‌خانه در این پروژه مکلف به ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبر نوری در سراسر کشور شده است.

مسئولان بر این باورند اگر اقتصاد دیجیتال بخواهد در کشور پیاده‌سازی شود و به نرخ رشد و توسعه خوبی برسد، نیاز به زیرساخت‌های فیبرنوری دارد؛ از سوی دیگر زیرساخت‌های ارتباطی و مراکز داده‌ها یکی از الزامات شبکه ملی اطلاعات به‌شمار می‌رود که نیاز به پهنای باند پرسرعت فیبر نوری دارد؛ اجرای پروژه فیبرنوری در توسعه اقتصاد دیجیتال و تحقق عدالت ارتباطی مؤثر است و برای اجرای کامل این پروژه همکاری استانداری‌ها، شهرداری‌ها، شوراهای شهر، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها مورد نیاز است.

مهم‌ترین ویژگی این فناوری، پهنای باند بسیار بالاتر آن در مقایسه با کابل‌های مسی معمولی است و داده‌های صوتی و تصویری را به‌راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال می‌دهد، به همین دلیل است که با گسترش فناوری و نیاز به اینترنت پرسرعت، جایگزینی کابل‌های مسی قدیمی با فیبر نوری به یک ضرورت تبدیل شده است.

سال گذشته با افتتاح این طرح در چند شهر میزان پوشش در پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها از ۷ میلیون خانوار عبور کرد و اکنون با آغاز سال ۱۴۰۳ این پروژه و افتتاح آن، همچنان در شهرهای گوناگون پیگیری می‌شود.

به طور مثال چندی پیش استاندار خوزستان اعلام کرد طرح فیبر نوری با هدف افزایش سرعت و ظرفیت ارتباطات در استان اجرا می‌شود و بنا است این پروژه فیبر نوری به همه منازل، مؤسسات، ادارات، مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها و روستاها خدمت‌رسانی سریع و آنلاین داشته باشد.

استاندار خوزستان بیان کرد: با اجرای این پروژه ظرفیت و سرعت ارتباطات در استان به بیش از دو برابر افزایش می‌یابد و امیدواریم این طرح عظیم که با نظارت شخص وزیر ارتباطات در حال اجرا است و دولت با جدیت از آن حمایت می‌کند با همت و تلاش مسئولان ذی‌ربط و پیمانکاران پروژه به خوبی اجرا شود و تا سال آینده خوزستان از لحاظ ارتباطات در شرایط بهتری قرار گیرد.

البته با گذشت مدت اندکی ۱۶ کیلومتر فیبر نوری در گناوه اجرا شد و فرماندار شهرستان گناوه با اعلام این خبر گفت: اجرای پروژه فیبر نوری دولت به منظور ایجاد ارتباط پایدار و با کیفیت اینترنت و استفاده بهینه از شبکه‌های مخابراتی، پروژه فیبر نوری به طول ۴۰ کیلومتر در مسیرهای اصلی شهر اجرا خواهد شد که تا الان ۱۶ کیلومتر آن اجرا و ۲۴ کیلومتر آن باقی‌مانده است.

وی افزود: فیبر نوری زیرساخت پرسرعتی است که در آینده، نیازهای ارتباطی مردم را برای استفاده از شبکه ملی اطلاعات و دسترسی به اینترنت می‌تواند فراهم کند. فیبر نوری نیازی نامحدود به نسبت امروز است که می‌تواند پاسخگوی مردم باشد و تا ظرفیت حدود ۷۰ تا ۸۰ برابر شرایط کنونی سرویس‌دهی ارائه دهد.

در این راستا به‌تازگی اعلام شد اینترنت پرسرعت فیبر نوری یک اپراتور برای منازل و کسب‌وکارها (FTTx) در شهر گلوگاه، با حضور معاون وزیر ارتباطات، رونمایی شد.

امیر محمدزاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تکمیل پوشش فیبر نوری گلوگاه را اقدام مؤثر و چشمگیری دانست و تصریح کرد: ۱۵ کیلومتر فیبر نوری در گلوگاه با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان اعتبار اجرا شد و شهروندان از اینترنت پرسرعت بهره‌مند می‌شوند.

در این مراسم همچنین فرماندار گلوگاه توضیح داد که از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۵۷ میلیارد تومان برای بخش ارتباطات و توسعه آن در شهر گلوگاه و روستاهای بالادست و مرکزی همچون مصیب محله، نصرت‌آباد اینترنت شهری اعتبار هزینه شده است و اکنون با افتتاح فیبر نوری از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند.

از سوی دیگر عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نخستین جلسه بررسی پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها در سال ۱۴۰۳ که با حضور جمعی از معاونان وزیر، مدیران کل ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، مدیران اپراتورهای ارتباطی برگزار شد، با اشاره به پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌و کارها اظهار کرد: تاکنون برای تحقق اهداف تعیین شده در این پروژه، مسیر پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته‌ایم که با پیگیری و همراهی همه‌جانبه، مسائل و مشکلات یکی پس از دیگری حل شده است، به‌طوری که اکنون می‌توانیم بگوییم که این پروژه به نقطه مطلوبی رسیده است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای به سرانجام رساندن و نهایی کردن این پروژه در سال جاری باید با حداکثر سرعت حرکت کرد و سال جاری سال طلایی برای این پروژه است، تصریح کرد: عمده سختی‌ها و ناهمواری‌ها پشت سر گذاشته شده و مسیر پیش‌روی این پروژه اکنون هموار شده است که آخرین آن مصوبات خوبی است که در حمایت از پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها در قانون بودجه کشور وضع شده است که مهم‌ترین آن‌ها الزام قانونی به صدور مجوز حفاری و نصب تجهیزات توسط شهرداری‌ها و ادارات کل راهداری ظرف ۱۵ روز برای اپراتورهای مورد تأیید وزارت ارتباطات است.

زارع‌پور با اشاره به اینکه اکنون دغدغه جدی و مشکل غیرقابل حلی باقی نمانده است، خاطرنشان کرد: انتظار داریم تمام اپراتورها و مدیران استانی تمام‌قد و تمام وقت پای کار بیایند تا پوشش فعلی در سال جاری حداقل به دو برابر یعنی ۱۴ میلیون برسد و هم بتوانیم به اهداف تعیین شده برای دست‌کم ۳ میلیون اتصال فیبرنوری برسیم و این یعنی شش برابر شدن مشترکان فیبر نوری که این امر نیازمند بازنگری در طراحی و مدل اجرایی پروژه است.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه برای افزایش آمار اتصال کاربران به فیبر نوری نیز باید پوشش از ۳۰۰ متر به ۱۰۰ متر کاهش پیدا کند، گفت: اپراتورها نیز حتماً توجه داشته باشند که باید امکان ارائه سرویس اینترنت با سرعت تا هزار مگابیت بر ثانیه (یک گیگابیت بر ثانیه) را برای مشترکان فراهم کنند.

وی خطاب به اپراتورهای حاضر در جلسه افزود: همان‌طور که در پروانه‌های صادره و توافقات آمده است، اگر منطقه‌ای در نقشه سامانه iranfttx.ir سبز شد، اپراتور مربوطه باید در کمترین زمان ممکن و حداکثر ظرف یک ماه، سرویس فیبر نوری را برای متقاضی راه‌اندازی کند.

در ابتدای این جلسه امیر لاجوردی، قائم مقام وزیر در امور ارتباطی و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گزارشی از میزان پیشرفت این پروژه و مشکلات پیش رو ارائه کرد.

وی در بخشی از این گزارش گفت که تعداد شهرهایی که در آن پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها آغاز یا نهایی شده به ۴۳۰ شهر و میزان حفاری به بیش از ۷۰۰۰ کیلومتر رسیده است، همچنین میزان پوشش از ۲ میلیون ۴۰۰ هزار واحد در ابتدای سال گذشته به بیش از ۷ میلیون پوشش در ابتدای سال ۱۴۰۳ رسیده است.

توسعه و استفاده از تکنولوژی فیبر نوری برای برقراری ارتباطات، بسترساز توسعه دولت الکترونیک و زمینه‌ساز آینده‌ای روشن در صنعت ارتباطات است، بنابراین توسعه این فناوری و افزایش پایداری ارتباطات در بخش سرولایت برای تمام مناطق بسیار حائز اهمیت است.

منبع: ایسنا

کد خبر 745331

دیگر خبرها

  • اپراتورها متعهد به افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت شدند
  • اجرای پروژه فیبر نوری در ۴۵۰ شهر/ سرعت اینترنت افزایش می‌یابد
  • وزیر ارتباطات: اپراتورها متعهد به افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت شدند
  • ‌تعهد اپراتورها برای افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت
  • (ویدئو) وعده تازه وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت
  • تعهد مهمی که وزارت ارتباطات از اپراتورهای تلفن همراه گرفت
  • وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت 50 درصد در سال جاری افزایش خواهد یافت
  • آماده بودن تعدادی از ماهواره‌ها برای پرتاب
  • افزایش بی سابقه سرعت اینترنت تا پایان سال
  • آخرین وضعیت فیبر نوری در کشور